Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Кой и кога даде бомбата на Киев
Заподозрени - целият Запад
Анализ на "Строго секретно"

Когато четете тези редове:

  • мръсната ядрена бомба на Киев вече може да е изгърмяла;
  • мръсната ядрена бомба на Киев може да изгърми всеки момент;
  • и мръсната ядрена бомба на Киев няма да изгърми.

За последния вариант работим от над 10 години.

Да актуализираме нещата сега във времето и пространството на последните дни и преди това, т.е. на очакването на голямата ядрена провокация на Запада в Украйна.

На 21 октомври някои телевизии в Русия излъчиха твърдения, че в Николаев вече се е появила мръсна ядрена бомба, която ще бъде взривена от Киев и Запада, за да обвинят Русия и да накарат НАТО да влезе във войната. Ядрен Casus Belli.

На 21 октомври се проведе първият телефонен разговор от май между Сергей Шойгу и секретаря на отбраната на САЩ Лойд Остин, повторен след 2 дни.

Според нас Шойгу е предупредил Остин за "нещо", на което Остин е отговорил да "поддържат контакти за войната в Украйна".

Познавайки логиката на действията на Шойгу, ситуацията е стигнала до положение да излезе извън контрол.

Същото Шойгу е повторил същия ден – 21 октомври, в телефонни разговори с министрите на отбраната на Франция и Турция. Шойгу е казал, че Москва има опасения, че Украйна може да използва "мръсна бомба" в конфликта, и тенденцията е към по-нататъшна неконтролирана ескалация".

Ясно е, че на 21 октомври Русия каза на всички ключови страни, че ситуацията вече е извън контрол. Режимът в Киев подготвя "провокация" под фалшив флаг на своя територия, с взривяването на така наречената "мръсна бомба" или ядрено оръжие с малък капацитет.

От различни източници стана известно, че под ръководството на западни спонсори Киев вече е започнал практическото изпълнение на този план. Ръководството на Източния минно-обогатителен комбинат, разположен в град Жовти Води, Днепропетровска област, както и Киевският научноизследователски институт са натоварени със задачата да направят самата "мръсна бомба", като работата вече е на финален етап. Или че бомбата вече е доставена на място. В същото време, от името на Владимир Зеленски се провеждат тайни контакти с представители на Англия за предаване на компоненти за ядрено оръжие на Киев.

Разчетът на организаторите на провокацията е, че ако тя бъде успешно осъществена, повечето страни ще реагират изключително остро на "ядрения инцидент" в Украйна. В резултат на това Москва ще загуби подкрепата на много от ключовите си партньори, а Западът отново ще се опита да повдигне въпроса за лишаването на Русия от статута на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и да засили антируската риторика.

На 22 октомври генералът на САЩ в оставка Дейвид Петреъс каза пред френския седмичник L'Express, че САЩ и техните съюзници могат да се присъединят към конфликта в Украйна дори ако няма заплаха за държавите-членки на НАТО, и че при такъв сценарий Вашингтон може да формира нова "коалиция на желаещите" и да я използва вместо НАТО.

Петреъс смята, че Русия може да предприеме някои действия в Украйна, които биха били "толкова шокиращи и толкова ужасяващи", че това би предизвикало бърза реакция от страна на САЩ и техните съюзници, където те "могат да реагират по един или друг начин, но като многонационална сила, ръководена от САЩ, а не като сила на НАТО.

По същото време над Европа вървяха ядрените учения на НАТО Steadfast Noon, в които участваха и техните ядрени бомбардировачи B-52.

Украинците подготвяха и взривяването на Каховското водохранилище, преди битката за Херсон.

С една дума – светът замръзна в очакване на голяма ядрена провокация под така наречения "фалшив флаг", т.е. взривяване на мръсна ядрена бомба в Украйна (виж стр. 14-15).

Всъщност очакването започна още от лятото, когато на срещата на НАТО в Мадрид – 28-30 юни, същият Лойд Остин уведоми, че в средносрочна перспектива трябва да се очаква използване на тактическо ядрено оръжие и започна информационната подготовка.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа стана първата международна организация, признала Русия за терористична държава. След като ръководството на която и да е държава бъде включено в подобен черен списък, НАТО почти веднага започва "демократичните си бомбардировки", но Русия е ядрена сила и тук трябва друг, "по-хитър" подход.

Заради това Франция изненадващо обяви, че "няма да има ответен ядрен удар от Франция" срещу Русия.

