Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На 12 август 2015 г. срещу Китай беше нанесен ядрен удар в Тянцзин
Анализ на „Строго секретно“

Когато става дума за контейнерна ракетна система и Китай веднага се появява и датата е 12 август 2015 г., когато в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин беше извършена ядрена атака срещу Китай, чийто вероятен извършител бяха САЩ или Израел, най-вероятно с тактическо ядрено оръжие, скрито в контейнер. Унищоженията бяха колосални – над 300 милиарда долара.

Медиите мълчат и до днес. Китай също мълчи, но той е държавата с най-дълга историческа памет, която подсказва какво САЩ или Израел трябва да очакват.

Да се върнем към 12 август 2015 г., когато с още 2-3 издания по света се опитахме да обясним, в рамките на оскъдната информация, какво се случи в Тянцзин.

В сряда, 12 август 2015 г., 23:33:57 ч., и в 23:34:27 ч., в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин, който е съперник на Ню Йорк и Хамбург с 15-милионно население, избухна една от най-големите техногенни катастрофи на съвременността, чиито реални параметри едва ли някога ще бъдат съобщени официално.

Първият взрив прогърмя с еквивалент 3 мегатона, след това последва още по-мощен – 21 мегатона. Нанесени бяха колосални щети на пристанището, околните жилищни и промишлени райони, със стотици жертви. Взривът беше видян и от Космоса.

От последвалите взривове на различните химикали и продукти в терминалите, според някои китайски социални мрежи, токсичният газ стигна и до Пекин, който е само на 120 километра.

С една дума – катастрофа, вероятно по-голяма и от бедствието във Фукушима през март 2011 г.

Взривовете станаха в пристанищната зона на Тянцзин, почти в полунощ на 12 август. Английски източници веднага бяха готови с интерпретацията и съобщиха, че те са резултат на запалване на химически вещества в складовете на крупна китайска транспортно-логистична компания. Но това не беше истина.

Първият взрив и особено вторият - с мощност 21 килотона, нанесоха поражения като взривове на атомни бомби, унищожавайки околните здания и изпепелявайки всичко, като американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагазаки преди 70 години.

Съдейки по снимките, унищожени бяха и хиляди леки коли, подготвени за транспорт по море към света. И те бяха изпепелени като леките коли на паркингите в Ню Йорк около Световния търговски център на 11 септември 2001 г. от ядрените взривове, подложени под двете кули.

Странна беше връзката между взривовете в Тянцзин. Най-напред в пристанищната зона беше регистриран пожар, вероятно, за да привлече вниманието и да бъдат насочени камерите и фотоапаратите за заснемане на започващото "шоу". Последва първият взрив със сила 3 килотона, а малко по-късно и вторият – със сила 21 килотона.

Взривът № 1 – по-малкият, стана в западната част на контейнерния порт и това беше взривът, от който са снимките с разпръснатите контейнери и кратерът, за който всички мислеха, че е от втория, големият взрив. Но не беше.

Взривът № 2 стана в източната част на контейнерния порт с огромна сила, като остави след себе си друг, воден кратер, с площ от 15 декара.

След като прегледахме историческите снимки от подобни ядрени опити на СССР с тактическо ядрено оръжие, стигнахме до извода, че второто голямо кратерно езеро е в резултат на подповърхностен взрив на килотонна ядрена бомба, т.е. тактическо ядрено оръжие или така нареченото бинарно оръжие, с обичайния заподозрян САЩ и Израел.

Фрактурите по бреговете на появилия се кратер, изпълнен с вода, доказваха, че става дума за подповърхностен взрив на ядрен заряд.

Унищожените стотици контейнери също доказваха ядрен взрив – всички те нямат нито боя, нито цвят, повърхността им е била изгорена от огромната температура, която може да бъде произведена само от ядрено или друго супер оръжие.

Тъй като става дума за определено тактическо ядрено оръжие, като изключваме Русия, по разбираеми причини остават САЩ.

Вероятен извършител може да е и Израел след неговите атаки с тактическо ядрено оръжие в Сирия и Йемен.

Видът и размерът на големия кратер може да се получи само когато масивна бомба проникне под повърхността, например тактическо ядрено оръжие /или така наречените "жезли на господа", което е по-малко вероятно/. Това не може да стане от химически взрив. Сградата, която се вижда да стърчи на една от снимките, е типичен пример за унищоженията след ядрен взрив.

