Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Кабинет по медицина
Какво трябва да знаем за лимфната система, от която зависи не само имунитетът на човека

Лимфната система е изключително важна – това е системата за извеждане на отровите от организма, особено на бактериалните и гъбично-паразитни отрови.

Практически от тази система зависи имунитетът на човека, а имунитетът означава живот.

Към лимфната система се отнасяме като с най-непотребно нещо, а трябва към нея да се обръщаме на "Вие". Тя върви изцяло отдолу нагоре и никога в обратна посока. Тоест от края на пръстите и до гръдния лимфен възел.

А как ни правят масаж? Точно обратното – отгоре надолу, против течението на лимфата, а това означава, че се нарушават всички лимфни потоци.

Виждали ли сте някога клапаните в лимфните възли?

Такъв клапан е обратна врата. Когато лимфата се издига – клапанът я пропуска, но веднага се затваря и не дава възможност за обратен ход на лимфата.

И ако "добре" ни помасажират, както обикновено срещу нейното течение, то всички клапани просто ще се разрушат.

Лицето ни масажират по друг начин – мислите, че от центъра към ушите по течението на лимфата? Не. Обикновено под очите това се прави обратно – срещу течението на лимфата.

Има професионални масажисти, владеещи системата на лимфодренажа, но 50% от масажистите нищо не знаят за лимфната система, не знаят, че тя се движи отдолу нагоре.

Представете си кръвоносен съд, по който се движат еритроцити и левкоцити и до него – клетки, които получават по кръвоносния съд хранителни вещества. От вяска тъкан излизат лимфни съдове, които започват направо от тъканта. Те филтрират през себе си огромни потоци от излишна течност. Течността се излива в тези лимфни съдове заедно с разтворените в нея витамини и вещества и малка част от нея се всмуква обратно.

Но основният обем течност, промивайки тъкани и "блато", отива в лимфата. В тъканта живеят бактерии, там живеят и гъбички, свързани помежду си във вериги, там живеят и паразити – хелминти (метили), ламблии.

И тук постоянно всичко се измива от водата и отива в лимфата. Всяка минута има отстраняване.

Лимфният възел е = "митница" от ПЪРВО НИВО, ако той е задръстен, говорим за "рак от първа степен".

Метастазата се движи към лимфните възли, прехвърляйки цялата вода там. В лимфния възел има десет входа и един изход. Тук се намира ферментната база на лимфоцитите-макрофаги (тяхната роля е да поглъщат и смилат остатъците от клетки, да атакуват чужди субстанции, ато ги разрушават и поглъщат остатъците от тях).

Лимфният възел е "помещението" в което живеят тези макрофаги, лимфоцити-Т, лимфоцити-В. Те, филтрирайки лимфната течност, унищожават бактерии, вируси, гъбички, паразити и др.

Относително чистата лимфа се движи по-нататък и към нея се включват все по-широки територии.

И тук вече се намира следващият лимфен възел от ВТОРО НИВО. Ако той е задръстен – това се нарича "рак от 2 степен".

И така нататък. 10 входа и 1 изход и всичко се движи отдолу нагоре. Това се нарича работа на лимфната система.

Това което е важно, е, че лимфната система, освен бъбреците и стомашно-чревния тракт е ЕДИНСТВЕНАТА СИСТЕМА, която изхвърля навън през слизестите пори. Това е уникално явление, защото през кожата не можем да изплюем нищо.

Ако лимфната система е повредена, ще изхвърляме през кожата. Теоретично ясно ли е това?

Изхвърлянето на отрови може да става само през слизести пори, защото по тях липсва твърдата мъртва защитна бариера на епидермиса.

И така – кое е първото място за евакуация, т.е. за изхвърляне, като помним, че лимфата се движи отдолу нагоре?

Първото място за изхвърляне на труповете на бактериите е влагалището (при жените) и уретера (при мъжете).

Веднага след като в организма попадне нещо, организмът го атакува. Или започва отделяне, или болка. Това означава, че има нещо – гъбички, бактерии, вируси, паразити, най-прости метили, хламидии – те се откриват на това място (влагалището или уретера).

А ние с всички сили се борим със секретите, излизащи оттам.

