Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На 13 май в Хмелницки започна ядреният етап на Третата световна
Анализ на „Строго секретно“

Преди един месец в анализа за епичния взрив на 13 май в Хмелницки /Украйна/ изложихме като първи /или едни от първите/ в света нашата версия под заглавието "В Хмелницки изгърмя "нещо по-голямо", което само по себе си обясняваше и съдържанието, а именно, че експлозията в Хмелницки не беше само от взривени английски снаряди с обеднен уран, а от "нещо повече", а именно пълноценен ядрен взрив, който много бързо беше прикрит от западните медии.

През отминалия месец почти никой не добави нищо ново към този фатален инцидент, само мъглата стана още по-гъста.

Заради сега отново ще припомним за какво става дума и ще добавим някои нови неща, които ще хвърлят светлина върху онова, което се случи в Хмелницки и което може да е началото на ядрения етап на третата световна.

... На 13 май западно от украинския град Хмелницки избухна мощна експлозия, след което се образува огромна "ядрена гъба". Всъщност гъбите бяха две, но като че ли не бяха забелязани.

Появиха се и данни за повишаване на радиационния фон, т.е. за алфа и гама-лъчение, което се пренесе на Запад към Полша, потвърдено на 19 май.

От някои източници беше съобщено, че това е било руски удар по складовете за боеприпаси на украинските въоръжени сили в Хмелницки, като складовете може да са се съхранявали и хиляди снаряди с обеднен уран, доставени от Англия на Украйна. Или нещо друго?

Какво точно е имало на складовете, дали е имало, какъв е бил ударът, колко опасни са последствията му не е ясно и до днес.

Ясно е обаче, че това "нещо", т.е. взривът, не се беше случвал в Украйна през целия период от началото на специалната операция. Унищоженият обект, вероятно беше 649-ти авиационен склад за ракетно гориво, оръжие и боеприпаси. Общо в съоръжението имаше около 20 хангара, които, вече не съществуват. Показаната експлозия, последвала удара, беше толкова мощна, че издигна облак от отломки и прах на височина от 10 километра.

В началото се съобщаваше, че ударът по складовете е бил с дронове. След това последва версията, че Русия е нанесла удар с крилата ракета "Калибър" в определени координати.

Съдейки по мащаба на експлозията, възможно беше руските въздушно-космически сили да са ударили склад със снаряди с обеднен уран, доставени от Англия за техните танкове Challenger-2 в Украйна.

Но взривовете можеха да не бъдат само на конвенционални боеприпаси или на боеприпаси с обеднен уран, но и на истински атомни бомби, съхранявани в склада за боеприпаси в Хмелницки, които експлодираха, ударени от ракета или по друг начин.

Обедненият уран не е делящ се по дефиниция, той е с най-малък оръжеен клас и може да замърси земята и/или водоносния хоризонт. Но радиоактивен облак, може да бъде само резултат от експлозия на атомна бомба на разтопяване на активната зона на ядрен реактор.

Така че радиоактивният облак, за който съобщиха на 19 май беше резултат на ядрени експлозии в Хмелницки на 13 май 2023 г.

За да бъдем по-точни, това можеше да е непряка детонация на атомна бомба чрез екзогенно кинетично действие, предизвикано от близката конвенционална експлозия на ракета. В крайна сметка това беше разтопяване на ядреното ядро на атомна бомба. Това беше забавена, но пълна ядрена експлозия. Или на "нещо друго".

Истина е, че обедненият уран е много мръсно оръжие, което с времето нанася колосални поражения, което се потвърди от бомбардировките в Ирак и Югославия. Но обедненият уран в тези снаряди и други оръжия излъчва бета-частици, при изгаряне, но не и споменатата гама-радиация, която била регистрирана в района.

Тази радиация се излъчва не от обеднен, а от обогатен уран на ниво ядрено оръжие, т.е. от "мръсна ядрена бомба", ако такава е имало в складовете, или от взрив на ядрено или подобно оръжие, т.е. от "нещо по-сериозно", което може да е било тайно доставено в Украйна.

Може да се предположи, че това може да са американски 155-милиметрови снаряди ХМ785 с интегриран реактивен двигател, т.е. малка ядрена бомба, чиято мощност е 2 килотона.

