Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Каква е голямата картина. Нещо да не е ясно?
Анализ прогноза на Строго Секретно

Нещо да не е ясно? Ще се опитаме отново да го обясним.

"На Русия не останаха други възможности, освен да ликвидира заплахите, идващи от територията на Украйна с военни средства. Нашите задачи са ясни и специалната военна операция ще бъде завършена" – каза Сергей Шойгу на среща на министрите на отбраната на страните-членки на ШОС в Ню Делхи.

"Сега сме във фаза на горещ конфликт със Съединените щати. Виждаме прякото участие на тази държава в хибридна война с Русия по различни начини. Някои форми на тази война са просто безпрецедентни – те просто не са съществували и не можеше да съществува по време на тази Студена война", каза зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков.

В края на март Русия спря всички уведомления на САЩ, включително предупрежденията за тестови ядрени изстрелвания.

Досега, наред с данните за текущото състояние на ядрените сили на страните, публикувани на всеки шест месеца в съответствие с договора СНВ-3, страните обменяха и предварителни предупреждения за тестови ракетни изстрелвания.

Това вече не е истина. Няма никакви договори и договорености.

Сега, когато Русия тества своя ракета, САЩ няма как да знаят дали това е тест – или е истински пуск. Може да последва погрешно тълкуване. Неправилно тълкуване на посоката на движение. Погрешно тълкуване на намерението.

Предупреждаваме от години, че когато ядрената война започне, това ще се случи като гръм от ясно небе.

На 28 март, руските стратегически ядрени сили започнаха "планирани учения" на междуконтиненталните си балистични ракети "Ярс". Повече от 300 бройки оборудване и 3000 военен персонал участваха в ученията. Всяка ракета "Ярс" носи ядрена глава с мощ 800 килотона, която може да унищожи половин САЩ.

На 29 март Саудитска Арабия нанесе своя "ядрен удар" на САЩ – одобри решението да влезе в Шанхайската организация за сътрудничество /ШОС/, водена от Китай и Русия, и да премине към разчети за нефта в юани. Край на долара.

Няколко дни след като САЩ започнаха да доставят танкове на въоръжените сили на Украйна, Русия взе решение да засили подводния си флот в Тихия океан. с атомните подводници "Хабаровск" и "Белгород".

"Белгород" е наричана "подводницата на Страшния съд". Същото се отнася и за "Хабаровск". И двете подводници са носители на "царя на войната" - невероятно мощното ядрено торпедо "Посейдон".

Само един "Посейдон" може да унищожи цялото Западно крайбрежие на САЩ, крайбрежните градове и големите формирования на вражеския флот, както и групите самолетоносачи. Същото се отнася и за Източното крайбрежие.

Няколко дни по-рано един руски генерал призова да се удари и Великобритания с "Посейдон", която ще потъне на дъното на океана". Предупреждението беше отправено във връзка със съобщението, че Лондон е доставил хиляди снаряди с обеднен уран в Украйна считани от Русия за "мръсно ядрено оръжие". Отговорът на Русия може да дойде без никакво предупреждение.

На 29 април Външно министерство на Русия обвини САЩ, че "директно убиват руснаци": Руският народ бива убиван с прицели, правени от САЩ, с пари на САЩ, с оръжия, доставяни от САЩ и с ръцете на режим, доведен на власт от САЩ в резултат на преврат, организиран от САЩ".

Нещо да не е ясно?

Ясни са и причините за започналото разполагане на руско тактическо ядрено оръжие на територията на Беларус.

Москва и Минск отдавна предупреждаваха, че ще бъдат принудени към такава крачка, ако Финландия бъде приета в НАТО и пактът се придвижи плътно до границите на Русия. и ако САЩ продължат да разглеждат територията на Беларус като потенциално място за провокиране на полско-руски конфликт; Налице е нова ядрена стратегическа ситуация в този район на Европа.

Със "съвместната ядрена мисия" на съюзната държава на Русия и Беларус, Москва прави паралели с практиката на САЩ да разполага американски ядрени оръжия на територията на редица "неядрени" членки на пакта, което означава, че в областта на международната сигурност Русия е принудена да премине към нов, вероятно предпоследен етап от ядреното сътрудничество с Беларус;

- десет ВВС-самолета вече са в Беларус и са приспособени за използване на тактически ядрени оръжия (засега не се съобщава дали оръжията са на самолетите);

- оперативно-тактическите ракетни комплекси "Искандер-М", доставени на белоруската армия, вече са считани за носители, т.е. могат да носят ракети с ядрена бойна глава с по-голям от 600 км обхват;

- до 1 юли ще бъде завършено изграждането на хранилище за тактическо ядрено оръжие на територията на Беларус. Засега директно не е казано за решението (и за времето и количеството) за попълване на това хранилище със "съдържание". Тази последна стъпка е оставена, очевидно, в резерв.

Но, ако тенденцията се запази тогава през лятото или есента ще видим изявление за разполагане на руските тактически ядрени оръжия в Беларус – заедно с акцент, че то остава под пълния контрол на руската армия.

