Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тема на месеца
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
55 години цветни контрареволюции. Робърт Максуел: в СССР и Източна Европа /1/
03.2024

Заглавието може да бъде и "От Робърт Максуел – вербовчика на Горбачов и Луканов, до Гислейн Максуел и Джефри Епщайн. И обратно."

Това четиво изисква повишено внимание. Или го прочетете отново няколко пъти. /Едновременно предупреждаваме всички плагиати и аматьори на лесните пари, че "още не сме ви почнали"./

…Началото на 2024 г. започна с разсекретяване на нови файлове около "аферата на века" на елитния секс-трафикант Джефри Епщайн и неговата не по-малко елитна помощничка Гислейн Максуел, дъщерята на супер мошеника Робърт Максуел.

Разкритията вървят в две посоки:

1. Допълва се списъка с 200 имена на пътувалите до острова на Епщайн за сексуални развлечения с непълнолетни момичета сред които:

 • 42-ят президент на САЩ Бил Клинтън;
 • 45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп;
 • Джордж Буш – старши;
 • Джордж Буш – младши;
 • Борис Джонсън;
 • Марк Цукърбърг;
 • Харви Уейнстайн;
 • Линдси Греъм;
 • Бил Гейтс;
 • Наум Хомски;
 • Алън Дершовиц;
 • бившият вицепрезидент Ал Гор;
 • принц Ендрю;
 • експремиерът на Израел Ехуд Барак;
 • създателят на "Звездни войни" Джордж Лукас;
 • Леонардо Ди Каприо;
 • Брус Уилис;
 • Кевин Спейси;
 • Майкъл Джексън;
 • Наоми Кемпбъл;
 • Дейвид Копърфилд;
 • авторът на теорията за "Големия взрив" Стивън Кохинг и др.

И втората посока:

- че Епщайн и Гислейн Максуел /както и нейният баща Робърт Максуел/ са били шпиони на Израел, които са използвали непълнолетни момичета за шантажиране на политици в САЩ и по света, за да работят или информират израелския МОССАД.

Нас в случая отново ни интересува повече Робърт Максуел, една от основните фигури в сценария на перестройката на Горбачов, който също работеше за МОССАД и британската Mi6 и най-вероятно беше вербовчикът на Горбачов. И на Луканов.

***

Но да започнем отпред назад, т.е. от "аферата Епщайн" към "аферата Максуел". И обратно.

На 6 юли 2019 г., с ареста на милиардера Джефри Епщайн в Ню Йорк по обвинения в педофилия и блудство с десетки непълнолетни и организиране на голяма педофилска мрежа в САЩ, започна „скандала на хилядолетието“, една от най-мръсните операции на така наречената „дълбока държава“ и на израелския Моссад, която взриви цялата западна върхушка.

И в момента няма нищо по-радиоактивно от Педогейт на Епщайн, която продължава вече 5 години.

Десетки, а вероятно и стотици непълнолетни момичета и момчета са били експлоатирани в Ню Йорк и Флорида според схемата „масажи“, като с тях са блудствали в имението на Епщайн в Ню Йорк, на частния му остров или в резиденцията му в Палм Бийч, Флорида. В тях са участвали знаменитости на политиката – демократи и републиканци, от Холивуд, Уол Стрийт, Вашингтон, шпионските централи, „дълбоката държава“, масонерията. освен вече споменатите са и Тони Блеър, Ричард Брансон, Гислейн Максуел, Едгар Бронфман, принц Пиер де Аренберг, Стийв Форбс, Дъстин Хофман, Мик Джагър, Джесика и Хана Ротшилд /от британското разклонение/, Евелин и Едуард де Ротшилд /от френското разклонение/, принц Салма Сауд, Лари Самърс, Доналд Тръмп, Иванка Тръмп и милиардерът Лесли Уекснър, бившият губернатор на щата Ню Мексико Брус инг, бившият кандидат за президент на демократите Бил Ричардсън, Питър Сорос – племенник на Джордж Сорос, и др., които така са се омешали в секса и политиката на САЩ, че вече не могат да бъдат извадени от нея без да бъдат ликвидирани.

Заради това и 66-годишният Епщайн можеше да бъде осъден на 45 години затвор. Или да бъде ликвидиран.

От своя страна Епщайн е бил редовен посетител на клуба на Доналд Тръмп в Мар, е Лаго.

Още преди години стана ясно, че и Бил Клинтън е посещавал много често "острова на оргиите", т.е. частния остров на Епщайн до Брега на Порто Рико, като самолетът на Епщайн е бил наричан „Лолита експрес“. Бил Клинтън е летял с този самолет поне 26 пъти.

