Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие - актуална тема
Голямата крипто-пералня се срива
Анализ на "Строго секретно"

Финансовият свят е разтърсен от колосален финансов скандал, който може да е краят на така наречените криптовалути и на самия долар.

Пирамидата за пране на пари "FTX – Украйна – Демократическата партия на САЩ", се срина.

Отдавна пишем, че на някакъв етап инверсията в монетарната реалност, в която истинските пари са оценявани с фалшивите пари, т.е. оценката на истинските пари /реалните ресурси и златото/ да става с фалшиви пари – /доларът/, ще се промени.

Пред нас е краят на тази измама, т.е. когато фалшивите пари ще бъдат оценявани с истински пари, значи, доларът ще бъде оценяван от златото и ресурсите, а не обратното.

В този контекст е и скандалът със срива на една от най-големите борси за криптовалута в света – FTX. Но сривът обхваща много по-голяма схема – "войните-оръжията-доларът-криптовалутите-Украйна-демократите в САЩ" и т.н.

Самата история за фалита на FTX е поразителна по своя обхват и авантюризъм. Всичко, което сме чели досега за краха на такива гиганти, като Enron, Lehman Brothers, Madoff и други финансови измамници, бледнее на фона на падането на една гигантска пирамида, чийто мащаб едва започва да се осъзнава.

Те изглеждат като дребни търговци на фона на 30-годишния Сам Банкман – Фрид, основател и собственик на борсата за криптовалути FTX.

Десетки милиарда долари внезапно се изпариха и следите от тях сега ще бъдат трудни за намиране, тъй като се оказва, че на FTX всъщност липсва счетоводство и финансова отчетност. Известният финансов адвокат Джон Рей написа, че през 40-годишната си кариера "не съм виждал такъв пълен провал на корпоративния контрол и такава пълна липса на надеждна финансова информация. Тази ситуация е безпрецедентна".

Това е история на пълна поквара на хората, които управляват САЩ, както и на шайката /в Киев/, която разпали войната в Украйна.

Крахът на FTX успя да събори значителна част от пазари на цифрови активи. Цената на биткойн слезе под $17 000 за първи път от края на 2020 г., а глобалната пазарна капитализация на дигиталния сектор падна до $845 милиарда. В момента доверието на инвеститорите достигна най-ниската си точка досега. От централизираните борси извличат милиарди долари.

FTX беше една от петте най-големи платформи за търговия с виртуални валути. В своя пик – капитализацията достигна повече от 200 милиарда долара в различни крипто активи.

Фалиралата криптоборса FTX е работила в тясно сътрудничество с правителството на Украйна. Стотици милиони долари са били изпращани чрез борсата като "крипто дарения", които веднага били конвертирани и изпращани обратно на Демократическата партия на САЩ под контрола на Байдън.

FTX е бил вторият донор на Демократическата партия на САЩ след Джордж Сорос на последните избори. Схемата е била следната.

"Демократите изпращат пари на Украйна, за да води войната срещу Русия – Украйна изпраща пари на FTX – a FTX изпраща пари на кампанията на демократите". Тоест, FTX и режимът в Киев действаха като гигантско "пране на пари" за управляващата американска партия. Особено ако се има предвид как режимът в Киев се страхуваше от победа на републиканците, които обещаха да спрат да издават "празни чекове" на Киев от Вашингтон.

Разбира се, САЩ ще продължат да работят за запазване на контрола върху световната финансова система. Сега вниманието е приковано към 10-20 милиарда, но става дума за най-голямата пералня на фалшивите пари, осъществявана с най-фалшивите криптовалути – в най-корумпираната държава в света – Украйна.

Сега се решава въпросът за срива на глобалната финансова система.

На ход са златото и реалните ресурси.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 324, Dec. 2022
Сега ще мрем и за демокрацията
Жозеп Борел нарече температурата в квартирите над 18 градуса "престъпление спрямо европейските ценности":"Ние много гово...
    Сегменти от HIV използвани "срещу" COVID
Преди повече от 15 години доказахме изкуствения характер на вируса на СПИН – HIV, и неговото използване като биооръжие.З...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com