Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Земетресението в Турция Какво правеше US-есминецът NitZe в Измирския залив
Геофизически преглед на „Строго секретно“

На 6 февруари рано сутринта местно време колосално земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер /а вероятно и над 8/ удари Южна Турция и Северна Сирия на плитка дълбочина от 10 км. И второ, няколко часа по-късно, също на дълбочина само 10 км.

По силата си можеше да се сравни със земетресението срещу Фукушима, което също беше над 8 по Рихтер.

Освен в Южна Турция и Северна Сирия, трусовете бяха усетени със сила до 5 по Рихтер в Ливан, Израел и Египет, на Изток - до Грузия, а на запад – до Балканите, т.е. на повече от 1700 км. Афтертрусовете продължават в някои райони и до края на март.

Ще припомним, че предишното голямо земетресение в Турция беше на 17 август 1999 г., когато загинаха повече от 17 000 души, повече от 50 000 бяха ранени и до 500 000 останаха без дом. Унищоженията и жертвите на сегашното земетресение със сигурност ще бъдат още по-големи.

Жертвите вече надминаха 50 000 души. В обхвата на земетресението в Турция живеят над 5 милиона души. 4,5 милиона получиха интензитет 7 или 8. Интензитет 7 може да свали всяка традиционна близкоизточна строителна конструкция, които в района се оказаха и със съмнително качество.

Земетресението се движеше по трите основни разлома в района. Турция беше разкъсана. Тук е стиковката на големите тектонични плочи – африканската, Евразийската и анадолската.

Но още в началото беше отбелязано, че беше регистрирана аномалия. Нищо не предвещаваше земетресението, нямаше форсшокове, нямаше тремори и т.н. Сеизмичните графики показваха същото, като при подводните ядрени атаки срещу Банда Аче /Индонезия/ и Фукушима /Япония/.

И още нещо. Военната авиобаза Инджирлик в Турция е само на 170 км от епицентъра, а на нея се намира един от най-крупните арсенали от ядрено оръжие на САЩ. Оттам веднага беше съобщено /без никой да ги пита/, че хранилищата на ядрените оръжия не са получили никакви повреди.

Но веднага също така в някои медии – предимно в Израел, се появи съобщение, че причина за земетресението може да е станала взривена ядрена бомба с "неголяма" мощност. Значи, може да има и с по-голяма.

Ще припомним, че една седмица по-рано - на 28 януари, Израел нанесе ядрен удар по ядрени подземни обекти на Иран в района на Исфахан, като по същото време имаше силно земетресение в Западен Азербайджан.

Или, както се казва – "нищо случайно не става случайно". Още повече при земетресенията.

***

Бяхме едни от първите в света, които веднага започнаха да анализират земетресението в неговия изкуствен характер, причинен евентуално от:

  • HAARP;
  • ядрен подземен взрив;
  • магнитно-хидродинамичен /МХД/ генератор;
  • тяхната комбинация.

С извършител:

  • САЩ;
  • Израел;
  • тяхната комбинация.

Характерно е, че в хилядите, този път, анализи на земетресението по света, почти никой не обсъждаше евентуален негов естествен характер, т.е. всички са единодушни, че става дума за изкуствено предизвикване на колосалното бедствие, което може да се повтори всеки момент в същия или в друг район на планетата.

И така, в началото да припомним някои важни неща.

Нещо все по-странно и все по-страшно се случва с климата на планетата напоследък.

Но думата "напоследък" не е точна, защото ескалацията в геофизическата война започна по-рано, когато климатичното оръжие HAARP заработи с пълна мощ още от страшното лято на 2021 г. За да се стигне до сегашните още по-страшни намеси на HAARP под прикритието на "глобалното затопляне" и намеренията на Бил Гейтс да "затъмни" или да "закрие" Слънцето.

И така, какво имаме от началото на 2021 г.?

