Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизика
Мега земетресението в Турция и Сирия
Работа на HAARP или ядрена атака
Геофизически анализ на „Строго секретно“

На 6 февруари в 4:17 ч. местно време колосално земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер /а вероятно и над 8/ удари Южна Турция и Северна Сирия на плитка дълбочина от 24,1 км. И второ, няколок часа по-късно, на дълбочина само 10 км.

По силата си можеше да се сравни само със земетресението срещу Фукушима, което също беше над 8 по Рихтер.

Освен в Южна Турция и Северна Сирия, трусовете бяха усетени със сила до 5 по Рихтер в Ливан, Израел и Египет, на Изток - до Грузия, а на запад – до Балканите, т.е. на повече от 1700 км.

Ще припомним, че предишното най-голямо земетресение в Турция беше на 17 август 1999 г., когато загинаха повече от 17 000 души, повече от 50 000 бяха ранени и до 500 000 останаха без дом.

Унищоженията и жертвите на сегашното земетресение със сигурност ще бъдат още по-големи. Според първоначални оценки жертвите ще надминат 17 000 души. В обхвата на земетресението в Турция живеят над 5 милиона души. 4,5 милиона получиха интензитет ХII или VIII. Интензитет VII може да свали всяка традиционна близкоизточна строителна конструкция.

Земетресението се движеше по трите основни разлома в района на Северно и Източно – анадолски разломи, и разлома Задрос. Реално Турция беше разкъсана. Освен това тук е стиковка на големите тектонични плочи – африканската, евразийската и анадолската.

Турция премина на 4-то ниво на тревога и поиска международна помощ.

Но още в началото беше отбелязано, че досега такова силно земетресение не е имало и че беше регистрирана аномалия – не ставаше въпрос само за трусовете над 2 минути, но и за дългите колебания. Нищо не предвещаваше земетресението, нямаше форшокове, нямаше тремори и т.н. Сеизмичните графики показваха същото като при подводните ядрени атаки срещу Банда Аче /Индонезиа/ и Фукушима /Япония/.

И още нещо. Авиобазата Инджирлик в Турция е само на 170 км от епицентъра, а на нея се намира един от най-крупните арсенали от ядрено оръжие на САЩ. Оттам веднага беше съобщено /без никой да ги пита/, че хранилищата на ядрените оръжия не са получили никакви повреди.

Но веднага също така в някои медии – предимно в Израел, се появи съобщение, че причина за земетресението може да е станала взривена ядрена бомба с "неголяма" мощност. Значи, може да има и с по-голяма.

Ще припомним, че една седмица по-рано - на 28 януари, Израел нанесе ядрен удар по ядрени подземни обекти на Иран в района на Исфахан, като по същото време имаше силно земетресение в Западен Азербайджан.

Или, както се казва – "нищо случайно не става случайно". Още повече при земетресенията.

И така – работа на HAARP или отново ядрена атака?

***

Нещо все по-странно и все по-страшно се случва на планетата напоследък.

Но думата "напоследък" не е точна, защото ескалацията в геофизическата война започна по-рано, когато климатичното оръжие HAARP заработи с пълна мощ и е извън контрол, още от страшното лято на 2021 г. За да се стигне до сегашните още по-страшни намеси на HAARP под прикритието на "глобалното затопляне" и намеренията на Бил Гейтс да "затъмни" или да "закрие" Слънцето.

И така, какво имаме от началото на 2021 г.?

Всемирен потоп, страшни горещини, суша, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, топлинни вълни, "космически явления", пожари, космически студ, незапомнен снеговалеж.

Американското геофизическо оръжие HAARP беше пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

Тези, които са изследвали темата с HAARP, са забелязали, че всякакви безпрецедентни метеорологични проблеми, включително в Русия и Китай, започнаха през 1996 г. /една година по-рано – 1995 г. проектът HAARP стартира в Аляска/.

През 1997 г. американците обявиха старта на този обект и че това е проект за изследване на взаимодействието на йоносферата с електромагнитното излъчване (изследване на северното сияние). Но, само наивните хора вярват в това.

Защото този обект е суперсекретен и принадлежи на Пентагона? Там работят само военни специалисти. Комплексът има статут на военно съоръжение. Охранява се от американската армия. Има три радиуса на безопасност – в безлюдните гори на Аляска. Тази зона е обявена за забранена за полети.

Информацията за това съоръжение е висша степен на секретност.

Това е системата HAARP в Гакона, Аляска, САЩ.

През 2013 г., за да се отърват от публичните атаки, американците обявиха закриване на HAARP в Аляска, и дори поканиха „журналисти“ да се скитат пред портите на комплекса. Причината била липсата на пари. Никои повярваха. Повечето – не.

И бяха прави. През 2015 г. американците обявиха, че даряват комплекса на Геофизичния институт, който докладва на Министерството на отбраната на САЩ. Нищо не се е променило.

И през 2018 г. водещият изследовател на този проект – Крис Фалън, изведнъж обяви, че ще проведе цяла поредица от експерименти с HAARP и разпространи реклама в социалните мрежи, за да привлече колкото се може повече радиолюбители с тяхното оборудване. Тези ентусиасти по цял свят трябваше да следят сигналите, излъчвани от HAARP. Всеки участник трябваше да „чурулика“ за своите резултати в Twitter на Крис Фалън, а той самият насрочваше излъчващите сесии и координираше цялата работа. Ученият определяше посоката, честотата и формата на сигнала, а наблюдателите докладваха кой е успял да запише този сигнал и неговите параметри.

