Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Земетресението в Турция: HAARP, МХД-генератор или „жезъл на господа“ /2/
Геофизически преглед на „Строго секретно“

Турция продължава да се тресе макар и не толкова силно, колкото на 6 февруари 2023 г. Всеки ден носи нови жертви и нови разрушения.

Сеизмолози и военни се опитват да разберат причините. И все повече от тях стигат до извода, че земетресението беше с изкуствен характер.

Обсъждат се няколко версии:

 • - геоинжинеринг на глобалистите и "дълбоката държава" чрез промените на климата и тераморфинга;
 • - включване на геооръжието във войната на САЩ срещу Русия и Китай;
 • - участие на "ръката на Израел";
 • - съчетание на HAARP с подземен ядрен взрив;
 • - тектонично оръжие срещу срещащите се в района три тектонични плочи – Евразийската, Африканската и Арабската. по границите на плочите минават два големи разлома – Източно и Северноанадолският;
 • - МХД-генератор,
 • - "жезъл на господа" и т.н.

Обсъждат се и други версии, като обобщението им се покрива с нашата версия, разработвана от много години, че това земетресение е колосален терористичен акт, резултат на бедствие, създадено от техники за модифициране на околната среда, като почти половината свят се тресеше - от Гренландия до Индия.

Според президента на Турция Реджеп Ердоган: "Повече от 13 милиона души са били засегнати. Земетресението причини огромни щети. Това беше най-голямото бедствие в историята не само на нашата страна, но и в историята на целия свят. Преживяваме най-болезнените дни в нашата история. Две мощни земетресения с епицентър в Пазарджик и Елбистан в Кахраманмараш (близо до град Газиантеп) причиниха мащабни щети в десет провинции. Около 13,5 милиона от 85 милиона турско неселение бяха засегнати на тези територии".

***

Ще припомним, че на 6 февруари 2023 г. в понеделник около 4 часа сутринта колосално земетресение с магнитуд 7,8 разтърси югоизточна Турция и Сирия. Епицентърът беше на около 30 км от Газиантеп (2,1 милиона население), голям град и столица на провинция на 100 км от сирийската граница. Трусът е бил на дълбочина около 10 км. Той беше последван от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 около 10 минути по-късно. Жертвите на земетресението досега надхвърлят 54 000, а около 50 000 души са ранени.

Дали земетресението беше гигантски терористичен акт на САЩ, НАТО, Израел, "дълбоката държава" и защо срещу Турция? И къде ще бъде следващият?

И така, какво направи Турция, за да предизвика такава опустошителна геофизическа атака? И от кого?

Следите водят към САЩ, НАТО и Пентагона. И са срещу някои действия на Турция – ключов член на НАТО в неговата стратегическа география между Изтока и Запада, особено сега, когато САЩ и НАТО започнаха война срещу Русия и Китай.

Какво направи Турция през последния период.

Турция влезе в съюз с Русия. В рамките на този съюз Турция реши да купи руската система за противоракетна отбрана С-400, вместо американската система Patriot, както би подобавало за член на НАТО. Patriot (съкращение от Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target) е системата за противовъздушна отбрана на НАТО. Вместо това Турция купи по-усъвършенстваните, по-прецизни и ефективни руски системи С-400.

Сделката от 2017 г. за 2,5 милиарда долара. Първите ракетни батареи С-400 пристигнаха през 2019 г. В отговор още при президента Тръмп, САЩ започнаха финансова атака чрез девалвация на турската лира, което имаше опустошително действие върху икономиката на Турция.

Турция е и ключова страна от НАТО между Изтока и Запада, с решаващ контрол на Босфора, като разделителна линия между НАТО и Русия. А Ердоган започна да намеква и за излизане от НАТО.

Интересът на турския президент към сближаване със сирийския президент Башар ал-Асад е последната глава в неговия регионален акт на балансиране с насоченост срещу САЩ. Замяната на Ердоган с марионетка на САЩ може да върне Турция обратно като изцяло послушна страна от НАТО.

