Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Русия – САЩ: започва истинската война
10.2023

Би трябвало да сте разбрали, че Третата световна война е започнала.

Колосалните противоречия, натрупани през последните 100 години, отново се решават чрез голяма война. Може би най-голямата от досегашните.

А "на война, като на война". Най-важни са оръжията.

Заради това пиша, че "след тунела идва нов тунел", т.е. от досегашния световен ред излизаме към нещо непознато и без аналог в миналото.

Западният свят вече го няма. Това призна и държавният секретар на САЩ Блинкен, който каза: "Това, което преживяваме сега, е тест за силата на световния ред, възникнал след Втората световна война. Нещо повече, това е неговият край".

Ще припомня, че в резултат на Студената война се появи еднополюсният Вашингтонски световен ред, който започна да се разпада още през първите 10 години на ХХI век. Сега сме в прехода към нов световен ред, чийто изход зависи от войната между Русия и САЩ.

На сегашната сесия на ООН Сергей Лавров каза: "Срещу нас воюва целият Запад. Всичко ще се реши на бойното поле".

Преди него Путин каза: "САЩ участват пряко във войната".

Шойгу добави: "Войната в Украйна трябва да спечелим".

Володин каза: "Украйна ще престане да съществува, ако не капитулира на условията на Русия".

Нещо да не е ясно?

Това е моментът, в който се намираме. Светът е в нова голяма война. От едната страна са САЩ – от другата – Русия. В по-широк контекст: САЩ и Западът срещу Русия – Изтокът и Югът.

А "на война, като на война". Най-важни са оръжията.

Започва етапът на горещата война на Русия срещу САЩ и НАТО на територията на Украйна. И извън нея.

Едновременно се разгръща още по-важната война – икономическата. Както и най-важната – информационната и идеологическата. Хоризонтът ще е целият ХХI век.

Заради това пиша, че Специалната операция постепенно преминава в Дългата война на Русия. Тя няма къде да бърза. Американската и въобще западната империя се срива. Това са последни издихания. Разпалиха и войната в Украйна, но Русия издържа и преминава в контранастъпление.

САЩ също ескалират. Останките от предишната Украйна вече не са им интересни. Започнаха войната заради природните ресурси – най-богатите райони и промишлената база на Украйна, които обаче вече се намират на териториите, които Русия освободи и контролира. Преди всичко Донбас с неговия потенциал от стотици трилиони долари. Западната и централната част на Украйна не представляват за американските корпорации, начело с BlackRock, интерес.

Киев е разгромен, няма никакви планове за действие в конфликта. Той не притежава субективност и е марионетка.

Западът губи военната фаза и по "линията Суровикин", уникално военно съоръжение, и се опитва да спасява неспасяемото чрез политически маневри и с нови оръжейни доставки.

По отношение на маневрите Москва отговори, че няма да има никакво прекратяване на огъня.

По отношение на спекулациите, как ще завърши конфликта – с корейски или афганистански сценарий, Русия отговори, че основания за преговори може да има само на базата на началните искания. Има и други сценарии – замразяване на войната, опустошена Европа, Втора студена война и т.н. Но това, както се казва, са мечтите на отрязаната глава. Защото в САЩ всичко се разсипва. В края на октомври започва новата им финансова година. А с нея, най-вероятно ще е Втората велика депресия със срив на фондовия пазар в Ню Йорк. Катастрофата може да започне всеки момент.

Но въпреки това, САЩ ескалират в Украйна. Става дума за доставките на тактическите ракетни комплекси ATACMS или на тактически ядрени бойни глави.

Защо са тези танци около американската ATACMS? Защото тя е далекобойна ракета с касетъчни и други заряди, с обхват около 300 км, а с допълнителни резервоари – 1000 км.

Заради това Путин и Лавров казаха, че САЩ вече пряко участват в конфликта на страната на Украйна, а това означава ядрен сблъсък.

И, тъй като войната се води преди всичко с оръжия, повечето засекретени, ще се опитам да обясня какво ставаше за кулисите през месец септември.

Ставаха много важни неща:

  • Русия въведе на бойно дежурство тежката си междуконтинентална балистична ракета "Сармат". /виж стр. 10-13/
  • оказа се, че 10 руски атомни подводници са доближили бреговете на САЩ от Изток и запад срещу което САЩ протестираха.
  • САЩ протестираха и срещу появата на руски кораби с хиперзвуковите ракети "Циркон" на 90 км от бреговете им.
  • по същото време в Украйна с "Кинжали" и "Искандери" бяха унищожени основни натовски обекти, централи и складове. "Кинжалите" влязоха в серийно производство;

Ставаха и други важни неща:

- по същото време Западът отправи искане към Русия да спре развитието на супероръжието "Алабуга". Вероятно това е ракета с електромагнитен характер. Това означава пълно блокиране на НАТО и неговите системи – танкове и кораби спират, самолети, хеликоптери и дронове се разбиват, комуникационното и контролно оборудване излиза от строя, вражеската армия се връща в каменната ера;

- по същото време на територията на САЩ ставаха още по-странни неща, а именно, на военната авиобаза Дайс (в щата Тексас), където са разположени стратегическите ядрени бомбардировачи В-1В, в това число и излитащите към Русия с ядрено съоръжение. На 16 септември базата беше напълно блокирана. Вашингтон обвини Москва, по-точно активността на свръхмощните радари на Русия – в Куба, въпреки че разстоянието е повече от 2000 км. Разбирате ли за какво става дума? От 2000 км Русия блокира дейността на най-важната ВВС база на американска територия.

Накрая и Путин се включи и спомена за оръжия на нови физически принципи, без аналог в света, разработвани от руската военна промишленост.

По същото време Лавров отправи нов ултиматум към САЩ да си вземат обратно зад океана ядрените оръжия от Европа, като посочи, че Русия разполага с "железни средства за давление. Русия има и други механизми, достатъчни да принудим Америка да направи това". Войната се води преди всичко с оръжия.

И само при нас от 30 години като единствени анализите ни съчетават войната, оръжията, икономиката, политиката, геополитиката, геоикономиката, шпионажа, геофизиката, биотероризма. Заради това сме на върха на така наречените алтернативни меди, за разлика от някакви "геополитици", "експерти", "политолози" философи, юристи, социолози, историци и т.н. плямпала и тъпаци, които не стават за портиери в хангарите за бързото хранене McDonalds.

Що се отнася до информационната война, това което четете от 30 години в "Строго секретно" е много важна част от нея. Тази война няма да свърши скоро.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 332, October 2023
Защо и как беше убита Даяна
Този анализ, който започнахме още през август 1997 г., се нуждае от много внимателно четене. Ако не го разберете, го ост...
    Готвят ни ново издание на COVID-измамата
Светът се покрива с нова COVID-пандемия. Шефът на COVID-кръстоносците ни съобщава, че, ако не си направим ваксини, подле...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com