Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ - прогноза СТРОГО СЕКРЕТНО
"Курск" и "Багратион" срещу "Барбароса"
Всичко ще се реши с "огън и желязо"
Военен анализ на "Строго секретно"

Временното затишие на фронтовете приключва и напомня затишието в навечерието на Курската битка или на двете операции "Барбароса" и "Багратион".

Да припомним. "Барбароса" беше прекрасният план на Хитлер за светкавична война срещу СССР /започнала на 22 юни 1941 г.

и завършила през януари 1942 г./, като най-голямата военна операция в човешката история по численост на войските и на жертвите. Но блицкригът не се състоя, войските на групата "Център" на Хитлер, загубили сили в Беларусия, затънаха близо до Москва и цялата нацистка групировка по огромната дължина на фронта от Балтийско до Черно море замръзна в суровата руска зима на 1941-1942 г. в летните си униформи.

Операцията "Багратион" беше кодовото име на Беларуската стратегическа настъпателна операция на Червената армия в периода 22 юни – 19 август 1944 г. Това беше една от най-големите военни операции в историята на човечеството, немските войски бяха изтласкани от Беларус с почти разгромена немска група армии "Център".

В същите или подобни позиции, но през зимата, в момента в Русия, и в натъпканата с американско оръжие Украйна, завършва концентрацията на силите по направлението на главния удар. Въпросът сега е за времето на удара, който, когато четете тези редове може да е започнал след поредицата от мерки на двете страни да решат противостоенето по военен път.

САЩ ще водят своята "идеална война" на унищожение на Русия до последния украинец и европеец.

Русия готви зимна офанзива в Украйна в условията на пряк сблъсък с НАТО и САЩ.

Поредицата от мерки показаха, че Кремъл повече няма да търси компромиси със Запада. Всичко ще се реши с "огън и желязо".

Изявленията на Путин и Шойгу на колегията на Министерството на отбраната, ударите по инфраструктурата на Украйна, мобилизацията и социалната подкрепа на участниците в операцията, срещата на Путин с Лукашенко, създаването на два нови военни окръга – Московски и Ленинградски, и на нова групировка войски в северозападната част на Русия, увеличаването на числеността на армията до 1 500 000 души, от които 670 000 по договор, доставките на хиперзвуково оръжие, новата стратегия за външна политика и ядрена доктрина и др., означават, че Русия залага на военния успех. Другите варианти на отношенията й със Запада отпадат.

В исторически план може да се каже, че новият свят след Ялта започва след речта на Путин на 22 декември 2022 г. пред Колегията на Министерството на отбраната.

До тази дата имаше алтернативи. След нея други алтернативи няма, освен победна война.

Неслучайно Путин за първи път използва думата "война", вместо "специална операция".

Това означава освобождаване на територията на Украйна и украинския народ от окупацията на САЩ, НАТО и хазарската мафия.

В момента има около 600 000 руски войници, разположени около Украйна, готови за зимна офанзива с 1000 реактивни артилерийски системи, 5000 бойни бронирани машини, най-малко 15 000 танка, стотици тактически балистични ракети…

Това е огнева мощ, надвишаваща всички битки на втората световна война и даже на операцията за превземането на Берлин през 1945 г.

Крайно опасна е ситуацията ва триъгълника Полша – Беларус – Украйна. Според някои източници Полша и НАТО се готвят да влязат в Западна Украйна. Струпването на сили на НАТО в Прибалтика и срещу Калининград, заедно със засиленото присъствие на ударни платформи на САЩ в района, означава подготовка за горещия сценарий в случай, че САЩ са сигурни, че това няма да доведе до обмен на ядрени удари.

Това означава, че директен сблъсък на Русия със САЩ е напълно реален.

В отговор Беларус се готви за атака от страна на НАТО, Полша и Латвия. Появи се военна техника с ново бойно обозначение "К", след Z, V и O.

