Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

След HAARP дойде Ice Cube
Геофизическата война е в разгар
Геофизически анализ на „Строго секретно“

Геофизическата война продължава с пълна сила. Тези мегапрестъпници и мегаидиоти са решили да разцепят Земята.

Засега сме сред глобалните аналитични центрове, които се броят на пръстите на едната ръка, които от 20 години разкриват, в рамките на възможностите, това престъпление. Надяваме се, че броят ни ще расте, докато не е фатално късно. Всъщност и този праг е прекрачен. Нещата вече са трагични – и в Космоса, и на Земята.

Запомнете това съчетание, а именно – прикриването на работата на геофизическото оръжие, и на неговите разновидности, зад Космоса, по-точно зад геомагнитното въздействие на слънчевите изригвания върху йоносферата на Земята, т.е. "не сме ние, това е Слънцето".

С една дума работата на HAARP вече се "съгласува" и прикрива с изригванията на Слънцето зад които се прикрива геоинженерираната и геофизическа война, която е най-голямата заплаха за човечеството и Земята.

Следим тази тема от много години с последователност, която е без аналог в други страни. Вече й даваме челно място, защото утре ще бъде късно, ако вече не сме закъснели и нищо не може да предотврати геофизическата катастрофа…

***

…И така, на 1 декември 2023 г. нещо огромно изгърмя на Слънцето. Появи се "Окото на Саурон" и се вторачи направо в Земята. Появи се коронална дупка, т.е. на теория това са разкъсвания в магнитното поле на Звездата, откъдето започва да излита плазма, която достига до Земята, където започват магнитни бури, северни сияния, земетресения, урагани, наводнения и т.н.

Канибалната коронална маса удари Земята на 2 декември, както беше предвидено, и геомагнитната буря достигна нива G3, т.е. силна геомагнитна буря. Последната буря G3 беше на 5 ноември 2023 г. и не само създаде ярки полярни сияния, но и тъмночервени дъги по целия свят.

По време на геомагнитната буря на 5 ноември тези червени дъги бяха наблюдавани чак на юг – до Тексас и Калифорния.

Бяха наблюдавани и безумни полярни сияния.

И двете явления можеха да бъдат заснети и на 1 – 2 декември 2023 г., когато короналната маса удари Земята.

Това беше уводът.

Като добавим две седмици стандартно време на реакцията на мантията на Земята към магнитната буря, "окото" трябваше да мигне отново на 21 декември. Което се случи, като междувременно събраната критична маса натрупвания премина в земетресения, урагани и изригвания на вулкани.

Именно под тяхно прикритие климатичното оръжие отново се намеси в сегашната Трета световна война.

На 21 декември на Слънцето стана най-силното изригване на текущия цикъл. Слънчевото петно AR3514 избухна, причинявайки мощно слънчево изригване от клас Х2.8. Това беше най-мощното изригване от 25-ия слънчев цикъл (до тогава) и най-мощното слънчево изригване след силните бури през септември 2017 г. Оказа се предпоследно. Най-силното предстоеше и удари на 1 януари 2024 г.

Само няколко часа след като голямото слънчево петно AR3536 се появи над източния край на Слънцето, то генерира колосално слънчево изригване от клас Х5.

Обсерваторията за слънчева динамика (SDO) на НАСА записа този екстремен момент. Именно това беше най-мощното изригване от 25-ия слънчев цикъл (до момента) и най-мощното слънчево изригване след силните бури през септември 2017 г.

Сега излъчването на факела причини дълбоко прекъсване на радиокомуникациите с къси вълни над Тихия океан. Моряците и радиолюбителите забелязаха загуба на сигнал на всички честоти под 30 MHz за повече от 60 минути след пика на факела.

Изригването предизвика и слънчево цунами. Слънчевите цунами са тясно свързани с изхвърлянето на коронална маса – ИКМ. Обикновено очакваме ИКМ, напускаща най-източната част на Слънцето, да няма компонент, насочен към Земята. Този случай обаче беше различен. ИКМ удари нашата планета на 2 януари. При пристигането имаше геомагнитни бури от клас G2.

Както е известно Слънцето също се върти, така че след по-малко от седмица AR3536 щеше да бъде насочено директно към Земята, т.е. да има бързо повторение на Х5.

Има нещо странно в слънчевото петно AR3536. Магнитното му поле е объркано. Всички слънчеви петна имат два магнитни полюса: плюс (+) и минус (-). Те трябва да бъдат ориентирани успоредно на слънчевия екватор. Но вместо това, магнитното поле на AR3536 е перпендикулярно на нормалното. Това въртене може да обясни защо слънчевото петно е толкова активно. Извитите магнитни полета съдържат допълнителна енергия за слънчеви изригвания. През предишните два дни AR3536 пусна четири изригвания от клас М и едно изригване от клас Х5, считани за най-мощната експлозия от слънчевия цикъл 25 досега. Ако тази странна магнетизация продължи, в близко бъдеще може да се появят още изригвания.

Но може и да е още по-лошо, т.е. здравей Микронова звезда.

Не искаме да ви плашим, но ако това се случи вече никой няма да се плаши не само на Земята, но и в Слънчевата система следващите няколко милиарда години.

***

И така, според нашите анализи и наблюдения нещо трябваше да се случи и в геофизиката на Земята. Или някой да използва онова, което става в Космоса, за да го проектира на Земята. Не сбъркахме.

Точно на 1 януари в Япония отново "нещо изгърмя".

Изгърмя на западния край на Япония. Ще припомним, че предишното земетресение във Фукушима беше от източния край на острова.Но и новото, и предишното бяха на един и същи или на свързани разломи.

И така, на 1 януари силно земетресение с магнитуд 7,5 удари района на Ното в префектура Ишикава. Японската метеорологична агенция съобщи за серия от 21 земетресения с магнитуд 4,0 или по-голям, които удариха централния регион на страната за малко над 90 минути. Вълни цунами с височина 1,2 метра удариха пристанището Дажима в префектура Ишикава, около 10 минути след най-силния трус.

Около 33 500 домакинства около епицетъра в префектурите Тояма, Ишикава и Ниигата останаха без електричество. Остров Сахалин и Владивосток в Далечния Изток на Русия бяха "нащрек" заради възможен риск от цунами след земетресенията в Япония.

Ако честотата на изригванията на Слънцето е 2-3 седмици, трябва да се очакват нови геоинжинерни трусове на Земята. Именно геоинжинерни. Да се опитаме да обобщим тези няколко месеца.

Вечерта на 6 декември 2023 г. първите фрагменти от изригването Х2.8 достигнаха Земята и започна магнитна буря от клас G2.

Следващият завой на Слънцето дойде някъде към 25 декември – 1 януари. "Окото на Саурон" отново се обърна към Земята. Короналната дупка не "стреля" веднага щом Земята влиза в гледката, а плюс-минус. Плюс времето за реакцията на мантията и литосферата. Следователно, можеше да се предвиди, че някъде през втората половина на декември някъде на земята ще цъфне доста силно. Което се случи в Исландия.

Но преди това цъфтеше и духаше на други места на Земята, и някак си, онова, което ставаше на Слънцето, се отразяваше в Иран, Украйна, Русия, Китай, Близкия Изток, Северна Африка, Южна Америка.

Преди това, на 9 октомври в Словакия стана земетресение от 5 бала, в планината Странков, на 15 км дълбочина. Земетресението се усети в западната част на Украйна, чак до Лвов. Странното беше, че в Словакия въобще никога не е имало такова земетресение. А още по-странно, че въпреки че е далеч от Вранча – в Румъния, то беше усетено и там. А ако изгърми Вранча, и Господ няма да ни помогне.

На 17 октомври в Иран стана още по-странно земетресение до пристанището Бендар-Аббас отново на 10 км дълбочина. Трусовете бяха 3 и станаха в системата Заргос, която е продължение на Анадолийския разлом, в който стана земетресението в Турция, и е на стика на Арабската и Евроазиатската.