Всемирен потоп, страшни горещини, суша, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, топлинни вълни, "космически явления", пожари, космически студ, незапомнен снеговалеж.

Американското геофизическо оръжие HAARP беше пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

Тези, които са изследвали темата с HAARP, са забелязали, че всякакви безпрецедентни метеорологични проблеми, включително в Русия и Китай, започнаха през 1996 г. /една година по-рано – 1995 г. проектът HAARP стартира в Аляска/.

През 1997 г. американците обявиха старта на този обект и че това е проект за изследване на взаимодействието на йоносферата с електромагнитното излъчване (изследване на северното сияние). Но, само наивните хора вярват в това.

Защо този обект е супер секретен и принадлежи на Пентагона? Там работят само военни специалисти. Комплексът има статут на военно съоръжение. Охранява се от американската армия. Има три радиуса на безопасност – в безлюдните гори на Аляска. Тази зона е обявена за забранена за полети.

Информацията за това съоръжение е висша степен на секретност.

Това е системата HAARP в Гакона, Аляска, САЩ.

През 2013 г., за да се отърват от публичните атаки, американците обявиха закриване на HAARP в Аляска и дори поканиха „журналисти“ да се скитат пред портите на комплекса. Причината била липсата на пари. Някои повярваха. Повечето – не.

И бяха прави. През 2015 г. американците обявиха, че даряват комплекса на Геофизичния институт, който докладва на Министерството на отбраната на САЩ. Нищо не се е променило.

И през 2018 г. водещият изследовател на този проект – Крис Фалън, изведнъж обяви, че ще проведе цяла поредица от експерименти с HAARP и разпространи реклама в социалните мрежи, за да привлече колкото се може повече радиолюбители с тяхното оборудване. Тези ентусиасти по цял свят трябва да следят сигналите, излъчвани от HAARP. Всеки участник трябваше да „чурулика“ за своите резултати в Twitter на Крис Фалън, а той самият насрочваше излъчващите сесии и координираше цялата работа. Ученият определяше посоката, честотата и формата на сигнала, а наблюдателите докладваха кой е успял да запише този сигнал и неговите параметри.

Така сигналите на HAARP бяха уловени не само от радиолюбители в Северна Америка, но и в Южна Америка, Европа, Украйна, Русия, Япония и Хавай.

Във военно отношение „настройката на стрелбата“ се извършва със запис на „резултатите от стрелбата“ и подреждане на оборудването. По време на експериментите бяха избрани честотите, конфигурацията на предадените сигнали, посоката и продължителността на експозицията.

Глупости. HAARP не само че не е „изоставен“, но се направи надграждане.

HAARP показва големи възможности. Чрез увеличаване на мощността си, системата блокира радиокомуникациите, деактивира бордовото електронно оборудване на ракетите, самолетите и космическите сателити, причинява мащабни аварии в електрически мрежи и нефто- и газопроводите, влияе отрицателно на психическото състояние и физическото благосъстояние на хората и др.

Основният недостатък е, че това оръжие не може да бъде класифицирано като високоточно и катаклизмите се случват и в самите САЩ. Тогава правят корекции и подобряват системата.

И през 2018 г. имаше нов пик на природни бедствия в Русия, включително подпалени огромни горски масиви.

В Китай през 2021 г. с HAARP беше атакуван най-големият хидро-обект на планетата – „Трите ждрела“.

Фактът, че природните аномалии от ХХІ век са с изкуствен произход се потвърждава и от водещи световни военни експерти.

В хода на експериментите в САЩ беше открито, че енергията на физическия вакуум участва в образуването на плазмоиди. Тези изкуствени образувания могат да се използват за образуване на енергийни „лъчи на смъртта“, фокусирани върху конкретни географски точки.

Атмосферните геофизични оръжия са разделени на три основни типа: метеорологични (дъждове, урагани и др.), озонови (пряко увреждащо въздействие на живите организми от ултравиолетово лъчение от Слънцето) и климатични (намаляване на производителността на земеделието на военен или геополитически враг), т.е. „климатичните оръжия са неразделна част от геофизичните оръжия“ и всичките са геотероризъм.

