Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Започна горещото лято на 2023
06.2023

Започна страшното лято на 2023 г. Как ще завърши никой не знае, въпреки че ситуацията става все по-ясно, както на регионално, така и на глобално равнище.

Прозорецът на войната /в ядрен вариант/ може да се затвори на две дати – 23 юни, когато натовските ВВС-учения Air Defender-23 в небето над Европа, с участието на над 100 самолета от САЩ и други 33 държави /предимно F-16/ могат да пренесат и на Изток – към Русия, с атомни бомби В61 на борда. Или през юли, на срещата на НАТО във Вилнюс /Естония/, на която, за първи път след Студената война, страните от НАТО ще одобрят хиляди страници секретни военни планове как ще атакуват Русия. Пактът не беше разработвал такива планове въобще след края на Студената война. Целта е да се продължава прокси-войната в Украйна и нарастването на въоръжените сили на НАТО в Европа от сегашните

40 000 на 300 000.

Британските ракети Storm Shadow с далечина 500 км вече са в Украйна. Берлин ще достави на Киев крилати ракети с въздушно базиране Taurus с далечина 500 км. Появиха се информации, че САЩ са готови да предадат на Украйна няколко бройки Минитмън III /това са междуконтинентални балистични ракети с далечина 13 000 км/, 48 изтребители F-16 и 200 крилати ракети Tomahawk.

F-16 не трябва да се подценява. Това е проверен многофункционален изтребител, който нанася удари по въздушни, наземни и морски цели. С F-16 Украйна ще получи вече всички въоръжения, които се намират в арсеналите на НАТО /включително далекобойни ракетни системи, засега без тактическо ядрено оръжие, но и това не е сигурно/. Но, както признават американците, в Украйна няма летища, подходящи за излитане и кацане на F-16, трудно ще се модернизират и съществуващите. Няма и база за поддръжка и ремонт. Следователно, ако се вземе решение за доставки на F-16 за Киев, те ще бъдат базирани на територията на съседни страни – Полша, Румъния или Словакия.

Но ако тези самолети излитат оттам и удрят руска територия, руснаците ще бъдат принудени да ударят техните бази. Сега американците ще трябва да решат дали са готови да започнат Трета световна. Според мен са готови, нямат друг изход. даже подстрекават Киев да удари с F-16 Крим, защото Крим не е... руски.

Как ще отговори Русия? Москва предупреди, че ще сваля всички натовски самолети над Украйна. Русия има хиперзвукови ракети въздух-въздух и земя-въздух, електронно заглушаване, плазма, подготвени пилоти за своите изтребители, системите С-300, С-500 и С-350.

С една дума, това ще е нова "месомелачка", този път във въздуха над Украйна.

Може да се очаква и унищожение на транспортната инфраструктура на Украйна, удари по центровете за вземане на решения, в това число и унищожаване на правителствения квартал в Киев с "Кинжал" и други високоточни оръжия.

Ако Русия отговори според ядрената си доктрина тогава ескалацията до пълномащабен ядрен конфликт ще бъде светкавична.

На срещата на Г-7 в Токио лидерите на едвам кретащата вече групировка заповядаха на Зеленски да продължи войната на всяка цена, за да се опитат поне да отложат своя икономически крах, който ще е по-страшен и от Великата депресия от 30-те години на ХХ век.

Срещу тях са Русия и Китай. Вече 30 страни са подали заявки да влязат в БРИКС /в който са Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка/. Новите кандидати са Алжир, Аржентина, Афганистан, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Венецуела, Египет, Зимбабве, Индонезия, Иран, Казахстан, Мексико, Нигерия, Никарагуа, ОАЕ, Пакистан, Саудитска Арабия, Сенегал, Сирия, Судан, Тайланд, Тунис, Турция, Уругвай. И ето я, най-голямата и най-перспективна икономическа групировка на планетата през ХХI век. Това ще е правилният избор, когато доларът, еврото и лирата ще станат тоалетна хартия, когато парите създадени от нищото ще станат равни на "нищо".

Като допълнение Китай забрани вноса на чиповете от САЩ. От Пекин се появиха и анализи, че е "дошло времето за обединение на Евразиатския континент и за демонтажа на военните схеми на англосаксонските държави".

Това е важно. На икономическия фронт блицкригът на Запада срещу Русия се провали. Западът губи и операцията за "възпиране на Китай".

На Запада е необходимо време за изработване на нова стратегия за давление срещу Русия в рамките на дългосрочно икономическо противостоене. Времето не е на страната на Запада. Над него виси колосална системна криза.

Заради това на Запада е необходимо Украйна да продължи да воюва, въпреки че това отдавна няма смисъл и че шанс за запазване на някаква украинска държавност вече не дава и капитулацията. Окончателната съдба на разрушената територия, която някога беше украинска държава, ще се реши според резултатите от икономическото противостоене на Запада с руско-китайското обединяване, което вече обраства с нови съюзници.

Военните успехи на Русия и Китай /в Украйна и Тайван/ няма да спрат икономическата война на Запада срещу Москва и Пекин. За да може войната да продължава, САЩ са готови да жертват още няколко свои съюзници – Полша, Румъния, Прибалтика /в Европа/, Южна Корея /в Азия/. Това са пионки на дъската.

Според плановете на Запада ситуацията трябва да се реши до края на 2025 г. След това Западът няма да има външни и вътрешни ресурси. Заради това Западът ще се стреми да концентрира сили и ресурси за икономическа победа през близките 2 години. Дотогава противостоенето Изток – Запад на икономическия фронт може и да не се промени, въпреки че в горещите войни /в Украйна и Тайван/ Русия и Китай вече ще са победили. И чак след капитулацията на Запада в рамките на новия световен ред и новата система на международните отношения, ще може да бъде взето решение и за границите.

Заради това все още не може да се определи формата на стратегическата победа на Русия. Засега констатираме само неизбежността от битката, която влиза в критичен етап. Но самият факт, че Западът беше принуден да стигне до този етап, показва, че Русия е постигнала още един стратегически успех.

От тази гледна точка Специалната военна операция отдавна е завършила и вече е в миналото. Сега в Украйна се води най-истинската и най-мащабна война след Втората световна. Спецоперацията беше нейният първи етап.

Голямата картина на голямата шахматна дъска е войната на Русия срещу неонацизма и ционизма, като плановете на този тандем бяха осуетени от президента на Русия Владимир Путин. В отговор на неговите опити за възраждане на мощта на Русия и на извеждането на Русия от колониалната зависимост от Запада, ционизмът и кукловодите от "дълбоката държава" не измислиха нищо по-добро, освен да превърнат Украйна в жалко подобие на нацистка Германия с неонацизма и жидобандеровщината, а от комика-наркоман Зеленски да направят жалко подобие на нацистки фюрер.

Започна страшното лято на 2023 г. Как ще завърши, никой не знае...


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 329, June 2023
Бахмут падна. Артьомовск е освободен Какво по-нататък
На 20 май 2023 г., по обяд, беше съобщено за края на операцията за освобождаване на град Бахмут. За това съобщи Евгений ...
    Все пак ни четат
Както предишни броеве на "Строго секретно" и този е извънреден. Не само заради извънредната ситуация, която едва ли би м...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com