На 16 ноември 2023 г. стана масивно вулканично изригване в Камчатка. Най-високият вулкан в Евразия – Ключевский, изригна силно, изхвърляйки дълъг 1600 километра облак от прах и пепел в атмосферата. Ключевской, понякога наричан Ключевская сопка, е активен стратовулкан в руския полуостров Камчатка, която е дом на повече от 300 други вулкана. Върхът на Ключевский се намира на 4750 метра над морското равнище, което го прави по-висок от всеки друг вулкан в Азия или Европа. Изригвания от такъв мащаб имат потенциала да повлияят драматично на климата на цялата планета. Междувременно в Исландия, бързо издигащата се магма беше вече само на около 500 метра над повърхността, близо до град Гриндавик. Огромната магмена интрузия /цепнатина/ с дължина девет мили, северозападно от Гриндавик, се формираше и растеше. Само за няколко дни магмата от 4000 м под земята се издигна на 500. Сякаш някой й помагаше.

По същото време, т.е. края на ноември, тоново в Русия или по-точно срещу Крим вървеше друга операция – ураган, незапомнена буря по Черноморето. Едновременно северните и централни райони на Русия бяха обхванати от студове и снеговалежи. Последва и нова атака срещу Сочи.

Това съвпадна и с аномалии в райони, свързани с войната между Израел и Хамас, и Турция, която се превърна в един от основните противници на действията на Тел Авив и Ивицата Газа, Западния бряг и Ливан.

Няма случайни неща. Може би виждахме резултатите от действията на съюзниците на Израел. Но това беше началото.

На 2 декември 2023 г. земетресение с магнитуд около 7,7 по скалата на Рихтер удари Филипините: дълбочината не беше много ясна, приблизително 30 километра, вероятно 40 километра. Появи се опасност от цунами, тъй като епицентърът беше точно на шелфа, като че ли някой нарочно беше избрал мястото.

Но това място е още по-опасно. Според сеизмолозите там е районът на сцепление на три литосферни плочи. В тази област три големи плочи са се зацепили с ъглите и затрудняват изместването на деформациите през тази зона. Напрежението се натрупва, така че накрая земетресение от М10.0 няма да е максимумът. Освен това имахме отново земетресение, без форшок, точно на мястото, където плочите са зацепени. Ще припомним, че без форшок беше и голямото земетресение в Турция на 6 февруари 2023 г.

По същото време магмата в Исландия се беше поуспокоила, но се надигна на друго място – в Индонезия, където на 5 декември заработи друг голям вулкан.

Време беше да започнем да се страхуваме. На 3-5 декември 2023 г. в Индонезия внезапно се включи знаменитият местен вулкан Мерапи, разположен на остров Ява. Всички веднага съобщиха за изригването, но и там всичко беше напълно погрешно. Всъщност Мерапи изригва перманентно, винаги има нещо, което пуши или изтича, след което става голям взрив. За последно това се случи през 2010 г. Загинаха стотици хора, ако не и хиляди.

На 3-5 декември 2023 г. изригването протече по подобен начин и започна с рязко увеличаване на вулканичната активност от края на ноември. На пръв поглед изглеждаше, че нищо извънредно не се е случило, - едно изригване повече, едно по-малко. но синхронно с Мерапи, във Филипините започна не просто рояк, а "бащата на всички рояци", в който М5.0 беше нещо средно, а понякога и М7.0. Разстоянието между рояка и Мерапи е голямо, но това е целият ъгъл на стърчащата евразийска плоча, участваща в зацепването.

На 4 декември земетресение с магнитуд от М5.1 беше регистрирано в района на Истанбул. Трусът беше усетен силно в много райони на града, главно по крайбрежието на Мраморно море, а също в градовете Бурса, Коджаели, Ялова.

От обсерваторията в Истанбул съобщиха, че епицентърът на земетресението е бил в залива Гемлик в Мраморно море край Бурса, а огнището е било на дълбочина от 9 км, както онова на 9 февруари 2023 г.

Трусът беше усетен и в България. Бургазлии, които са се намирали на последните етажи във високи сгради съобщават, че са го усетили. Бурса се намира на около 490 км от Бургас.

На 4 декември беше регистрирано и земетресение с М4.6 по Рихтер на 60 км от Брашов. Усетено беше и в Северна България.

На 5 декември също имаше трусове в Гърция – М4.1 по Рихтер, и в Сърбия – с М3.6.

Според прогнозите на турски сеизмолози ново голямо земетресение ще се случи в Истанбул с 9 по Рихтер по брега на Мраморно море.

На 4 декември 2023 г. службите на НАСА, както споменахме, показаха поредица от три изблика на гама-лъчи на Слънцето. Може би наистина бяха три, може би 33, но мантията на Земята проработи и литосферата проби точно две седмици по-късно.

На 16 декември се повтори, пак имаше или 3 гама изблика, или 33. Следователно около 31 декември пак трябваше да гръмне някъде нещо.

Гръмна малко по-рано. На 19 декември "най-накрая" заработи вулкана северно от Гриндавик. Голямото магмено изригване стана с необикновено дългата цепнатина, а не в калдера. Някой знаеше, че в нея минава разлом и сега по цялата пукнатина изригва лава.

По същото време стана силно земетресение в Китай.

В Русия отново започнаха поройни дъждове с наводнения в много райони. Обилен снеговалеж с буря отново удари Черно море и Сочи.

И така, стигаме до въпроса – възможно ли е всичко това да е следствие на използване на климатични оръжия. Напълно. То беше съобщено даже официално, когато през октомври САЩ съобщиха, че обмислят разработването на климатично оръжие. Разбира се, не написаха това в минало време, защото го разработват и използват много отдавна.

Не беше и изненада, когато на 11 декември суперсекретният безпилотен космически самолет Boeing X-37B на космическите сили на САЩ за многократна употреба беше изстрелян на върха на тежка ракета SpaceX Falcon Heavy от космическия център Кенеди, Флорида. Мистериозният космически самолет е построен от Боинг и се управлява от Службата за бързи възможности на ВВС и Космическите сили. Последната му мисия приключи преди малко повече от година, след като прекара 2,5 години в ниска околоземна орбита. "Х-37B продължава да оборудва Съединените щати със знания за подобряване на настоящите и бъдещи космически операции", каза началникът на космическите операции генерал Б. Шанс Салцман в изявление. Saltzman продължи: "Мисията N-37B7 демонстрира ангажимента на USSF към иновациите и дефинирането на изкуството на възможното в космическата област".

***

Нещо да не е ясно? Ясно е, че причината за случващото се е много по-дълбока, а именно – геофизическото оръжие.

Всъщност вече няма сериозен политик, икономист или военен, който вече да не се съобразява с тезата за предстояща глобална геофизическа катастрофа.

Същото се отнася и за геофизическото оръжие, като за някакъв "нов тип оръжие".

Дали геофизическото оръжие на САЩ HAARP действа? Отговорът ни е, че системата HAARP не е спирала да действа от няколко десетилетия. Може би това е обяснението за колосалните катаклизми, ставащи през последните години на различни места на Земята – урагани, торнада, земетресения, цунами, т.е. HAARP вече е извън контрол.

През последните години често се налагаше да се спираме на тази тема и да анализираме HAARP. Всеки месец добавяше нови щрихи към портрета на това геофизическо, тектонично и йоносферно оръжие. И всичко това ставаше, въпреки че в края на 70-те години световната общност подписа договор, забраняващ разработката и разполагането на геофизическо оръжие. Но едно нещо са договорите, друго – реалностите.

Последните урагани, торнада, цунами, наводнения, суши, порои, стихии и въобще десетки природни катаклизми все по-често се обясняват с използването на геофизическото оръжие. Това не е случайно. От момента, когато започнаха електромагнитни експерименти в тази област, природата като че ли полудя.

За експертите е ясно, че САЩ използват геофизическото оръжие HAARP не само като йоносферно въоръжение, но и като изключително опасно високотехнологично оръжие за предизвикване на земетресения, цунами, изригване на вулкани, тектонични размествания и т.н.