***

Ще припомним и колосалното земетресение през 2008 г. Според анонимни свидетели, по време на земетресението на 12 май 2008 г. в провинция Съчуан е имало ядрена експлозия в близост до епицентъра. Тази хипотеза постави въпроса за причината за земетресението – по-конкретно, дали се дължи на използване на ядрено оръжие.

След земетресението движението в района беше блокирано от военни специални части по посока на епицентъра в планината. Били са забелязани и химически части в защитни облекла, като спасителният персонал около епицентъра се е състоял само от военни.

Удивяваше и друг факт. Епицентърът се намираше само на 5 километра то така наречения "обект 820", който, според много специалисти е завод за производство на оръжеен плутоний. Тези заводи по целия свят изглеждат еднакво. По същество това са няколко обединени с обща инфраструктура обогатителни ядрени реактори, в които се преработва плутоният. Те винаги са разположени дълбоко под земята и е трудно да бъдат унищожени не само с конвенционално, но и с ядрено оръжие.

Това засилваше предположението, че земетресението в Китай през 2008 г. е било причинено или от геофизическо оръжие, или от ядрен взрив, насочен срещу "обект 820".

***

Атаката от 12 август 2015 г. се осъществяваше вече глобално, едновременно на няколко фронта.

Почти по същото време в Украйна войските на хунтата активизираха обстрелването на Донецк и Луганск, и започнаха подготовка за мащабна атака.

В същия ден (сряда, 12 август) в Москва, недалеч от Кремъл, стана взривяване на подземен нефтопровод и река Москва беше буквално подпалена. Гъстият черен дим се издигна на 200 метра и много московчани говореха, че става дума за ядрена атака.

На 20 май 2015 г. в САЩ изстреляха отново своята супер тайна космическа малка совалка Х-37В. Някои експерти предполагат, че именно от нейния борд са били извършени четири други космически атаки срещу Русия и Китай, в това число огромната експлозия в друго китайско пристанище – Рижао.

Имаше и други странни съвпадения.

Ядрената атака срещу Тянцзин, който е основното търговско пристанище, на китайската търговска експанзия по така наречения нов Морски копринен път към Европа и Тихия океан, стана точно на 70-годишнината от американското ядрено престъпление срещу Хирошима и Нагазаки на 6 август и 9 август 1945 г.

12 август е знакова дата.

На 12 август 2000 г. стана трагедията с руската атомна подводница "Курск", която беше потопена от двете американски подводници "Мемфис" и "Толедо".

На 8 август 2008 г. американската марионетка Саакашвили започна войната в Южна Осетия.

По същото време на взривовете в Китай, подобна авария стана в Чехия – в Литвинов се запали нефтопреработващият завод.

Бедствието в Китай стана няколко дни преди 11 септември, т.е. датата на унищожението от американската върхушка на Световния търговски център, прекрасна причина за отвличане на вниманието от истинските извършители, начело с Буш и Чейни.

На 3 септември КНР трябваше да отбележи 70-годишнината от края на Втората световна война с военен парад.

Снимките и клиповете с мобилни телефони на местни жители в Тянцзин показваха колосален взрив и огромно огнено кълбо. След няколко дни и въздушните снимки разкриха мащаба на унищоженията – продължаващият да дими черен кратер, бележещ "зона нула" с апокалиптичен околен пейзаж, изпепелен и изравнен със земята, хиляди изпепелени леки коли, готови за износ, изкривени метални корабни контейнери, разхвърляни на всички страни и т.н.

Размерите на унищоженията бяха такива, че това можеше да бъде само много голям взрив.

Общата унищожена площ беше над 20 декара. Жителите в радиус 3 км бяха евакуирани, жертвите бяха около 120, но със сигурност са много повече.

Такава експлозия може да бъде причинена само от тактическо ядрено оръжие, което след 2001 г. се използва все по-често – 11 септември 2001 г., цунами в Суматра, кулите Кхобар, земетресението в Таити, Афганистан, Ирак, Донбас, Сирия, Йемен.

Онова, което позволи да бъде разпознат ядрен взрив в Йемен, беше пикселизирането на заснетите видеа с мобилни телефони, тъй като CCD сензора на камерата е атакуван от радиация, която причинява пикселизиране и пикселът става бял. По този начин мобилният телефон може да има и още едно предназначение, като груб, но ефективен детектор на ядрени взривове.

