Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Не будете мечката. Особено през зимата
01.2023

Наближава първата годишнина от началото на Специалната военна операция на Русия в Украйна.

Въпросът, който си задават всички, е "Кога ще завърши?"

И вторият въпрос – "Какво по-нататък?"

На първия въпрос ще отговоря със сентенцията, която използвах няколко пъти – "не изкарвайте мечката от бърлогата й, ако не знаете как да я върнете там". И ще добавя – "особено през зимата". Тоест Специалната операция ще завърши със започващата сега зимна офанзива до пролетта или до края на 2023 г.

Какво по-нататък? След края на Специалната операция ще продължи голямата война за бъдещето на "човечеството, която може да е 10, 30 или повече години. Това е войната на ХХI век. Светът повече никога няма да се върне към предишната си еднополюсна конструкция. Тектоничните промени ще засегнат всички сфери от живот на тази планета.

Ситуацията в момента е сложна. На 26 декември Москва отправи ултиматум към Киев: "Нашите предложения… са добре известни на врага. Нашата позиция е ясна. Или ги изпълнете... за вашето добро, или проблемът ще бъде решен от Руската армия".

Но, тъй като на нацистко-ционисткия режим в Киев не му позволяват да се предаде, думата отново ще има руската армия.

Обикновено забравяме за началото. Преди една година на – 22 февруари, ситуацията за Русия не беше весела. Петкратно надмощие на укронацистите над корпусите на двете републики ЛНР и ДНР, надмощие в техника, обучение, бази и укрепени райони. Зомбирането на укронацистите надвишаваше даже това на SS-формациите на Хитлер. Готвеха нахлуване срещу ЛНР и ДНР и устройване там на геноциден ад.

Някога ще бъдат разсекретени оперативните документи и ще разберем с колко – 1, 2 или 3 дни, Специалната операция изпревари атаката на нацистите.

Но планът на глобалистите проработи. Една от опорите на световния мир – европейската, беше взривена с войната в Украйна.

САЩ започнаха своята "идеална война", най-добрата, която някога са водили – не само с чужди ръце и кръв, но и за чужда сметка. Даже оръжието, което САЩ доставят на Киев се плаща от други държави или с конфискуваните от Русия валутно-златни резерви за 300 милиарда долара.

В тази война САЩ са в ролята на щаба – командват чуждите войски, дават заповедите, доставят оръжие, но не задействат свои войски. И получават огромни печалби.

Украйна за САЩ е начална проба на силите, опитен полигон за отработване на методиката, технологията и взаимодействието на пълното подчинение на Европа и прехвърлянето й на военни релси. По-нататък трябва да последва ескалиране на украинския модел до пълноценна Трета световна война.

Оказа се обаче, че САЩ попаднаха в собствения капан и че войната не е толкова идеална. Повярваха си, че са най-мощни, най-въоръжени и най-сигурни.

Но събудиха руската мечка, чието ядрено копче е по-голямо от американското и чиито ресурси са много по-богати от американските.

Малка справка за основите на геополитиката и войната: Русия разполага с 12 процента от световния нефт, 32 процента – от световния природен газ, въглища – 30 процента, торове – 31 процента, кобалт – 21 процента, уран – 50 процента, желязо – 25 процента, никел – 35 процента, берилий – 33 процента, диаманти – 25 процента, цветни метали и сребро – първо място, германий, ниобий и волфрам – второ място, платина – трето място, злато – четвърто място. На територията на Русия се намират 12 морета, 2,5 милиона реки, 2 милиона езера, сред които и Байкал. По запаси на прясна вода Русия е на второ място в света – 4,5 милиона кубически километра, а по площ за обработваемите земи за селското стопанство – на първо.

Това беше и целта на САЩ и така наречения "колективен Запад" – да докопат и присвоят тези богатства. Не се получи. При Путин Русия се изправи и отново е силна там където винаги е била силна – патриотизмът, националната идея и оръжията.

За да се стигне до сегашния декември, когато Русия отново предупреди САЩ: "Стигнахме до пряк конфронтационен стадий, САЩ са страна от конфликта в Украйна. Ще има последствия".

Какви могат да са те:

  • настъпи момента на тандема Суровикин – Шойгу;
  • Путин с две думи опроверга грешката на Мъск за ядрения удар на Русия: "САЩ могат да бъдат унищожени и за по-малко от 30 минути".

Заради това Русия въведе на въоръжени супер ракетите "Сармат" и "Ярс".

Следя оръжието от много години и няма да се повтарям. Но изведнъж през декември най-важната новина за САЩ стана липсата на спътниковите снимки за движението на най-голямата подводница в света – руската "Белгород", която изведнъж "изчезна" покрай бреговете на Северна Америка. А когато US-спътниците откриха, че се е върнала обратно в пристанището, измислиха, че тежи по-малко с 200 тона. Аритметиката е проста. Един "Посейдон" тежи 100 тона, значи "Белгород" е оставил някъде два "Посейдона", най-вероятно на 1800 км от брега на САЩ. "Белгород" може да носи 6 "Посейдона".

И започна нова дискусия колко може да е висока цунами от "Посейдон" срещу Източното крайбрежие на САЩ – 500 или по-малко метра, и на каква дълбочина в сушата ще стигне – 500 или по-малко километра.

Байдън се опита да се скрие зад клоуна Зеленски и го привика във Вашингтон, за да демонстрира "не сме ние, това е този човек".

Но САЩ продължават да вървят към контролирана ядрена война. Отдавна са отписали Украйна. Тя си свърши ролята, но най-добре е да завлече със себе си и Русия.

Заради това последното предупреждение от Москва към Вашингтон беше: "опомнете се, или иначе…"

В това "иначе" се крият отговорите на въпросите в началото какво предстои:

  • мащабна зимна офанзива на руските и републикански войски в Донбас;
  • постигане на контрол над Украйна с атака от Донбас, едновременно с групировката от Беларус.

Отговорът на въпроса докога ще продължи войната в Украйна е следният – докато светът не анулира кредитната карта на САЩ, тогава на екранчетата на мобифончетата ще цъкне "крайна на играта".

Тази война не е, повтараям не е, заради Украйна, Полша или Прибалтика. В своя абсолютен минимум тази война е за бъдещето на Европа. В своя максимум тази война е за пълното реорганизиране на международния ред на планетата.

Навлизаме в най-опасния етап и на Специалната операция, и на голямата война…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 325, Jan-Feb 2023
"Курск" и "Багратион" срещу "Барбароса"
Временното затишие на фронтовете приключва и напомня затишието в навечерието на Курската битка или на двете операции "Ба...
    Специална операция или Трета световна
Това може би беше най-силният сигнал през последните 10 месеца, че конфликтът в Украйна може да продължи години.Руският ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com