Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България е в нова национална катастрофа. Мисията приключена
10.2023

Отново някакви избори. И отново същите игноранти, неграмотници, простаци, бандити, идиоти са на сцената, въпреки че преставляват само 10 на сто от българите. Това е мафията. А останалите 90 на сто ги няма. Както я няма вече и България, която е в нова национална катастрофа...

...След 19 години членство в НАТО България е в нова национална катастрофа.

За 19 години членство в НАТО сме давали по една вноска на година – 1 милиард долара, или общо – 19 милиарда.

Четири американски бази, всяка по 250 милиона на година – пропуснати ползи, равно на 1 милиард. По 18 години – прави още 19 милиарда.

2 милиарда за самолетите на бандита от Банкя. Парите отдавна са дадени, самолети няма да има, 2 милиарда – откраднати.

По заповед на САЩ (НАТО) опростихме на Ирак – 2 милиарда.

По заповед на САЩ бяха унищожени – оръжия, техника, военна инфраструктура и боеприпаси за около 60 милиарда. Хиляди самолети, вертолети, танкове, бронемашини, автомобили, складове, казарми.

Или, за 19 години дадохме на НАТО 110 милиарда! Остана ни военна техника за около 5-6 милиарда.

Но това са "стотинки" в сравнение с организирания от ЕС колосален грабеж и унищожение на България.

Става дума най-малко за 500 милиарда евро.

Откъде са тези половин трилион евро?

Към 1989 г. България разполагаше с основни фондове и трайни активи за около 50 милиарда лева, които по тогавашния курс правеха 50 милиарда долара. Но стойността им беше подценена, тъй като при социализма никой не предполагаше, че това ще има значение.

Реално тези активи бяха за около 150 милиарда долара. В населението имаше спестявания за около 20 милиарда долара, които бяха ограбени чрез краха на банковата система в началото на 90-те години.

Но това не е всичко. През 15-те години до 2005 г., въпреки че изплатихме дълг за около 10 милиарда, натрупахме нов за над 12 милиарда евро. Загубите от тяхната липса обикновено са още 12 милиарда долара. Общо около 250 млииарда евро.

Далаверите на М. Велчев и Кобургготски с трансформирането на дълга и нереализирани изгоди са още 5 милиарда евро.

Изнесени от олигарсите още 15 милиарда – общо над 280 милиарда евро.

Това означава, че в най-общи линии грабежът на България след 1989 г. до 2005 г. възлизаше на около 280 милиарда евро.

След 2005 г. при Сакскобургготски се пръкна и бандита бойко Методиев Борисов, който добави за последните 15 години още около 120 милиарда евро, според многобройни независими оценки.

Заради това от години пишем, че от България бяха откраднати около 400-500 милиарда евро и че грабежът продължава. В ЕС и НАТО.

Какво са 500 милиарда евро, които тогава бяха поне с 50% по-висока покупателна сила, отколкото днес.

Това са хиляди камиони "Камаз", натоварени с пачки от 100-доларови евро.

Или друго сравнение. За едно предприятие с най-нови технологии, изграждано от нула, ангажиращо 350-400 души, са необходими днес около 16 милиона евро. 500 милиарда евро са… 25 000 най-нови завода,даващи работни места на над 8 милиона българи.

 • Това е строителството на 100 атомни електроцентрали като "Белене";
 • Това е строителството на 1 милиард квадратни метра супер луксозни жилища, т.е. на всеки българин по 120 кв. м., а на всяко семейство по 500, и решаване на жилищния проблем за целия ХХI век;
 • Това е строителството на 50 000 км автомагистрали (в момента действат около 600 км) и на 100 000 км железопътни линии;
 • Това е строителството на нефтопреработващи комбинати с мощност 1 милиард тона нефт, т.е. 2 пъти цялото производство на Русия, и изграждането на 150 000 км магистрални нефтопроводи;
 • Това е изграждането на автомобилостроителен гигант с качествата на "Мерцедес" за производство на 75 милиона леки коли годишно;
 • Това е производството на 50 000 супер модерни изтребители и на 150 000 танка.