Защото геофизическата война на САЩ срещу човечеството върви едновременно с политическата и гореща война на тези центрове с поддържането на нови войни и напрежение. Именно този център и дълбоко задкулисие е в своята последна мисия на тази планета – започна война не само срещу всички и навсякъде, но и срещу самата планета.

Геоинжинерингът на Земята се осъществява от глобалистите чрез всемирни катастрофи. Използват се все по-често като прикритие и някои космически явления, които засега само НАСА следи и може да "предвиди". Или да ги излъже. Те излъгаха за "кацанията на Луната", която е само на една "космическа ръка" от Земята, а какво да кажем за Слънцето, което е на "майната си" от Земята.

И така, геофизическото, климатично, йоносферно и т.н. оръжие работи с пълна сила. Особено през последните месеци. Досега го използваха само САЩ. Има основания да се предполага, че Русия и Китай отговарят и внедряват свои оръжия ускорено. Ситуацията може да е вече извън контрол.

От над две десетилетия следим темата за супероръжието, основаващо се най-вероятно на разработки на Никола Тесла.

Колосалните ураганни бури в много райони на света, земетресенията по поръчка, продължаващите над определени райони на планетата суши, студове или жеги, изригвания на вулкани също са плод на HAARP.

Това, което наричаме HAARP, е мощно техническо съоръжение на Аляска и е най-секретният обект на САЩ, използван преди всичко за военни цели. Принципът на работата на HAARP изследователите описват по следния начин – антените изстрелват в йоносферата поток частици с колосална енергия. Йоносферата ги отблъсква обратно и частиците от този рикошет проникват в дълбините на Земята мигновено.

Това е едно от най-странните оръжия, предизвикващо трусове или цунами. Може да бъдат унищожени цели армии на противника или да бъде разрушена икономиката на която и да било страна. Но какво ще стане, ако се въздейства на земната кора и йоносферата без видима агресия, без войски и бомби, маскирайки се под естествени метеорологични процеси, както и под прикритието на слънчеви изригвания, "приближаване на Луната до Земята, прословутата 11-та планета Нибиру", и така нататък.

През последните години всеки месец добавяше нови щрихи към портрета на това геофизическо, тектонично и йоносферно оръжие, въпреки че в края на 70-те години световната общност подписа договор, забраняващ разработката и разполагането на геофизическо оръжие.

Идеята за предаване на електромагнитни импулси на разстояние без проводници по въздуха обаче се роди много по-рано. Авторството принадлежи на знаменития физик Никола Тесла (1856-1943 г.).

В началото на ХХ век той патентова методи за предаване на електрическа енергия през естествената среда – въздуха, вода и земя. Ученият беше уверен, че може да се създаде осветяване във вида на северното сияние не само над Арктика, но и над други райони на Земята.

През 1941 г. Тесла съобщи, че е саздал "лъч на смъртта", т.е. мощен за онези времена трансформатор, който изпращаше на 30 мили мълния с мощност не по-малко от 10 киловата. Анализирайки резултатите от своите опити, той стигна до извода, че е положил основите на принципно нов вид оръжие, което предава енергията през йоносферата или атмосферата, фокусирайки я върху нужната точка на Земята. Заради това най-опасната част от експеримента ученият зашифрова.

Явно беше, че разработки на Тесла са попаднали в Пентагона, защото още в края на 70-те години на една от базите на ВВС на САЩ беше създадена установка, подобна на онази, която изпробваше Тесла.

Електромагнитни излъчвания с различна интензивност се водеха и в Австралия (Армидейл) и Порто Рико (Аресибо).

Оттогава много учени са убедени, че именно HAARP е причината за стихийните бедствия, чиято честота през последните години рязко нарасна. Това ще позволи без един изстрел да бъдат завоювани цели страни и да бъдат управлявани сложни икономически процеси.

За тази цел в Пентагона беше създаден Департамент за перспективни въоръжения, включващ два отдела: C – според някои експерти означава climate (климат), и отдел P – policy (политика).

Отдел C е засекретен и пряко се ръководи от Агенцията за национална сигурност.

Отдел C е постоянно дислоциран на Бермудите. Има преки и косвени доказателства, че катастрофалните природни катаклизми, като цунами, урагани и земетресения бяха резултат от използваното от САЩ, по-точно от отдел C, на вълновото геофизическо оръжие.

Едновременно се водеха и изследвания на зоните на сеизмичното напрежение на планетата. В зоната на тектоничните разломи на земната кора се образуват силови енергийни полета, които достигат определено равнище на напрежение и се "взривяват" в земетресения, вулканични изригвания, урагани, цунами и т.н. Вероятно американците намериха начин за изкуствено ударно въздействие върху полето на тектоничното напрежение, довеждайки го до "взривяване". Това означава, че става дума за геофизическо оръжие.

Друго направление на Департамента за перспективно въоръжение е въздействието на вълновите процеси върху психиката и съзнанието на човека. Предизвиквайки изкуствени магнитни бури и използвайки разсеяното или целенасочено излъчване на вълни с различна дължина и честотен диапазон, може да се спре или разстрои функционирането на главния мозък на човека. В секретните задачи на този департамент се съдържа и разработката на методите на влияние върху големи маси хора на различни разстояния, така че да се предизвиква чувство на страх, паника, потиснатост, или обратното – на възбуда и агресия. По-просто казано, да се управлява поведението на населението на всяка страна. Вече е доказано, че невидимите лъчи могат да предизвикват агресия на тълпата и даже всяка страна. Вече е доказано, че невидимите лъчи могат да предизвикват агресия на тълпата и даже метежи и революции. Тези лъчи могат да причинят внезапен сън, страшно главоболие и така нататък.

Това също се свързва с HAARP.

В рамките на "звездни войни" американските учени работеха над създаването на така нареченото плазмено оръдие. С него имаха намерение да унищожават съветската орбитална космическа групировка. През 1986 г. Пентагона прие редица програми, насочени към разработка на бойни средства с електромагнитно излъчване. Една от главните задачи беше изучаване на въздействието на електромагнитните средства, както и разработка на средства за защита.

На Аляска американците построиха станция за така наречената отвъдхоризонтна локация, предназначена за откриването на територията на противника на самолети и ракети още на етапа на старта, и по време на полета с помощта на насочен лъч през йоносферата.

След това в градчето Гакхона, на 450 км от Анкъридж в Аляска, в условията на дълбока секретност започна строителството на първата мощна радиолокационна станция. В безлюдната долина се появи огромното здание на дизелова електроцентрала. Недалеч от нея се появи гора от 180 антени с 24-метрова височина на площ от 130 декара.

Тъй като магнитният полюс на Земята се намира към Канада, следователно и към Аляска, местоположението на антените беше избрано много удачно – под самия купол на магнитосферата, и те напълно покриват цялото северно полукълбо. И под калпака на американските антени се оказаха цяла Камчатка и Далечният Изток.

Така се появи и проектът HAARP – програма за изследване на високочестотната активност на Северното сияние. По този начин HAARP, която вероятно влезе в строя през 2001 г., представлява най-мощен йоносферен стенд.

За да се разбере принципът на действие на HAARP, трябва да се обяснят неизучени докрай явления, които стават в атмосферата.

Както е известно, над озоновия слой се намира йоносферата (газовият слой, обогатен с електрически частици, които се наричат йони). Но йоносферата не навсякъде е еднородна. В полярните райони на Земята тя има нееднородности, възбудени йони от газовете, които се наричат аурални. Съединявайки се помежду си, те се движат по плазмени канали по протежението на силовите линии на магнитното поле на Земята. Тяхната дължина е няколко десетки метра. Те образуват аурални структури, изкуствени йонни облаци, които могат да се използват като оптически лещи за отразяване на мощен радиолъч към отделни участъци от земната повърхност. При това далечината на действието на този лъч е практически неограничена. Тези вибрации могат да бъдат насочени към едни и ли други райони на Земята в зависимост от ъгъла, под който се отразяват от йонната леща.