Дали е съвпадение, но само няколко дни след като Турция блокира кандидатурата на Швеция за членство в НАТО, заради кюрдите, смъртоносното земетресение я удари.

Ако земетресението беше част от такъв план, то се вписва перфектно в изборите на 14 май 2023 г. Президентът Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието и справянето им с последствията от земетресението могат да спечелят или да загубят рейтинг на одобрение. Обикновено "природните" бедствия не предвещават нищо добро за действащите правителства, независимо дали те носят някаква отговорност.

И още нещо. Военната авиобаза Инджирлик в Турция е само на 170 км от епицентъра, а на нея се намира един от най-крупните арсенали от ядрено оръжие на САЩ. Оттам веднага беше съобщено /без никой да ги пита/, че хранилищата на ядрените оръжия не са получили никакви повреди. Но веднага също така в някои медии – предимно в Израел, се появи съобщение, че причина за земетресението може да е станала взривена ядрена бомба с "неголяма" мощност.

Ще припомним, че една седмица по-рано – на 28 януари, Израел нанесе ядрен удар по ядрени подземни обекти на Иран в района на Исфахан, като по същото време имаше силно земетресение в Западен Азербайджан.

Или, както се казва – "нищо случайно не става случайно". Още повече при земетресенията.

Бяхме едни от първите в света, които веднага започнаха да анализират земетресението в неговия изкуствен характер, причинен евентуално от:

 • - HAARP;
 • - ядрен подземен взрив;
 • - магнитно-хидродинамичен /МХД/ генератор;
 • - тяхната комбинация и т.н.

С извършители:

 • - САЩ;
 • - Израел;
 • - тяхната комбинация и т.н.

Характерно е, че в хилядите, този път, анализи на земетресението по света, почти никой не обсъждаше евентуален негов естествен характер, т.е. всички са единодушни, че става дума за изкуствено предизвикване на колосалното бедствие, което може да се повтори всеки момент в същия или в друг район на планетата.

И така, в началото да припомним някои важни неща.

Нещо все по-странно и все по-страшно се случва с климата на планетата напоследък.

Но думата "напоследък" не е точна, защото ескалацията в геофизическата война започна по-рано, когато климатичното оръжие HAARP под прикритието на "глобалното затопляне" и намеренията на Бил Гейтс да "затъмни" или да "закрие" Слънцето.

И така, какво имахме от началото на 2021 г.?

Всемирен потоп, страшни горещини, суша, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, топлинни вълни, "космически явления", пожари, космически студ, незапомнен снеговалеж.

Американското геофизическо оръжие HAARP беше пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

През 1997 г. американците обявиха старта на този обект и че това е проект за изследване на взаимодействието на йоносферата с електромагнитното излъчване (изследване на северното сияние). Но, само наивните хора вярват в това.

Защо този обект е супер секретен и принадлежи на Пентагона? Там работят само военни специалисти. Комплексът има статут на военно съоръжение. Охранява се от американската армия. Има три радиуса на безопасност – в безлюдните гори на Аляска. Тази зона е обявена за забранена за полети.

Информацията за това съоръжение е висша степен на секретност.

Това е системата HAARP в Гакона, Аляска, САЩ.

През 2013 г., за да се отърват от публичните атаки, американците обявиха закриване на HAARP в Аляска и дори поканиха "журналисти" да се скитат пред портите на комплекса. Причината била липсата на пари. Някои повярваха. Повечето – не.

Глупости. HAARP не само че не е „изоставен“, но се направи надграждане.

HAARP показа големи възможности. Чрез увеличаване на мощността си, системата блокира радиокомуникациите, деактивира бордовото електронно оборудване на ракетите, самолетите и космическите сателити, причинява мащабни аварии в електрически мрежи и нефто- и газопроводите, влияе отрицателно на психическото състояние и физическото благосъстояние на хората и др.

Основният недостатък е, че това оръжие не може да бъде класифицирано като високоточно и катаклизмите се случват в самите САЩ. Тогава правят корекции и подобряват системата.