На 11 септември 2011 г. той навлезе в нов етап.

Активирани бяха две основни точки на геофизическия HAARP – Армагедон, на остров Ла Палма в Атлантическия океан, и в разлома Нов Мадрид – в САЩ.

Фактът, че земетресенията на Ла Палма се случват на малка дълбочина е доказателство, че подземната магма си пробива път през скалата към повърхността. Това означава, че има или пръстово филтриране на магмата, или ще има огромна експлозия. И ако това се случи, ще последва цунами – Армагедон, защото Ла Палма е вулканичен остров и неговата горна част ще се свлече в океана и ще предизвика цунами, която ще удари западния бряг на Европа и Източното крайбрежие на САЩ.

Това би могло да бъде и HAARP, както преди години огромното земетресение в Хаити.

Това би могло да бъде и една секретна информация от ФБР на САЩ, че "една държава в Близкия Изток, съюзник на САЩ /т.е. Израел/ е започнала "някаква операция" с някакъв вулкан, т.е. с Cumbre Vieja на острова Ла Палма.

Друг, много по-опасен армагедонов сюжет се разиграваше в САЩ – в района на разлома Нов Мадрид.

Късно вечерта на 11 септември 2021 г. /отново на 11 септември/ в град Детройт се случи издигане на земята в резултат на някаква подземна експлозия. Очевидци съобщиха, че той е изглеждал като земетресение. Експлозията е била придружена от силна миризма на сяра и природен газ. Но в тази област няма газопроводи. Причината е очевидна – разломът в Нов Мадрид, който минава в района на Детройт. Отделянето на мантийни газове от разлома в такова количество загатваше за активирането му. И ако разривът наистина е активиран, тогава, както сме писали неведнъж, Северна Америка ще се разцепи.

Според сеизмолозите, следващият голям трус в Нов Мадрид ще разкъса САЩ на две, като езерото Мичиган ще източи две трети от своите води, а реката Мисисипи ще се разшири до 40-50 км.

Дали Нов Мадрид се събужда? Този разлом е толкова мощен и опасен, че може да промени географията и релефа на САЩ за няколко часа.

Какво се случи през 2022 г.

От лятото на 2022 г. HAARP отново се развихри.

Ураганът Йън в САЩ беше акт на геотероризъм, насочен към конкретни региони на Флорида. Няма никакво съмнение, че Иън е бил умишлено геоинженерно проектиран в супербуря и насочен към югозападното крайбрежие на Флорида.

Според една оценка икономическите щети от тази буря бяха около 260 милиарда долара. Катрина причини щети за 170 милиарда долара.

От средата на декември 2022 г. последва арктическият фронт, който потопи северната част на САЩ в хаос – циклон-бомба донесе студове като на Марс. Такава зимна буря се случва веднъж в поколение, и доведе до минус 40 градуса по Целзий в много части от САЩ, причинявайки хаос преди сезона на коледните пътувания и хиляди отменени полети, затворени магистрали. Бурята бързо се превърна в така наречената циклонна бомба. Този термин се използва, когато бурята се засили значително в рамките на 24 часа поради рязкото понижаване на атмосферното налягане и сблъсъка на топли и студени въздушни маси.

Синоптиците от щата Монтана съобщиха, че температурите в щата са паднали до минус 40 градуса, а със студения вятър студът ще се усеща като минус 51 градуса, тоест малко по-топъл, отколкото на Марс.

По същото време, т.е. в края на декември 2022 г., вълна от аномално затопляне достигна западните райони на Европа, движейки се напред от далечния юг на Атлантическия океан.

Ще припомним, че се очакваше много студена зима и температурата от 10-15 градуса, като че беше повод за радост, ако не бяха наблюденията, че нещо пак се пръска над Европа със страшна сила и че след като самолетите отлитат, някаква странна мъгла започваше да капе от небето.