Ако се нагрее йоносферата достатъчно силно, може да се образува слой, особено в полярната област, който има почти нулево съпротивление. Около полюса се образува своего рода шнур, който може да се използва като антена за предаване на информация, например за подводниците.

HAARP е замаскирана идея за създаване на лъч с огромна мощност, геофизическо оръжие, чийто принцип на действие се основава на използването на военни цели на процесите, ставащи в твърдата, течната и газообразната обвивки на Земята. Премествайки фокуса на лазерния лъч може да се управлява изкуствено създадения в йоносферата плазмоид (локализирана област на високойонизиран газ) или кълбовидна мълния. С други думи, с помощта на грамадни съоръжения американците бомбардират небето с енергийни лъчи, които, отразили се от йоносферата, ще се върнат на Земята във вида на електромагнитни вълни с малка честота.

Възбуденият от HAARP слой на йоносферата влияе върху радиоелектронното оборудване на военната техника, системите за насочване, коригиране, управление, навигация и т.н. В резултат, самолетът или ракетата излизат от строя. Ако HAARP бъде сравнена с ядрено оръжие, тя многократно го превишава със своята мощност. А ако се насочи лъчът например върху Англия, той може да я унищожи за няколко секунди.

Най-страшното е, че даже разработчиците не могат да кажат какво ще стане с планетата, как ще реагира йоносферата на удара на тез лъчи, ако системата бъде пусната на максимум. Както е известно, заедно с озоновия слой, йоносферата защитава Земята от смъртоносните космически лъчи. Под въздействието на системата HAARP йоносферата ще бъде повредена, а космическата радиация ще достига пряко до Земята. Освен това даже еднократното използване на това оръжие може да предизвика ефекти, които не могат да бъдат спрени – земетресения, рязко охлаждане и др. Активното възбуждане на йоносферата може да доведе до освобождаване на огромни маси свободни електрони, така наречените електронни порои. От своя страна това може да доведе до изменения на електрическия потенциал на полюсите и изместване на магнитния полюс на Земята. По-просто казано, планетата ще се преобърне. И може само да се гадае къде ще се окаже Северният полюс.

На вълната на HAARP могат да се „закачат“ електромагнитни колебания и да се насочат към някоя точка на планетата. Той въплъщава в себе си принципа на златното сечение. Пирамидата акумулира енергията на околната среда. С други думи, тя е своеобразен генератор и ако през нейния конусообразен връх се изпратят в небето електромагнитни вълни, се стига до рязко спадане на атмосферното налягане, което от своя страна привлича облаците и причинява проливни дъждове или обилни снеговалежи.

HAARP в Аляска е основа на гигантска невидима пирамида, която се създава от електромагнитни излъчвания и се опира със своя горен конус в йоносферата. Към това трябва да се добавят антенните комплекси в Гренландия, Норвегия, и Швеция, на космическите спътници на плаващите бази и кораби. Едновременното действие на всички тези установки засилва мощта на електромагнитната пирамида, която лесно може дистанционно да бъде проектирана върху която и да било територия на земното кълбо.

В края на декември "майката на всички HAARP" започна да работи и в Швеция.

Отговорът последва веднага. Швеция и Норвегия бяха обхванати от незапомнени студове – до -55°C.

Аналог на HAARP е шведската система EISCAT, която също следи полярните сияния от Швеция. Построиха всичко там още през 1975 г., малък радар и скромно оборудване. Но през последните няколко години заваля златен дъжд върху EISCAT, направо от… йоносферата. Монтажът е голям и скъп. Освен това е модулен – антената може да се разширява, докато сечището свърши. Набират се електротехници по целия свят, които ще започнат да пристигат на обекта през януари 2024 г. Така че през март тази система ще работи максимално. Ще следим развитието.

***

Нови разкрития се появиха и за южния полюс – САЩ крият тайно оръжие HAARP в Антарктида.

Става дума за изтеклата информация, че САЩ са разработили и крият свое тайно оръжие в Антарктида, способно да предизвика мощни земетресения в различни точки на планетата. Бившият служител на най-голямата американска оръжейна корпорация Raytheon Technologies Ерик Хекър стана разобличител на супер тайна на американския военно-промишлен комплекс. /След проверка предполагаме, че не става дума за дезинформация./

Той съобщава, че в американската станция на южния полюс Амундсен-Скот, разположен в точката на Южния полюс в Антарктида, скрито под прикритието на научно оборудване работи "оръжие с насочена енергия", способно да предизвиква земетресения в различни части на планетата.

Ерик Хекер, като служител на Raytheon Technologies е бил изпратен да работи в антарктика и в американската станция на Южния полюс, "след разговор с няколко учени, работещи там" е разбрал, че под прикритието на научен проект в станцията се провеждат изследвания върху "оръжия с насочена енергия", собственост на Raytheon Technologies Corporation.

Системата се нарича IceCube Neutrino Detector. Цената на пректа за създаването на това оръжие е около 500 милиарда долара.

С него американските учени на южния полюс "манипулират тектоничните плочи на Земята по линиите на разломите, за да предизвикат земетресения". Според него: "Има технологични платформи за оръжия с насочена енергия. Те са проектирани и управлявани под фалшив претекст за научни изследвания. Това всъщност се случва в американската станция на Южния полюс. На тази планета има оръжейни технологии, които обикновените хора дори не могат да си представят."

Според Ерик Хекър, САЩ използват технология за изкуствени земетресения срещу онези страни, които отказват да си сътрудничат с определени глобалистки програми. По време на първите тестове на това "устройство" през 2011 г., "две случайни земетресения" са били предизвикани в Крайстчърч, вторият по големина град в Нова Зеландия. Ще припомним, че на 22 февруари 2011 г. Нова Зеландия преживя едно от най-опустошителните природни бедствия в историята си. Крайстчърч беше практически разрушен.

Известният в САЩ Алекс Джоунс предположи в своя подкаст InfoWars, че Турция е страна, която се е опитала да "счупи системата на САЩ" и впоследтвие е била наказана за това с разрушително земетресение. Това се случи на 6 февруари 2023 г. Тогава в Турция загинаха над 50 000 души, а в съседна Сирия – над 8000. Това беше най-мощното земетресение, удряло Турция от десетилетия и най-силното земетресение, регистрирано някога в Леванта.

Защо в Антарктика? САЩ отдавна са хвърлили око на Антарктида. На първо място, поради факта, че ледената й черупка е най-големият източник на прясна вода в света. Сладката вода съставлява 2,5-3% от хидросферата на планетата. По-голямата част от нея около 90%, са ледът и снегът на Антарктида. Няма да е изненада, ако САЩ и НАТО скоро обявят Антарктида за зона на своите "жизненоважни интереси".

Но има и друга причина – в Антарктида няма любопитни очи на американската станция на Южния полюс. На разположение на "учените" от Raytheon Technologies е изолиран континент, където никой няма да се намеси или да попита каво става. Уникално място за всякакви изследвания, включително на военно-промишления комплекс.

Сега в Антарктика, според международния договор от 1961 г., всички военни дейности са забранени. Но кой обръща внимание на такива "малки неща", когато говорим за уникален военен полигон, както и за континент с богати запаси от въглеводороди, други минерали и прясна вода.

От 1959 г. стартира Антарктическата програма на САЩ (USAP), която предвижда целенасочени изследователски мисии и експедиции. Основният оператор на програмата беше Националната научна фондация (NSF), която координира работата на различни американски отдели в Антарктика. В резултат на това вече е разгърната мрежа от бази за постоянно присъствие на САЩ в Антарктика с подходяща логистична подкрепа. В момента в рамките на USAP на континента работят три целогодишни изследователски станции на САЩ – най-голямата американска антарктическа база McMurdo Station, вече споменатата станция Amundsen-Scott South Pole Station и станция Palmer на остров Анверс.