Така сигналите на HAARP бяха уловени не само от радиолюбители в Северна Америка, но и в Южна Америка, Европа, Украйна, Русия, Япония и Хавай.

Във военно отношение „настройката на стрелбата“ се извършва със запис на „резултатите от стрелбата“ и подреждане на оборудването. По време на експериментите бяха избрани честотите, конфигурацията на предадените сигнали, посоката и продължителността на експозицията.

Глупости. HAARP не само че не е „изоставен“, но и направи надграждане.

HAARP показа големи възможности. Чрез увеличаване на мощността си, системата блокира радиокомуникациите, деактивира бордовото електронно оборудване на ракетите, самолетите и космическите сателити, причинява мащабни аварии в електрически мрежи и нефто- и газопроводите, влияе отрицателно на психическото състояние и физическото благосъстояние на хората и др.

Основният недостатък е, че това оръжие не може да бъде класифицирано като високоточно и катаклизмите се случват в самите САЩ. Тогава правят корекции и подобряват системата.

Клонинг на HAARP има и в Норвегия, в северната му част, близо до град Трьомсе. Но Европейският съюз го отхвърли и сега се строи обект от ново поколение, в Норвегия на същото място в Рамфьордмоен, който вероятно влезе в действие около 2021 г.

През 2018 г. беше съобщено, че американците преместват мобилната плаваща платформа на HAARP от Хаваите в Южна Корея, уж за да контролират КНДР.

И през 2018 г. имаше нов пик на природни бедствия в Русия, включително подпалени огромни горски масиви.

В Китай през 2021 г. с HAARP беше атакуван най-големият хидро-обект на планетата – „Трите ждрела“.

Ако погледнете на глобуса местоположението на тези три комплекса от системата HAARP, ще откриете, че всички те са равномерно разпределени спрямо Русия.

Фактът, че природните аномалии от ХХІ век са с изкуствен произход се потвърждава и от водещи световни военни експерти.

В хода на експериментите в САЩ беше открито, че енергията на физическия вакуум участва в образуването на плазмоиди. Тези изкуствени образувания могат да се използват за образуване на енергийни „лъчи на смъртта“, фокусирани върху конкретни географски точки. По този начин радиофизичната HAARP е мощно ново геофизично оръжие.

Атмосферните геофизични оръжия са разделени на три основни типа: метеорологични (дъждове, урагани и др.), озонови (пряко увреждащо въздействие на живите организми от ултравиолетово лъчение от Слънцето) и климатични (намаляване на производителността на земеделието на военен или геополитически враг), т.е. „климатичните оръжия са неразделна част от геофизичните оръжия“ и всичките са геотероризъм.

Вирусната война с COVID-19 беше допълнена с геофизическата с HAARP, която доведе през лятото на 2021 г. до:

 • наводнения в Ялта и Сочи, точно когато в света се говореше за вероятността от Ялта-2 между големите сили;
 • торнадото в Чехия, като предупреждение от САЩ към Прага да изостри политиката си срещу Русия;
 • огромен антициклон над територията на Русия с жеги над 30 градуса даже в северните арктически райони;
 • аномални жеги в Канада, от 25 юни до 1 юли 2021 г. температурите бяха над 40 градуса;
 • земетресение от 6 по Рихтер в Калифорния, 350 км източно от Сан Франциско и зачестили земетресения в Йелоустоун, т.е. под Северна Америка и Калифорния нещо става;
 • водната криза в Калифорния, застрашаваща с глад САЩ;
 • колосални незапомнени наводнения в Германия, по същото време, когато Ангела Меркел беше на прощална визита във Вашингтон;
 • от края на юли наводнения в Китай, унищожени няколко диги, вълната се придвижва към най-голямото водохранилище на планетата "Трите ждрела", дойде и огромен тайфун.

Тогава от вечерта на 17 юли до вечерта на 20 юли в Женчжоу, столицата на провинцията в Китай, паднаха 617,1 милиметра валежи, което съответства на средногодишната стойност от 640,8 милиметра. Това количество валежи, което падна само за три дни, се случва "само веднъж на хиляда години", съобщиха китайските медии.

Целта беше отново на-голямото водохранилище на света "Трите ждрела".

Китай отговори с атака срещу американската HAARP в Гакона – Аляска. Разбира се, няма нищо сигурно, но все пак имаше много основания за това предположение. Какви бяха те?

На 29 юли 2021 г. край бреговете на Аляска се случи земетресение с магнитуд над 8 по Рихтер. Епицентърът на земетресението беше на дълбочина около 30-50 километра. Такъв трус досега не беше регистриран. Обявена беше опасност от цунами, която след 12 часа може да достигне Австралия.

Крайбрежната зона в Аляска също не е най-населена. Затова веднага се появиха въпроси.

На първия въпрос отговори и НАСА, която от 22 юли 2021 г. съобщи за "аномална поредица от гама-изблици", които до 26 юли бяха 1-2 пъти на ден. Земетресението беше първият им резултат. Най-вероятно там беше започнал някакъв литосферен процес. Както правилно изчислиха американските геолози – през 60-те дни, отредени за наблюдение, той удари доста силно. Но дали това не беше отговорът на Китай, т.е. дали Китай не насочваше към Аляска свое оръжие за земетресения, след като от години САЩ атакуват Китай с HAARP именно от Аляска.