Тези обвинения се появиха още през 2016 г., когато медиите около Тръмп атакуваха Хилъри и Бил Клинтън като "сексуални престъпници".

Всъщност скандалите около Епщайн бяха по-отдавна, откакто беше създал цяла педофилна мрежа за обслужване на властовата пирамида в САЩ и на Запад.

Още през 2007 г. Епщайн прекара 13 месеца в затвора, в който през специален вход идваше само да нощува, докато това крило се водеше в „ремонт“.

Джефри Епщайн беше и собственик на крупен хедж-фонд, но преди всичко беше най-големият сексуален престъпник в историята на САЩ, доставчик на световната върхушка на „живо месо“ – момичета и момчета на възраст от 5 до 16 години. Доставките са идвали от специални агенти от най-бедните страни, както и от Балканите след войната в Югославия.

Сред най-усърдните доставчици на „живо месо“ за Епщайн беше Гислейн Максуел – дъщеря на британско-еврейския мошеник Робърт Максуел, водещ шпионин на МОССАД, самият участник в безброй скандали, починал от „инфаркт“ и паднал в океана от своята яхта „Гислейн“ до бреговете на Испания през 1991 г., но най-вероятно убит или хирургически префасониран и изтеглен от МОССАД от „бизнеса“.

Епщайн и Гислейн Максуел са се срещнали още преди 1990 г. в Ню Йорк, посредник е бил нейният баща – Робърт Максуел, който е свързал и Епщайн с МОССАД, т.е. е бил вербовчик за израелското разузнаване, както на секс-престъпника Епщайн, така и на собствената си дъщеря – Гислейн.

Това подсказва, че скандалът с Епщайн е една от най-мръсните операции на МОССАД и ще продължи да се развива.

Епщайн, като агент на МОССАД дълго време и е бил използван като хъб за събиране на компроматериали за почти всички членове на американската и глобална върхушка, за техните сексуални престъпления и т.н.

Епщайн е операция на ционизма и "дълбоката държава" с цели, които тепърва ще се разкриват.

Ето защо веднага след ареста на Епщайн през 2019 г. се появиха предположенията, че или ще бъде "самоубит", или ще бъде изтеглен с поредната шашма на МОССАД с подмяна на трупа и укриване на титуляра на тихо място, където, след хирургическа намеса ще продължи да живее и да шантажира онези, които треперят от аферата.

Епщайн беше задържан в Манхатънския корекционен център под специален надзор, изключващ всеки опит за самоубийство.

Но на 10 август 2019 г. в 7.30 часа "трупът" на 66-годишния Епщайн беше изкаран от затвора и потегли към моргата. Съобщено беше, че се е самоубил в килията си – обесил се е с чаршафи, завързани за леглото. Забравиха, че в тези килии леглото няма височина, за да може да увисне на тях.

Ясно беше, че е бил или "самоубит" от МОССАД, за да се спре колосалният скандал, засягащ цялата американска и световна върхушка, или е бил изтеглен пак от МООССАД.

Последваха и снимки, доказващи, че носът и ушите на изкарания от затвора "труп на Епщайн" нямат нищо общо с носа и ушите на истинския Епщайн. Същото се отнасяше за очите, чертите на лицето, веждите и т.н.

Изводът можеше да е, че истинският Джефри Епщайн е бил изведен от затвора в Ню Йорк и вместо него е бил поставен друг труп, т.е. старият номер на Моссад.

Списъкът на Епщайн показва, че финансист педофил е бил член на израелската разузнавателна служба МОССАД и е изнудвал даже елита на Израел с информация, събирана със секс шантажи. И бившият израелски премиер Ехуд Барак беше идентифициран в новото досие. Той беше министър-председател на Израел от 1991 г. до 2001 г., след като в продължение на 35 години се издигна до началник на Генералния щаб.

Барак се е срещал с Епщайн около 36 пъти, а през 2016 г. е сниман да влиза в къщата си в Манхатън с шал на лицето. В същия ден млади жени са забелязани да влизат и излизат от къщата. Принц Андрю, също посочен в новия списък, е бил "полезният идиот" на Епщайн и е описан от Епщайн като "трофей от Супербоул" заради влиятелните си връзки. По време на тяхното приятелство Андрю е канил Гислейн Максуел и Епщайн на светски събития в Лондон и дори им е позволил да останат в имението на кралицата Балморал.

Гислейн Максуел, която е действала като "госпожа" на Епщайн, също е тясно свързана с "медения секс капан". Баща й Робърт Максуел, британският вестникарски магнат, също беше агент на МОССАД и е осигурил връзката между Епщайн и разузнаването на Тел Авив.