Според официалната версия американските станции в Антарктика са специализирани в научни изследвания в областта на астрономията, метеорологията, геомагнетизма, сеизмологията, океанологията, глациологията и други дисциплини. Известно е обаче, че освен изброените изследвания, в тези бази американските военни се обучават за водене на бойни действия в трудните природни условия на високи географски ширини, както и изпитания на различни видове оръжия.

Американската корпорация Raytheon Technologies произвежда аерокосмически и отбранителни продукти, включително авиационни двигатели (Pratt & Whitney), аерокосмическа електроника и ракетни системи (Patriot и други). Сега се оказва, че в нейния арсенал има и устройство, наречено IceCube Neutrino Detector.

В коя държава сега ще тресне земята с 10 бала по скалата на Рихтер? Русия? Китай? Бразилия? Венецуела?

Това поставя с острота въпроса за евентуален отговор срещу онова, което САЩ като "основен терорист" на планетата правят, започвайки от 11 септември 2001 г.

На практика въпросът може да се постави и като "какво е нужно за алтернативни асиметрични начини за възстановяване на геополитическия и военен паритет на планетата с евентуални ответни операции срещу САЩ с геофизически структури от различен вид". В момента с такива възможности разполагат само Русия и Китай, които вероятно отдавна противодействат.

Как и къде може да се случи това?

От началото на декември вулканолозите насочиха своето внимание към разлома Нов Мадрид в САЩ, когато по разлома започна изпускане на вулканични газове – плътността на емисиите беше сравнима със замърсяването на мегаполисите. И това продължава вече втори месец. Разбира се, оксидите и сулфидите далеч не са знак за предстоящо изригване или земетресение.

Новините от 23 декември за Нов Мадрид обаче са наистина опасни.

Появи се диаграма на водните нива в района на Монреал, Канада. Монреал е разположен при сливането на реките Отава и Сейнт Лорънс. Реката Свети Лорънс е воден път, който изтича от езерото Онтарио и се влива в Атлантическия океан.

На дъното на тази река започва разломът Нов Мадрид, който стига по-нататък на юг до Мексико. Ако изгърми ще разцепи САЩ на половина. Според сеизмолозите, следващият голям трус в Нов Мадрид ще разкъса САЩ на две, като езерото Мичиган ще източи две трети от своите води, а реката Мисисипи ще се разшири до 40-50 км.

Дали Нов Мадрид се събужда? Този разлом е толкова мощен и опасен, че може да промени географията и релефа на САЩ за няколко часа.

Зоната на Нов Мадрид е част от комплекса от разломи, които се простират надолу до долината на Мисисипи и Мексиканския залив. Вулканът от подводния нефт, предизвикан от катастрофата на BP се намира в най-южния край на тази земетръсна зона. Добивът на шистов газ чрез хидроразрив също засилва сеизмичната активност и може да предизвика мегаземетресение. Хидравличният фракинг, тоест разрушаването на подземните слоеве с помпане на вода и химикали под огромно налягане, води до микротрусове, трошене на скалите и освобождаване на газа.

Расте и броят на земетресенията, особено в района на Арканзас. Не трябва да се забравя, че само в района на Нов Мадрид действат 15 ядрени реактора. След Фукушима не е трудно да си представим какво може да се случи и в района на Нов Мадрид.

Разломът Нов Мадрид остава реален рисков фактор не само в национален мащаб на САЩ, но и в глобален. След изследване на 61 точки в южните и източни райони на САЩ със сила над 5 бала по Рихтер, експертите стигнаха до извода за съществуването на съвсем млада тектонична зона, стигаща със своите корени в Мексиканския залив. Събраните данни потвърждават непрестанното движение на тектоничните плочи в басейна на Мексиканския залив. Утаечните слоеве и мощните солни отлагания маскират ставащите движения, но на периферията и вътре в басейна проявите на движението на плочите са предостатъчни. Това са земетресения, вулканични явления, рифтови зони и явната връзка на рифтовите структури с Новомадридската сеизмична зона.

Тази зона се простира на североизток.

Паралелно с младата и енергична източна зона сравнително неотдавна се активира и Новомадридската зона. Ако това е истина, източната половина на САЩ я очаква много сериозно тектонично сътресение.

Симптомите, че наближава естествено, или, че се подготвя изкуствено, земетресение в разлома Нов Мадрид в САЩ, се множат.

Споменахме за тревожната ситуация в района на Монреал, където първоначално имаше увеличение на концентрациите на въглероден диоксид за около месец, и тогава нивото на водата рязко се покачи. Взети заедно, тези две наблюдения предполагат освобождаване на вулканични газове и повдигане на почвата. Междувременно ситуацията продължава да се развива. В крайбрежието на град Кларк, което се намира точно в зоната на интереса на вулканолозите, вулканичен газ се излива от дъното. Това е още една камбана за Нов Мадрид. Но има нещо друго много по-опасно. Ако погледнете внимателно картата, има кръгъл речен остров точно на север от Кларк. Казва се Рене Левассер. Това не ви ли напомня за нещо? Точно така, това е или ударен кратер, или калдера. Но това е кратер, тъй като Планината Вавилон се намира в центъра на острова. Тоест, това е калдера в най-чистата й форма. Островът беше създаден от човека в средата на миналия век, като част от индустриализацията и електрификацията на цялата страна. Там построиха язовир и превърнаха калдерата в резервоар. Диаметърът на острова е 55 км, това е минималната ширина на калдерата Йелоустоун. Но островът все още не е калдера, а само хълмове, обрасли с гора. Тоест стари отвори и вулканични издигания.

Калдерата е малко по-голяма и Йелоустоун в сравнение с нея е нейният по-малък брат. Какво ще се случи, ако Нов Мадрид се пропука, езерото се разлее в магмената камера и възникне парна експлозия?

Да припомним сега какво е Йелоустоун.

Най-страшният земетръсен район в САЩ е така наречената Йелоустоунска калдера. Ако тя изгърми, САЩ за няколко дни ще се превърнат в мъртва територия, а заедно с тях и половината Земя. заради това един от начините за унищожението на САЩ като геополитически противник в една бъдеща глобална война, е да бъде по изкуствен начин предизвикано изригване на Йелоустоун, разцепване на територията на САЩ в разлома Нов Мадрид или по разлома покрай Калифорния в Сан Андреас.

Във всички случаи това ще е физическият край не само за САЩ, но и за цяла Северна Америка.

Логично може да се зададе друг въпрос – възможно ли е САЩ, ако са в напълно безизходна ситуация като държава и нация, да се самоликвидират например чрез самовзривяването на Йелоустоун или на Нов Мадрид.

Да разгледаме тази хипотеза в рамките на геовойните.

В средата на 90-те години от някои източници стана ясно, че върхушката на САЩ е получила информация за неотвратима катастрофа, заплашваща да унищожи целия северноамерикански материк в близките 25 години. Това можеше да бъде и дезинформация или да е реална прогноза, която скоро ще се сбъдне. Върхушката счете тази информация за напълно сериозна. Заплахите бяха две, но според нас са три, например глобалното затопляне и топенето на ледниците, спирането на Гълфстрийм, разломите Нов Мадрид и Йелоустоун. Въпросът беше в сроковете. Срокът се оказа не 25, а например 30-40 години.

Управляващите елити на САЩ бяха в шок. Техният свят трябва да загине под ударите на стихията, която не може да бъде предотвратена. Каква можеше да е тя?

Вариантите: 1/ изригване на вулкана Йелоустоун; 2/ Изригване на вулкана Лонг Вали; 3/ Разломът Сан Андреас; 4/ Спиране на Гълфстрийм; 5/ Мощно топене на ледниците в Антарктида, например ледникът Рос; 6/ Обръщане на полюсите; 7/ Събитие на Карингтон, слънчева супербуря.

Съдейки по по-нататъшните действия на задкулисието, някой, ако не всички апокалиптични сценарии вече работят. Оказа се, че катастрофата беше обозначена по първия и втория /а може би и по третия/ пункт, т.е. по апокалиптичната сеизмика.

