Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Ядрената война върви отдавна.
сегашната ескалация е нов етап
Военен анализ на „Строго секретно“

Ядрената война отново е най-важната заплаха пред човечеството и е на дневен ред заради конфликта в Украйна.

Но, ядрената война върви отдавна.

Какви и кога бяха досегашните ядрени провокации и операции.

***

На 4 август 2020 г., в 17 часа следобед в Бейрут - Ливан, започна официално ядреният етап на Третата световна война. Показателно беше, че организаторът му – Израел, беше избрал за ядрената атака срещу бейрутското пристанище точно 75-ата годишнина от ядрената атака на САЩ срещу Хирошима.

Това не беше случайно. Бейрут – 4 август 2020 г., се нареди на върха на предишните ядрени провокации на САЩ и Израел, започвайки от средата на 90-те години до днес...

...И така, на 4 август 2020 г. следобед в един от складовете на пристанището на Бейрут, до големите зърнени силози, стана комбинирана експлозия, като последният взрив унищожи половината град - стотици мъртви, хиляди ранени, невъзстановими щети.

Губернаторът на Бейрут заяви, че 400 000 души са останали без дом и че за възстановяването на града, ако въобще това е възможно, ще са необходими най-малко 20 милиарда долара.

Взривът имаше мощ на ядрен заряд от някакъв нов вид. Ударната вълна помете половината Бейрут, детонацията беше чута чак на Кипър, който е на 250 км от Бейрут, а взривът предизвика трус със сила около 6 по Рихтер.

Веднага се появиха няколко версии на катастрофата. Някои от тях бяха предварително подготвени, други се появиха след взрива.

Една от началните версии беше, че в склада на пристанището на Бейрут от 2014 г. /което пък съвпадна с майдана в Киев/, са се съхранявали 2750 тона амониев нитрат, който, поради някои свои свойства не се използва само за наторяване в селското стопанство. Една искра и хилядите тонове селитра са се самовзривили и са унищожили половината Бейрут.

Но даже теоретично селитрата не може да избухне самостоятелно, трябва да й се помогне. Освен това селитрата не може да изкопае кратер, дълбок 40 метра и широк 130 метра.

На мястото на взрива се образува огромен кратер /както при взрива в китайския град Тянцзин през 2018 г./, а над пристанището се появи плазмена гъба, приличаща на „гъбите“ на новите ядрени заряди от 4-то, 5-то и даже 6-то поколение.

И така стигнахме до основния въпрос.

Кой нанесе ядрен удар по Бейрут и с какво?

Отговорът се появи на 6-8 август 2020 г. и беше колкото логичен, толкова и страшен. Това беше ядрена атака на Израел, прикрита с някакви съчинения за амониева селитра, Хизбула и т.н.

Какви бяха самолетите и ракетите на Израел. От видеата в интернет се вижда, че атакуващите самолети са F-16. Кадър по кадър се виждат самолетите и атаката с ракетата. Един от тях се отдалечава след освобождаването на бомба и изчезва в облака. След това следва ядреният взрив.

Най-вероятно Израел използваше ядрено оръжие от ново поколение. То му е било доставено от САЩ за изпитание в бойни условия. Подобно оръжие беше използвано и в Ирак, Афганистан, САЩ, Саудитска Арабия, Индонезия, Пакистан, Япония, Китай, Йемен, Донецк и др.

Отсъствието на продукти от взрива с дълъг период на разпадане и незначителното по площ радиоактивно замърсяване на местността позволява да се предположи, че са били използвани така наречените „чисти“ термоядрени боеприпаси, т.е. от ново 4-то и 5-то поколение.

Съществуващите термоядрени заряди водят до дълготрайно радиоактивно замърсяване на местността, заради реакцията от разпадането на техните ядра. Именно това поддържаше досега високия праг на използване на всички видове ядрено оръжие, в това число и с малка и свръхмалка мощност. Сега обаче може да се говори за появата на нови термоядрени боеприпаси, които рязко свалят психологическия праг за използване на ядреното оръжие въобще.