На второ място никой не обърна внимание, че Хмелницката атомна електроцентрала се намира на река Горин в град Нетишин и че ударените складове вероятно са складове с ядрени отпадъци от Хмелницката АЕЦ, на временно съхранение. От някои източници беше съобщено, че в източната част на Полша по време на експлозията в Хмелницки нивото на бисмут се е повишило рязко, около "десет пъти", но на места 6-7, и че това е възможно, както от обеднен уран, така и от ядрени отпадъци. Според тях "мръсната ядрена бомба, обещана от Киев, е в процес на разработка" именно заради неравномерното разпространение на бисмут.

Данните за радиацията не бяха взети от украински източници, а от Европейската система за радиационен мониторинг (EURDEP) и там няма да направят крачка без информация от Люблин.

Нещо повече – в Хмелницки радиацията продължава в диапазоните алфа, бета, гама. Според експертите ядрените отпадъци и U-238, са безкраен източник на енергия. Сигурни сме, че тези събития ще ги потвърдят, че в Хмелницки ядрената реакция продължава и никога няма да спре. Всичко зависи от това колко ядрени отпадъци е имало и дали е имало или е произведен боен плутоний в Хмелницката АЕЦ.

В реактор за ядрено делене уран-238 може да се използва за производството на плутоний-239, който сам по себе си може да се използва в ядрени оръжия или като източник на гориво за ядрен реактор.

Ако всичко е било събрано, за да се направи мръсна бомба, то на видеото, втората експлозия, не е уж от детонация. Първа е експлозията на плутоний, а след това преминаването му в уран-238, тоест – в отпадъци. Отстранен от отпадъците и върнат в отпадъците – два пъти създавайки радиоактивен заряд. И това ще продължи вечно, защото това са възобновяемите ядрени горива.

В складовете може да са били унищожени и радиоактивни материали, доставени на Киев за създаване на "мръсна бомба" или самата "мръсна бомба".

Снарядите с обеднен уран са едно от най-нехуманните видове оръжия на страните от НАТО. В края на март и началото на април от Англия бяха разпространени важни информации за снарядите с обеднен уран в Украйна.

Москва отдавна предупреди, че тези снаряди са "мръсно ядрено оръжие", това означава, че на евентуалното тяхно използване ще бъде отговорено според ядрената доктрина на Русия. А това ще означава ядрена война.

Обедненият уран (DU) има невероятни унищожителни и дълготрайни последици. Субстанцията е високо радиоактивен материал уран-238, който се получава като страничен продукт от процеса на обогатяването на урана.

Когато естественият уран се обогатява, по-малко от 1 процент от него се използва за гориво в атомните електроцентрали и за оръжие, но "обеднените" 99 на сто са също смъртоносни. DU е в поне 50 на сто радиоактивен, както нормалния уран, и има живот около 4 милиарда години.

Количества и от други, още по-радиоактивни изотопи присъстват в DU, което го превръща в перфектния убиец.

Почти два пъти по-плътен от оловото, DU се използва в снарядите и патроните за увеличаване на тяхната пробивност. При удара той се възпламенява и освобождава микронни изотопи, които могат да бъдат вдишани или погълнати, и в тялото излъчват радиация и токсини, които ликвидират имунната система и предизвикват неврологично или физическо унищожение на органите, рак, генетични мутации.

В природата не съществува "обеднен уран".

Така нареченият "обеднен уран" е условно наименование на продукта, който остава след извличането от природния уран на неговите изотопи с масови числа 234 и 235. А изотопът на урана с масово число 238 остава след "обедняването".

Уран-238, както всички изотопи на урана, е радиоактивен. Ядрото на този елемент съдържа 92 протона и 146 неутрона. Това ядро е нестабилно и с известна вероятност може спонтанно да се разпадне, превръщайки се в ядро на атома на тория, като излъчва алфа частица.

И, тъй като ядрото на атома на тория може да се появи във възбудено състояние, то алфа-разпадът на уран-238 е придружен от гама излъчване.

Ядрото на тория, образувано в резултат на алфа-разпадането на уран-238, също е нестабилно и претърпява бета-разпадане. В края на веригата от трансформации се получават стабилни изотопи на оловото.