Когато Тянцзин беше взривен първото нещо беше да се търсят заснети с мобилни телефони кадри и съответно големи пиксели. Но не се намериха. Вместо това добре се виждаше огромно бяло огнено кълбо, което не приличаше по никакъв начин на обикновен взрив. Самото бяло кълбо подсказваше, че температурата беше над 4000 градуса, което се постига само в ядрен взрив.

По-късно, когато започнаха да се появяват повече снимки за атаката, те вече бяха доказателства за използване на ядрено оръжие, като в атаката срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.

С появата на повече снимки от атаката в Тянцзин веднага правеха впечатление снимките на изгорелите коли, приличащи на онези от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. Голямата следа е пепелта и експлодиралите радиатори на колите. Те показват вида на взрива най-добре – стопена гума, стъкла и алуминий, но не и стопена стомана. Това показва, че не е химически огън: температура между 1500 градуса – за топене на алуминий, при по-малко от 3000 градуса се топи стомана. Всичко останало органично се превръща в пепел при температура под 450 градуса.

Взривът имаше плазмено огнено кълбо над 4000 градуса. Само ядрен заряд може да направи това:

  • - всички радиатори изчезнаха, показващи взрив на фреона, стъклото е превърнато в прах или е стопено;
  • - всички нови бели коли показваха следи от екстремни температури, гумите на колите са стопени, но няма експлозии на бензиновите резервоари.

Извод: унищожението на колите беше извършено от неутронна радиация, а не от конвенционални експлозии или от въздушен взрив.

Какъв е видът оръжие.

Един от основните въпроси е методът за неговото доставяне – дали това беше удар с крилата ракета, бомба, укрита в корабен контейнер или доставена от водолази и инсталирана под земята.

Кратерът на взрива подсказва експлозия под повърхността, което изключва варианта с бомба, вкарана в Тянцзин в контейнер. Но това не изключва удар с крилата ракета. Почвата в този район е мека, има глинести депозити от близката река. Крилата ракета, врязваща се в меката почва с 800 км/час сигурно ще проникне до известна дълбочина и ще създаде плитка подземна експлозия. Забележете – кратерът е 130 метра широк, а контейнерът е дълъг 12 метра. Това е комплексен кратер. Хоризонталният размер на кратера е равен на 130 метра и отговаря на 1 килотон взрив. Това пък отговаря на въпроса за мощта на заряда – от 3 до 5 килотона. Зоната за сигурност беше определена на 3 км, което отговаря на мерките след малък токсичен заряд – 1 км на 1 килотон. Единственият въпрос е дали това беше ураново оръжие или базиращо се на плутония.

Няколко дни преди ядрената атака в Тянцзин, в Украйна се разпространяваха слухове за предстоящо взривяване на "мръсна атомна бомба от бойците на Донецк", явно за отвличане на вниманието от атаката в Китай.

Важна е и компютърната причина за атаката. Именно в град Тянцзин се намира най-бързият суперкомпютър в света – Tianhe-2, с производителност 34 петафлопса. След атаката той е бил спрян.

И накрая, може би най-важната причина. От средата на юни 2015 г. започна мащабна икономическа катастрофа. Рухна шанхайският фондов пазар, най-големият в света център на борсова търговия, загубите на Китай бяха около 3 трилиона долара. Атаката идваше от САЩ. Китайското ръководство обвини за краха американския банков холдинг Morgan Stanley и Credit Suisse. Ще ви припомним, че Morgan е крупен спекулант-рецидивист.

Китай отговори с три поредни девалвации на юана спрямо долара – с 1,9 на сто, с 1,6 на сто и с 1,1 на сто. Предполагаше се, че девалвацията ще стигне до 10 на сто и това ще е смъртта на американския долар.

Това беше неядреният удар на САЩ и неядреният отговор на Китай.

Последва ядреният удар на САЩ.

Лидерът Си Цзинпин заяви, че Тянцзин става голям урок. Дали това означаваше, че китайците ще намерят отговора и на ядрената атака на САЩ?

Едно нещо беше сигурно – срещу Китай беше нанесен удар с тактическо ядрено оръжие, най-вероятно на САЩ /или Израел/.

Какъв ще е отговорът на дракона...


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 328, May-Jun 2023
Китай с помощта на Русия влиза в голямата световна ядрена тройка
Отново идват преломни времена.През март 2023 г. Русия спря участието си в Договора за съкращаване на стратегическите нап...
    Земетресението в Турция: HAARP, МХД-генератор или „жезъл на господа“ /2/
Турция продължава да се тресе макар и не толкова силно, колкото на 6 февруари 2023 г. Всеки ден носи нови жертви и нови ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com