Чистите термоядрени боеприпаси не попадат в момента под ограниченията на нито един от действащите международни договори и формално се поставят на едно равнище с обикновените високоточни оръжия, които обаче значително превъзхождат с разрушителната си сила.

Американското военно ръководство стигна до извода, че сегашните „мръсни“ ядрени оръжия не осигуряват изпълнение на новите задачи за стратегическите му сили. На първо място става дума за гарантираното унищожение на високозащитените подземни обекти на противника и неутрализиране на химическите и биологически оръжия за масово унищожение, т.е. цели, които се намират дълбоко в земята, в многометрови бетонни укрития. Заради това в новата американска ядрена стратегия, приета през 2002 г., на „чистото“ термоядрено оръжие беше отредена ролята на крайъгълен камък в перспективната стратегическа триада. Тя се вписваше и в приетата от САЩ концепция за превантивен ядрен удар, според която американците имат „право“ да използват ядрено оръжие даже в мирновременни условия.

Тъй като в „чистите“ термоядрени боеприпаси реакцията на синтеза трябва да се инициира от източник на енергия с алтернативна реакция на деленето, ключов момент става замяната на съществуващия с мощен и компактен детонатор с малки габарити.

Може да се предполага, че основните поразяващи фактори на новото ядрено оръжие са мигновеното гама-неутронно излъчване и ударната и светлинната вълна, като проникващата радиация е сравнително незначителна. Новото оръжие ще се използва вероятно за въоръжаване на високоточните крилати ракети и авиобомби като мощността му ще варира от един до стотици и повече тонове тротилов еквивалент. Това ще даде възможност да се използва „чистото“ оръжие избирателно за поразяване на обектите на противника, разположени както на открита местност (в това число и мобилните комплекси балистични ракети), така и на укрепени цели, без дълговременно радиоактивно замърсяване на местността. За унищожението на обекти на дълбочина над 300 метра ще се използват термоядрени заряди с мощност от 100 и повече килотона.

Разбира се, тази информация в момента е най-големият секрет на САЩ, Англия и Израел.

Израел си сътрудничи със САЩ Великобритания, Франция в областта на оръжейните технологии. отдавна беше установено, че тези три държави са помпали не само технология, но и ядрени материали в Израел.

Било е създадено и относително леко микроядрено оръжие, което може да се носи от един войник за различни цели срещу стратегически цели, включително водноелектрически централи и мостове.

Ако уранът е „натоварен“ с достатъчно водород, може да започне ядрен процес. „Натоварването“ на урана с деутерий над известно равнище също стартира верижна ядрена реакция. Така се елиминира проблемът с така наречената „критична маса“, която се нуждае от големи количества ядрен материал. Сега милиграми уран могат да се използват за производството на оръжия с размерите на оръжейни патрони.

1. Първото поколение ядрени оръжия вече са стари над 70 години. Те бяха ураново-плутониеви, много мръсни и много неефективни. Една нормална бомба от първо поколение освобождаваше около 20 килотона енергия, използваща около 8 кг уран-235 или около 1000 кг естествен уран.

2. Второто поколение ядрени оръжия бяха с гигантски мегатонни размери, двустепенните водородни бомби. Твърде големи, за да бъдат използвани.

3. Третото поколение ядрени оръжия бяха миниатюризираните оръжия на 60-те и 70-те години на ХХ век, използвани в американските ракети Trident и Minuteman.

4. Четвъртото поколение оръжия бяха неутронните бомби от 80-те години.

5. Петото поколение бяха въведени на бойното поле през 90-те години и вече не се нуждаят от допълнителна уранова среда. Това рязко намалява вторичният ефект на радиация и не се нуждае от достигането на критична маса. Тези най-нови оръжия от 5-то поколение имат ограничен радиоактивен ефект. Това ги прави най-доброто оръжие за модерните армии и за държавно спонсорирания тероризъм. Те са лесни за производство и са много ефективни. Не е необходим никакъв ядрен реактор или големи заводи за тежки елементи. Масовото производство става бързо и лесно. Удар на Израел срещу Сирия с мини ядрено оръжие вероятно беше направен на 2 ноември 2019 г.