Започна и съсредоточаване на войски и техника в Беларус – 400 танка, 600 бронирани машини, десетки ударни хеликоптери и бойни самолети, С-400, Тор-М2, "Искандер".

Общата численост на въоръжените сили на Русия и Беларус може да стане 170 - 200 000 души до 10 януари.

В Калининград бяха разположени прехващачи Миг-31К с хиперзвуковите ракети "Кинжал", които покриват цяла Европа.

Едновременно започна движение на Черноморския флот, всички руски подводници напуснаха пристанищата, а руските военни кораби – Севастопол. Стратегическите бомбардировачи са извън хангарите.

Руско-белоруските действия за изграждане на съвместна групировка са отговор на плановете на САЩ и НАТО да добавят Беларус и Калининград към украинската военна криза.

Белоруската групировка по-скоро е предназначена не за удар в тила на украинските войски, а за гъвкава активна отбрана на западното направление, ако американците въведат в боя Полша в западна Украйна, което ще е историческа грешка за Варшава. В Берлин само чакат това за да поискат обратно Западни територии на Полша. И отново ще започне 100-годишната война в Европа.

В случай на агресия от Полша главната задача на белоруската групировка ще бъде деблокиране на калининградска област и пробив през коридора Сувалки най-вероятно през Литва.

Киев укрива от САЩ страшната истина за състоянието на украинската армия.

На запад от Киев няма бойни части на сухопътните войски, които са изцяло на фронта или в резерв отляво на Днепър, където е кървава месомелачка за тях.

Състоянието на армиите на някои страни от НАТО е плачевно, отгоре на всичко са задължени да купуват боклуците, произвеждани от военно-промишления комплекс на САЩ.

В Румъния на въоръжение са танковете Т-55 на 45-годишна възраст, самолетите Миг-21 от началото на 70-те години, купените от Португалия и САЩ F-16 на четвърта свежест и т.н.

Ако напомним какво става в България, ще заплачем.

Бундесверът на Германия ще издържи една седмица. Полската войска – 2 седмици.

Най-мощният пакт в света НАТО има най-мощният в света щабен лагер от 39 000 глави. Но това са щабни плъхове в Брюксел и Монса. Според устава на НАТО всяка страна-членка сама решава в каква форма да помогне на друга страна-членка, подложена на нападение, т.е. проблемът на даващия си е негов. Целият натовски хор ще занимава с изпълнение на бойни танци. И нищо повече.

Всъщност европейците сами си избраха бъдещето.

Русия се готви за пост кризисния свят, чийто финиш ще настъпи примерно след 3 години.

Да анализираме накратко качествения и количествен състав на заявените изменения на въоръжените сили на Русия.

Ако са заявени 5 дивизии на морската пехота, това означава, че ще се чупят зъбите на собствениците на пристанища, острови и разни проливи. Погледнете картата.

Ако са заявени моторизирани и танкови армии с влизащи в тях хеликоптерни полкове и артилерийски дивизии, това означава, че ще се напомни на някои опасността от бойни танци по границите на Русия.

Ако се въвеждат супер ракетите "Сармат" и "Ярс", способни да остъклят цели континенти, в това число и Северна Америка, това означава, че Русия не вярва на тези континенти и ги държи на ядрена мушка.

Ако са въведени "Кинжали" и други хиперзвукови успокоителни средства, това означава, че ще бъдат използвани без церемонии направо за връщане в средните векове.

Това в общи линии е ситуацията в началото на 2023 г. – "Багратион" /и "Курск"/ срещу "Барбароса", разбира се в новите условия, в които светът се носи с бясна скорост към глобална война.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 325, Jan-Feb 2023
Какво да правим при ядрена атака
Войната постепенно поглъща нови държави и райони. Расте и опасността от ядрена ескалация.Но никой от управляващите не ра...
    Не будете мечката. Особено през зимата
Наближава първата годишнина от началото на Специалната военна операция на Русия в Украйна.Въпросът, който си задават вси...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com