Турците първи алармираха и можеше да се мисли, че проблемът засяга само Турция. Но в Сърбия, Франция, Италия и в Германия беше почти същото. Никой не знаеше каква е причината за такова уплътняване на химическите опашки, тъй като самата цел на тези спрейове е неизвестна. Но със сигурност те имат връзка с рекордно топлото начало на 2023 г. в Европа. И с въздействието на така наречените химически аерозоли /химопашки/ от 30 години над планетата с приспособени за тази цел самолети на САЩ.

И така, на 1 януари жителите на Западна и Централна Европа посрещнаха истинска пролет. Бяха "подобрени" около 10 национални температурни рекорди:

  • в Полша – плюс 19 градуса;
  • в Чехия – плюс 19,6 градуса;
  • в Нидерландия – плюс 16,9 градуса.

Рекордно топъл беше 1 януари в Беларус, Литва, Латвия, Германия, Украйна, Испания и Франция.

Но вероятно целта беше отново Русия, където от началото на януари до 20 януари започна нов температурен кошмар – "ледников период".

Температурите рязко се понижиха. На 5 януари температурата в Урал падна до минус 27 градуса. Следващата седмица в Екатеринбург се установиха 37-градусови студове. В центъра на страната настъпиха силни студове. На места температурите достигат минус 30 градуса. В Уфа на 9 януари беше регистриран абсолютен минимум от минус 39,6 градуса.

Каква беше причината за аномалиите над Европа и над Русия?

На 27 декември HAARP се включи на пълна мощност, но на уебсайта на НАСА пишеше следното:

"Експериментът с отразяване на сигнала от астероид на 27 декември ще послужи като тест за изследване на по-голям астероид, който ще премине по-близо до Земята през 2029 г., отколкото много геостационарни спътници, които обикалят около нашата планета. Изследователският център HAARP, Гакона – Аляска, ще предава радиосигнали към астероида 2010 ХС15, който може да е с диаметър около 500 фута. Сигналът ще бъде приет от антенната решетка на Университета на Ню Мексико близо до Сокоро, Ню Мексико, и от дълговълновата решетка на радио-обсерваторията Owens Valley, близо до Бишоп, Калифорния.

На този фон се появи въпроса: какво ще стане, ако се насочи HAARP не към астероид, а към Луната – така че Русия да получи отразения сигнал – минус 50 или минус 60 градуса.

И защо студеното време и снежната покривка по същото време до средата на януари практически съвпадаше с границите на Русия? Отговорът е ясен – защото геоинженерството на времето отдавна е част от военния арсенал на САЩ чрез HAARP, въпреки Конвенцията на ООН ENMOD от 1977 г. относно забраната за прилагане на техники за промяна на времето за военни цели.

Притежателите на това оръжие могат да причиняват наводнения, урагани и земетресения в който и да било район на Земята. С тях те могат да парализират цивилните и военни наблюдателни системи, да контролират мозъците и поведението на цели нации.

Атмосферното оръжие може да манипулира йоносферата и да променя земното магнитно поле. Технологията може да има локално и глобално въздействие.

Началото беше поставено в края на 19-ти век от сръбския емигрант в САЩ Никола Тесла, който експериментираше електромагнитните свойства и гравитационното поле на Земята. Той откри, че йонизирането на атмосферата се променя, когато е атакувана с радиовълни в нискочестотния обхват от 10 до 80 Hz. По-нататъшните опити показаха, че при положителното йонизиране хората и животните са уморени и летаргични, и че негативното ги активира. Още по-важен е фактът, че тези радиовълни пренасят положително натоварени йони през йоносферата в магнитосферата.