Ядреното оръжие от 5-то поколение се нуждае само от около 100 грама U-235, за да произведе сила на експлозията от 2 тона ТНТ. Силата се повишава с добавянето на малки количества уран.

Тази тайна беше укривана над 25 години, но сега е общодостъпна. Тези оръжия не произвеждат електромагнитен импулс – ЕМP, реално нямат радиоактивно замърсяване и съвсем малко радиация, която изчезва за няколко часа. Мощта им е много малка в долните килотони, започвайки от 0,5 килотона. Заради това те са много лесни за използване, за разлика от старите мегатонни чудовища. Те могат да бъдат направени от използвани ядрени горивни елементи на атомните централи, които могат да се купят на черния пазар.

От години пишем, че ядрената война на САЩ и Израел върви отдавна.

Още на 1 март 2018 г. Путин направи важно „оръжейно“ изявление и предупреди САЩ, Англия, Израел и Франция.

Явно в Кремъл бяха получили информация за онова, което готвят САЩ и Израел в Сирия, под претекста на „правителствена химическа атака“ в Гута да нанесат ядрен удар по сирийски обекти, инфраструктури и комуникации.

Тогава малко хора обърнаха внимание, че Путин предупреди, че ще противодейства с ядрен удар и срещу удари с тактическо ядрено оръжие.

На 13 март 2018 г. от американски източници дойде предупреждението, че войната ще започне през „следващите 36 часа“, т.е. до 15 март, с масивна ракетна атака срещу Дамаск и американски и израелски въздушни удари за унищожението на Сирия и убийството на президента Асад. Удари трябваше да бъдат нанесени и срещу руската въздушна отбрана, контролни центрове и руски самолети на земята.

Междувременно САЩ тайно прехвърляха самолети в Израел и Йордания, в това число F-35 и над 70 процента от всичките си F-22 /около 150/, т.е. целия американски летящ инвентар.

Русия вероятно изпрати комплекси С-400 в Сирия и придвижи бойни кораби с „Калибър“.

На 13 март 2018 г. началникът на Генералния щаб на Русия Герасимов отново предупреди, че Русия ще отговори, ако животът на руски военнослужещи и съветници бъде застрашен в Сирия.

Веднага дойде и съобщение, че се подготвя тест с новата балистична руска ракета с хиперзвукови бойни глави – „Сармат“, онази, за която на 1 март 2018 г. говореше и Путин. Само една такава ракета може да унищожи САЩ. Намекът беше ясен.

На 13-14 март 2018 г. светът беше на прага на ядрения етап на Третата световна война с използването на ядрени оръжия от четвърто – пето поколение.

…И на 4 август 2020 г. с ядрената атака на Израел срещу Бейрут този праг беше отново прекрачен.

"Отново", защото ядрената война върви отдавна. Да, отдавна.

Да разкрием накратко и други ядрени провокации на Израел и САЩ след 1990 г., т.е. след разпадането на СССР, което им даде възможност да се чувстват безнаказани.

Сградата на ФБР: Едно от разклоненията на Моссад в САЩ – SPLC, разтревожено от нарастването на влиянието на патриотичната милиция в САЩ, използвайки Тимоти Макуей, взриви сградата на ФБР в Оклахома сити.

Световният търговски център, първи опит: През февруари 1993 г. бомба в камион, най-вероятно с ядрен заряд, беше взривена под Световния търговски център в Ню Йорк.

1996 г. – кулите Кхобар бяха взривени. Израел съобщи, че това е направено от Хизбула, но американското военно разузнаване свърза операцията с Моссад.