Някои източници откриха 1900-мегават лъч енергия (достатъчно енергия за снабдяване на 1,9 милиона жилища), насочени към йоносферата, излъчван от остров Хайнан, който е най-малката и най-южната провинция на Китайската народна република. Предполага се, че там има нов гигант на Китай – оръжейна йоносферна система, след което полуостров Аляска беше разтърсен от огромното земетресение с магнитут 8,2, което беше шестото по големина в записаната американска история.

През 2018 г. в секретен доклад се посочваше, че армията на Китай започва изграждането на собствено гигантско йоносферно оръжие, което има само няколкостотин мегавата, в сравнение с мощността на HAARP от 5,1 гигавата, но след това вероятно е било усъвършенствано и активирано.

Над Европа в началото на август 2021 г. над Норвегия вероятно в района на Трьомпсе, където е европейската система на HAARP, се появи странно синьо сияние, като от падащ метеорит.

Вероятно Русия от своя страна,, блокираше работата на HAARP в Норвегия, защото веднага последва промяна на времето в Скандинавия и Северна Европа.

Но над Балканите, Гърция и Турция адската жега продължаваше. Климатичната война тепърва започваше.

На 11 септември 2021 г. тя навлезе в нов етап.

Активирани бяха две основни точки на геофизическия HAARP – Армагедон, на остров Ла Палма в Атлантическия океан, и в разлома Нов Мадрид – в САЩ.

Шокираща информация започна да постъпва от няколко източника на 11 септември – че започна рояк от земетресения около вулканичния остров Ла Палма в Канарските острови на Испания. Това можеше да се дължи на покачването на лава във вулкана La Cumbre Vieja от дълбочина 10 км до по-малко от 1 км. А това означаваше, че Апокалипсиса с мегацунами в Атлантика, която ще удари западното крайбрежие на Европа и Северна Африка, и Източното крайбрежие на САЩ, може да е на часове.

На 15 септември 2022 г. правителството на Канарските острови съобщи, че случващото се с вулкана "би могло да ни тревожи, но засега не ни тревожи". Но паниката беше вече тръгнала. На 19 септември започна изригване.

Фактът, че тези земетресения се случват на малка дълбочина, е доказателство, че подземната магма си пробива път през скалата към повърхността. Това означава, че има или пръстово филтриране на магмата, или ще има огромна експлозия. И ако това се случи, ще последва споменатия цунами – Армагедон, защото Ла Палма е вулканичен остров и неговата горна част ще се свлече в океана и ще предизвика цунами, която ще удари западния бряг на Европа и Източното крайбрежие на САЩ.

Това би могло да бъде и HAARP, както преди години огромното земетресение в Хаити.

Това би могло да бъде и една секретна информация от ФБР на САЩ, че "една държава в Близкия Изток, съюзник на САЩ /т.е. Израел/ е започнала "някаква операция" с някакъв вулкан, т.е. с Cumbre Vieja на острова Ла Палма.

Остров Ла Палма е част от Канарските острови край северозападното крайбрежие на Африка. Островът е образуван от изригвания от вулкана Cumbre Vieja. В продължение на десетилетия цялата югозападна част от острова е ерозирана и нестабилна от вулканични изригвания и учените се опасяват, че може да се откъсне и да се плъзне в Атлантическия океан.

Ако това се случи, в океана ще се стоварят 500 кубични километра мръсотия и скали, които ще предизвикат вълна цунами в целия Атлантически океан. Докато тази вълна пътува от Африка на Запад, тя се движи с около 800 км в час, след които с 30-метрова цунами ще удари източното крайбрежие на САЩ.

Всички големи градове ще бъдат унищожени, Бостън, Ню Йорк, Балтимор, Вашингтон, окръг Колумбия, Норфолк, Вирджиния, Чарлстън, Южна Каролина, Джаксънвил, Флорида, Маями… всички ще бъдат залети от гигантска водна стена. Повечето сгради на десет мили от брега ще бъдат физически съборени от вълната. Почти нищо няма да оцелее.

По-голямата част от Флорида е само на около 1,2 метра над морското равнище. 30-метровата цунами от Лас Палма ще залее целия щат.

Надморската височина на Капитолийския хълм на Вашингтон е около 18 метра. Изчисленията показват, че зоната, засегната от такава цунами, съдържа 29% от населението на САЩ.

Long Island ще потъне под водата, около 60 млн. американци ще бъдат мъртви. Няколко десетки ядрени реактора ще бъдат нова Фукушима или по-лошо. Река Хъдсън ще наводни чак до Олбани.

Крайбрежните сгради нямат шанс, водата се втурва във вътрешността на 60-70 км по цялото Източно крайбрежие. Домовете са разрушени, безброй хотели се рушат. Химическите заводи изливат токсичните си отпадъци в морето.

към края на септември 2021 г. силният земетръсен рояк, който започна под вулкана La Cumbre Vieja премина в изригване, предавано на живо по целия свят. След два месеца то изведнъж спря, но заплахата от цунами остава.