И през 2018 г. имаше нов пик на природни бедствия в Русия, включително подпалени огромни горски масиви.

В Китай през 2021 г. с HAARP беше атакуван най-големият хидро-обект на планетата – „Трите ждрела“.

Какво се случи през 2022 г.

От лятото на 2022 г. HAARP отново се развихри.

Ураганът Йън в САЩ беше акт на геотероризъм, насочен към конкретни региони на Флорида. Няма никакво съмнение, че Йън е бил умишлено геоинженерно проектиран в супербуря и насочен към югозападното крайбрежие на Флорида.

От средата на декември 2022 г. последва арктическият фронт, който потопи северната част на САЩ в хаос – циклон-бомба донесе студове като на Марс. Такава зимна буря се случва веднъж в поколение, доведе до минус 40 градуса по Целзий в много части от САЩ, причинявайки хаос преди сезона на коледните пътувания и хиляди отменени полети, затворени магистрали. Бурята бързо се превърна в така наречената циклонна бомба. Този термин се използва, когато бурята се засили значително в рамките на 24 часа поради рязкото понижаване на атмосферното налягане и сблъсъка на топли и студени въздушни маси.

Синоптиците от щата Монтана съобщиха, че температурите в щата са паднали до минус 40 градуса, а със студения вятър студът ще се усеща като минус 51 градуса, тоест малко по-топъл, отколкото на Марс.

По същото време, т.е. в края на декември 2022 г., вълна от аномално затопляне достигна западните райони на Европа, движейки се напред от далечния юг на Атлантическия океан.

Ще припомним, че се очакваше много студена зима и температурата от 10-15 градуса, като че беше повод за радост, ако не бяха наблюденията, че нещо пак се пръска над Европа със страшна сила и че след като самолетите отлитат, някаква странна мъгла започваше да капе от небето.

Турците първи алармираха и можеше да се мисли, че проблемът засяга само Турция. Но в Сърбия, Франция, Италия и в Германия беше почти същото. Никой не знаеше каква е причината за такова уплътняване на химическите опашки, тъй като самата цел на тези спрейове е неизвестна. Но със сигурност те имат връзка с рекордно топлото начало на 2023 г. в Европа. И с въздействието на така наречените химически аерозоли /химопашки/ от 30 години над планетата с приспособени за тази цел самолети на САЩ.

И така, на 1 януари жителите на Западна и Централна Европа посрещнаха истинска пролет. Бяха "подобрени" около 10 национални температурни рекорди.

Рекордно топъл беше 1 януари в Беларус, Литва, Латвия, Германия, Украйна, Испания и Франция.

Но в Русия от началото започна нов температурен кошмар – "ледников период".

Температурите рязко се понижиха. На 5 януари температурата в Урал падна до минус 27 градуса. Следващата седмица в Екатеринбург се установиха 37-градусови студове. В центъра на страната настъпиха силни студове. На места температурите достигат минус 30 градуса. В Уфа на 9 януари беше регистриран абсолютен минимум от минус 39,6 градуса.

Каква беше причината за аномалиите над Европа и над Русия?

На 27 декември HAARP се включи на пълна мощност, но на уебсайта на НАСА пишеше следното:

"Експериментът с отразяване на сигнала от астероид на 27 декември ще послужи като тест за изследване на по-голям астероид, който ще премине по-близо до Земята през 2029 г., отколкото много геостационарни спътници, които обикалят около нашата планета. Изследователският център HAARP, Гакона – Аляска, ще предава радиосигнали към астероида 2010 ХС15, който може да е с диаметър около 500 фута. Сигналът ще бъде приет от антенната решетка на Университета на Ню Мексико близо до Сокоро, Ню Мексико, и от дълговълновата решетка на радио-обсерваторията Owens Valley, близо до Бишоп, Калифорния.

На този фон се появи въпроса: какво ще стане, ако се насочи HAARP не към астероид, а към Луната – така че Русия да получи отразения сигнал – минус 50 или минус 60 градуса.