Зарядите, избрани от Израел, са били споменатите W-54, доставени от ядрените складове на Амарильо /Тексас/. Общо на Израел са били доставени около 350 ядрени глави за период от 20 години. W-54 е най-подходящ заради неговата конструкция и леснотата да бъде копиран и модифициран. Основният дизайн на W-54 съдържа 1,5 пъти повече плутоний от стандартния. Това позволява да бъде на служба даже след 32 години. Всички микроядрени заряди, използвани от Израел, са преработени W-54. Те бяха използвани не само в Ню Йорк, но и във взривовете на остров Бали, в Лондон и в Япония – за взривяването на АЕЦ Фукушима. Те са били използвани в Ирак, Афганистан и Сирия.

11 септември 2001 г. стана страшната дата в историята на света. На нея започнаха едновременно няколко процеса. На 11 септември 2001 г. започна гражданската война в САЩ, която завърши с преврат и суспендиране на конституцията на тази страна в която оттогава има извънредно положение. Това беше и началото на сегашната гражданска война.

На 11 септември 2001 г. започна „войната срещу тероризма“, използвана от глобалната клептокрация и ционизма за опит за окончателно утвърждаване на своето доминиране и заграбване на ресурсите на цялата планета в Близкия изток, Северна Африка, Европа, Централна Азия, Русия и т.н.

Именно това събитие стана определящо за началото на ХХІ век и вероятно ще остане такова до края на века с всички негови предвидими и непредвидими последици и процеси.

Става дума преди всичко за „ядрената истина“, т.е., че за унищожението на Световния търговски център (СТЦ) в Ню Йорк бяха използвани ядрени заряди.

Огромният взрив в световния туристически център Бали (Индонезия) на 14 октомври 2001 г. в 23,10 ч., уби 200 души, рани над 400 души и унищожи 47 сгради и над 100 коли, и не приличаше на нищо познато в досегашната история на тероризма.

Взривът в Бали е бил причинен от неконвенционално оръжие, най-вероятно ядрен микрозаряд – специална ядрена унищожителна муниция (Special Atomic Demolition Munitions – SADM).

В битката за летището на Багдад, която започна през нощта на 4 април 2003 г., американците използваха тактическо ядрено оръжие, по-точно неутронна бомба, която ликвидира съпротивата на иракчаните на летището от няколко хиляди души, а заедно с тях и една американска дивизия, което беше първо използване на тактическо ядрено оръжие на съвременен военен театър.

Прословутата пещера „Тора-Бора“, в която би трябвало да се крие Осама Бин Ладен.

В Афганистан има над 40 такива пещери, подземни градове и галерии.

„Тора-Бора“ беше бомбардирана с ядрени бомби през 2003 г. и 2004 г., които проникват до 30 метра дълбочина и експлодират изгаряйки целия кислород в пещерата. Американците изтриваха следите.

През октомври 2004 г. Рафик Харири подаде оставка като премиер на Ливан. Харири беше наричан в Бейрут „агент на капиталистите и ционистите“. Но едновременно този мултимилиардер имаше и амбициите да превърне Ливан в най-големия банкер на Близкия Изток, а Бейрут – в столица на арабския свят.

На този фон убийството на Харири можеше да стане от спецслужба, която точно знаеше в коя кола от кортежа се намира Харири, по какъв път ще премине кортежът и т.н.

Само това е достатъчно, за да се подозира, че убийството на Харири беше организирано от Израел, като налице бяха признаци, че взривът е бил миниядрен заряд.

В петък, 11 март 2011 г. в Япония започна „апокалипсисът“. Земетресението беше от 8,1 до 9 бала по Рихтер, най-голямото в досегашната история на Япония. Последва колосална цунами, най-голямата в регистрираната история на света.

Вълната нанесе огромни щети и унищожения на населението и икономиката на Япония и я превърна в „страната на залязващото слънце“ с взривяването на реакторите на атомната електроцентрала „Фукушима-1“.

Последва най-голямата в световната история техногенна катастрофа, която затъмни трагедията в Чернобил стотици пъти. Последиците й ще се чувстват най-малко 100 години.

Едновременно се активира така нареченият сеизмичен огнен пръстен на Тихоокеанската тектонична плоча, което започна със земетресението в Чили – на 27 февруари 2010 г., продължи на 22 февруари 2011 г. със земетресението в Нова Зеландия, пренесе трусовете и в САЩ – в разлома Нов Мадрид, напомпа супервулкана в Йелоустоун и удари Япония.