Друг, много по-опасен армагедонов сюжет се разиграваше в САЩ – в района на разлома Нов Мадрид.

Късно вечерта на 11 септември 2021 г. /отново на 11 септември/, в град Детройт се случи издигане на земята в резултат на някаква подземна експлозия. Очевидци съобщиха, че той е изглеждал като земетресение. Експлозията е била придружена от силна миризма на сяра и природен газ. Но в тази област няма газопроводи. Причината е очевидна – разломът в Нов Мадрид, който минава в района на Детройт. Отделянето на мантийни газове от разлома в такова количество загатваше за активирането му. И ако разривът наистина е активиран, тогава, както сме писали неведнъж, Северна Америка ще се разцепи.

Според сеизмолозите, следващият голям трус в Нов Мадрид ще разкъса САЩ на две, като езерото Мичиган ще източи две трети от своите води, а реката Мисисипи ще се разшири до 40-50 км.

Дали Нов Мадрид се събужда? Този разлом е толкова мощен и опасен, че може да промени географията и релефа на САЩ за няколко часа.

Зоната на Нов Мадрид е част от комплекса от разломи, които се простират надолу до долината на Мисисипи и Мексиканския залив. Разломът Нов Мадрид остава реален рисков фактор не само в национален мащаб на САЩ, но и в глобален. След изследване на 61 точки в южните и източни райони на САЩ със сила над 5 бала по Рихтер, експертите стигнаха до извода за съществуването на съвсем млада тектонична зона, стигаща със своите корени в Мексиканския залив. Събраните данни потвърждават непрестанното движение на тектоничните плочи в басейна на Мексиканския залив. Утаечните слоеве и мощните солни отлагания маскират ставащите движения, но на периферията и вътре в басейна проявите на движението на плочите са предостатъчни. Това са земетресения, вулканични явления, рифтови зони и явната връзка на рифтовите структури с Новомадридската сеизмична зона. На антипода е Япония с Фуджи и "Фукушима".

Ще припомним, че на 13 февруари 2021 г. имаше нов опит за разцепване на Земята. На тази дата в 23:08 часа местно време, край бреговете на префектура Фукушима отново се случи земетресение с магнитут 7.1 по Рихтер. На същото място на 12 март 2011 г., АЕЦ Фукушима беше унищожена от цунами, предизвикана от ядрен взрив на дъното на океана, предизвикал земетресение със сила 9 по Рихтер, което унищожи Фукушима, наводни четири от шестте реактора, от които три се стопиха, а два се взривиха.

Катастрофата продължава и до днес – радиацията унищожава Тихия океан и цялата планета.

На 13 февруари 2021 г. земетресението беше повторено на почти същото място и отново срещу Фукушима. Или някой иска да разцепи Земята, тъй като областта на разлома Фукушима е слабото място в този район на литосферата и силно напрежение, например в района на Индонезия може да се "покаже" точно до Япония, или другаде по "огнения пръстен" на Тихия океан. Или по разлома на някоя голяма литосферна плоча – Евразиатската или Северно-американската и наистина да разцепи Земята…

Какво се случи през 2022 г.

От лятото на 2022 г. HAARP отново се развихри.

Ураганът Иън в САЩ беше акт на геотероризъм, насочен към конкретни региони на Флорида. Няма никакво съмнение, че Иън е бил умишлено геоинженерно проектиран в супербуря и насочен към югозападното крайбрежие на Флорида.

Геоинженерите извършиха този акт на умишлен геотероризъм, като използваха "метеорологично колело" – масовото пръскане на метализирани chemtrails аерозоли – химопашки, предавателни станции Nexrad, както и йоносферен нагревател HAARP. Огромната операция по пръскане с chemtrail, която се провеждаше в целия щат Флорида на 27 септември 2022 г. беше подготовка както на атмосферата, така и за последвалите огромни дъждовни събития в целия щат на следващия ден.

Технологиите за геоинженерство бяха използвани за бързото превръщане на Иън в бушуваща Франкесторм в рамките на час-два. Безпрецедентно.

Някои сравняваха опустошенията с хвърлянето на атомна бомба и това не беше преувеличение. Щатът Флорида никога досега не е преживявал подобна буря и възстановяването му ще се измерва с години.

Когато ураганът Катрина удари Ню Орлиънс през 2005 г., това беше буря от категория 3. Ураганът Иън имаше максимална постоянна скорост на вятъра от 155 мили в час, липсваха му само 2 мили/час, за да бъде буря от категория 5.

Но силните ветрове не бяха това, което направи Иън толкова ужасен. Онова което направи Иън ужасен, беше вълната на бурята. Гигантски водни стени вдигаха коли, лодки, телефонни стълбове и палми и ги подхвърляха като играчки. Според губернатора на Флорида Рон Де Сантис, това беше "500-годишно наводнение".

Според една оценка икономическите щети от тази буря бяха около 260 милиарда долара. Катрина причини щети за 170 милиарда долара.

От средата на декември 2022 г. последва арктическият фронт, който потопи северната част на САЩ в хаос – циклон-бомба донесе студове като на Марс. Такава зимна буря се случва веднъж в поколение, доведе до минус 40 градуса по Целзий в много части от САЩ, причинявайки хаос преди сезона на коледните пътувания и хиляди отменени полети, затворени магистрали. Бурята бързо се превърна в така наречената циклонна бомба. Този термин се използва, когато бурята се засили значително в рамките на 24 часа поради рязкото понижаване на атмосферното налягане и сблъсъка на топли и студени въздушни маси.