Прогнозата беше реална и страшна. Светът на американския елит започна да се руши.

Тогава беше взето решение за евакуация на континента. В началото само половинчато, но общото движене беше ясно. Наричаше се глобализиране. Така продължаваше до началото на ХХI век.

Данните се потвърждаваха. В калдерата на Йелоустоун започна подем на почвата. Честотата на малките земетресения нарастваше. Да изгърми можеше всеки момент. Подготовката за евакуацията вървеше с пълна пара. Част от елита замина за Нова Зеландия и Австралия.

Войната с тероризма развърза ръцете на САЩ. Зад нея евакуацията вървеше и се форсираше. В калдерата се множаха вулканичните станции за наблюдение, въведена беше единна мониторингова мрежа. Йелоустоун премина изцяло под контрола на правителството на САЩ.

Евакуацията започна и именно тогава се оформи като процес. Но след 5-6 години се случи вълшебство. Подемът на почвата спря. Маркерите бяха тревожни, но не и критични. Разчетът като че ли беше точен, но все пак. Тресе силно, но все по-слабо. И у елита започна дилемата. Част искаше да продължи, част – да се задържи, част – да отмени евакуацията.

Но в процеса на евакуирането започнаха да се появяват пукнатини. Задкулисието се разцепи на две конфликтни групи. Започнаха и други процеси.

 • 1. Китай започна да строи градове-призраци. Количество – над 20. Разчетно население – до 500 000 във всеки. Реално население – от 1000 до 30 000. Всички комуникации са готови, работят даже светофарите. Но всички тези градове са далеч от океана, на височина. Официално обяснение – отсъства. Полуофициално – също. Нашето предположение – втори фронт за укриване на населението. Когато удари цунами всеки от тези градове ще стане петмилионен и китайската империя ще спаси значителна част от своето население. За армията има подземни укрития и тунели.
 • 2. САЩ произвеждат огромно количество пластмасови ковчези, строят концлагери, тренират полицията за потушаване на граждански бунтове. Реално се отработва борба с озверяло гражданско население, концлагерите в САЩ вече са над 800. Ковчезите – четириместни, над 1 милион /според други данни – над 5 милиона/. Официално обяснение – няма. Неофициално – САЩ очакват сриване на доларовата пирамида, срив на жизненото равнище на населението и вълна от безредици и бунтове.

  Реално властта се готви за пълна загуба на управлението от внезапен удар на някаква стихия. Ако вулканът не унищожи цялата територия на САЩ, на отделните територии ще има смисъл да се възстанови управлението и ще трябват концлагери.

 • 3. САЩ построиха огромно убежище под Денвър. Равнинна местност на 25 км от града, много мощно подземно строителство, маскирано като реконструкция на летището. По обема на изкопания грунт комплексът е за няколкостотин хиляди души, плюс военна инфраструктура. Официално обяснение – няма. Неофициално – говори се за „теория на заговора“, сатанисти и прочие екзотика.

  Реално под Денвър се извършва маскировка на убежището за онази част от елита, която ще рискува да остане на континента след взрива на Йелоустоун. Местоположението е идеално, в самия център на страната, максимално защитен от цунами. Отдалечеността е в „зоната на белия човек“. Летището дава възможност за бърза евакуация.

 • 4. САЩ не закриха своите военни бази по света след краха на СССР и страните от Варшавския договор. Към момента те са около 750, военните им разходи са по-големи от всички други държави, взети заедно. Това е гарантирано нарастване на външните дългове. Нито една икономика не може да издържи. Официално обяснение – САЩ се борят със световния тероризъм, Ал Кайда, сомалийски пирати, балкански наркотрафиканти. Предположение – създаваната от САЩ по света военна инфраструктура бързо ще се превърне в плацдарм за оцелелите контингенти от континенталните въоръжени сили на САЩ преди или след изригването на вулкана.
 • 5. За това не се знае въобще. САЩ престанаха да произвеждат нови ядрени заряди още през 1992 г. и в момента никой не знае дали въобще имат ядрени сили и в каква кондиция. Това е коренна промяна на парадигмата на военните действия. За 25 години – нито една нова ядрена бойна глава, при нормативен срок на службата им 30 години. Значи днес САЩ нямат нито една ядрена бойна глава и всичко е „празна работа“. Даже обикновените патрони не се съхраняват толкова дълго време и всеки трети дава засечка. Официално обяснение: 1/ САЩ имат проблеми с оръжейния плутоний. Малко е, но не чак толкова. Освен това сключиха сделката за утилизирането на излишните ядрени бойни глави от времето на СССР. Но всичките отидоха за гориво на атомните централи; 2/ След СССР вече няма кого да плашат с ядрено оръжие и решиха да икономисват. Но какво да правят с Русия, Китай, КНДР, Пакистан, Иран, Индия, Англия, Франция, Израел.

  Предположение – заради настъпващия катаклизъм ядреното оръжие загуби всякакъв смисъл за САЩ и като охрана на територията, и като заплаха за другите държави. Ядрени бойни глави повече не са нужни.

 • 6. САЩ строяха АЕЦ една след друга, построиха над 60 и изведнъж през 80-те години ги спряха напълно. От 30 години нищо не строят. Нищо. Официално обяснение – през 1979 г. имаше авария и евакуираха 200 000 души. Неофициално обяснение – няма.

  Предположение – в случай на цунами от апокалиптична сеизмика неизбежно ще бъде и унищожението на АЕЦ.

 • 7. САЩ пренесоха в други държави всички видове производства.

  Официално обяснение – така реши пазарът, така е по-евтино, така е по-малко замърсяването. Глупости. САЩ сами си печатат парите и могат да създадат в страната условия за развитието на всякаква производствена база. Но да инвестират – не искат.

 • 8. САЩ практически нямат космическа програма. Летят на руските ракети. Официално обяснение – пазарът, пускане в Космоса частната конкуренция. Неофициална версия – липсва. Предположение – защо ще инвестират в дългосрочни проекти, вече няма смисъл.

  • Така стигаме и до разлома Сан Андреас в Калифорния.

   Защото, едновременно и тектоничното чудовище Сан Андреас, т.е. разломът по западното крайбрежие на САЩ, се събужда според апокалиптичните предсказания. Продължава изригването на метан и въглероден моноксид, който е предвестник на мега земетресенията.

   Сан Андреас е трансформен разлом между Тихоокеанската и Северноамериканската плочи с дължина 1300 км и минава покрай брега на територията на щата Калифорния, в голямата си част по сушата. Образувал се е в далечното минало след изчезването на плочата Фаралон.

   Паралелно на Сан Андреас преминават и разломите Сан Габриел и Сан Хасинто.

   Сан Андреас се дели на три сегмента, всеки с различни характеристики и с различна степен на риска от земетресение. Най-значителният от тях, южният сегмент, минава в пределите на 35 мили от Лос Анджелис.

   Всъщност пробуждането на Сан Андреас започна в началото на 2016 г., когато в Калифорния стана земетресение със сила 4,5 по Рихтер. Епицентърът му беше на 36 км северозападно от Палм Спрингс.

   Ако се сбъднат прогнозите и Сан Андреас изгърми от този кошмарен тектоничен катаклизъм ще пострада цялото западно крайбрежие на САЩ. Калифорния и южната част на Невада ще потъват във водите на Тихия океан. Мексико ще е в руини. Ще бъдат напълно унищожени Лос Анджелис и Сан Франциско. От другата страна на САЩ ще изчезне Ню Йорк. Ще се събудят вулканите на САЩ и на Хаваите, огромна цунами ще удари Америка до 2000 км навътре в сушата.

   Неслучайно в Холивуд пуснаха мегафилма "Сан-Андреас". Катастрофалните филми обикновено разказват фантазиите на своите създатели за неща, които биха могли да се случат. Филмът San Andreas разказва за нещо, което със сигурност ще се случи.