Привържениците на използването на уранови сърцевини в снарядите твърдят, че радиоактивното излъчване на уран-238 е с ниска интензивност и практически не засяга човешкото здраве. Но това е лъжа. Наистина, проникващата способност на алфа радиацията е малка, т.к. алфа частиците бързо губят енергията си при сблъсък с частици материя.

Но това е така само когато източникът на алфа частици е на известно разстояние от човека. Ако частица прах, съдържаща източник на алфа частици, попадне в човешкото тяло, тогава тя носи смъртна опасност. Алфа-частиците (ядрата на атома на хелия) имат огромна маса според стандартите на микрокосмоса и излитат от ядрото на уран-238 със скорост около 10 000 километра в секунда. Сблъсквайки се с близките тъкани на тялото на човека алфа-частиците предизвикват необратими промени в тях, които могат да доведат до онкологични заболявания.

Алфа лъчението е особено опасно за носителите на генетична информация и може да доведе до ненормално развитие на плода в тялото на майката.

Когато снарядът експлодира, урановата сърцевина се превръща в прах, който се утаява в местността. Уранът и неговите съединения са склонни да се натрупват в телесните тъкани. Освен това уранът и неговите съединения са токсични.

Периодът на полуразпад на уран-238 е 4,5 милиарда години, т.е. районът остава заразен завинаги. Радиоактивното замърсяване действа след края на военните действия, включително срещу хора, родени много години след войната.

САЩ хвърлиха няколко хиляди тона бомби и DU по време на първата война в Залива. След това във войната срещу Югославия през 1998-1999 г., и в Косово - през 2000 г.

Последиците са ужасяващи, в това число и за България. В района на Близкия Изток, Централна Азия и на Балканите след 1991 г. се наблюдава замърсяване на почвата и атмосферата, нарастване на раковите заболявания и смъртността.

Но, както споменахме, в Хмелницки, съдейки по мащаба на експлозията и факта че дори имаше регистрирано земетресение от 3,4 бала, в складовете е имало много повече взривоопасен материал. Обедненият уран излъчва алфа частици при горене, но не и гама радиация, която се регистрира в този регион. Това може да се намери в отворени източници. Остава загадка какво още може да е имало в тези складове.

В складовете може да е имало ракетно гориво или гориво за атомни електроцентрали, може би там да се подготвяше и "мръсна" ядрена бомба. Защото, ако има гама-лъчение, значи е имало нещо по-сериозно от хиляда снаряда с обеднен уран. И обедненият уран се използва и в ядрената енергетика, което косвено потвърждава версията, че Киев е имал способността да създаде "мръсна" бомба. Има реактори, които използват този уран като гориво. Има и технологията на центрофугите, която позволява да се получи обогатен уран до оръжеен.

Появи се и версията за автопровокация на Украйна и че Украйна сега възнамерява да превърне удара по складове в Хмелницка област във втора Буча, обвинявайки Русия в унищожаване на опасните снаряди. И стартиране на ядрената война.

Факт е, че вече повече от година в НАТО подготвят и отработват елементите от сценарии за обвинение на Русия в използване на ядрено оръжие.

И всичко това ставаше и става в рамките и на фона да започналите големи маневри на НАТО Defender-2023, на които се отработват различни сценарии и схеми.

Става и на фона на поемането от Англия на водещата роля във войната на НАТО в Украйна.

…И така, на 13 май 2023 г. в Хмелницки изгърмя "нещо по-сериозно".

Какво можеше да е това "нещо":

  • - снаряди с обеднен уран от Англия за техните танкове в Украйна;
  • - американски 155-милиметрови снаряди XM789, т.е. малка ядрена бомба с мощност 2 килотона;
  • - складирано ракетно гориво;
  • - гориво за атомни централи;
  • - отработено гориво от АЕЦ;
  • - "мръсна бомба";
  • - истинска ядрена бомба… или всички възможни комбинации, включително на всички изредени пунктове.

Така или иначе, на 13 май в Хмелницки започна ядрения етап на Третата световна…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 330, Jul-Aug 2023
Войната за стратегическа дълбочина. Как и кога ще приключи спецоперацията
Това е основният въпрос – за така наречената стратегическа дълбочина.Може ли да се каже, че се очертават контурите на пр...
    Какво се крие зад „украинския проект“ – нещата не са много сложни
Политическите ционисти от над 20 години осъществяват свой "украински проект", а именно да се построи на територията на У...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com