Синоптиците от щата Монтана съобщиха, че температурите в щата са паднали до минус 40 градуса, а със студения вятър студът ще се усеща като минус 51 градуса, тоест малко по-топъл, отколкото на Марс.

По същото време, т.е. в края на декември 2022 г., вълна от аномално затопляне достигна западните райони на Европа, движейки се напред от далечния юг на Атлантическия океан.

Ще припомним, че се очакваше много студена зима и температурата от 10-15 градуса, като че беше повод за радост, ако не бяха наблюденията, че нещо пак се пръска над Европа със страшна сила и че след като самолетите отлитат, някаква странна мъгла започваше да капе от небето.

Турците първи алармираха и можеше да се мисли, че проблемът засяга само Турция. Но в Сърбия, Франция, Италия и в Германия беше почти същото. Никой не знаеше каква е причината за такова уплътняване на химическите опашки, тъй като самата цел на тези спрейове е неизвестна. Но със сигурност те имат връзка с рекордно топлото начало на 2023 г. в Европа. И с въздействието на така наречените химически аерозоли /химопашки/ от 30 години над планетата с приспособени за тази цел самолети на САЩ.

Но малко хора знаят каква е същността и целта на "адските аерозоли".

Експериментите с химически опашки, шлейфове /chemtrails/ продължават от над 30 години. Използват се мощни електромагнитни съоръжения, които манипулират основните въздушни течения над Земята, за да създават изкуствени климатични условия.

Част от онова, което става в атмосферата над нас, се дължи на секретни оръжейни програми на Пентагона, предназначени за стратегическите и тактически нива на войната.

Изхвърлянето на тонове различна материя от самолетите превръща атмосферата на планетата в наелектризирана, високо проводима плазма, която може да се използва за военни цели.

Въздухът който дишаме е пълен с азбестови синтетични влакна, токсични материали, метали, в това число соли на алуминий и радиоактивен торий. Те действат като електролити за подобряване на военните радарни и радиовълни с доказано въздействие върху човешката имунна система.

Атмосферният барий отпуска мускулите на тялото, в това число и на сърцето.

Вдишваният алуминий отива директно в мозъка, което води до оксидиран стрес на мозъчната тъкан и Алцхаймер. И накрая, радиоактивният торий предизвиква левкемия и други ракове.

Онова което не може да се види, е също опасно. Земята и нейните жители са постоянно бомбардирани с високочестотни микровълни, използвани за манипулиране на атмосферата, промяна на времето и като тектонично оръжие. Изследователите на шлейфовете в атмосферата потвърждават, че сме подложени постоянно на ниски електромагнитни честоти /ELF/, пулсиращи на 4 херца, които имат отрицателно въздействие върху биологическите и умствени функции на човека.

Според изчисленията, търговски самолети могат да бъдат използвани за разпръскване на малки частици по 33 цента за килограм. Частиците, разпръсквани във въздуха, които вдишваме, са по-малки от 10 микрона и са невидими за човешкото око. За сравнение човешкият косъм е дебел от 60 до 100 микрона. Частиците от 10 микрона преминават през филтрите на дробовете и проникват в кръвоносната система, като предизвикват радикални промени в нея и в нервната система. Те могат да предизвикват високо кръвно налягане или инфаркти до два часа след вдишването им. Правят кръвта гъста, което затруднява помпането й от сърцето.

Според лекарите, днес човечеството вдишва много повече отрови, отколкото когато и да било в миналото. Нищо чудно, че астмата е на челно място сред масовите заболявания.

Атмосферните полимери съдържат биоактивни материали, които предизвикват сериозни кожни болести. Трилиони вируси и мутирали спори са вдишвани.

Същото се отнася и за наночастиците, използвани за военни и промишлени цели. Тези въглеродни молекули, малки колкото една хилядна от диаметъра на човешкия косъм, имат ужасяващи химически свойства и предизвикват унищожение на човешките органи. Мозъчният инсулт е гарантиран до 48 часа след началното им въздействие.

Хиляди самолети всеки ден са във въздуха и всеки дава своя "принос" за тровенето на атмосферата под предлога за борба с глобалното затопляне.

Разпръскването на токсичните аерозоли е военна операция на САЩ. Един от бившите ръководители на тази операция – А. Грифит, още през 2007 г. заяви, че програмата е била организирана на военновъздушната база "Райън Патерсън", разположена недалеч от Дайтона, щата Охайо, под контрола на ЦРУ.

Друг свидетел, работещ в една от авиокомпаниите на САЩ, твърди, че правителството на САЩ чрез своите спецслужби реализира проект Project Cloverleaf. Същността му е максимално да се използва пътническата авиация за разпръскване на токсични аерозоли.

Проектът функционира по целия свят. Самолетите имат автоматично оборудване за разпръскване на аерозолите.

Операцията по разпръскването на аерозолите е една от най-законспирираните и секретни от всички подобни провеждани досега.

След това в атмосферата се образуват дълги шлейфове, приличащи на перести облаци, но не ярко бели, а като захарен памук.