Подобно на предполагаемото обесване на Епщайн в очакване на процеса, смъртта на Максуел на яхтата му Lady Ghislaine край бреговете на Испания през 1991 г. повдигна подозрения за убийство. Или за измамата.

***

Така 33 години по-късно след смъртта /или "смъртта"/ на Робърт Максуел отново се връщаме към него с няколко въпроса, имащи връзка и с днешния ден.

Ционисткият магнат Робърт Максуел беше една от най-важните задкулисни фигури на контрареволюционните преврати в СССР и социалистическите страни от Източна Европа преди и след 1990 г. Последиците от неговата дейност се чувстват и до днес, тъй като става дума не само за най-важният политически и идеологически сблъсък на ХХ век, но и за войната между основните тогавашни шпионски централи – ЦРУ, КГБ, Mi6, Моссад и т.н.

Максуел беше и основен проводник на израелския британския и американския шпионаж, към Горбачов и Яковлев и към лидерите на социалистическите страни, в това число обкръжението на Живков...

... Преди 33 години – в ноемврийската утрин на 4 срещу 5 ноември 1991 г., голото тяло на 68-годишния английски магнат Робърт Максуел /или на негов двойник/ беше намерено в атлантическите води до Канарските острови. Няколко часа по-рано екипажът на яхтата му Lady Ghislaine съобщи, че той е изчезнал.

Смъртта му предизвика потоп от догадки, сред които най-странната беше дали Максуел наистина е умрял или смъртта му е поредна мистификация.

И в миналото в „Строго секретно“ задавахме въпроса дали Максуел е умрял, дали обстоятелствата за смъртта му отговарят на истината и ако не е така, кой всъщност беше погребан в Ерусалим.

Лабиринтът, по който се промъкваше един от най-големите мошеници на века – Робърт Максуел, беше наистина много сложен за разшифроване. Още повече, че ставаше дума за човека, който беше вербовал Горбачов и Луканов. И не само.

...Максуел израсна в мрака на тайните служби на Студената война.

През 1939 г. в Англия пристигна висок и слаб словашки евреин – Ян Лудвиг Хох, дошъл да се включи в съпротивата. Беше изпратен на фронта след това беше включен в английското разузнаване. Проверката на думите на Хох, че идва от словашкото селце Слатински Доли, беше невъзможна. От евреите там не беше останал никой.

След войната Хох беше назначен в руския сектор на Берлин. Върна се в Англия. Промени името си на Робърт Максуел и се впусна в журналистиката. По навик събираше компроматериали за хората от хай лайфа, които след това използваше.

Начинаещият интригант се настани на пазара на медиите. Стана собственик на няколко вестничета, не странеше от шантажа, подкупа, кражбата.

Печатът беше само параван за дейността му. Тя си оставаше шпионажът – за Моссад, ЦРУ, Mi6. По тяхна поръчка си избра и ново занимание – да публикува биографиите на тогавашните комунистически лидери. Спечели благоразположението на Москва, София, Прага, Берлин, Варшава. По едно време ФБР даже го разследваше като съветски шпионин.

Но най-много го влечеше към Моссад. Искаше да е най-големият еврейски шпионин на века.

С какво всъщност се занимаваше магнатът? Завесата повдигна бившият израелски агент Ари Бен-Менаше през 1990 г., когато беше арестуван в САЩ за опит да продаде американски карго самолети С-130 на Ирак. Именно той посочи Максуел и един от издателите на Mirror – Николас Дейвис, като израелски агенти, които са помагали за израелски покупки на оръжие от тогавашните комунистически държави в Източна Европа за други страни, включително за Иран.

Според Бен-Менаше, Робърт Максуел е бил централната фигура на израелското разузнаване в изграждането на неговата шпионска мрежа в Москва и Източна Европа, в това число и в България.

Той разказа за шпионската дейност на Максуел в полза на Моссад.

Всъщност Максуел се появи в Москва при Брежнев още през 1978 г., наследи го Андропов, а от него Горбачов.

В Москва Максуел подписа договор с Горбачов за доставка на съветска целулоза, с която печаташе пропагандните материали на КПСС на Запад. Същото правеше и за БКП, ЧКП, ПОРП. По поръчка на Моссад и ЦРУ.

Зад тези договори Максуел переше милиарди от контрабанда на злато, произведения на изкуството, радиоактивни материали.

Пое и задачата да открива сметки на съветски, германски, чешки и български партийни ръководители в банки в Лихтенщайн, Люксембург, Швейцария. По този начин Максуел стана ключът към парите на почти всички комунистически шефове. Купи полиграфическия концерн „Макмилън“ и се опита да се набута в търговията с оръжие едновременно с Иран и Ирак. Вместо да спечели, увеличи разходите си за охрана.