А с какво трябва да се борим? Борбата трябва да бъде с паразитите – с бактериите, гъбичките, вирусите. Но главната задача на нашата медицина е да няма никакви отделяния – кашлица, хрема, пот.

Какво се получава – една таблетка ще ви избави от секретите, но секретите къде ще се дянат? Километрите гъбични колонии, които живеят във всички тъкани в черния дроб, в бъбреците, в стомаха?

И къде ще отидат те, ако във влагалището сложим една таблетка против гъбички? Лекарството може да бъде толкова силно, че да навреди на черния дроб заедно с бъбреците. Три дена няма бяло течение, а после започва отново.

А какво представлява бялото течение? Това са трупове на гъбички, които са били унищожени от нашия организъм с помощта на левкоцитите. Затова трябва да се борим не с труповете – те вече са убити. Трябва да се борим с живите гъбички.

А да се борим може само по един начин – като повишаваме имунитета си. Защото с други методи нищо няма да се получи.

Второто място за изхвърляне на отпадъците са червата, през които се отделя огромно количество отрови. А какво представлява слузта? Същата тази гной – трупове на вируси, бактерии, гъбички, дизентерийни амеби, салмонела и др. В червата са отворени хиляди лимфни възли и те отделят всичко това.

Третото място – това са потните жлези. Подмишниците. Човек просто трябва да се поти – всичко това са отрови (хормони, токсични отрови – средни молекули), които организмът изкарва през потта.

А ние какво правим? Точно обратното. Използваме рекламирания 24-часов дезодорант и потене повече няма да има.

А къде ще отидат отровите? В най-близкото място – в млечната жлеза. Така се и случва. А оттука и мастопатия, замърсяване на лимфния басейн – лимфата е изхвърляла всичко навън, а вие сте напръскали или намазали и ставате никога непотящ се.

Грешка! Никога не използвайте блокиращи за 24 часа препарати, само за 6 часа максимум. За съжаление химическите вещества, пръснати върху кожата, свиват съдовете по зададената програма – за 12-24-48 часа, а вече има и супер дезодоранти – 7-дневни, и у вас просто ще се блокира механизмът на работа на потните жлези, и край.

Потта – това е лимфната система. Това са кожните канали на лимфната система.

Всичко е лимфна система – цялата ни кожа е лимфна система, всичките ни стави са лимфна система.

Някои казват – отичат ми ставите. Но там няма нищо, което да може да отече.

Оказва се, че зад ставата има огромен лимфен възел и той се е задръстил (с бактерии, напр. бета хомолитични стрептококи), които живеят в кръвта. Тогава се получава артрит - ревматоиден, инфекционно-алергичен. При много стави е полиартрит, а ако е едната става – моноартрит.

А защо се повишава температурата в ставите? Ами за да се борим с бактериите.

И ние обикновено какво правим? Нагряваме, мажем с мазила – боклуци, хормони, разтривки. И мислите, че ще помогне? Никога!

Защото преди всичко трябва да пречистим лимфата. Но преди това трябва да се види кой живее там.

Докато не узнаем кой живее там – няма да успеем да излекуваме нито ставите, нито кожата, нито бъбреците.

Да допуснем, че там живеят гъбички, а ни предписват курс с антибиотици. Но те абсолютно не работят срещу гъбичките, а даже ги подхранват.

И възниква силен гъбичен артрит, който е много сложно да се излекува. А след него започва болестта на Бехтерев (в един момент обхваща всички стави).

Четвъртото място е носът, през който се извежда основното количество от въздушно-капковата инфекция. Премахвате своите аденоиди (възпалена трета сливица) – и така убивате своята защитна граница.

Петото място са сливиците. Постоянно са се подували, пречели са – премахвате ги и погребвате още един защитен механизъм.

Шестото място – гръклянът, това са ларингитите.

Седмото място – трахеята, развитие на трахеити.

Осмото място – бронхите, развитие на бронхити.

Деветото място – белият дроб, развитие на пневмонии.

Това всичките защитни бариери. Човек може да изреже всичко, но с какво след това ще отделя, не е ясно.