   Някога името San Andreas /Свети Андрей/ беше избрано в цялата тази история случайно. Най-напред това направиха испанските мисионери, които с имената на своите светии кръщаваха всички местности по западното крайбрежие на Америка. Тогава кръстиха на Свети Андрей малкото езеро, близо до залива Сан Франциско. След това един учен от близкия университет в Бъркли взе това название за една малка, както си мислеше, тектонична структура, свързана с това езеро. И именно по този начин Свети Андрей стана патрон на колосално подземно и надземно чудовище на тектоничен монстър.

   Чудовището „Свети Андрей“ със своята форма прилича на змия. Много дълга – 1200 км, печаща се на скалите и плажовете от Калифорнийския залив – на юг, до Нос Мендосито – на север.

   Чудовището има и научно название. Това е разломът „Свети Андрей“.

   Той не беше много известен и нямаше да правят филми за него, ако не беше странната слабост на хората да строят своите селища в места, които са обречени на огромни природни бедствия – наводнения, земетресения, изригвания на вулкани. Най-старите цивилизационни центрове – Месопотамия, Гърция, Италия, както и големите агломерации – Токио или Мексико Сити, са разположени като че ли нарочно в такива места.

   Още по-налудничаво е локализирането на двете калифорнийски метрополии – Лос Анджелис и Сан Франциско. Техните създатели – испанските мисионери, са избрали място, разположено точно на линията на преминаването на един от най-мощните и най-активни разломи на нашата планета.

   Когато през 1890 г. Андрей Лоусън стана професор по минералогия и геология на Калифорнийския университет в Бъркли, той беше впечатлен от пейзажа на полуострова, разположен по западната страна на залива Сан Франциско. Удивителна беше веригата от езера – тесни и дълги, разположени точно на една линия. Опитният геолог бързо стигна до извода, че долината, напълнена с водите на езерата, има тектоничен произход и се покрива с линията на неизвестен разлом. В публикация от 1895 г. го нарече „Свети Андрей“ от името на едно от езерата. Оцени неговата дължина на малко над 100 км.

   Не предполагаше, че е открил дремещото чудовище. Убеди се в това 11 години по-късно, когато през 1906 г. земетресение със сила 7,9 унищожи напълно Сан Франциско. Сградите на половинмилионния град бяха погълнати от пожари, жертвите бяха над 3000, 250 000 останаха без покрив. И чак тогава учените се досетиха колко мощна структура е разломът „Свети Андрей“.

   От онова време осъзнаването колко опасен може да е животът в съседство на разлома, който реално не е 100, а 1300 км, съпътства ежедневието на жителите на цялото западно крайбрежие на САЩ. Всъщност няма година, в която да не се съобщава за земетресения в различни райони на Калифорния, а от споменатото мега земетресение до днес имаше поне 8 земетресения със сила над 6 по Рихтер.

   Заради това на дневен ред е и земетресението, определяно като big one, т.е. със сила, сравнима с труса на 1906 г. или по-голяма.

   Днес е известно, че разломът „Свети Андрей“ не е разломна линия. Това е цял район, в чийто обсег, както на сушата, така и в океана, са открити десетки по-малки разломи, често изобразени и върху терена. Парадокс е, че един от тях – разломът Хауърд, минава точно през кампуса на университета в Бъркли, където проф. Лоусън за първи път написа за съществуването на тази колосална разломна зона.

   ***

   Нашият свят, както континентите, така и дъното на океаните, е набразден от разломи. Много от тях забелязахме едва в сателитната ера, тъй като се виждат по-добре на снимките от Космоса, отколкото от заснемането в терена. Това са зони, в които е настъпило прекъсване на целостта на скалите и преместването им в определена плоскост. Често са маскирани и покрити с други скали. За тяхното съществуване разбираме когато изведнъж започне да се тресе земята под краката или пък когато в пейзажа се появят високи прагове или пропасти.

   Откъде са се взели разломите в кората на Земята? Отговорът не е труден – ако се помни, че нашата планета има активна вътрешност и че нейната външност е твърда обвивка. Под нея кръжат конвекционни течения, които водят до напукването й. „Изпечените“ блокове се местят както във вертикална, така и в хоризонтална посока.

   Именно тези сили движат плочите, от които е изградена обвивката на Земята и раждат явлението, известно като „скитане на континентите“.

   За „Свети Андрей“ не може да се каже, че е сред най-добре познатите разломи. Но със сигурност е най-добре познатата структура от този тип на света, като в неговия район на действие се намират всичките 10 научни центрове, създаващи прочутия Университет на Калифорния.

   Може да се каже, че Калифорния е мината на сеизмолозите. Тук е работил и най-известният сеизмолог на света – Чарлз Франсис Рихтер – чието име се споменава при всяко земетресение, създател на скалата за измерване на силата на земетресенията /която впоследствие беше модифицирана/.

   Учените изчислиха, че началото на раждането на този разлом трябва да се търси преди 28 млн. години, когато северноамериканската тектонична плоча в своето пътуване на Запад /откъснала се от Европа 100 млн. години по-рано/ за първи път се е сблъскала с тихоокеанската плоча. Северноамериканската плоча се движи само с 5 см годишно, но се държи много агресивно. Преди това прегази друга плоча – Фаралон, която е доминирала в тази част на планетата. Тя е потънала под ръба на напиращата северноамериканска плоча и е била стопена, като по пътя е причинила издигането на Скалистите планини и на платото Колорадо. На това се дължи и феноменът Големият каньон.

   След смазването на плочата Фаралон северноамериканската плоча се е изправила око в око с тихоокеанската плоча, която се движи в посока, обратна на движението на часовниковата стрелка. „Свети Андрей“ определя границата, в която напиращата в западна посока северноамериканска плоча влиза в контакт с движещата се на север тихоокеанска плоча. Тук се раждат колосални напрежения и сили, като шевът се вижда с просто око от сателитните снимки във вида на дълбока бразда. Като че ли някой е минал с плуг по цялата дължина – Сан Франциско, Сан Бернардино, Лос Анджелис.

   Паркфилд е място в средата на разлома „Свети Андрей“, където земетресенията със сила над 5,5 по Рихтер се повтарят редовно на всеки 22 години. Това място беше оборудвано със сеизмична апаратура, за да се предвиждат трусовете. Бяха пуснати в сонда на дълбочина 3 км. Учените чакаха поредния трус през 1985-193 г. Не дочакаха. Дойде 2004 г., но трусът пак не дойде. Сега го чакат отново.

   Според Сеизмичната служба на САЩ голямото земетресение трябва да стане в южния район на разлома „Свети андрей“. Там тектоничните сили все по-силно навиват пружината на напрежението на целия разлом, заради което земетресението е неизбежно. И именно за него беше направен филмът – за бедствие, което ще се случи 200 на 100.

   ***

   И накрая да се спрем и на Фукушима, Ла Палма и Турция.

   На антипода на Нов Мадрид е Япония – с Фуджи и Фукушима.

   Да припомним какво се случи на 11 март 2011 г. във Фукушима.

   На 11 март 2011 г. стана най-голямата техногенна катастрофа в писаната история на човечеството – взривяването на АЕЦ Фукушима в Япония и последвалият радиационен Армагедон. Продължаващата да изтича радиация застрашава и ще застрашава живота на цялата планета.

   Земетресението беше над 9 бала по Рихтер, най-голямото в досегашната история на Япония.

   Последва колосална цунами, най-голямата в регистрираната история на света. Последва и най-голямата в световната история техногенна катастрофа. Последиците ще се чувстват най-малко 100 години, а вероятно и хиляди години.

   Едновременно се активира така нареченият сеизмичен Огнен пръстен на Тихоокеанската тектонична плоча, което започна със земетресението в Нова Зеландия, пренесе трусовете и в САЩ – в разлома Нов Мадрид, напомпа супервулкана в Йелоустоун и удари Япония.

   С площ от 103 милиона квадратни километра Тихоокеанската плоча е най-голямата тектонична плоча на планетата. Трусовете в различни нейни точки, доведоха онова, което се нарича Каскадна земетръсна зона, до почти пълен срив.

