Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Вратите на ада скърцат все по-зловещо
12.2022

В края на всяка година обикновено правя анализ на отминалите и прогноза за започващите 12 месеца.

Погледнах какво съм писал през декември 2022 г. Заглавието беше "Вратите на ада скърцат. Светът продължава да върви към голямата война".

Сега мога да повторя това заглавие, но с някои корекции.

Светът вече не върви, а се намира в клещите на голямата война. А щом става дума за голяма война това в момента е войната на Русия и САЩ в Украйна, която е много по-голяма от Украйна и много по-голяма от САЩ и Русия.

Войната никога не е била само заради Украйна. Тя е по-голяма от Украйна, заради интересите на САЩ и техния еднополюсен свят. Тя е по-голяма и от Русия защото Украйна е мястото където Русия тегли чертата срещу англоамериканския еднополюсен свят.

Това обяснява много, но не всичко. Защото войната е на планетарно равнище, т.е. става дума за бъдещето на човечеството и въобще на цивиизацията.

В голямата картина, САЩ губят войната за планетата Земя. Основното геополитическо и военно противоречие е между САЩ и Русия. Такива противоречия не се решеват с дипломатически брифинги. Те винаги са се решавали с война. Така е и сега.

Ние сме в Трета световна война. Това, че не ви го съобщават официално няма значение. Звучи страшно, но всяка истина е страшна.

Бойното поле (засега) е Украйна, начело с един комик-наркоман. Чрез него САЩ, Англия и Израел прокарват своите интереси и цели за да запазят еднополюсния контрол и да останат единствената сила на върха на света.

Но Русия тегли чертата и съобщи, че тя става полюс в многополюсния световен ред. Край на "Pax Americana”, идва многополюсният свят.

Украйна стана фокус на този сблъсък. САЩ организираха преврата в Киев през 2014 г. Русия започна Специална военна операция на 24 февруари 2022 г. за да стигнем до сегашната ситуация и до въпроса "какво по-нататък".

Отговорът не е много сложен за онези, които могат да разчитат същността и кулисите на събитията.

На първо място бих поставил речта на Путин във Валдай след връщането на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието. Шахматната дъска се преобърна. Това е повратна точка в световната история. Върщане назад няма. Срещу Русия се води тотална война, защото тя пречи на неоколониалния световен ред. Русия се яви на тази война. Историята отново говори на руски. Путин провъзгласи националната идея. Хилядолетната държава-цивилиация отправи фундаментално предизвикателство срещу Запада. Каквото е било, няма да го бъде отново. На дневен ред е неотменимото право на народите да живеят и да се развиват според суверенни закони. Волята беше проявена. Занапред тя ще бъде защитавана с всички средства и на всяка цена.Великата алтернатива, обявена от Путин, е отворена за цялата планета, изнемогваща от еднополюсния световен ред.

Капитализмът в неговия либерален проект се изчерпва напълно, а заедно с него и основните му носители – САЩ и Англия.

Светът потъва в хаоса. Обратното броене е включено. Това създава идеалната буря на Третата световна война. Украйна е бойното поле. Засега.

Това е голямата картина, т.е. макрорамката.

Каква е микрокартината?

След терористичните диверсии срещу "Северен поток" и Кримския мост Русия трансформира военната операция. Назначаването на ген. Суровикин е доказателството. Той беше командващ руските части в Сирия срещу терористите от Ал Кайда.

Разшифровам – операцията в Украйна става антитерористична.

Лавров каза, че народът на Украйна ще бъде освободен от неонацистките си управители, че той заслужава да живее в добросъседство, с дружба и процъвтяване, наред с неговите славянския братя.

Разшифровам – антитерористичната операция ще продължи докато Украйна не бъде освободена от окупиралите я САЩ и Англия.

Дмитрий Медведев написа, че Киев е изконно руски град и ще бъде освободен.

Разшифровам – операцията няма да свърши докато Киев не бъде освободен от окупацията на Хазарската мафия, и от нейните планове за изграждането на някакава "нова Хазария" или "нов Ерусалим" в източна Украйна и Крим.

На четвърто място, бившият главнокомандващ сухопътните войски Владимир Болдирев призова да се постигнат преговори със Зеленски на бойното поле. "Само на бойното поле. Само там, в бой, ще се реши бъдещето. Големите въпроси се решават не само с дипломация и броене на гласове в парламентите, а с кръв и желязо".

Това не се нуждае от разшифроване – войната ще продължи до окончателна победа. Никакви преговори – капитулация и трибунал за престъпленията.

Назначаването на ген. Суровикин може да внесе някои промени в тактиката, но не и в стратегията, която е в исканията, които Москва постави преди операцията – денацифициране и демилитаризиране на Украйна, никакво присъединияване към военни блокове, НАТО – обратно в границите отпреди 1997 г.

В края на ноември, Украйна потъна в мрак и студ в резултат на руските удари по енергийната инфраструктура.

Русия е събрала около 500 000 войници, които са готови за голяма офанзива, която според мен, ще сложи край на войната в Украйна, 1000 реактивни артилерийски системи, 5000 бойни бронирани машини, най-малко

15 000 танка, стотици тактически ракетни системи. Към операцията може да се появи и украинска национално-освободителна армия, съставена от бивши украински военни неискащи да служат на Киев и САЩ, а на украинския народ.

Стратегическата дълбочина за руските части в Украйна расте от 100 на 300 и на 500 км., т.е. ще бъде покрита цялата територия на Украйна до границата с Полша заради доставките на нови американски ракети, които могат да носят (внимание) ядрено и неутронно оръжие, (например за удар в Херсон, както това стана в битката за Багдад).

Режимът в Киев вероятно ще бъде унищожен с остатъка от въоръжените си сили. Това ще е и краят на САЩ и НАТО. Тогава ще е последният етап на ескалацията в голямата война. и всичко ще е възможно – даже най-лошото.

2023 г. ще е най-сложната и страшна за последните 80 години.

Вратите на ада скърцат все по-зловещо.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 324, Dec. 2022
Какво се случи на ученията "Гром-2022"
На 26 октомври паралелно с ученията на НАТО Steadfast Noon започнаха ученията на руските стратегически сили "Гром-2022"....
    "Строго секретно" на 30 години
В потока от събитията, които ни заливат и в "околната среда", в която от няколко години работим по 16 часа на денонощиет...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com