При повечето хора, които имат отрязани сливици, постепенно се развива хроничен ларингит и фарингит с бронхит. И ако паразитите и вирусите са останали, то тогава ще има и астматичен ефект.

Какво е пневмонията? Това е тромбоза на лимфните възли за излизане чрез течността.

Какво са екзема, невродермит, псориазис, дерматит, диатеза, фурункулеза, акне, изприщване и други? Пълна непроходимост на лимфните възли заради паразити, бактерии, гъбички, които са блокирали всичко.

И кожата при "пожар" отваря "прозорците" за изход. При децата тези прозорци са свивките, дупето, бузките, стомахчето, в зоната на струпване на лимфни възли.

На китайците всичко им е наред с лимфната система.

На японците всичко им е наред с лимфната система.

Защо? Защото имат гимнастика.

Забелязахте ли кой движи лимфната система? Човекът не притежава отделно сърце за лимфосистемата. Имаме лимфен съд, а около него мускули. Мускулите се съкращават – лимфата се изтласква, а обратно не я пускат клапаните в лимфните съдове. Седи на работа 8 часа на стола си главният счетоводител. Не му се пие вода, не може да разберете защо му е зле?

Гимнастика трябва, трябва движение. Правете упражнения. Лимфната система е елегантна система. лимфната система не трябва да се нагрява. Не трябва да се слагат никакви компреси върху лимфните съдове, по време на масаж лимфните възли трябва да се заобикалят – там живеят левкоцити и ако вие притиснете възлите, и се движите срещу посоката на потока, вие просто ще ги унищожите.

Ако повредите лимфен възел под коляното – той ще оттича през целия ви живот. Всички външни процедури няма да помогнат лимфата тече вътре. Само отвътре.

Лимфата може да се почисти отвътре, но да я накарат да се движи могат само активните движения, съкращаването на мускулите – гимнастиката.

След прочистване в лимфните възли и преминаване през 10-те етапа на "митницата", чистата лимфа (това е същата вода или съкровищница, същата част от червената кръв, в която няма еритроцити) се влива във венозния канал и се смесва с венозната кръв, пречиствайки я пътьом.

Ако лимфните възли са запушени, нищо не попада в тях и нищо не се смесва, те започват да сълзят, защото организмът не може да пропусне през лимфния възел гнойната лимфа и той я изхвърля навън, върху кожата.

И се появява екзема, невродермит, псориазис, дерматит, диатеза, фурункулеза, акне, изприщване и др.

Кой живее в лимфните възли? Най-често там се откриват гъбички, на второ място – глисти, на трето място – бактерии, на четвърто – вируси (те са толкова малки, че не живеят в лимфата, а направо отиват в клетката).

Гъбичките живеят в лимфата. И затова гъбичките поразяват кожата.

И накрая – главното в живота е правилното хранене и поне някакво движение, няма нищо по-важно от това. Някакво движение. Дори хаотично.

Ако направите всичко правилно, лимфната система ще заработи. И това ще е потоотделянето.

Лимфната система е уникално нещо. Трябва поне малко да знаете за нея.

Правени са много експерименти в продължение на 30 години и беше доказано, че всички вещества се делят на 2 типа, както всички болести.

Въобще в живота всичко се дели на 2 типа – ин и ян, плюс и минус. При всички болести – или губиш това, което ти е нужно: паметта, потентността, или се сдобиваш с това, което не ти е нужно – пърхот, хемороиди.

Затова всички вещества в света се делят на два типа по отношение на лимфата.

Или я стимулират да излиза, или обратно – прекратяват движението й.

Тук има хиалуронови киселини. Те могат да бъдат както като гел, така и като сол. Като гел са течни, а като сол са гъсти.

Затова казват – един път в седмицата трябва да ходите на сауна. За да потече, лимфата трябва да е около 60-80 градуса в сауната. При по-ниска температура не тече така.

Белтъците се разрушават при 60 градуса, кожата ги задържа, разбира се, но не много. И така – за да накараме тази течност да се движи, трябва да се приложи доказан лимфостимулатор. Женско биле.

Когато взимаме женско биле, цялата лимфа започва да се суети рязко и да се движи към изхода.