В нощта на 3 май 2013 г. Дамаск беше разтърсен от три мощни взрива. Според началната информация това беше ракетен удар на израелските ВВС по научноизследователския център, разположен в селището Джамрая.

Но според други източници атаката беше с ядрени оръжия срещу щаба на 4-та дивизия на сирийската армия, казармите на 104-та бригада (счита се, че това е елитът на Републиканската гвардия, охрана на президента). На разположение на 104-та бригада са и военните съветници от Иран.

Очевидно беше, че Израел извърши акт на военна агресия срещу Сирия. С други думи, Израел възобнови 46-годишната си война със Сирия. използвайки външната агресия, маскирана като гражданска война, Израел започна военна агресия срещу Сирия, за да отслаби нейните стратегически възможности. Ясно е, че атаката беше плод на координирана работа на израелските и американски разузнавателни служби, тъй като, според данни на западното разузнаване, бяха унищожени складове с ирански ракети Фатех-110 само 48 часа след като са били доставени на Сирия.

Но най-лошите новини предстояха. След ядрен анализ военните експерти стигнаха до извода, че атаката срещу Дамаск през нощта на 3 май беше нанесена с ядрено оръжие. Израел е използвал ядрена бомба (бомби), доставени му от САЩ за евентуалната война срещу Иран. В резултат, Сирия не е загубила 300 души, а цяла дивизия. Три мощни удара е имало и по летището на Алепо, тоест реалните загуби на Сирия възлизаха на хиляди души.

В края на май 2015 г. Израел нанесе ядрен удар по Йемен. Разпространените в интернет видеозаписи показват пикселизирането, причинено от частиците от ядрената експлозия, които атакуват сензорите на камерата. Няма никакво друго обяснение за бялата плазмена топка, регистрирана малко преди колосалната детонация. Камерата никога не лъже.

В сряда, 12 август 2015 г., в 23:33:57 ч. и в 23:34:27 ч. в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин, който е съперник на Ню Йорк и Хамбург с 15-милионно население, избухна огромна техногенна катастрофа. /Обърнете внимание – в контейнерния терминал, както и в пристанищния терминал на Бейрут/.

Първият взрив прогърмя с еквивалент 3 мегатона, след това последва още по-мощен – 21 мегатона. Нанесени бяха колосални щети на пристанището, околните жилищни и промишлени райони, със стотици жертви. Взривът беше видян и от Космоса. От последвалите взривове на различните химикали и продукти в терминалите, според някои китайски социални мрежи, токсичният газ стигна и до Пекин, който е само на 120 километра.

С една дума, катастрофа, вероятно по-голяма и от бедствието във Фукушима през март 2011 г.

Взривовете станаха в пристанищната зона на Тянцзин, почти в полунощ на 12 август. Английски източници веднага бяха готови с интерпретацията и съобщиха, че те са резултат на запалване на химически вещества в складовете на крупна китайска транспортно-логистична компания. Но това не беше истина. /Обърнете внимание – химически вещества, както "амониев нитрат" в Бейрут./

Първият взрив, и особено вторият с мощност 21 килотона, нанесоха поражения като взривове на атомни бомби, унищожавайки околните здания и изпепелявайки всичко, като американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагазаки преди 70 години.

Съдейки по снимките, унищожени бяха и хиляди леки коли, подготвени за транспорт по море към света. И те бяха изпепелени като леките коли на паркингите в Ню Йорк около Световния търговски център на 11 септември 2001 г. от ядрените взривове, подложени под двете кули.

Странна беше връзката между взривовете в Тянцзин. Най-напред в пристанищната зона беше регистриран пожар, вероятно, за да привлече вниманието и да бъдат насочени камерите и фотоапаратите за заснемане на започващото „шоу“.

Последва първият взрив със сила 3 килотона, а малко по-късно и вторият – със сила 21 килотона.