Резервоарите на авиотанкерите Evergreen Air на базата на Боинг-747 са за 76 кубически метра. Патентът на системата за разпръскване на аерозолите е 7413145В2.

Следващият въпрос е какво се съдържа в цистерните на борда на самолетите, оставящи широки следи и постепенно правещи небето над главите ни мътно и със странни разцветки:

 • метален алуминий /предизвиква рак на гърдата и Алцхаймер/;
 • окис на алуминия Al 103 /конюнктивит, фарингит, раздразнение на носа, астма, пневмокониоз, неврокогнитивни разстройства/;
 • барий /аритмия, тремор, отпадналост, безпокойство, затруднено дишане, паралич/;
 • вируси и плесени /сибирска язва, менингит, бактериална пневмония, ендокардит, умъртвяване на тъканите, инфекциозно токсичен шок, болестта на Ритер/;
 • гнойна бактерия /инфекция на дробовете и на пикочните канали, ушни инфекции, отити на средното ухо/;
 • Pseudomonas Fluorescens – основна причина за инфекциите в човека, проявява се в белодробен кистозен фиброз, пневмония;
 • Bacillus Amyloli-quefaciens – лесно и бързо се разпространява с водата, действа като канцероген, поразява растенията и плодовете;
 • стрептомицити /кашлица, треска, пневмония, некроза, инфекции на дробовете/;
 • ентеробактерии E.coli /салмонела, чума, инфекции на дихателните пътища, бактериемия/;
 • Serratia Marcscens /конюнктивит, каретит, ендофталмит, инфекции на очите и дихателните пътища/;
 • Zn, Cd, S /предизвиква рак, злокачествен меланом, клетъчна мутация, безплодие/;
 • левкоцити на човека/използват се в лаборатории за комбиниране на ДНК/;
 • други вирусни и отровни видове плесен /заболяване на сърцето, менингит/;
 • насекоми от неизвестни етимологии.

Ще добавим към този списък и дибромит на етилена, сулфати на бария и желязото, микоплазмата, нанороботи, проникващи в тялото на човека и предизвикващи така наречената "болест Моргелонс", чумата на ХХ век.

Фиксирано беше и наличие във въздуха на барий в концентрации, които много пъти надвишават допустимите. Кратковременното въздействие на бария върху организма на човека води до болки в стомаха и гърдите, нарушение на кръвното налягане. Останалите компоненти, включително сярата, предизвикват отслабване на имунната система.

Спомената сяра предизвиква следните заболявания:

 • неврологични ефекти и промени в поведението;
 • нарушение на кръвообращението;
 • поразяване на сърдечно-съдовата система;
 • нарушение на зрението;
 • репродуктивна дисфункция;
 • поражения на имунната система;
 • поразяване на слуха;
 • хормонални нарушения;
 • кожни заболявания;
 • асфикция и запушване на дробовете.

Засега безпределът, извършван в атмосферата и хидросферата на Земята, не се контролира от никого. За съжаление хората, които вече забравиха как изглеждаше хоризонта до 1970 г., даже не се досещат, че проблемът с аерозолите съществува.

Ще добавим, че и Пандемията COVID-19 е свързана с аерозолното оръжие.

И така, на 1 януари 2023 г. жителите на Западна и Централна Европа посрещнаха истинска пролет. Бяха "подобрени" около 10 национални температурни рекорди:

 • в Полша – плюс 19 градуса;
 • в Чехия – плюс 19,6 градуса;
 • в Нидерландия – плюс 16,9 градуса.

Рекордно топъл беше 1 януари в Беларус, Литва, Латвия, Германия, Украйна, Испания и Франция.

Но вероятно целта беше отново Русия, където от началото на януари до 20 януари започна нов температурен кошмар – "ледников период".

Температурите рязко се понижиха. На 5 януари температурата в Урал падна до минус 27 градуса. Следващата седмица в Екатеринбург се установиха 37-градусови студове. В центъра на страната настъпиха силни студове. На места температурите достигат минус 350 градуса. В Уфа на 9 януари беше регистриран абсолютен минимум от минус 39,6 градуса.

Каква беше причината за аномалиите над Европа и над Русия?

На 27 декември HAARP се включи на пълна мощност, но на уебсайта на НАСА пишеше следното:

"Експериментът с отразяване на сигнала от астероид на 27 декември ще послужи като тест за изследване на по-голям астероид, който ще премине по-близо до Земята през 2029 г., отколкото много геостационарни спътници, които обикалят около нашата планета. Изследователският център HAARP, Гакона – Аляска, ще предава радиосигнали към астероида 2010 ХС15, който може да е с диаметър около 500 фута. Сигналът ще бъде приет от антенната решетка на Университета на Ню Мексико близо до Сокоро, Ню Мексико, и от дълговълновата решетка на радиообсерваторията Owens Valley, близо до Бишоп, Калифорния.

Има много програми за бързо локализиране на астероиди, определяне на орбитата им, оформяне и изобразяване на повърхността им, или с оптични телескопи, или с планетарния радар на Deep Space Network, мрежата на НАСА от големи и високочувствителни радиоантени в Калифорния, Испания и Австралия.

Тези програми за радиолокационна визуализация използват сигнали с къса дължина на вълната, които се отразяват от повърхността и осигуряват висококачествено външно изображение, но не проникват в обекта.