Процедурата се нарича лимфостимулация. Приема се на гладно, на празен стомах. Тръгнала е към изхода и заедно с нея тръгват и отровите. Най-голямото количество лимфни възли има в червата. Десетки хиляди.

И ако в този момент в червата има сорбент, какъвто и да е, може да е активен въглен или друг, тогава настъпва поглъщане, отлагане върху сорбента от тези отрови, които се намират там.

Затова първият етап се нарича лимфостимулация.

Вторият етап се нарича сорбция. По време на сорбция, за съжаление настъпва изхвърляне навън на минерали, витамини, енергия, затова третият, четвъртият и петият етап се наричат витаминизиране, минерализация, попълване на енергийния запас.

Тоест първата част на програмата е изхвърляне (сорбция), а след това връщане на това, което е било изхвърлено. Всеки орган има своя лимфостимулация.

Затова с изхвърлянето трябва да има и хранене на клетките. Сърцето обича калий и магнезий. Бъбреците обичат натрий.

Въобще всеки орган обича нещо различно от останалите.

Главата обича витамин В.

А репродуктивната система лецитин или витамин А и Е.

Ако имате болно сърце, пиете калий и магнезий. Имате болна репродуктивна система пиете витамин А и Е.

Тоест прочистването на лимфата не трябва да го запомняте по хапчетата, а по принципите.

Прочистване на лимфата след интоксикация е супер за организма.

Може да бъде след стрес или след направен рентген, може да бъде при всякакви случаи. В помощ на вашия организъм.

Прочистването на лимфата са принципи. Това не е конкретна схема, но първо трябва да разберете същността й.

Трябва да разбираме, че цялата вода в организма – черния дроб, бъбреците, сърцето, мускулите, костите, мозъка, всичко това едновременно и навсякъде е вода.

Когато започне да се движи и потече, бързо трябва да я филтрираме чрез сорбента и да я пречистим. Сорбентът ще се изхвърли по естествен начин от организма, и да не забравим да приемем витамини и минерали и хранителни вещества.

Но е важно да знаете – когато си направите рентген, след това трябва да почистите лимфата. Взели сте химия, почиствате лимфата.

Пили сте антибиотици, почиствате лимфата. Дайте възможност на организма да се изчисти. Били сте болни от пневмония, бронхит, и т.н. почистете след това лимфата.

А лимфа са всичките тъкани в организма. 83% от отровите се натрупват в междуклетъчната течност. Не в кръвта, не в бъбреците, не в черния дроб. 15% се натрупват в червата, а може и повече.

Противопоказания за прочистване на лимфата няма, защото средствата могат да бъдат всякакви – например женско биле (Glycyrrhiza glabra, наричано още сладък корен или сладник), активен въглен, витамин С, фолиева киселина.

Интоксикацията трябва да се премахва. Трябва да движим междуклетъчната течност, тази вода, за да не бъде като в застояло блато. Ако блатото е застояло в него ще се развива всичко, което изисква застоялата вода. Застоялото блато се вкисва. Но в планинска река никой патоген не живее.

А кой е нашият път? По-малко да ядем различни боклуци.

Всичко е уникално просто в този свят. Ако правиш всичко нормално, тогава всички органи и лимфната система ще работят нормално.

Видял си какви паразити имаш и си ги премахнал. Видял си какви вируси си имали си ги премахнал. Повишил си имунитета си.

Процесът на оздравителна рехабилитация трябва да протича всеки ден.

Лимфната система иска огромно уважение. Защото тя не прощава нищо.

Имате 70 литра междуклетъчна течност при 90 кг тегло. Практически никой от лекарите не се занимава с тази течност. Никой.

Първо се изчисти, след това спри да ядеш, успокой се, погладувай, ако не помогне пий вода.

Ако всички направят така, няма да ви се наложи да ходите при лекар.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 328, May-Jun 2023
Суперхраните, които се грижат за сърцето ви
Ако консумирате правилните и полезни храни, ще избегнете сърдечните заболявания и проблеми като запушени артерии, диабет...
    Нашите прародители /4/
Продължениеот предишния бройНо откъде са били "боговете", които други религии наричат "силите на сатаната".Коя е била вт...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com