Тъй като става дума за определено тактическо ядрено оръжие, вероятен извършител можеше да е Израел след неговите атаки с тактическо ядрено оръжие в Сирия и Йемен.

Но, ако се вземе предвид голямата картина на онези дни, по-скоро става дума за САЩ и за прословутите Vanguard Group и blackRock.

Ядрената атака срещу Тянцзин, с който е основното търговско пристанище на китайската търговска експанзия по така наречения нов Морски копринен път към Европа и Тихия океан, стана точно на 70-годишнината от американското ядрено престъпление срещу Хирошима и Нагазаки на 6 август и 9 август 1945 г. /Обърнете внимание – сеатаката на Израел срещу Бейрут стана на 75-ата годишнина от Хирошима и Нагазаки./

Снимките и клиповете с мобилни телефони на местни жители в Тянцзин показваха колосален взрив и огромно огнено кълбо. След няколко дни и въздушните снимки разкриха мащаба на унищоженията – продължаващият да дими черен кратер, бележещ „зона нула“ с апокалиптичен околен пейзаж, изпепелен и изравнен със земята хиляди изпепелени леки коли, готови за износ, изкривени метални корабни контейнери, разхвърляни на всички страни т.н.

Едно нещо е сигурно – срещу Китай беше нанесен удар с тактическо ядрено оръжие, най-вероятно на САЩ /или Израел/ и срещу Китай започна ядрена война. /Сценарият в основни линии се повтори с атаката срещу Бейрут./

Първата доказана ядрена атака срещу Донецк беше през август 2014 г., втората – на 8 февруари 2015 г.

Ядрената атака от август 2014 г. беше извършена с оръжие земя-земя, изстреляно от части на киевската хунта. Никакво конвенционално, термобарично или друго оръжие не би могло да направи това.

Доказателствата за ядрената атака са неоспорими. При анализа на видеоматериала се вижда, че жълто-оранжевият взрив е от алфа и бета радиация, която се генерира в атмосферата при детонирането на ядрената бойна глава.

Първичният взрив става на 300-1000 метра над земята, като пълното детониране е при удара в земята. За ядрения взрив са необходими около 3 секунди за пълната имплозия. Вероятно ядрената глава е трябвало да бъде взривена на по-голяма височина. Според размера на взрива, ядрената глава е с мощност 5 килотона или по-малко. Същото показва и скоростта на движението на взривната вълна.

Има две детонации. Първата произвежда звуковата вълна на експлозията на обикновен взрив. Обикновено това е прикритието на ядрения взрив. Втората детонация е на повърхността и е от мини-ядрения заряд. Най-вероятно е използван Lance. Те действат по този начин. Украинците нямат такива оръжия. Някой им ги е дал или продал. Американците едва ли ще поемат такъв риск спрямо Русия. Заради това престъпниците вероятно са Нетаняху и Порошенко. Ако ударът е оставил кратер по-дълбок от 1,5 метра, това не е обикновен, а ядрен взрив.

Втората ядрена атака стана на 8 февруари 2015 г. Тогава жителите на Донецк станаха свидетели на експлозия с колосална мощ, която дойде от характерния гъбообразен облак. Първите предположения бяха, че става дума за взрив на ракета или на фабриката за химически продукти. Но взривната вълна, нейното разпространение, мощта и гъбата показват отново, че става дума за тактически ядрен взрив, отново с Lance, прикрит като стрелба с обикновена бойна глава на Точка-У. Епицентърът на експлозията беше в Куйбишевски район на Донецк, в близост до химическата фабрика. Властите на Донецк определиха, че това е атака с тактическа балистична ракета…

Започна ядреният кошмар, който продължава.

Продължение в следващия брой


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 327, April 2023
Земетресението в Турция Какво правеше US-есминецът NitZe в Измирския залив
На 6 февруари рано сутринта местно време колосално земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер /а вероятно и над 8/ удари Южна...
    Паразитната система на „дълбоката държава“ и нейната структура /2/
Въведохме термина „дълбока държава“, "глобална мафия", "глобален паразит", "елит“, „задкулисие“ като едни от първите в с...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com