HAARP ще предава непрекъснат сигнал към астероида 2010 ХС15 с честота малко над и под 9,6 мегахерца /9,6 милиона пъти в секунда/. Пулсът ще се повтаря на интервали от две секунди.

Университетът на Аляска във Феърбанкс използва HAARP по силата на споразумение с военновъздушните сили, които разработиха и притежаваха HAARP, на прехвърлиха изследователски инструменти на този университет през август 2015 г.

Големите инсталации като HAARP са много различни от обикновените предаватели и приемници, които с едно натискане на бутона включват на пълна мощност. Големите антени изискват известно загряване, което отнема няколко дни – мощността, подадена към тях, се увеличава.

И така се случи, че веднага щом HAARP започна да се загрява в Аляска с цел да пристигне отразеният сигнал някъде в Ню Мексико, по тази линия веднага се проточи студения език на "ледниковия апокалипсис" към юга на САЩ.

Най-вероятно на 27 декември, когато антените бяха включени на пълна мощност, южните щати на САЩ се сблъскаха с определени трудности и видяха това, което никога не са виждали.

На този фон се появи въпроса: какво ще стане, ако се насочи HAARP не към астероид, а към Луната – така че Русия да получи отразения сигнал – минус 50 или минус 60 градуса.

И защо студеното време и снежната покривка по същото време до средата на януари практически съвпадаше с границите на Русия? Отговорът е ясен – защото геоинженерството на времето отдавна е част от военния арсенал на САЩ чрез HAARP, въпреки Конвенцията на ООН ENMOD от 1977 г. относно забраната за прилагане на техники за промяна на времето за военни цели.

Един от най-важните документи в тази област е озаглавен "Времето като множител на сила. Притежаване на времето през 2025 г.". Документът е важен, защото военновъздушните сили на САЩ признават, че притежаването на времето като оръжие е военна стратегия.

"Притежаването на времето" беше написано през 1996 г. в САЩ и е много ясно. "Промяната на времето най-вероятно ще стане част от политиката за национална сигурност, както с национални, така и с международно приложение. Правителството ни ще провежда тази политика на различни нива, включително едностранни действия, участие в рамките на НАТО, в рамките на членството в ООН или чрез участие в друга коалиция. Може да има нападателно и отбранително приложение, както и да се използва като възпиращо средство".

Документът прави разлика между потискане или засилване на съществуващите метеорологични модели и в екстремни случаи създаването на напълно нови модели, контрол на бури и дори изменение на климата. Това е набор от технологии, които могат да създават изкуствено влияние върху времето и намеса във враждебна страна, без врагът да го осъзнае. Това е умишлен метод за тайна война. Това е програмата HAARP.

Конвенцията ENMOF също има много широка дефиниция за изменение на времето: "всяка техника за промяна – чрез умишлено манипулиране на природни процеси – на динамиката, състава или структурата на Земята, нейната биосфера, литосфера, хидросфера, атмосфера или космос".

Специалистите са убедени, че американската програма HAARP е геофизическа и е насочена към изграждането на високочестотни предаватели, които могат да нагорещяват горните слоеве на атмосферата до плазмено състояние чрез "напомпване" на йоните. Това дава възможност за влияние върху околната среда на Земята и върху атмосферните процеси.

Притежателите на това оръжие могат да причиняват наводнения, урагани и земетресения в който и да било район на Земята. С тях те могат да парализират цивилните и военни наблюдателни системи, да контролират мозъците и поведението на цели нации.

Атмосферното оръжие може да манипулира йоносферата и да променя земното магнитно поле. Технологията може да има локално и глобално въздействие.

Началото беше поставено в края на 19-ти век от сръбския емигрант в САЩ Никола Тесла, който експериментираше електромагнитните свойства и гравитационното поле на Земята. Той откри, че йонизирането на атмосферата се променя, когато е атакувана с радиовълни в нискочестотния обхват от 10 до 80 Hz. По-нататъшните опити показаха, че при положителното йонизиране хората и животните са уморени и летаргични, и че негативното ги активира. Още по-важен е фактът, че тези радиовълни пренасят положително натоварени йони през йоносферата в магнитосферата.

След това те са "пленявани" в пояса Ван Аллен /радиационните пояси около Земята/, пътувайки между Aurora Borealis и Aurora Australis, точно там, където са и огромните дупки в озоновия слой.

HAARP нагрява йоносферата между 40 и 600 мили над земната повърхност. По-просто казано, тя е обратното на радиотелескопа – антената изпраща навън сигнали, вместо да ги приема. Това е супермощна радиолъчева технология върху големи райони на йоносферата чрез фокусиране върху тях на лъч, който ги нагрява. След това електромагнитните вълни се връщат на Земята и проникват навсякъде.

HAARP е в ръцете на военните. Тя им даде средство за замяна на електромагнитния пулсов ефект на атмосферните ядрени експлозии. HAARP замести сегашната комуникационна мрежа между подводниците с по-компактна технология и въведе много по-точна система за наблюдение "отвъд хоризонта".

HAARP се използва и като детектор на ниско летящи самолети или самонасочващи се ракети, които не могат да бъдат открити с други технологии.

През всичките години, откакто се експериментира с електромагнитното оръжие, беше разработена технология за глобален контрол на времето чрез изпращането на сравнително слаби сигнали в поясите Ван Аллен. По този начин резонансните ефекти на Тесла могат да контролират огромни енергии с малки задвижващи сигнали и да причиняват резки промени в климата.