И защо студеното време и снежната покривка по същото време до средата на януари практически съвпадаше с границите на Русия? Отговорът е ясен – защото геоинженерството на времето отдавна е част от военния арсенал на САЩ чрез HAARP, въпреки Конвенцията на ООН ENMOD от 1977 г. относно забраната за прилагане на техники за промяна на времето за военни цели.

Притежателите на това оръжие могат да причиняват наводнения, урагани и земетресения в който и да било район на Земята. С тях те могат да парализират цивилните и военни наблюдателни системи, да контролират мозъците и поведението на цели нации.

Атмосферното оръжие може да манипулира йоносферата и да променя земното магнитно поле. Технологията може да има локално и глобално въздействие.

HAARP нагрява йоносферата между 40 и 600 мили над земната повърхност. По-просто казано, тя е обратното на радиотелескопа – антената изпраща навън сигнали, вместо да ги приема. Това е супермощна радио-лъчева технология върху големи райони на йоносферата чрез фокусиране върху тях на лъч, който ги нагрява. След това електромагнитните вълни се връщат на Земята и проникват навсякъде.

HAARP действа върху йоносферата, там където тя е най-нестабилна. Йоносферата, както е известно, е активен електрически щит, защитаващ Земята от частиците с висока енергия от Космоса. Освен това има и силна връзка между йоносферата и част от атмосферата, където се "ражда" климатът. Това означава, че от йоносферата могат да бъдат освобождавани много по-големи количества енергия, отколкото са "инжектирани" в нея. Това е ключът към геофизическата война – малък внос и огромен износ на енергия.

***

Така отново се връщаме към земетресението в Турция на 6 февруари.

Малко хора бяха обърнали внимание, че на 3 февруари американският ескадрен миноносец "Нитце" хвърли котва в залива Гьолджу, точно над главния тектоничен разлом на Анадолийската плоча, по която от години стават и всичките земетресения в Турция от години.

И през нощта на 6 февруари изгърмя едно от най-страшните земетресения в цялата история на Турция. И на Сирия.

Дали бяха свързани тези събития?

Да се опитаме да отговорим.

Веднага след земетресението президентът на Турция Реджеп Ердоган позвъни на американския президент Джо Байдън. За какво са разговаряли не е известно. Но извънредното позвъняване, както и фактът, че есминецът "Нитце" срочно напусна турските води през онази нощ ни накара да се замислим.

Ще припомним, че САЩ имат огромно количество военни бази, летища, складове, ръководства на въздухоплаване на територията на Турция. Имат и ядрени бойни глави на базата Инджирлик. И, че опитът за държавен преврат през 2016 г. срещу Ердоган беше иницииран именно от Инджирлик.

И в Егейско море САЩ имат сериозна военноморска база. Но защо есминецът "Нитце" не посети именно нея. Това би било логично да попълни запасите, да се ремонтира. И защо на 6 февруари през нощта "Нитце" се намираше в Измирския залив, точно над Анадолийския разлом? Да се опитаме да разберем.

Когато говорим за тектоничното оръжие обикновено имаме предвид два негови вида – HAARP и магнито-хидродинамичните генератори /МХД-генератори/, на които се спряхме в предишния брой.

Без да навлизаме в подробности ще припомним, че HAARP има станции, разпръснати по цялата планета, които са преназначени за изследване на йоносферата на Земята, както и за сканиране на различни космически тела. Принципът на действие на HAARP се основава на възможността за въздействие с насочен лъч с високочестотно електромагнитно излъчване с честота 2,8 – 10 МГц с вълна 30 – 107 метра ще отбележим веднага, че това не е особено високочестотното излъчване. Микровълните работят на честота 1000 пъти по-голяма. Всъщност HAARP използва къси вълни, а ние знаем, че късите вълни се отразяват добре от йоносферата на Земята, заради което се разпространяват далеко. А щом се отразяват добре, значи не оказват практически никакво въздействие и още повече не нагряват йоносферата.