Приятелите му от Моссад, ЦРУ, КГБ и Mi6 го предупреждаваха, че дейност на толкова много плоскости убива инстинкта за самосъхранение. Това беше началото на края. Максуел стана ненужен и започна да прави грешки.

През лятото на 1991 г. Максуел беше вече в безизходица. Огромното му богатство пропадаше. Свършиха евтините кредити от комунистическите правителства. Растяха исканията на другите кредитори. Максуел, който си мислеше, че знае всичко, изведнъж стана мишена на всички световни разузнавания. Трябваше да изчезне.

И на 4 ноември 1991 г. през нощта Максуел изчезна. Тялото му беше намерено, по-късно на 30 мили от яхтата. Анатомопатологът категорично заяви, че намереният труп е бил във водата само 6 часа. И че не се е удавил. Къде е бил останалите 10 часа?

Вероятно беше убит от някое разузнаване. Кандидатите бяха много. И дали трупът беше на Максуел или на негов двойник?

Заради това още през 1998 г. започнахме публикациите: „Максуел е вербувал Горбачов и Луканов“, „Максуел – агент на Моссад“…

Сега отново ще се спрем на тези наистина важни неща, които изискват наистина повишено внимание от перспективата на днешния ден.

***

Да започнем отначало.

Следствието в Англия, водено след смъртта на Максуел, чието тяло беше намерено във водите до Тенерифе на 4-5 ноември 1991 г., се съсредоточи върху откраднатите от него 700 милиона лири от пенсионните фондове на неговата фирма. Максуел използваше тези пари за спасяването на сриващата му се империя. Но следствието не се занимаваше с дейността на Максуел в Източна Европа, където според английския журналист Гордън Томас, той действаше благодарение на близките си отношения и с КГБ. Максуел е познавал Владимир Крючков, шефа на КГБ от 1988 г. до средата на 1991 г. Според Томас, Максуел се беше запознал с Крючков благодарение на Андрей Луканов.

Следваха още по-интересни спекулации. Чрез Луканов, Максуел се е свързал и със супермафиота Семьон Могилевич, който е започнал да пере парите му.

За това са били използвани и банките на Полша. През зимата на 1985 г. Максуел е летял със своя самолет до Полша, когато беше на върха на кариерата и въртеше милиарди долари, в това число поверените му от социалистическите страни.

Когато в Кремъл влезе Горбачов, за Максуел настъпи неговият звезден час и получи възможността да прави неограничен бизнес в източна Европа, започвайки от България и свършвайки с Полша.

Когато през 1985 г. Максуел кацна във Варшава, генерал Ярузелски го посрещна на червения килим, съпровождан от експерта на полската държавна сигурност, в това число на електронното подслушване.

За това пишеше Ари Бен-Менаше, бивш израелски шпионин, сътрудник и на Максуел. Бен-Менаше беше договорил по онова време износа на полско оръжие за Иран, който воюваше срещу Ирак.

През зимата на 1985 г. Максуел беше донесъл в Полша две неща – договора на полската оръжейна външнотърговска централа Cenzin с неговата фирма GeoMiliTech (GMT), регистрирана в Тел Авив, и копие от компютърната програма Promis, разработена от малката американска компютърна фирма Inslaw на Уилям Хамилтън, компютърен експерт от американската Агенция за национална сигурност (NSA). Тази програма даде на ЦРУ и ФБР предимство пред социалистическите спецслужби.

На Promis ще се спрем подробно в следващ брой. Тук ще споменем, че тази програма даде на ЦРУ и ФБР предимство пред социалистическите спецслужби. През 1983 г. копие от Promis стигна до Израел чрез друг израелски шпионин Рафи Ейтан.

Но ЦРУ и евреите се нуждаеха от човек с международни връзки, с доказани умения за преговори и далавери. На тези изисквания отговаряше само един, който беше евреин и работеше и за Моссад. Това беше Робърт Максуел...

Продължение в следващия брой.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 336, March 2024
55 години цветни контрареволюции на ционизма и неолиберализма: Горбачов /4/
Преди една година и половина почина Михаил ГорбачовЗа мъртвите или добро, или истината.Но, тъй като за Горбачов в бившия...
    Войната в Космоса: американският мистериозен Х-37В срещу загадъчните руски спътници – „матрьошки“
Войната в Космоса се разгаря "тихо" и се издига на все по-високи равнища – буквално.На 11 декември безпилотният космичес...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com