"Нашата доктрина се основава на фундаменталните интереси на нацията" – каза Макрон. "Те са ясно дефинирани и не биха били пряко засегнати по никакъв начин, ако например в Украйна, в региона, беше нанесен балистичен ядрен удар. Франция няма да отговори с ядрени оръжия, ако Русия ги използва в Украйна. Значи, очаквайте "руска ядрена провокация в Украйна".

Включи се и Борел – ядрената атака срещу Украйна ще предизвика не ядрен, а мощен военен отговор. отново съвсем "неочаквано".

Дали защото Франция "няма да отговори", тя е тази, която ще даде бомбата на Киев за използване? Или това ще бъде Израел, използващ френска технология в производството на ядрени оръжия (оставяйки подобна следа на мястото на употреба). Ще припомним, че израелската ядрена програма беше създадена от Франция.

Всички участници в тази луда игра вземат предвид силата на отговора на Русия и затова искат да направят провокация чрез пълномощник. Сега тече нещо като кастинг за ролята на държава самоубийца. Те избират изключително от страни от НАТО. членовете на ядрения клуб, САЩ, Англия, Франция и Израел, които имат достъп до двете технологии, стигнаха до финала.

Франция и Англия са първият и вторият кандидат.

Третият кандидат за ролята на самоубиец, стигнал до финала, естествено са САЩ. Израел има достъп до техните "стари" ядрени и вероятно нови субядрени технологии и най-вероятно ще може да слепи имитатор на тяхната радиоактивна следа. Информационното прикритие вече се осигурява с пълна сила.

Ядрените учения на НАТО Strad Fast Noon, са наистина ежегодни и рутинни. Тяхната същност е да се отработи използването на американски ядрени бомби B-61 на граничната територия на Русия. В същото време, като правило, се практикуват разузнавателни полети, прикритие, пробиви на ПВО и радиоелектронна борба, много рядко – пристигат и B-52 или Lancers, които получават кодирана тренировъчна заповед за залп по радиото, затварят противоядрени завеси и стрелба по електронен път с крилати ракети в Калининград, Крим, Южния федерален окръг и Централния федерален окръг.

Членът на Комитета по отбрана и сигурност на НАТО Джоузеф Дей "случайно" разкри в доклада си през 2019 г., че 150 бойни глави са разположени на военните бази Kleine Brogel в Белгия, Buchel в Германия, Aviano и Ghedi-Torre в Италия, Volkel в Холандия и Incirlik в Турция.

И при трите варианта присъства и Израел. Тел Авив, който шантажира и двете страни в руско-украинския конфликт, очевидно бърза и помага на Украйна с оборудване и специално оборудване.

Израел предоставя на Украйна разузнавателна информация, частна израелска фирма споделя сателитни изображения на руски военни позиции с Украйна.

По-рано еврейските медии съобщиха, че израелски отбранителен изпълнител доставя на украинската армия системи за защита срещу дронове през Полша, за да заобиколи официалната позиция на Израел за забрана на продажбата на модерни оръжия на Киев.

И така, ситуацията в Украйна е извън контрол, което е и целта на САЩ, докарали на власт ционистката хунта в Киев.

Украйна става неделима част от новата доктрина на САЩ и първостепенно звено на американския ядрен енергиен тероризъм, който ще бъде пуснат в действие при първа възможност.

Налице е нов вид ядрен тероризъм, както при 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, Чернобил, Фукушима, Йемен и т.н.

Нищо ново. Ядреният тероризъм вече е глобален и се използва от САЩ и Израел не само в Близкия Изток със създаването на терористични групи или държави, които са финансирани и въоръжавани с ядрени оръжия или други ядрени съоръжения.

За тази цел Украйна е един от най-добрите плацдарми.

Вашингтон се нуждае от война на всички срещу всички, но преди всичко на всички срещу Русия. Фашизмът беше реанимиран в Европа. Държавата, в която той беше напълно регенериран и героизиран е именно Украйна. САЩ постигнаха своята цел. Украйна вероятно е откъсната завинаги от Русия, страната е залята с оръжия, престъпленията на хунтата в Одеса и Мариопул, използването на оръжия за масова унищожение срещу цивилни, всичко това създаде атмосферата на пълна безнаказаност на хунтата.

В този контекст тревожни още от 2017 г. бяха съобщенията, че Украйна може да произведе мръсна бомба от малки количества радиоактивни материали.