Вероятно и това ще се случи, тъй като Полша все по-настойчиво изисква разполагането на американско тактическо ядрено оръжие на своя територия

Появиха се карти, показващи предишната инфраструктура в Беларуската ССР, за разполагане на балистичните ракети "Топол". Част от нея е съхранена и може да се използва за мобилните комплекси "Искандер" с ядрени бойни глави

Обсегът на "Искандер-М" е от 50 до 500 километра /според някои данни границата от 650 километра вече е премината/. Точността на удара е от пет до седем метра. Благодарение на характеристиките си "Искандер" е в състояние да маневрира по цялата траектория на полета. "Искандер" може да използва както балистични, така и крилати ракети, както конвенционални, така и ядрени.

Територията на Беларус значително разширява зоната на разполагане на руските ударни системи в западно направление. Това се отнася както за тактическите, така и за стратегическите оръжия.

Всъщност цяла Полша ще е простреляна. Също така цялата територия на Украйна ще бъде в засегнатата зона , част от Словакия, Чехия, Румъния, както и цялата Балтика..

Що се отнася до "Искандери" от Калининград, в засегнатата зона ща попаднат Украйна, Полша, балтийските страни, Финландия, Швеция и Дания

След разполагането на "Искандер" в Калининград и Беларус в зоната на удара попадат почти всички големи бази на НАТО и системите за ПРО на САЩ в Европа.

Ракетите на "Искандер" могат да носят ядрена бойна глава с мощност до 50 килотона. Тя е около три пъти по-мощна от бомбата, хвърлена от американците над Хирошима (15-18 кт). Максималната скорост на полета на "Искандер" се доближава до 10 Маха (12 хиляди километра в час). Обявеният обсег от 500-600 километра при тази скорост "Искандер" ще преодолее за около 3,75 минути. Предполага се, че един удар на тактическо ядрено оръжие може да унищожи цели в район от около 1,5 х 1,5 км.

Спираме се на "Искандер" в Беларус и Калининград, защото това оръжие ще е game-changer на евентуалния европейски военен театър.

Какво каза президентът на Беларус Александър Лукашенко в своето послание от 31 март:

  • - В Украйна е установен режим на фашистки терор. Причината за случващото се е Евромайданът, организиран от Запада в Киев през 2014 г.:
  • - Полша обсъжда въпроса за нападение срещу Беларус със съгласието на НАТО. Полша се превъоръжава, за да се подготви за война. Нахлуването в Беларус се подготвя за унищожаване на страната.
  • - Самата Беларус се обърна към Русия за разполагането на ядрени оръжия за защита. Оръжията са от съществено значение за сигурността.

Нещо да не е ясно?

Така стигаме до въпроса дали демонстрацията на ядрена сила от Русия е неизбежна.

Единственият начин да бъде вразумен Западът е да се вдигнат залозите до краен предел. В този смисъл тактическият ядрен удар щe изпълнява тази задача.

Русия е в свят, в който искат да я унищожат. Единственият начин да оцелееш в него е да бъдеш силен. Ядрените оръжия са сила, а не слабост. Използването им също е сила. Правят го, защото могат да си го позволят.

И накрая, резюме на казаното от зам.-председателя на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев относно Украйна /на 8 април/ за бъдещето на Украйна:

  • 1. Европа не се нуждае от Украйна. Подкрепата за нацисткия режим по заповед на американския ментор вече доведе до истински финансов и политически ад на европейците
  • 2. Украйна не е нужна на САЩ. Нужна е само на хазарската мафия, окупирала САЩ. Обикновените американци изобщо не разбират какво е "Украйна" и къде се намира "това нещо". Повечето от тях дори няма да я покажат на картата.
  • 3. Африка и Латинска Америка не се нуждаят от Украйна. В крайна сметка стотици милиарди, които САЩ харчат за безсмислени битки в Украйна, биха били достатъчни за много програми, насочени към социалното развитие на латиноамериканските и африканските държави.
  • 4. Азия не се нуждае от Украйна. На нейния пример те виждат как се развиват цветните технологии, за да се премахнат най-големите конкурентни сили. Разбират какъв сценарий им е подготвил колективният Запад, начело със САЩ, в случай на неподчинение.
  • 5. Русия не се нуждае от Украйна, която изобщо не е държава. Но там живеят милиони руски сънародници, които дълги години са били подложени на малтретиране от нацисткия режим в Киев. Именно тях Москва защитава в хода на специалната военна операция.
  • 6. И накрая, Украйна, оглавявана от нацисткия елит, не е необходима на самите украинци. Затова от 45 милиона там останаха малко над 20...

Всъщност, никой на планетата не се нуждае от такава Украйна.

На 30 април Русия нанесе най-мощният засега ракетновъздушен удар срещу почти цяла Украйна и изпревари рекламираното украинско "контранастъпление"

Нещо да не е ясно?


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 328, May-Jun 2023
Изчезването е правило. Оцеляването е изключение
Потреблението на петрол в световен мащаб достигна приблизително 94,1 милиона барела на ден през 2021 г. Това е увеличени...
    Каква е реалната картина в световната икономикa
2022 – 2023 г. поставиха нови "червени линии" в световната икономика.Досегашният световен икономически ред, доминиран от...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com