HAARP действа върху йоносферата, там където тя е най-нестабилна. Йоносферата, както е известно, е активен електрически щит, защитаващ Земята от частичките с висока енергия от Космоса. Освен това има и силна връзка между йоносферата и част от атмосферата, където се "ражда" времето. Това означава, че от йоносферата могат да бъдат освобождавани много по-големи количества енергия, отколкото са "инжектирани" в нея. Това е ключът към геофизическата война – малък внос и огромен износ на енергия.

Глобалистите обаче винаги имат план Б. Това е, което сега се превръща в проект, спонсориран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, за да "затъмни Слънцето". Той едва наскоро стана публичен. Хипотезата е, че "глобалното затопляне" е изкуствен геоинженерен проект, който се основава на американски експерименти по "контрол на климата".

Предположението, че всички тези "естествени" климатични промени тласкат човечеството към обща тера-трансформация на планетата, също не е лишено от смисъл. Ако климатът се променя, значи някой има нужда от това. Така се оказва, че ситуацията се е подготвяла от години за проекта на Бил Гейтс за "затъмняване" на Слънцето. Експериментът за контролирани смущения в стратосферата на Харвард /SCoPEx/ планира да тества теорията, че "глобалното затопляне" може да бъде спряно чрез пръскане на отразяващи слънцето частици в атмосферата.

Проектът тества предположението, че човечеството може да промени огромни аспекти на планетарната екосистема. За целта е необходимо да се отрази част от лъчите на слънчевия спектър, така че да не достигат повърхността на Земята. Блокът на ITSOFT, който твърди, че SCoPEx е финансиран от Гейтс, зададе важен въпрос: "Може ли затъмняването на Слънцето да спаси Земята? Бил Гейтс иска да пръска милиони тонове прах в стратосферата, за да спре глобалното затопляне, но експертите се опасяват, че това ще доведе до катастрофа. Планът има няколко проблема, като най-важният е, че не знаем какви могат да бъдат непредвидените последствия.

Същността на SCoPEx е да използва стратосферен балон, за да изстреля определено количество частици калциев карбонат /от 100 грама до 2 килограма/ на височина 20 км в атмосферата над северния регион на Швеция и да създаде разпръснат облак. На теория експериментът ще помогне да се изследват потенциалните рискове от геоинженерството и да се разбере как частиците взаимодействат помежду си в стратосферата, както и със слънчевата и инфрачервената радиация.

В бъдеще, ако се окаже успешно, глобалистите ще разпръснат такива частици в земната атмосфера. Те смятат, че, ако се използват хиляди балони, за да изпратите отразяващи частици в атмосферата, можете частично да блокирате пряката слънчева светлина от достигането на Земята. Дори отразяването на няколко процента слънчева радиация може да забави или дори да обърне процесите на "глобалното затопляне". Особено ако блокирате Слънцето в стратегически важни точки.

Експериментът SCoPEx трябваше да се проведе през юни 2021 г., като до този момент трябваше да получи одобрение от шведското правителство и независимия съвет за преглед на Харвард от 9 експерти. Но през февруари 2021 г. шведски екологични организации изпратиха отворено писмо до правителството, призовавайки за отлагане на експеримента.

След много седмици забавяне Харвардският комитет обяви, че поради обществена реакция проектът е спрян в очакване на "по-нататъшно обсъждане с шведската общественост". А ето и последното съобщение: "Шведската космическа корпорация се съгласи да помогне на изследователи от Харвард да пуснат балон с горещ въздух близо до арктическия град Кируна следващия юни. Той ще носи гондола с 600 кг научно оборудване на височина от 20 км /12 мили/".

Експериментът върху атмосферата ще продължи през 2023 г., когато Швеция се присъедини към НАТО и нейните власти ще имат други лостове за натиск върху обществото. Но Гейтс и неговата компания от глобалисти имат и други планове. Например учените Оливия Борг и Андреас Хейн, в статия в Acta Astronautica, предлагат да се използва ултралек филм, направен от нанотръби от силициев диоксид, за да се "затъмни" Слънцето. Те пишат: "Сенките от тях ще имат прозрачна пречупваща повърхност за пренасочване на слънчевата светлина". Рояк от частици трябва да бъде разположен в точката на Лагранж L1 между Земята и Слънцето. Авторите изчисляват, че само 2 до 4% от слънчевата светлина ще трябва да бъде блокирана, за да се върне температурата на Земята до "прединдустриалните нива". Тази технология ще бъде постижима в рамките на 15 години.

И така глобалистите сега планират да "засенчат" и Земята. До какви последствия ще доведе - не е ясно. и какъв ще е резултатът от глобалните климатични промени, организирани от САЩ.

Засега обаче е ясно, че геофизическата война ескалира с реални и фатални заплахи за цялата планета.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 326, March 2023
Войната на Израел срещу Иран започна
През нощта на 28-29 януари светът замръзна на 90 секунди от ядрения Апокалипсис, този път в Близкия Изток с удара на Изр...
    Виждам тунел в края на тунела
Малко хора си дават сметка колко лоша в момента е реалната ситуация в света. Украйна е "детска градина" в сравнение с он...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com