HAARP нагрява йоносферата между 40 и 600 мили над земната повърхност. По-просто казано, тя е обратното на радиотелескопа – антената изпраща навън сигнали, вместо да ги приема. Това е супермощна радио-лъчева технология върху големи райони на йоносферата чрез фокусиране върху тях на лъч, който ги нагрява. След това електромагнитните вълни се връщат на Земята и проникват навсякъде.

HAARP е в ръцете на военните. Тя им даде средство за замяна на електромагнитния пулсов ефект на атмосферните ядрени експлозии. HAARP замести сегашната комуникационна мрежа между подводниците с по-компактна технология и въведе много по-точна система за наблюдение "отвъд хоризонта".

HAARP се използва и като детектор на ниско летящи самолети или самонасочващи се ракети, които не могат да бъдат открити с други технологии.

HAARP действа върху йоносферата, там където тя е най-нестабилна. Йоносферата, както е известно, е активен електрически щит, защитаващ Земята от частиците с висока енергия от Космоса. Освен това има и силна връзка между йоносферата и част от атмосферата, където се "ражда" времето. Това означава, че от йоносферата могат да бъдат освобождавани много по-големи количества енергия, отколкото са "инжектирани" в нея. Това е ключът към геофизическата война – малък внос и огромен износ на енергия.

Глобалистите обаче винаги имат план Б. Това е, което сега се превръща в проект, спонсориран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, за да "затъмни Слънцето". Той едва наскоро стана публичен. Хипотезата е, че "глобалното затопляне" е изкуствен геоинженерен проект, който се основава на американски експерименти по "контрол на климата".

Предположението, че всички тези "естествени" климатични промени тласкат човечеството към обща тера-трансформация на планетата, също не е лишено от смисъл. Ако климатът се променя, значи някой има нужда от това. Така се оказва, че ситуацията се е подготвяла от години за проекта на Бил Гейтс за "затъмняване" на Слънцето. Експериментът за контролирани смущения в стратосферата на Харвард /SCoPEx/ планира да тества теорията, че "глобалното затопляне" може да бъде спряно чрез пръскане на отразяващи слънцето частици в атмосферата.

Проектът тества предположението, че човечеството може да промени огромни аспекти на планетарната екосистема. За целта е необходимо да се отрази част от лъчите на слънчевия спектър, така че да не достигат повърхността на Земята. Блокът на ITSOFT, който твърди, че SCoPEx е финансиран от Гейтс, зададе важен въпрос: "Може ли затъмняването на Слънцето да спаси Земята? Бил Гейтс иска да пръска милиони тонове прах в стратосферата, за да спре глобалното затопляне, но експертите се опасяват, че това ще доведе до катастрофа. Планът има няколко проблема, като най-важният е, че не знаем какви могат да бъдат непредвидените последствия.

Същността на SCoPEx е да използва стратосферен балон, за да изстреля определено количество частици калциев карбонат /от 100 грама до 2 килограма/ на височина 20 км в атмосферата над северния регион на Швеция и да създаде разпръснат облак. На теория експериментът ще помогне да се изследват потенциалните рискове от геоинженерството и да се разбере как частиците взаимодействат помежду си в стратосферата, както и със слънчевата и инфрачервената радиация.

В бъдеще, ако се окаже успешно, глобалистите ще разпръснат такива частици в земната атмосфера. Те смятат, че, ако се използват хиляди балони, за да изпратите отразяващи частици в атмосферата, можете частично да блокирате пряката слънчева светлина от достигането на Земята. Дори отразяването на няколко процента слънчева радиация може да забави или дори да обърне процесите на "глобалното затопляне". Особено ако блокирате Слънцето в стратегически важни точки.

