Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НОВО ДЕЛО
Имало ли е, и има ли, фашизъм в България?
Документация "Строго секретно"

Отговорът е – не само е имало, но и има в даже по-мракобесен вариант, отколкото през Втората световна война при монархофашизма на Борис III. Всъщност единственото сигурно нещо в историята на България през последните 100 години е присъствието в нея именно на фашизма и монархофашизма.

Обърнахме внимание на реабилитирането на фашизма преди години с появата на частното лице Симеон Сакскобургготски, когато Република България стана първата в света държава, която официално ревизира резултатите от Втората световна война и реабилитира фашизма чрез връщане на някакви "царски имоти" на споменатия гастрольор от Испания.

Но даже и ние бяхме изненадани когато в средата на декември на Третия комитет на Общото събрание на ООН стана традиционно гласуване на внесената от Русия резолюция "За борба с героизирането на нацизма, неонацизма и другите видове практики, които способстват ескалацията на съвременните форми на расизма, расовата дискриминация, ксенофобията и свързаната с тях нетърпимост".

За резолюцията, внесена от Русия, т.е. срещу неонацизма, гласуваха 120 държави, против, т.е. "за" неонацизма – 50, въздържали се 10.

Това означава, че срещу резолюцията срещу героизирането на нацизма, неонацизма и т.н. са гласували 50 държави, в това число и България.

Сред гласувалите против резолюцията е цялата фашистка Европа от началото на 40-те години на ХХ век /в това число и България/, Япония, плюс англосаксонският свят, техните сателити. И съвременните бандерофашисти в Украйна.

Гласували срещу резолюцията са: САЩ, Великобритания, Канала, Япония, Австрия, Германия, Унгария, Белгия, Испания, Италия, България, Румъния, Хърватия, Словения, Чехия, Словакия, Дания, Естония, Латвия, Литва, Финландия, Франция, Холандия, Полша, Норвегия, Португалия, Словения…, т.е. НАТО+.

А сега да припомним кои държави бяха съюзници и сателити на Хитлер по време на Втората световна война – всичките гласували "против" 50 държави воюваха срещу СССР и антихитлеристката коалиция, помагаха на нацистите, укриваха избягалите нацисти и т.н. И сега отново са в своя репертоар. В това число и България.

Не е ясно само докога щаб квартирата на ООН ще се намира в държава, поддържаща съвременния нацизъм – т.е. в САЩ.

А сега да погледнем картата на сегашната атака на НАТО срещу Русия, която се покрива напълно с операция "Барбароса" на Хитлер срещу СССР.

Нацизмът и неофашизмът в Европа надига глава и постепенно отново се легализира в това число и в зачестилите у нас опити да изопачи ролята на съюзника на Хитлер Борис III в хитлеристката коалиция и срещу антифашистката борба у нас и в Европа.

Що се отнася до претендиращото за някакви "царски имоти" на Борис и Фердинанд частно лице Симеон Сакскобургготски, той не е никакъв "глава на българския царски дом", защото такова нещо не съществува нито според конституцията на Република България, нито според референдума от 1947 г., нито според решенията на Великите сили след Втората световна война и на Тристранната комисия, изхвърлили от историята Борис III – съюзника на Хитлер /за което България плати с национална катастроа и милиардни репарации/, и конфискували завинаги всички /спорни или неспорни/ царски имоти в полза на българския народ, нито според нотата от 1970 г. между правителствата на НР България и Испания /след Франко/, с която двете правителства се договориха, че Кобургготски може да изпълнява никакви функции, освен на частно лице.

Отново предупреждаваме – историята е циклична, т.е. когато историята се изтрива, тя се повтаря за онези, които я изтриват.

Конфликтът срещу нацисткия и ционистки режим в Украйна е актуално потвърждение. Както и решението на България да доставя оръжие на Киев, което ни вкарва директно в тази война, отново на страната на нацизма.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 325, Jan-Feb 2023
Голямата част от голямата картина
Докато американците возеха клоуна Володимир Зеленски със самолет, за да го покажат под шапитото на цирка с надписа "Конг...
    55 години контрареволюции. Краят на Горбачов не е край на тази епоха /4/
В близкото минало има няколко събития, които родиха днешните проблеми в Европа и света, в това число движението на НАТО ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com