Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
"Строго секретно" на 30 години
От главния редактор

В потока от събитията, които ни заливат и в "околната среда", в която от няколко години работим по 16 часа на денонощието, за да продължим плуването си заедно с вас в световния океан на информационната война – от отрови и лъжи, щяхме да забравим едно важно за нас и световната журналистика събитие – 30-годишнината на "Строго секретно", която се навършва през декември-януари.

Тук ще припомним само няколко неща:

1. През тези години изградихме уникален в целия свят проект, за да станем един от най-важните информационни и аналитични агрегати, какъвто не е имало в европейската и световна публицистика, важна част от глобалната информационна война.

2. С тези 30 години вестникът е най-старият и най-независим след 1990 г. – като периодика, в Европа и една от най-свободните и независими творчески лаборатории в света.

3. Обслужваме най-голямата в света читателска аудитория – 193 държави, т.е. всички държави в ООН. Читателите ни са от всички континенти. И всички искат да повярват в онова, което пишем – че човек е не само Homo, но може да стане и Sapiens.

4. Сегашният брой е номер 324. Това означава, че 324 пъти сте получавали четиво в обем от 150 страници. Месец след месец, година след година. 324 такива "книги" за 30 години. 30 години, цял човешки живот, 324 броя по 150 страници, т.е. цяла библиотека.

За да стигнем до статута на уникално издание, което направи революция в журналистиката и аналитичната мисъл на континента, а може би и в света.

5. Станахме пионери на геополитиката, геоикономиката, войната, оръжията и т.н.

Тъй като сме без аналог, няма с какво да се сравняваме. Което обаче не ни успокоява, защото сега отново е моментът да се събират камъните. И ще извикат "Страж, колко е часът?" И ще чуят отговора "Още е нощ, но вече съмва".

6. Разбира се, всяко начало има и край. Няма да сме нито първите, нито последните, които ще слязат от тази неблагодарна хамлетовска сцена.

Но и от тази гледна точка тези 30 години все още не са точка, а само запетая.

И винаги ще харесваме, когато другите се смеят. Защото знаем, че ще се смеем последни.

Успех! И бъдете здрави през 2023 г.!

Дано оцелеем!

Очаквайте: "Строго секретно" на 30 години.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 324, Dec. 2022
Вратите на ада скърцат все по-зловещо
В края на всяка година обикновено правя анализ на отминалите и прогноза за започващите 12 месеца.Погледнах какво съм пис...
    Войната на НАТО срещу Русия започна отдавна
Някои експерти пишат, че "сега ще започне войната между НАТО и Русия".Грешка. Тази война започна отдавна, още от 2014 г....

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com