Експериментът върху атмосферата ще продължи през 2023 г., когато Швеция се присъедини към НАТО и нейните власти ще имат други лостове за натиск върху обществото. Но Гейтс и неговата компания от глобалисти имат и други планове. Например учените Оливия Борг и Андреас Хейн, в статия в Acta Astronautica, предлагат да се използва ултралек филм, направен от нанотръби от силициев диоксид, за да се "затъмни" Слънцето. Те пишат: "Сенките от тях ще имат прозрачна пречупваща повърхност за пренасочване на слънчевата светлина". Рояк от частици трябва да бъде разположен в точката на Лагранж L1 между Земята и Слънцето. Авторите изчисляват, че само 2 до 4% от слънчевата светлина ще трябва да бъде блокирана, за да се върне температурата на Земята до "прединдустриалните нива". Тази технология ще бъде постижима в рамките на 15 години.

И така глобалистите сега планират да "засенчат" и Земята. До какви последствия ще доведе - не е ясно и какъв ще е резултатът от глобалните климатични промени, организирани от САЩ.

***

Така отново се връщаме към земетресението в Турция на 6 февруари.

Малко хора бяха обърнали внимание, че на 3 февруари американският ескадрен миноносец "Нитце" хвърли котва в залива Гьолджу, точно над главния тектоничен разлом на Анадолийската плоча, по която от години стават и всичките земетресения в Турция от години.

И през нощта на 6 февруари изгърмя едно от най-страшните земетресения в цялата история на Турция. И на Сирия.

Дали бяха свързани тези събития?

Да се опитаме да отговорим.

Веднага след земетресението президентът на Турция Реджеп Ердоган позвъни на американския президент Джо Байдън. За какво са разговаряли не е известно. Но извънредното позвъняване, както и фактът, че есминецът "Нитце" срочно напусна турските води през онази нощ ни накара да се замислим.

Ще припомним, че САЩ имат огромно количество военни бази, летища, складове, ръководства на въздухоплаване на територията на Турция. Имат и над 500 ядрени бойни глави на базата Инджирлик. И, че опитът за държавен преврат през 2016 г. срещу Ердоган беше иницииран именно от Инджирлик.

И в Егейско море САЩ имат сериозна военноморска база. Но защо есминецът "Нитце" не посети именно нея. Това би било логично да попълни запасите, да се ремонтира. И защо на 6 февруари през нощта "Нитце" се намираше в Измирския залив, точно над Анадолийския разлом? Да се опитаме да разберем.

36 години Турция стои пред вратата на ЕС, а нейната територия се използва за експанзия срещу Русия. Сега, след като Ердоган уволни третия шеф на Централната банка – марионетка на Запада, му устроиха инфлация и нарастване на цените.

От друга страна Турция зае неадекватна позиция спрямо конфликта в Украйна, но Ердоган спира и присъединяването на НАТО с Швеция и Финландия. Говори се и за излизане на Турция от НАТО.

Турция контролира преминаването на военните кораби през Босфора. Тя, скарана с Гърция, окупира и сериозен район от съседна Сирия. Ердоган мечтае за Велик Туран, разхожда се из Средна Азия, поддържа Азербайджан в конфликта с Армения.

С една дума – стигна доста далеч.

До новите избори в Турция времето е малко.

Новата война на Запада срещу Турция започна от демонстративното късане на Корана в Швеция и Дания.

С разрешението споменатият военен кораб на САЩ да се появи в самото сърце на страната, Ердоган едва ли разбираше какво го очаква.

Когато говорим за тектоничното оръжие обикновено имаме предвид два негови вида – HAARP и магнито-хидродинамичните генератори /МХД-генератори/, на които се спряхме в предишния брой.

Без да навлизаме в подробности ще припомним, че HAARP има станции, разпръснати по цялата планета, които са преназначени за изследване на йоносферата на Земята, както и за сканиране на различни космически тела. Принципът на действие на HAARP се основава на възможността за въздействие с насочен лъч с високочестотно електромагнитно излъчване с честота 2,8 – 10 МГц с вълна 30 – 107 метра ще отбележим веднага, че това не е особено високочестотното излъчване. Микровълните работят на честота 1000 пъти по-голяма. Всъщност HAARP използва къси вълни, а ние знаем, че късите вълни се отразяват добре от йоносферата на Земята, заради което се разпространяват далеко. А щом се отразяват добре, значи не оказват практически никакво въздействие и още повече не нагряват йоносферата.

