Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Еxtra Фокус
До Луната с космически влекач "Маратон"
Документация "Строго секретно"

Лунната надпревара се засилва

Руски учени разработиха модел на влекач за дълбокия космос, който може да достави до 10 тона гориво или друг полезен товар в орбитата на Луната за няколко дни. Особеността на влекача е, че неговият дизайн се основава на изпитани във времето технически решения, т.е. той се изгражда сравнително бързо и лесно.

Освен това беше решено да се опрости системата за скачване – тя ще се извършва само за сметка на оборудването на кораба.

Предимството на такъв влекач е високата му скорост, транспортирането на оборудване и други ресурси, като строителни материали. За транспортирането на такъв товар се разработва модел на влекач за дълбокия космос, който получи името "Маратон".

Както планират разработчиците, основната му цел ще бъде да осигури с 20 тона гориво орбиталните станции ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 324, Dec. 2022
Отново за лицето на Марс и пирамидите
Отново започва надпревара и към Марс. Заради това се върна и въпросът за «лицето на Марс».Ще припомним, че Американска...
    Отброяването до ядрения Армагедон продължава
Отстъплението на руските части от Херсон, т.е. от десния (западен) бряг на Днепър, беше и е най-важното събитие в края н...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com