Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
„Четиримата конници“ фучат над главите ни
11.2023

"Никога не е толкова лошо, че да не може да стане по-лошо" се оказа отново истина.

Залогът този път е възможно най-високият.

Въпреки че от 55 години присъствам в глобалната журналистика и стратегически анализ в най-горещите периоди и места, не си спомням такава динамика, която се променя не с дни, а с часове и минути. Заради това не съм сигурен и за моето бъдещо присъствие, което в момента е "последна грижа" за мащаба на ставащото, т.е. дали ще има следващ брой на вестника.

В момента голямата война е неизбежна. Светът се носи с бясна скорост към самоунищожение. Предсмъртният рев на отиващото си се смесва с галопа на "четиримата конници" на Апокалипсиса над Земята.

Не съм привърженик на Библията, но в случая и тя върши работа.

"Четиримата конници" на Апокалипсиса са фигури от християнската религия, появили се за първи път в Стария завет на Захария и в "Книгата на Езекиел", като наказания от Бога. По-късно се появяват и в Новия завет "Откровение" Апокалипсис от Йоан от Патмос.

Четирите същества, изпратени от Господ, патрулират Земята на бял, червен, черен и блед кон.

Първият конник носи лък и корона и язди бял кон, като олицетворение на завоеванията или на Антихриста.

Вторият конник носи меч и язди червен кон, това е създателят на войната.

Третият конник е търговец на храни, язди черен кон и символизира глада.

Четвъртият конник е смъртта и язди блед кон.

Ако проектирате тези конници върху ситуацията в света ще разберете защо ги използвам не само като алегория, но и като реалност – глад, биотероризъм, земни зверове, война.

Ревът на техния галоп покрива нови райони. От войната, разпалена от тях в Украйна, те се пренесоха към Палестина. Войната на световния ционизъм срещу човечеството се обедини "две в едно". Тази истина трябва да се каже. Техният проект "Трета световна война" е пуснат. Сега върви последното обратно отброяване на няколко фронта едновременно.

Неведнъж писах, че Западът готви Shock Event, т.е. "ново събитие, променящо света". Настъпват "последните времена" в техния сценарий за дехуманизация на човека и обезличаване на човечеството, т.е. замяна на човека с някакви хибридни безполови същества и обезлюдяване на планетата чрез унищожението на 7 милиарда "ненужни", за да останат само те.

Към Украйна прибавиха Палестина. Утре ще се опитат с Китай – Тайван, КНДР – Южна Корея, Балканите, централна Европа.

Тяхната цел е създаване на контролен хаос, за да се предизвика глобална война, след което Западът да установи Нов световен ред.

Всички "теории на конспирацията" се оказаха истина. Преустройството на света върви пред нашите очи.

Такава турболентност и кризисен преход не е имало досега в историята. Причината е проста. Досега участващите в конфликти страни не са разполагали с толкова унищожителни оръжия. Тук ще направя уточнение - досега Западът никога не е бил по-слаб във военно отношение спрямо Русия, която му отправи предизвикателство, начерта своите червени линии и започна бавно да се спуска от планината.

Точката на пресичането може всеки момент да премине в "ядрената 2023 г."

Стартовият изстрел може да е поредната агресия на последната държава на расизма и апартейда Израел срещу Близкия Изток. Кандидати за нов месия не липсват – психопатът военен престъпник Нетаняху /Милейковски/, наркоклоуна Зеленски, онази с "Fuck the EU" от Държавния департамент Нуланд /Нуделман/... Навалицата е голяма и всичките са от едно племе.

Досега съм избягвал да използвам думите кретени, идиоти, дебили. Но вече не се получава. Начело на Запада са откровени психопати, самоходни дъртаци – педофили, банкерчета, оженени за баба си, крале – хомосексуалисти и много други екземпляри, които ще са гордост за всяка лудница, почетни гости в затворите на Ирак и Иран, или със запазено място на първия ред на скамейката на новия Нюрнберг, което няма да им се размине.

Но, не сега. Не сега. Защото в момента светът е на автопилот, който вече го няма. Защото за първи път след Втората световна война няма никаква дипломация, никакви лидери, никакви международни организации, никакви преговори, никакви договори, никакви "червени телефони". Старият свят се срина и на повърхността плуват скелетите на конфликтите. Оказа се, че скелетите са много. Навлязохме наистина в библейски процес на скелети, конници, месии и т.н.

Истина е, че Русия започна да се готви за катастрофата, която вече не може да бъде поправена, отдавна. Преди всичко – с оръжията, които, парадоксално, този път могат да спасят човечеството. Именно оръжията на Русия.

Последният момент беше дератифицирането от Москва на Договора за всеобща забрана на ядрените оръжия. С това последният договор от миналите времена остана в миналото. Започва нов етап, в който Русия е лидер в оръжейната и преди всичко в ядрената област. Но дали това ще вразуми запада не знам. Нещата там са зад линията на неадекватност, на деградация на елитите, и на опитите за запазване на всяка цена откраднатото, награбеното, завлеченото, излъганото, превзетото.

Не е вярно, че варварите са съборали Рим. Самият Рим се е варваризирал и изгнил отвътре. Със съвременния Запад става същото. Той е изгнил отвътре и нищо не може да го спаси.

Но алтернатива все пак има. Става дума за последната среща на китайската инициатива "Един пояс, един път" и за срещата на Си Цзин Пин и Владимир Путин, които се опитват да отстранят щетите, нанесени на света от САЩ чрез хармонизиране на голямото евразиатско пространство, на "Един пояс, един път", на структурата на новия свят, на бъдещето чрез синергията на цивилизациите.

На този форум беше представен, по един или друг начин, целият свят – 150 държави и 30 международни организации.

Има две причини за този успех. Първата е, че старият свят си отива. Защо си отива – е ясно. Не е ясно какъв ще бъде новият свят. Именно контурите на този свят се обозначават все по-ясно от проекта "Пояс, път".

Втората причина за успеха на тази инициатива е, че тя работи, т.е. става носеща конструкция на глобалното съобщество с единна съдба.

Това наистина звучи красиво. Но в момента над главите ни фучат "четиримата конници" на Апокалипсиса.

Заради това, на въпроса "какво предвиждам отговарям": след тунела виждам нов тунел, как ще минем и излезем от него - никой не знае.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 333, Nov. 2023
„Авангард“ и „Сармат“ са готови
В началото на септември новата руска стратегическа ракета "Сармат" влезе на въоръжение.Това означава, че ракетата на без...
    И този брой на "Строго секретно" е извънреден
Както повечето последни броеве, така и този брой на "Строго секретно" е извънреден. Не само заради извънредната ситуация...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com