Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Започва Total war, Totalen krieg
Донбаската фаза приключи
Анализ на "Строго секретно"

Запомнете датата 21 септември 2022 г. Тя е по-важна от датата 24 февруари, когато Русия започна специалната военна операция в Украйна, която беше начално разузнаване с бой.

На 21 септември тази фаза приключи. Преди това Путин предупреди Запада, че "още не сме започнали". Значи, на 21 септември започна нова фаза на войната на Русия срещу НАТО и Запада.

Путин съобщи, че Русия ще подкрепи референдумите на Донецката, Луганската, Херсонската и Запорожската области за присъединяване към Русия.

Шойгу обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти – само 1,2 процента от общия мобилизационен ресурс на Русия, който е 24 милиона души.

Едновременно Путин разпореди мобилизация на военно промишления комплекс, т.е. прехвърляне на военни релси.

Линията, зад която няма връщане беше премината.

Русия излиза на фронта срещу НАТО и целия "консолидиран Запад".

Заради това 21 септември е по-важна дата от 24 февруари. Тогава Русия тръгна на разузнаване с бой.

Сега обяви война до пълното поражение на врага. Няма място за опции и алтернативи.

Започва тотална война – Total war, Totalen krieg. Няма да има преговори и споразумения. Ще има война до победа.

Наричаме я Трета световна война, Първа хибридна война, Последна неядрена война, Последна ядрена война, Втора отечествена война…

Всичките дефиниции съдържат части от русофобската стратегма, че "новият световен ред ще бъде създаден срещу Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия". Отново не познаха. Новият световен ред ще бъде създаден "срещу Запада, за сметка на Запада и върху руините на Запада".

Това е моментът, в който се намираме. Украинската фаза, определена като специална военна операция, приключва.

Това не е война на Русия с Украйна. Това е война на Запада срещу Русия, в която стратегическата цел на САЩ е да нанесат поражение на Русия и да си върнат световната хегемония завинаги, т.е. да спрат историята.

А целта на Русия е да сложи край на световното господство на САЩ, да им нанесе стратегическо поражение и да върне историята.

Класика – не на живот, а на смърт.

Сега завършва донбаската фаза на спецоперацията. Това означава, че тя се разширява и се трансформира във война срещу нацизма и тероризма в цяла Украйна и извън нея, като ескалира до пряка война между Русия и САЩ.

Какво следва? В момента сме пред голямата буря. Колко голяма, не знаем. Нещо такова не е имало досега.

Основните геополитически противоречия в света за последните 100 години и системната криза на капитализма се пресякоха в точката, в която се намираме. На глобалната сцена започнаха тектонични промени по линията Изток – Запад.

Мечката беше изкарана от бърлогата. Мечката не е ядосана, тя е разярена. Виждали ли сте разярена мечка как защитава малките мечета срещу бракониери? Не ви го пожелавам. Ясно е, че старият свят си отива със старите бракониери и че историята се променя пред нашите очи отново с голяма война.

С мобилизацията Русия се готви за ескалация през следващите месеци. Увеличава силите си до ниво, което може да се сравни с голямата ескалация на НАТО в Украйна. Защото именно НАТО пръв взе решение за увеличаване на своите сили по 300 000 души, много преди частичната мобилизация на Русия. Сега Москва изравнява уравнението.

Четирите региона завинаги ще станат част от Русия – не само de facto, но и de jure. Русия ще разшири ядрения си чадър и над тях. Ще припомня, че руската военна доктрина позволява използването на ядрени оръжия, ако териториалната цялост и сигурността на Русия са под заплаха.

Русия спечели спецоперацията още в първите 7-9 дни и Киев отдавна щеше да капитулира, ако не беше намесата на САЩ, Ангиля, Германия, Полша, Румъния, Израел, България с оръжия наемници, съветници, разузнаване, обучение…

Загубите досега на украинската армия са около 300 000 души. Военната наука казва, че "прагът на разпадане" е около 35% загуби. Ако се приеме, че украинските сили са около 800 000 души, този праг вече е прекрачен. А това означава, че колапсът може да започне всеки момент.

Да не забравяме, че основният фронт на тази война е икономическият. Проблемите на Запада са много по-големи от проблемите на Русия.

Що се отнася до частичната мобилизация на руските сили, това означава, че Генералният щаб търси необходимата "оперативна дълбочина". Заедно с това процесът на интегрирането на мобилизираните в сегашния състав на руската групировка ще изисква време. Процесът ще продължи през есента и зимата. Може да се очаква, че през втората половина на зимата и началото на пролетта, когато Западна Европа ще е заръзнала заради липсата на газ, групировката на Русия ще превъзхожда числено противника. Дотогава ще расте и рискът от ядрена конфронтация между Русия и САЩ.

Неведнъж сме писали, че след унищожаването на сегашните международни правила, новите ще бъдат разработени чак когато страните стигнат до избора – компромис и нови правила, или ядрена война. В случая компромисът не е опция. Значи, остава ядрената война. Преди това ще има повторение на Карибската криза, но на много по-високо равнище. С какъв край не е ясно.

Накрая – главното. За първи път в историята Русия изпреварва качествено Запада, като създаде няколко класа смъртоносно оръжие, което превъзхожда западното по всички параметри. Досега Русия/СССР обикновено настигаше Запада, заради което печелеше войните за сметка на огромни жертви, войнски дух и героизъм на своите войници. Сега се получи нова сплав – воинският дух е налице, плюс оръжието, което няма аналог другаде. Западът трябва да забрави за "решението на руския въпрос" да се замисли за собственото си оцеляване.

Противостоенето премина във финален стадий – сега или никога.

Остава още един въпрос. какво ще бъде след Украйна. резултатите от специалната операция вече са предопределени. Следователно, когато Русия реши украинският въпрос, на масата отново ще бъдат положени нейните предложения за взаимната сигурност. Разбира се, ако тогава ще има с кого да разговаря от страна на Запада.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 322, October 2022
Последна неядрена или последна първа ядрена
Каква ще е третата световна война?Въпросът не е само за формулировката: дали това е последната неядрена война в история...
    Погребаха и двойничката на Елизабет II
Този анализ се нуждае от повишено внимание.Написахме го преди 6-и септември, преди съобщението от 8-9 септември за смърт...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com