Такива заплахи идваха от официални лица като Александър Турчинов, който заяви, че Украйна е готова за мръсна бомба в рамките на секретна военно-тактическа програма.

Това беше реално, ако се вземе предвид състоянието на атомните централи в Украйна и хаосът в тях и около тях. Освен това, отчитайки разграбването на ресурсите на Украйна да се стигне до горивото за ядрените централи не е трудно.

Още през февруари 2015 г. имаше опити за контрабанда на радиоактивни материали от Одеса за терористите от Ислямска държава. Последваха съобщения за ядрен трафик на мръсни бомби през Варна към Одеса с френски кораби.

Пристанището на Одеса е центърът на ядрения трафик. Одеса е под контрола на еврейската и грузинска мафия, координирани от САЩ и Израел.

Ще припомним, че след 18 март 2017 г., според някои източници, се разиграваха изключително опасни събития, в чийто център беше България. Ставаше дума за евентуално преминаване на ядрено оръжие, според едни източници – за Европа, а според други – за Одеса. Съвпадението при всички източници беше трафик през България на ядрено оръжие.

На 20 март 2017 г. в интернетен източник, за който се предполага, че е аутлет на ЦРУ и Моссад, се появи опасна информация. Според нея, ядрено оръжие с неизвестен произход е влязло в Европейския съюз на територията на България и, тъй като България е черноморска държава "не трябва да се изключва атака с мръсна ядрена бомба в Крим". Ядреното оръжие е летяло с карго самолет от Армения. Самолетът е отлетял за България. Каргото е съдържало радиотоксична субстанция, чийто "подпис" е бил идентифициран като високо опасния радиоактивен материал IR-192, който е бил откраднат от американска база в Басра /Ирак/ през ноември 2015 г. Но иракски официални лица са информирали Международната агенция за атомна енергия – МАГАТЕ, че под давлението на американците не са поискали съдействие за откриването на ядрения материал.

Ако се резюмира информацията, веднага прозираше старата песен на Моссад и ЦРУ – за някакво ядрено оръжие в Ирак, за мръсна бомба, която може да бъде докарана до Европа и взривена там.

Новият момент беше участието на България в тази операция. За да няма много въпроси източникът съобщаваше, че бомбата може да отпътува за Германия, Лондон, Йордания, Ню Йорк "през близките седмици".

Това беше "въздушният" вариант на ядрената афера, разиграваща се на 18-19 март 2017 г., като съобщението беше от 20 март.

Сега да обсъдим "морския" вариант на "българската ядрена афера". Той дойде от друг източник, зад който също стърчаха "ушите на ЦРУ и Моссад", този път по море, с участие и на Франция.

И така, през нощта на 18-19 март, в пристанището на Варна е пристигнала френската фрегата "Лафайет". Разбира се, в гостуването на "Лафайет" в България, която все пак е страна от НАТО, нямаше да има нищо необичайно, ако не бяха някои ядрени подробности.

Какви бяха те?

Според споменатия източник през нощта в пристанището на Варна около "Лафайет" е започнала странна активност. Мястото е било отцепено от някакви въоръжени хора и матроси от фрегатата. Към 2 часа през нощта са пристигнали два камиона с необичайни контейнери, които били разтоварени. Съпровождали са ги три коли, пълни с въоръжена охрана. След около 15 минути от фрегатата се е спуснала група от 10 души, облечени в защитни облекла срещу радиация. Разделили са се на две групи и започнали да товарят споменатия странен товар на фрегатата. Във всеки камион е имало по един неголям контейнер. Сутринта един от служителите на администрацията на пристанището е обяснил, че тайнственият товар е бил доставен от известната вече у нас американска компания Purple Shovel.

Ако отсеем, двата варианта съвпадаха в няколко точки – през България е преминало ядрено оръжие, част от което по море е заминало за Украйна, друга част – по въздуха някъде за Европа, трета – за Ирак или Сирия.

И така, кой даде бомбата на Киев?

Заподозрените не са толкова много.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 323, Nov. 2022
Започва тотална война - Total war, Totaler krieg
От началото на октомври Западът започна тотална терористична война срещу Русия.Русия отговори с тотална антитерористична...
    Къде изчезнаха "Белгород" и "Посейдон"
И през октомври най-голямата тема при най-големите оръжия бяха "Белгород" и "Посейдон", т.е. най-голямата атомна подводн...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com