Вероятно равнището на брутния национален продукт днес щеше да бъде 5 пъти по-голям от онзи през 1989 г. Ако бяха запазени социалните принципи на разпределение, сега жизненото равнище на българите щеше да бъде 5 пъти по-високо, т.е. средногодишният доход на един българин щеше да бъде около 60 000 евро. Реалните приходи щяха да бъдат обаче по-високи, тъй като тогава издръжките за жилище и енергия бяха около 5 пъти по-ниски отколкото сега.

Това е огромният, невероятен, безпрецедентен грабеж на България, покрит с една дума "демокрация", въпреки че във всяка демократична държава тези хора щяха да бъдат разстреляни, обесени, разчекнати и хвърлени на крокодилите в зоологическата градина.

Къде отидоха все пак тези пари, кой ги открадна?

Така стигаме до днешните реалности. Погребението на реалния социализъм се оказа най-добрият бизнес в историята на световния капитализъм. От така нареченото трансформиране, приватизиране и раздържавяване на бившия социалистически лагер забогатяха фантастично най-безогледните бизнес-гангстери на Запад.

Парите на източноевропейските бандити преминаха в ръцете на наднационалните корпорации и банки. Прошка няма. Борбата е на живот и смърт.

На Запад отидоха и ограбените от България стотици милиарди евро.

България продължава да затъва в блатото на грабежа, изостаналостта и корупцията. Възможностите за излизане от него стават все по-малко и нулеви.

На България ? беше отредена ролята на загиваща нация в сценарий, подпомаган от появилата се след 10 ноември "нулева политическа класа".

Насаденият ни режим след 1990 г. е антибългарски, геноциден, антинароден, антинационален, арогантен, просташки и бандитски в политиката, икономиката, образованието, отбраната, науката, здравеопазването, културата, спорта, медиите. Навсякъде.

На върха на мафиотската пирамида се докопаха неграмотни простаци и селски бандити.

Само за 30 години един древен народ и държава бяха превърнати от тях в черната дупка на Европа и в дрипата на европейската цивилизация..

България стигна до задънена улица на своето историческо развитие по всички параметри.

Властта и обществото са пропити от корупция, държавният апарат не изпълнява никакви социални и национални функции. Всичко е злокачествено болно и е огромна лъжа.

Извършено бе преразпределение на националното богатство в мащаб, който е безпрецедентен в Европа.

Приватизацията беше разграбване на създаденото от поколения българи национално богатство. След 1989 г. се извършва систематично разграбване и унищожение на страната, отслабване на българската държавност, обедняване на огромна част от българите и стремително задълбочаваща се социална диференциация.

Спадът в икономиката и жизнения стандарт е само елемент на тоталната криза и катастрофа. Нейни прояви са и демографският срив, ниската продължителност на живота, голямата емиграция, променящата се във вреда на българската народност етническа структура, влошаващата се екологична обстановка, деморализацията и деградация на младото поколение, ескалиращата престъпност, корупцията, ерозирането на българската идентичност и патриотизъм, национална култура, липсата на обединяващи национални идеали.

Негативните процеси достигнаха критична граница, след която стават необратими.

България е първа в света по-най-бързо намаляващо население.

Последното потвърждение, че България вече я няма като държава и нация, идва оттам, откъдето управляващата мафия най-малко би искала.

Предишната прогноза за "промяна на населението на европейските държави за периода 2017 – 2060 г" беше направена от ЦРУ, Статистическото бюро на САЩ и Департаментът за търговия на САЩ през 2019 г.

Сегашната е направена от още по-неудобен източник – Visual Capitalist, анализиращ 20-те държави с най-голям демографски срив.

България е на първо място. Досега, след 1990 г. е загубила 20% от населението си, до 2050 г. ще загуби още 22%, до около 5 милиона, и реално българите ще престанат да съществуват като национално-образуващ етнос.

За това предупреждаваме от 30 години – България е ликвидирана, мисията е приключена. Виновникът е мафията и нейните покровители САЩ и англо-саксонският ционизъм.