Така възниква първият казус. При HAARP има много противоречиви факти и цифри. Даже в най-сериозните издания се обсъжда дали антената може да усили сигнала 260 пъти. Според американски данни HAARP се състои от 360 късовълнови предавателя с мощност 10 КВт всеки, работна честота 2,8 – 10 МГц, дължина на вълната 30 – 107 метра, които захранват фазирана антенна решетка, разгъната на хоризонтална площадка с размери 366 х 305 метра. Общо става дума за 36 мегавата.

Дали е възможно с такива слаби мощности да се предизвика земетресение от йоносферата?

Това ще е възможно само в случай, ако точно се прогнозира поведението на йоносферата и на атмосферата при точкови незначителни въздействия.

От тук може да се направи изводът, че установките HAARP се използват по света не като климатично оръжие, а по-скоро за други цели, от които вниманието нарочно се отклонява.

Но за движение на тектонични плочи с нагряване на йоносферата и създаване на огромен плазмоид мощта на HAARP е съмнителна. Даже мълниите имат заряд 1000 пъти по-голям от силата на HAARP. Да не говорим за това, че йоносферата е високо в небето, а напрежението между тектоничните плочи е дълбоко в земята. Значи, геооръжието е невъзможно?

Не. Възможно е. Защото може да става дума за магнитно-хидродинамичните генератори /МХГ/, в които се взривяват тонове барут. Разпалените газове с огромна скорост, която се увеличава с помощта на соплото, преминават между магнити и създават импулс с голяма сила, измерван с десетки хиляди ампери. Този токов удар е кратковременен и се ограничава до 7 – 9 секунди. Но ако бъде насочен в земята, той достига дълбочина 10, 20 и даже 40 км.

МХД-генераторите бяха създадени за сканиране и търсене на полезни изкопаеми. След това беше открито, че нанасяйки удари на разломи под напрежение, това напрежение може да се разтоварва, да се локализира и да се намалява вероятността от мощни земетресения.

Ясно е, че ако може да се локализира земетресение, може и да се организира. Тук хитростта се свежда до това, че трябва да се знае къде са опасните напрежения в дълбочината на земята и къде и кога може да се удари с токов удар, за да се пусне механизма на катастрофата.

Има и друг начин да се възбуди земетресение с взривяване на няколко мощни бойни заряда – например термоядрени, точно в определено време, като сеизмичните вълни от взривовете ще се съединят в една точка едновременно. В Хаити през 2010 г. точно срещу Порт ,а Пренс се оказа американския самолетоносач.

И така, какво беше използвано на 6 февруари срещу Турция.

Да се върнем към тайнствената визита на американския есминец "Нитце" точно в навечерието на земетресението. Ако проследим историята на военния кораб "Нитце", ще се разкрият интересни детайли.

Сравнително нов. Построен през 2005 г. Но беше подложен на капитален ремонт още през 2014 г. и отново в 2017 г. През 2014 г. на есминеца "Нитце" /тогава беше само на 9 години/ бяха демонтирани и заменени всички мачти. Надстройката беше внимателно закрита, така че да не се вижда какво са правили с нея. Но ясно е, че сравнително нов кораб по този начин се преустройва, ако, разбира се, не се променя напълно неговото предназначение.

В сухия док "Нитце" беше напълно покрит с брезенти при работа по подводната част на неговия корпус. Значи, може да се предположи, че в подводната част на кораба са монтирали някакво секретно оборудване.

От някои източници се разбра кои райони на океана е посещавал. "Нитце". Повечето време той е бил в Индийския океан, в района на Африканския рог. Така беше през 2013 г. и 2014 г. А този период в този район станаха редица земетресения недалеч от Източно-африканския разлом.

Последните процеси на планетата пораждат сериозни напрежения по редица тектонични разломи и земетресения около тях. С такъв импулс с помощта на МХД-генератор в една точка на разлома може да се предизвика в пъти по-голямо земетресение в друга точка на разлома, където напрежението е по-голямо и където движението може да е по-силно.

