Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Виждам тунел в края на тунела
03.2023

Малко хора си дават сметка колко лоша в момента е реалната ситуация в света. Украйна е "детска градина" в сравнение с онова, което става зад и пред кулисите.

Става дума за това, че в момента в Европа и света няма никакви действащи договори за поддържане на глобалната и регионална сигурност. Повтарям – няма никакви договори. Всичко се движи на автопилот, но и него вече го няма.

Ситуацията е без прецедент за последните 80 години от времето на Студената война, когато беше въведен така нареченият "часовник на Страшния съд", който сега е само на 90 секунди до "полунощ", т.е. до ядрения Апокалипсис.

В края на януари Германия и НАТО взеха решение за изпращане в Украйна на танкове и ракети. Но преди всичко на немски танкове "Леопард-2", с които изкараха духа на Хитлер от гроба, а заедно с него и на Третия райх. Това означава, че Германия за първи път след 1941 г. изпраща на руска територия танковете с кръста.

Тяхната бройка трябва да е общо 88. Малко хора разбират какво означава това. Буквата Н е осма в немската азбука. Двете осмици – 88, означават НН, което е кодът от времето на Втората световна война на Heil Hitler. Сещате ли се за какво става дума?

Войната срещу нацизма не само че не е приключила, но в момента сме в продължение на Втората световна война и окончателната битка срещу нацизма в Украйна и Германия.

Излизането на Берлин /и Вашингтон/ от Потсдамските споразумения от 1945 г. за края на Втората световна война означава, че Европа остава без такова споразумение. Няма и мирен договор. И с Япония, основният съюзник на Хитлер, няма мирен договор.

От юридическа гледна точка започва обратно отброяване, което вероятно отново ще завърши с пълна и безусловна капитулация на Германия. Този път заедно с Украйна.

В Украйна Русия ще трябва да решава операцията по-бързо, тъй като НАТО ще продължи да ескалира конфликта.

Западът е в безнадеждна ситуация. Паника е блокирала всички негови политически и военни рецептори. Западът е фокусиран върху войната с Русия и няма други планове освен война с Русия. Сега се нуждае от нов Пърл Харбър, може и ядрен.

Путин ще се придържа към своето стратегическо търпение, като ще реинтегрира териториите, които са историческа част от Русия. Ще тръгне на открита война срещу НАТО и САЩ, в това число и ядрена, ако не му оставят друг изход. Ескалацията може да е светкавична, тъй като вече няма никакви договори, които да я предотвратят.

Унищожени бяха и вече не действат всички договори на стратегическо равнище между САЩ и Русия.

От първия и най-важен – Договорът за противоракетната отбрана от 1972 г. – САЩ излязоха през 2002 г.

След 1997 г. САЩ и НАТО нарушиха всички договорки и обещания за неразширението на НАТО на Изток.

На 11 март 2015 г. престана да действа и Договорът за ограничаване на въоръжените сили в Европа /ДОВСЕ/, който предвиждаше ограничаване на пет категории обикновени въоръжения – танкове, бойни бронирани машини, артилерия с калибър над 100 мм бойни самолети и ударни хеликоптери.

На 2 февруари 2019 г. САЩ излязоха и от договора с Русия за съкращаване на ракетите със средна и малка далечина на действие.

По същото време САЩ съобщиха, че имат намерение да излязат и от Договора за забрана на ядрените опити.

Остана само Договорът за съкращаване на стратегическите ядрени въоръжения /СНВ-3/, подписан през 2011 г. и удължен до 2026 г., който определя формулата на стратегическите ядрени оръжия на двете страни – по 1550 заряда и по 700 балистични ракети-носители, изстрелвани от 800 активни и неактивни установки. Но провалът на срещата на консултативната комисия по този договор, която трябваше да се състои на 29 ноември 2022 г. в Кайро, показва, че Русия вече няма намерение да си губи времето с празни преговори със САЩ.

И какво имаме в резултат – не действат никакви договори за глобална сигурност и се ревизират договореностите за края на Втората световна война.

В регионалната европейска сигурност отдавна не действа Хелзинкският акт за ненарушимостта на границите.

Не действа и договорът за съкращаване на въоръжените сили и въоръженията в Централна Европа.

Нарушени бяха и договорите за неутралитета на Швеция и Швейцария. Под въпрос е и Договорът за Германия"4+2", както и за границата между Полша и Германия на Одер и Ниса.

Единствената реална площадка за контакти Изток – Запад остава Виена с гарантиран статут от великите сили от 1956 г., на фона на евентуално разпадане на ООН.

Що се отнася до Украйна, в Донбас Русия готви два огромни "чувала", срещу което НАТО готви навлизане на свои части в Западна Украйна.

Това пък означава, че войната в Украйна не е само начало на Третата световна война, но и начало на Последната световна война. От тази война в крайна сметка зависи не само съдбата на Русия, но и на целия свят. Или в християнското разбиране – на решителната битка между доброто и злото, наричана също и Армагедон.

Навлязохме в ерата на колосално зло. Какъв ад – всички дяволи са вече тук на Земята с основен плацдарм САЩ.

Казвам го това убедено, въпреки че не съм антиамериканист. Напротив – и сега имам повече приятели в САЩ, отколкото в Русия. Ще ви припомня, за което вече писах, че и дядо ми беше емигрант – американски поданик и военен ветеран в САЩ от 20-30-те години на миналия век. Или че баща ми преди 1944 г. беше със смъртна /доживотна/ присъда за антифашистката си дейност срещу нацизма в България по времето, когато българските антифашисти бяха съюзници не само на СССР, но и на САЩ. А и мен животът ме прекара по доста сложни пътеки, за които може би някога ще напиша.

Съчувствам на тези 350 милиона обикновени американци, станали заложници на окупиралата САЩ след убийството на Джон Кенеди "хазарска мафия", докарала ги до ръба на пропастта.

И още нещо, казва се, че сме "на прага на Третата световна война". Какъв праг? От 78 години тази война бушува над нас с двата въпроса: ще премине ли американо-руската конфронтация в пряк конфликт и дали ще бъде използвано ядрено оръжие. Този момент е все по-близо.

А на въпроса какво може да се очаква, отговарям: "Виждам тунел в края на тунела. Може би в онзи тунел да се появи някаква светлина".

Все пак нещо оптимистично…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 326, March 2023
Мега земетресението в Турция и Сирия
На 6 февруари в 4:17 ч. местно време колосално земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер /а вероятно и над 8/ удари Южна Тур...
    Този брой на "Строго секретно" е извънреден
Този брой на "Строго секретно" е извънреден в извънредната ситуация, която едва ли би могла да бъде по-извънредна.Всъщно...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com