Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
Войната на НАТО срещу Русия започна отдавна

Някои експерти пишат, че "сега ще започне войната между НАТО и Русия".

Грешка. Тази война започна отдавна, още от 2014 г. Това беше и целта на преврата в Киев.

Тя продължава и от първия ден на Специалната военна операция в Украйна – 24 февруари 2022 г.

Ще ви върнем към февруари, т.е. в навечерието на Специалната операция на Русия.

Показаната тук инфографика отразява съотношението на силите на НАТО – в Европа, и на Русия – на западното направление. Не трябва да сте големи експерти, за да схванете, че Русия нямаше шанс да се противопостави на очакваната атака на НАТО срещу Донбас. Ако към това се прибави и украинската групировка, наброяваща на няколко фронта над 500 000 души, които бяха въоръжени с натовска техника и организирани по натовски образец, горният извод става още по-очевиден.

Но Путин изпревари в последния момент атаката на укронацистите и НАТО срещу Донбас и с минимални сили от около 100 000 души – редовни части, национална гвардия, милиция на ЛНР и ДНР и ЧВК "Вагнер", успя да нанесе унищожителен удар на силите на Киев и НАТО.

Тази операция някога ще бъде анализирана като безпрецедентна въобще за войните.

Въпреки съотношението 10:1 или 15:1 армията на Киев беше разгромена още в първите две седмици на операцията. Загубите на Киев достигнаха 500 000 души, докато на Русия, от началото на военната операция, са между 5000 и 47 000. Даже да се вземе по-голямата цифра, това съотношение на загубите спрямо съотношението на силите е непознато за нито една война в световната история. Огромни са и загубите на Киев във военна техника и снаряжение.

Реално демилитаризирането на Украйна беше завършено още в първите две седмици на операцията. Ако не беше НАТО войната трябваше да свърши отдавна. В момента така наречените украински сили са съставени между 40 и 80 процента от чуждестранни бойци и включват личен състав от НАТО – САЩ, Полша, Англия, Франция, Израел, Турция и др., а оръжието в 90 процента идва от НАТО.

Последната частична мобилизация от Москва на 300 000 души е отговор на мобилизацията от НАТО на 300 000 състав в страните-членки до лятото на 2023 г. Но това е спекулация. Ако НАТО успее да мобилизира и 30 000 души това ще е успех.

Националните армии на НАТО са в плачевно състояние.

Армията на Франция има муниции само за 4 дни бойни действия.

Армията на Германия – от 180 000 души, почти не съществува.

Армиите на Италия /160 000/, на Англия /150 000/, на Полша /140 000/ са небоеспособни. Англия е най-зле.

САЩ имат армия от 1,4 млн., но тя е далеч от Европа отвъд океана.

Ясно е, че САЩ и НАТО не разполагат с жива сила и огнева мощ, за да се противопоставят на Русия във война с конвенционални – комбинирани оръжия. А това означава, че НАТО не може да защити нито един от своите членове.

Войната срещу Русия води до разпадане пред очите ни на НАТО, до колапс на ЕС, и забива последен пирон в ковчега на хегемона – САЩ.

Самоубийствено е и прехвърлянето от САЩ в Румъния, само на 5 км от границата с Украйна, за първи път от 80 години на американската 101-ва елитна парашутна дивизия от 4700 бойци "Крещящите орли". Те са предварително обречени. Защото тази дивизия е въоръжена и готвена за война срещу папуаси, а не за бойни действия срещу съвременна армия и ще бъдат ликвидирани преди да са изминали и 100 метра.

През последните месеци САЩ и техните съюзници доставиха на Украйна голямо количество оръжия и военно оборудване на стойност десетки милиарди долари. Повечето от тези доставки бяха извършени от наличността от складовете и армейските части. Този подход създава нови проблеми. Резервите на западните армии постепенно се изчерпват и това може да застраши тяхната боеспособност. Някои страни останаха без системи за противовъздушна отбрана или загубиха голям брой бронирани машини и шансовете скоро да получат замяна за тях. Истинският мащаб на този проблем все още не е известен. Някои държави разкриват размера на предоставената помощ, но размерът на техните арсенали, остава неизвестен.

Реално НАТО продължава разпадането си, което започна в Кабул през август 2021 г. Става ясно, че САЩ не могат да задържат Европа, както не могат да задържат и Азия. В Украйна Русия демилитаризира и денацифицира и НАТО.

Въпреки това налице са признаци, че НАТО се готви за сухопътна война в Украйна, която вече не съществува като държава. От нея е останало само наименованието.

На 30 септември 2022 г. Луганската и Донецката народни републики, Запорожската и Херсонската области се присъединиха към Русия и добавиха 108 000 кв. км и над 5 милиона руско население.

Но зад тези цифри има нещо по-важно. Тези четири района дават около 95 процента от брутния продукт на Украйна, имат ресурси и богатства за над 50 трилиона долара. Тези земи се намират в зона с благоприятен за селското стопанство климат, а площта им на обработваема земя надхвърля 5,6 милиона хектара, 320 000 хектара се напояват, което гарантира постоянно високи добиви, предпазва посевите от засушаване. Новите територии са почти 10 милиона тона зърно годишно, 3,3 милиона тона слънчоглед, 1,9 милиона тона зеленчуци, както и значителен дял от производството на горски плодове.

При инвестиции в обновяване на парка от селскостопански машини, изграждане на инфраструктура и пълен достъп до руския пазар, селското стопанство на новите територии ще допринесе както за осигуряване на продоволствения суверенитет на Русия, така и за експортни доставки на пазарите на приятелски страни през морските пристанища.

Благодарение на новите територии, руснаците получават достъп до водните ресурси за Крим, 13,5 GW електроенергия, включително 6 GW от най-голямата Запорожска атомна електроцентрала в Европа, единствения завод за желатин в Русия, Завода за стъкло и Ясиноватския машиностроителен завод. Освен това са и химическите заводи "Азот" и "Стирол", които произвеждат амоняк, карбамид и амониев нитрат, седемте най-големи металургични и коксохимически предприятия, като част от Южната минно-металургична компания и Мариуполския железодобивен комбинат, който предстои да бъде възстановен, както и капацитета за производство на тръби и стоманени въжета.

Списъкът включва и Стахановския вагоностроителен завод, Азовмаш и сладкарски предприятия с общ капацитет от над 117 000 тона продукти годишно. Освен това е и възможността да се разработят доказани находища от 10 милиарда тона въглища, включително 6 милиарда тона коксуващи се въглища и над 1 милиард тона антрацит, както и 1 милиард тона запаси от желязна руда и Днепрорудненския завод за желязна руда.

Достъпът до пристанището Мариупол, потенциално ще позволи увеличаване на доставките на въглища за страните от Африка и Южна Азия.

САЩ и Хазарската мафия, Monsanto и Cargill искаха, чрез нацистко-ционисткия режим на Зеленски, да откраднат от Русия най-богатите й райони и историческа сърцевина. Не успяха. Но ще се опитват още.

На САЩ, Англия и Израел не остава нищо друго, освен ядрена провокация в Херсон или Запорожската АЕЦ.

Междувременно Украйна потъна в мрак и студ. Именно на това мъртво и тъмно поле в момента са си определили среща Апокалипсиса и Армагедона на една наносекунда от Страшния съд.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 324, Dec. 2022
"Строго секретно" на 30 години
В потока от събитията, които ни заливат и в "околната среда", в която от няколко години работим по 16 часа на денонощиет...
    България е в катастрофа
България е в национална катастрофа. Нещата са страшни…България е на първо място в света по смъртност на населението с 16...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com