Така възниква първият казус. При HAARP има много противоречиви факти и цифри. Даже в най-сериозните издания се обсъжда дали антената може да усили сигнала 260 пъти. Според американски данни HAARP се състои от 360 късовълнови предавателя с мощност 10 КВт всеки, работна честота 2,8 – 10 МГц, дължина на вълната 30 – 107 метра, които захранват фазирана антенна решетка, разгъната на хоризонтална площадка с размери 366 х 305 метра. Общо става дума за 36 мегавата.

Много ли е това 36 мегавата? Това е малко повече от мощта на един локомотив. Освен това от Космоса се вижда, че към HAARP няма никакви линии за далечно напрежение и т.н. Няма и признаци за мощна електроцентрала. Запасите от гориво са газови в неголеми обеми.

Дали е възможно с такива слаби мощности да се предизвика земетресение от йоносферата?

Това ще е възможно само в случай, ако точно се прогнозира поведението на йоносферата и на атмосферата при точкови незначителни въздействия.

От тук може да се направи изводът, че установките HAARP се използват по света не като климатично оръжие, а по-скоро за други цели, от които вниманието нарочно се отклонява.

По-скоро HAARP се използва за военни цели за далечна радиовръзка, както и като радиолокационни станции. С тях могат да се управляват полетите на самолетите, на ракети и големи дронове. Могат да се създават и плазмоиди, които пречат на ориентацията на балистичните ракети, на самолети – ракетоносци и други военни апарати.

Но за движение на тектонични плочи с нагряване на йоносферата и създаване на огромен плазмоид мощта на HAARP е съмнителна. Даже мълниите имат заряд 1000 пъти по-голям от силата на HAARP. Да не говорим за това, че йоносферата е високо в небето, а напрежението между тектоничните плочи е дълбоко в земята. Значи, геооръжието е невъзможно?

Не. Възможно е. Защото може да става дума за магнитно-хидродинамичните генератори /МХГ/, в които се взривяват тонове барут. Разпалените газове с огромна скорост, която се увеличава с помощта на соплото, преминават между магнити и създават импулс с голяма сила, измерван с десетки хиляди ампери. Този токов удар е кратковременен и се ограничава до 7 – 9 секунди. Но ако бъде насочен в земята, той достига дълбочина 10, 20 и даже 40 км.

МХ-генераторите бяха създадени за сканиране и търсене на полезни изкопаеми. След това беше открито, че нанасяйки удари на разломи под напрежение, това напрежение може да се разтоварва, да се локализира и да се намалява вероятността от мощни земетресения.

Ясно е, че ако може да се локализира земетресение, може и да се организира. Тук хитростта се свежда до това, че трябва да се знае къде са опасните напрежения в дълбочината на земята и къде и кога може да се удари с токов удар, за да се пусне механизма на катастрофата.

Има и друг начин да се възбуди земетресение с взривяване на няколко мощни бойни заряда – например термоядрени, точно в определено време, като сеизмичните вълни от взривовете ще се съединят в една точка едновременно. В Хаити през 2010 г. точно срещу Порт а Пренс се оказа американския самолетоносач.

И така, какво беше използвано на 6 февруари срещу Турция.

Да се върнем към тайнствената визита на американския есминец "Нитце" точно в навечерието на земетресението. Ако проследим историята на военния кораб "Нитце", ще се разкрият интересни детайли.

Сравнително нов. Построен през 2005 г. Но беше подложен на капитален ремонт още през 2014 г. и отново в 2017 г. През 2014 г. на есминеца "Нитце" /тогава беше само на 9 години/ бяха демонтирани и заменени всички мачти. Надстройката беше внимателно закрита, така че да не се вижда какво са правили с нея. Но ясно е, че сравнително нов кораб по този начин се преустройва, ако, разбира се, не се променя напълно неговото предназначение.

