Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

„Авангард“ и „Сармат“ са готови
Комбинацията е "шок и ужас"
Оръжеен анализ на „Строго секретно“

В началото на септември новата руска стратегическа ракета "Сармат" влезе на въоръжение.

Това означава, че ракетата на безспорното руско ядрено превъзходство е вече в силозите и на шасита, и е готова за използване, като оръжието на тоталното възмездие.

Само една "Сармат" може да изгори и унищожи напълно 700 000 кв. км., т.е. Англия или Франция.

След излизането на Русия и САЩ от Договора за съкращаване на стратегическите нападателни въоръжения /СНВ-3/ светът се промени коренно.

Това е най-важната тема на стратегическо равнище. Да й отделим отново повече внимание, особено на съчетанието "Сармат" с "Авангард". И защо, ако Русия има "Сармат" й трябва още и "Авангард".

Ще се опитаме да отговорим възможно най-разбираемо.

„Сармат" е ракетата-носител, чиято цел е да достави товара от точка А до точка Б. Този товар може да бъде и ядрен заряд. Но "Сармат" може да изведе в орбита и мирен сателит - не е задължително да е оръжие.

Разбира се, основната цел на "Сармат" е именно доставката на ядрен заряд. Той се намира в предната част на ракетата и се нарича "бойна глава".

С други думи, ракетата носител е като локомотив, който движи вагона с товар (бойната глава).

"Сармат" е ракетата-носител.

"Авангард" е бойната единица, която се зарежда в „Сармат". И не само на него. "Авангард" може да ce носи и от други ракети. Просто "Сармат", като най-мощната ракета, може да хвърли няколко "Авангарда" на вражеска територия наведнъж.

Какво е специалното за "Авангард".

Двете ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 333, Nov. 2023
Последната война на ционистки Израел
На 7 октомври ционисткият режим в Тел Авив започна поредна етническа чистка срещу Ивицата Газа. Микроструктурата на изра...
    „Четиримата конници“ фучат над главите ни
"Никога не е толкова лошо, че да не може да стане по-лошо" се оказа отново истина.Залогът този път е възможно най-високи...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com