Става дума за планирана операция за унищожението на страните от Източна Европа, независимо от тяхната сегашна ориентация. Защото най-унищожени са именно бившите социалистически страни – България, Румъния, Словакия, Беларус, Унгария, Полша, Украйна, Сърбия, Словения, Естония, Литва, Латвия, Молдова…

Крайно време е да се разбере за какво става дума – за война на унищожение на САЩ и Запада срещу Русия, Източна Европа и Евразия.

И отново най-жестокото потвърждение е България, която е в безпрецедентна демографска катастрофа, без шанс да я преодолее.

До 2050 г. българите ще изчезнат като нациообразуваща съставка, а оттам и държавността на България. Така си "отиваме в нощта".

Чудеса в демографията не стават. Тук са нужни десетилетия да се спре сривът, което при сегашната структура и тенденции е невъзможно.

Нещата са страшни…

България е на първо място в света по смъртност на населението с 16,6 промила още от 2015 г., като смъртността е около 112 000 души на година, а раждаемостта е 62 000.

От тогава България е и с най-големия отрицателен естествен прираст в света, което е дори по-страшно и от най-високата ни световна смъртност.

Съчетанието на двата показателя дава контурите на най-страшната катастрофа в историята на България – демографската.

Според официални данни населението в България към юли 2020 г. е 6,3 милиона души, но реално са 0,8 милиона по-малко, т.е. под 5,5 милиона, от които 2,1 пенсионери. На този фон всякакви приказки за структурата на населението нямат смисъл.

България се оказа болният човек на Европа. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.

Това е световен рекорд. България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има по-малко, отколкото през 1945 г., т.е. непосредствено след Втората световна война, която беше национална катастрофа, докарана ни от монархо-фашизма на Борис III.

По-кризисна страна не е имало в Европа през последните 90 години. Няма и да има през следващите 50 години.

Реално ситуацията на България е екстремният израз на онова, което се случва с повечето източноевропейски нации.

Защо депопулацията е така характерна именно за Източна Европа? Защото този процес е най-характерен за неоколониализма, в който тези държави попаднаха след 1990 г.

В страните от Източна Европа жизненото равнище се държи на високо равнище, което увеличава смъртността, намалява раждаемостта, принуждава новите европейци да стават доставчик на гастарбайтери, да мият дебелите задници на западноевропейците, да стават пазачи, келнери, градинари, санитари и прочее слуги.

На второ място, в Източна Европа вече няма нищо полезно за паразитиране, освен евтината работна сила.

На трето място, процесът на депопулация е стимулиран от глобализирането, което превръща Източна Европа в демографска пустиня.

На четвърто място, тази територия се "чисти" за всеки случай, ако настъпи геофизическа или климатична катастрофа и се появи необходимост от масово преселване от Запад на Изток.

На пето място, за западните паразити е необходимо да унищожат навреме цивилизационния идеологически, икономически и религиозен конкурент. А конкурентът на умиращата Европа е само един – Евразия. Тъй като Източна Европа винаги е била естествена зона за влиянието на Евразия, съответно е необходимо депопулиране на тази територия.

Най-унищожената страна е България.

От 30 години България е държава на дегенерати, управлявани от идиоти. Държавата престана да бъде партньор – корупция, примитивизъм, некомпетентност, подкупни съдилища и прокуратура, политизирани тайни служби, няколко хиляди престъпници на свобода, порочна данъчна система, разигравани под масата търгове, за да се стигне до сегашната ситуация, в която в България прилично живеят само 1 на сто, а останалите 99 на сто се лумпенизират и нямат мотивация за живот.

Оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност – първи, по сива икономика – първи, по скъпи кредити в ЕС – първи, по спад на трудова заетост – първи, по скъпа енергия – първи. Последни по качество на здравеопазване и образование. Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления.

Начело на правителството, след един дебелогъз, крадлив и нагъл селски бандит дойдоха наркомани и провалени емигранти, не по-малко крадливи.

Но в общоприетата формулировка "България е в нова национална катастрофа" има противоречие, защото се оказа, че България не е преминала през етапа на националното изграждане.