В сухия док "Нитце" беше напълно покрит с брезенти при работа по подводната част на неговия корпус. Значи, може да се предположи, че в подводната част на кораба са монтирали някакво секретно оборудване.

От някои източници се разбра кои райони на океана е посещавал. "Нитце". Повечето време той е бил в Индийския океан, в района на Африканския рог. Така беше през 2013 г. и 2014 г. А този период в този район станаха редица земетресения недалеч от Източно-африканския разлом.

Последните процеси на планетата пораждат сериозни напрежения по редица тектонични разломи и земетресения около тях. С такъв импулс с помощта на МХД-генератор в една точка на разлома може да се предизвика в пъти по-голямо земетресение в друга точка на разлома, където напрежението е по-голямо и където движението може да е по-силно.

И така, в 2013 г. и 2014 г. в периода на плаването на "Нитце" в района на Африканския рог, където преминава Източно-африканския разлом, станаха земетресения в Иран – 28.11.2013 г., в Гърция – на 26.01.20214 г., на 02.03.2014 г. – в югоизточната част на Индийския океан.

На 24 август 2016 г. "Нитце" правеше преход от Ормузкия пролив, съпровождан от US-самолетоносач.

В този ден станаха сериозни земетресения в Бирма и Италия.

Къде е Бирма, къде е Италия, къде е Ормузкият пролив? Но всички те се случиха по един разлом.

През октомври 2016 г. "Нитце" се намираше във водите на Червено море, където атакува йеменските хусити. Ясно е, че този кораб постоянно се върти около Арабската плоча и Източно-африканския разлом.

През ноември 2018 г. "Нитце" влезе в Атлантика – в североизточната му част. Океанският разлом пресича този океан от север на юг, на стика на Канарските острови и Карибския басейн. На 11 ноември 2018 г. стана силно земетресение именно в северната част на океана.

И така, непонятно е с какви цели на 3 февруари "Нитце" се отправи към Истанбул, не закотви обаче там, а се насочи направо към Измирския залив. По "странно стечение на обстоятелствата" по дъното на този залив минава основният разлом на северния край на Анадолийската плоча, който пресича цялата страна и води сеизмично най-опасния район Кахраманмараш, където се случи и катастрофалното земетресение на 6 ноември.

Този район е най-опасен, тъй като се намира под напрежение на Арабската плоча, която се опитва да завие обратно на часовниковата стрелка, разширявайки Източно-африканския разлом.

Анадолийската плоча е под напрежение в няколко точки в крайбрежието на Черно море и при "стечение на обстоятелствата" може да откъсне огромен масив от сушата на Турция.

Говори се, че "Нитце" е влизал в Черно море през февруари

В нощта на 21 февруари 2023 г. се случи ново земетресение на границата на Турция и Сирия със сила до М6,5. Дълбочината беше само на 2 км, което всъщност е малко страшно. Още повече, че и при това земетресение на границата на Турция и Сирия в небето се забелязаха сини светкавици.

Много по-плашещи послания идваха от социалните мрежи на Ливан, в които местните жители пишеха, че на 19 февруари, морската линия се отдръпна от брега средно с 20 метра.

Брегът на бреговата ивица е традиционен знак за приближаване до още по-силно земетресение.

След земетресението на 6 февруари започна гъст рояк с признаци на миграция на юг. На 19 февруари епицентърът също беше много по на юг, някъде в района на разлома в Дамаск, където ще се върнем към Библията.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 327, April 2023
„Горшков“ ще носи „Циркони“ със специални бойни глави
На 4 октомври 2022 г. носителят на морските хиперзвукови ракети "Циркон" – многоцелевата фрегата "Адмирал на флота на Съ...
    Ядрената война върви отдавна.
Ядрената война отново е най-важната заплаха пред човечеството и е на дневен ред заради конфликта в Украйна.Но, ядрената ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com