И така, в 2013 г. и 2014 г. в периода на плаването на "Нитце" в района на Африканския рог, където преминава Източно-африканския разлом, станаха земетресения в Иран – 28.11.2013 г., в Гърция – на 26.01.20214 г., на 02.03.2014 г. – в югоизточната част на Индийския океан.

На 24 август 2016 г. "Нитце" правеше преход от Ормузкия пролив, съпровождан от US-самолетоносач.

В този ден станаха сериозни земетресения в Бирма и Италия.

Къде е Бирма, къде е Италия, къде е Ормузкият пролив? Но всички те се случиха по един разлом.

През октомври 2016 г. "Нитце" се намираше във водите на Червено море, където атакува йеменските хусити. Ясно е, че този кораб постоянно се върти около Арабската плоча и Източно-африканския разлом.

През ноември 2018 г. "Нитце" влезе в Атлантика – в североизточната му част. Океанският разлом пресича този океан от север на юг, на стика на Канарските острови и Карибския басейн. На 11 ноември 2018 г. стана силно земетресение именно в северната част на океана.

И така, непонятно е с какви цели на 3 февруари "Нитце" се отправи към Истанбул, не закотви обаче там, а се насочи направо към Измирския залив. По "странно стечение на обстоятелствата" по дъното на този залив минава основният разлом на северния край на Анадолийската плоча, който пресича цялата страна и води сеизмично най-опасния район Кахраманмараш, където се случи и катастрофалното земетресение на 6 ноември.

Този район е най-опасен, тъй като се намира под напрежение на Арабската плоча, която се опитва да завие обратно на часовниковата стрелка, разширявайки Източно-африканския разлом.

Анадолийската плоча е под напрежение в няколко точки в крайбрежието на Черно море и при "стечение на обстоятелствата" може да откъсне огромен масив от сушата на Турция.

Говори се, че "Нитце" е влизал в Черно море през февруари.

В нощта на 21 февруари 2023 г. се случи ново земетресение на границата на Турция и Сирия със сила до М6,5. Дълбочината беше само на 2 км, което всъщност е странно. Още повече, че и при това земетресение на границата на Турция и Сирия в небето се забелязаха сини светкавици.

Много по-плашещи послания идваха от социалните мрежи на Ливан, в които местните жители пишеха, че на 19 февруари морската линия се отдръпна от брега средно с 20 метра.

Брегът на бреговата ивица е традиционен знак за приближаване на още по-силно земетресение.

След земетресението на 6 февруари започна гъст рояк с признаци на миграция на юг. На 19 февруари епицентърът също беше много по на юг, някъде в района на разлома в Дамаск.

От тогава трусовете продължават както в района на първия епицентър, така и в голям район – от Италия, през Балканите, до Урал и Индийския океан.

И още една версия. От Турската космическа агенция за използването от САЩ на така наречените "жезли на господа". На тях сме се спирали и ние в миналото.

Става дума за разработваното в САЩ друг вид кинетично оръжие /американците го наричат "жезлите на господа"/. Това са тежки островърхи прътове от титан или волфрам. Те могат да бъдат пускани към целта от Космоса от огромна височина от спътници или други носители. В хода на изпитанията американците стигнаха до извод, че "жезъл" с дължина 6 метра и дебелина 30 см ще "излезе" на целта със скорост 3500 м/сек. В точката на удара ще стане освобождаване на енергия, еквивалентно на 12 тона тротил. Щом падне на земята, той прониква до 5 км дълбоко в земята и създава земетресение с магнитуд 7-8 с колосални унищожения.

Дали нещо такова е могло да бъде използвано сега срещу Турция? Не знаем. По-скоро сме привърженици на версията с Nitze.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 328, May-Jun 2023
На 12 август 2015 г. срещу Китай беше нанесен ядрен удар в Тянцзин
Когато става дума за контейнерна ракетна система и Китай веднага се появява и датата е 12 август 2015 г., когато в конте...
    Паразитната система на „дълбоката държава“ – на първо място са лихвата и посредничеството /3/
Въведохме термина „дълбока държава“, "глобална мафия", "глобален паразит", "елит“, „задкулисие“ като едни от първите в с...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com