Това е много важно, за да се разбере случващото се.

Ще поясним.

Под нация разбираме съвкупност от хора, които доброволно следват определени духовни ценности и произтичащите от тях норми на поведение. Нацията се строи на базата на по-простото национално обединение – народът. Когато народът е в процес на по-висшето национално строителство, той въвлича в своя състав другите разнородни елементи със своите духовни ценности и норми на поведение, своя език и култура.

Така, след завършване на преходния период на националното изграждане, главен инструмент на националното строителство стават социалните институти – училищата, университети, театрите, музеите, печатът, книгоиздаването, радиото и телевизията. С тяхна помощ се разпространяват и поддържат единните национални духовни ценности.

След 1990 г. България в новите условия не може да се изкачи от равнището на народонаселение до равнището на "национална държава". Заради това не може да се говори за "национална катастрофа", тъй като не беше формирана българската нация в новите условия.

България все още не може да мине етапа на националното изграждане. И може да се окаже една нереализирана нация, като държавата, от защитник на народа беше преобразувана в унищожител на своите граждани. Жестока истина за случващото се с територията насред Балканите.

Но какво е България?

Днес България е е колония на САЩ, която вече не представлява никакъв интерес за никого и е оставена на самоунищожение.

Кои са основните признаци, при чието наличие някоя държава се определя като колония:

 • 1. Външната политика напълно се контролира от чужда държава? Да.
 • 2. Политическа несамостоятелност на колонията? Да.
 • 3. Ключовите длъжности се утвърждават само с разрешение на метрополията? Да.
 • 4. Географска обособеност на колонията и нейна отдалеченост от метрополията? Да.
 • 5. Налагане на колонията на заробващи икономически договори от страна на метрополията? Да.
 • 6. Финансова зависимост на колонията от метрополията? МВФ и Световната банка.
 • 7. Статутът на българските аборигени е винаги по-нисък от статута на пратениците на метрополията? Да.
 • 8. Насаждане сред аборигените на чужда култура, религия и език? Да.
 • 9. Включване на колонията във военни съюзи на метрополията и участие във военни конфликти на страната на метрополията? Да.
 • 10. Дали сме колония или не? Да, в 100 процента.

България е колония, окупирана от глобалната англо-саксонска ционистка мафия, която ни набута и във войната в Украйна, окупирана от същата мафия от политически и професионални терористи.

Това е замисленият от тях геноцид на православието и славянщината. Не американци, англичани, французи и ционисти умират в бой, а славянските православни народи се самоунищожават.

Сега разбирате ли какво се случва в Българя през последните 30 години и защо?

Това променя изцяло фундаменталната постановка на въпроса "какво да се прави" и означава само едно нещо – ако не искаме да изчезнем, трябва да отсечем клона, на който ни бесят.

Единственото спасение на България – като несъстояла се държава и нация, е единствената все още възможна класическа антиколониална и национално-освободителна борба, съобразена с новите условия.

Това се отнася за цялата планета. Голямата картина е, че 99 на сто от хората по света са срещу 1 процент паразитираща мафия и местните ? лакеи. Ако те ни победят, историята на човека, като биологичен вид, ще стигне до своя край в небивала катастрофа.

Добре дошли в най-голямата битка в историята на човечеството, в която така или иначе участвате, защото сме участници в самия живот и сме на кръстопътя на тази битка.

Предстои появата на въоръжената структура – национална и глобална. Процесът е започнал.

Пътят ще бъде много-много дълъг.

Имаме ли шанс? Минимален. Последният вагон на последния влак отминава пред очите ни. След това ще останем сами да стърчим на перона на историята…

Но все пак трябва да се опита.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 332, October 2023
Пред нова война в Европа. Ескалацията ще е ядрена
Есента започна с изостряне на ситуацията на линията Балтийско – Черно море: трите балтийски държави, Полша, Румъния, Бъл...
    Как ЦРУ и режимите в Киев и София ограбват US-данъкоплатците /2/
Обикновено работим c проверена собствена информация или ако се налага препроверена информация от чужди известни автори и...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com