   Глобалният мащаб на японското земетресение доведе до преразпределение на земната маса, заради което беше променена оста на въртенето на Земята.

   Линията, по която масата на Земята е балансирана, беше преместена с около 15 см, заради което скоростта на въртене на планетата нарасна и денонощието се съкрати със 116 милисекунди.

   И още от началото, извън официалното поле, се появи една ужасяваща хипотеза, която започна да измества официалната. А тя гласеше, че земетресението и цунами бяха предизвикани от ядрен взрив в Японския разлом на Тихия океан и че в някои реактори са били взривени ядрени мини.

   Мотивът – Израел и САЩ са наказали Япония за намеренията на Токио да обогатява урана за мирната ядрена програма на Иран именно в АЕЦ Фукушима.

   Точно 10 години по-късно на 13 февруари 2021 г. имаше нов опит за разцепване на Земята. На тази дата в 23:08 часа местно време, край бреговете на префектура Фукушима отново се случи земетресение с магнитуд 7.1 по Рихтер. На същото място, на 12 март 2011 г., АЕЦ Фукушима беше унищожена от цунами.

   На 13 февруари 2021 г. земетресението беше повторено на почти същото място – и отново срещу Фукушима.

   Или някой иска да рацепи Земята, тъй като областта на разлома Фукушима е слабото място в този район на литосферата и силно напрежение, например в района на Индонезия може да се "покаже" точно до Япония или другаде по "огнения пръстен" на Тихия океан. Или по разлома на някоя голяма литосферна плоча – Евразиатската или Северно-Американската и наистина да разцепи Земята…

   И този път, на 13 февруари 2021 г., не беше толкова сложно да се установи, че новото земетресение с магнитуд 7.1 край бреговете на Фукуима беше отново направено с ядрено оръжие на дъното на океана.

   Няколко месеца по-късно, на 11 септември 2021 г. започна нов етап на геофизическата война на планетата. Този път на 11 септември започна рояк от земетресения около вулканичния остров Ла Палма в Канарските острови на Испания. Това можеше да се дължи на покачването на лава във вулкана La Cumbra Vieja от дълбочина 10 км до по-малко от 1 км. А това означаваше, че Аполапсисът с мегацунами в Атлантика, която ще удари западното крайбрежие на Европа и Северна Африка, и Източното крайбрежие на САЩ може да е на часове.

   На 15 септември правителството на Канарските острови съобщи, че случващото се с вулкана "би могло да ни тревожи, но засега не ни тревожи", тъй като "Cumbre Vieja не е във фазата на предварително изригване".

   Но паниката беше вече тръгнала. На 19 септември започна изригване. Фактът, че тези земетресения се случват на малка дълбочина, е доказателство, че подземната магма си пробива път през скалата към повърхността. Това означава, че има или пръстово филтриране на магмата, или ще има огромна експлозия. И ако това се случи ще последва цунами – Армагедон, защото Ла Палма е вулканичен остров и неговата горна част ще се свлече в океана и ще предизвика цунами, която ще удари западния бряг на Европа и Източното крайбрежие на САЩ.

   Това би могло да бъде и HAARP, както преди години при огромното земетресение в Хаити.

   Това би могло да бъде и една секретна информация от ФБР на САЩ, че "една държава в Близкия Изток, съюзник на САЩ /т.е. Израел/ е започнала "някаква операция" с някакъв вулкан, т.е. с Cumbre Vieja на острова Ла Палма.

   Остров Ла Палма е част от Канарските острови край северозападното крайбрежие на Африка. Островът е образуван от изригвания от вулкана Cumbre Vieja.

   Ла Палма е "красивият остров" – плажове с бял пясък, подчертани от черна вулканична почва. Безкрайно нощно небе, изпълнено със звезди. Но красотата е измамна. Сгушен от западната страна на Ла Палма е вулканът Cumbre Vieja, като съд с вода, който чака да заври. Последното му голямо изригване беше преди повече от 50 години и всеки знае, че е въпрос на време, преди отново да се отприщи звярът в него.

   В продължение на десетилетия цялата югозападна част от острова е ерозирана и нестабилна от вулканични изригвания и учените се опасяват, че може да се откъсне и да се плъзне в Атлантическия океан.

   Ако това се случи, в океана ще се стоварят 500 кубични километра мръсотия и скали, които ще предизвикат вълна цунами в целия Атлантически океан.

   Никой не може да предвиди какво ще се случи след това.

   Западната страна на вулкана се напуква и разцепва, парата се натрупва вътре. Натискът е голям, целият западен фланг се откъсва. Атлантическият океан поглъща пръста и скалите.

   Вълните растат. Появява се мега цунами, висока 1000 м, тръгва към бреговете на Западна Европа и към Съединените щати.

   Ла Палма е на осем часа от източния бряг на САЩ със самолет. Това е единствената все пак добра новина – жителите ще имат време за евакуация.

   Вълната намалява, докато преминава през Атлантическия океан – от зашеметяващите 1000 м до 50 метра. Докато тази вълна пътува от Африка на Запад, тя се движи с около 800 км в час, след които с 50-метрова цунами ще удари източното крайбрежие.

   Всички големи градове ще бъдат унищожени, Бостън, Ню Йорк, Балтимор, Вашингтон, окръг Колумбия, Норфолк, Вирджиния, Чарлстън, Южна Каролина, Джаксънвил, Флорида, Маями… всички ще бъдат залети от гигантска водна стена. Повечето сгради на десет мили от брега ще бъдат физически съборени от вълната. Почти нищо няма да оцелее.

   По-голямата част от Флорида е само на около 1,2 метра над морското равнище. 30-метровата цунами от Лас Палма ще залее целия щат.

   Надморската височина на Капитолийския хълм на Вашингтон е около 18 метра. Изчисленията показват, че зоната, засегната от такава цунами, съдържа 29% от населението на САЩ.

   Long Island ще потъне под водата около 60 млн. ще бъдат мъртви.

   Няколко десетки ядрени реактора ще бъдат нова Фукушима или по-лошо. Река Хъдсън ще наводни чак до Олбани.

   Крайбрежните сгради нямат шанс, водата се втурва във вътрешността на 60-70 км по цялото Източно крайбрежие. Домовете са разрушени, безброй хотели се рушат. Химическите заводи изливат токсичните си отпадъци в морето.

   През 1949 г. вулканът Cumbre Vieja изригна и предизвика земетресение, което създаде километрични пукнатини от източната му страна. Силата на пукнатината след това накара западната страна на вулкана да се плъзне на 2 м в Атлантическия океан. Оттогава тя остава в тази позиция и нейните приблизително 1,5 трилиона метрични тона чакат да се сринат във водата.

   Силният земетръсен рояк, който започна на 11 септември под вулкана La Cumbre Vieja премина в изригване. Повечето земетресения са на плитки дълбочини около 8-12 км, което предполага, че нова магма прониква в резервоар под вулкана. Тези земетресения са съсредоточени под земна плоча с размерите на Манхатън, Ню Йорк, която е хлабава и ще падне в океана. Това може да е и тектонично движене, а не само движение на магма. Възможно е това, което се случва на La Palma да дестабилизира самите тектонични плочи.

   Стигаме и до земетресението в Турция на 6 февруари 2023 г.

   Сеизмолози и военни се опитват да разберат причините. И все повече от тях стигат до извода, че земетресението беше с изкуствен характер.

   Обсъждат се няколко версии:

   • геоинжинеринг на глобалистите и "дълбоката държава" чрез промените на климата и тераморфинга;
   • включване на геооръжието във войната на САЩ срещу Русия и Китай;
   • участие на "ръката на Израел";
   • съчетание на HAARP с подземен ядрен взрив;
   • тектонично оръжие срещу срещащите се в района три тектонични плочи – Евразийската, Африканската и Арабската, по границите на плочите минава два големи разлома – Източно и Северноанадолският;
   • МХД-генератор;
   • "жезъл на господа" и т.н.

   Обсъждат се и други версии, като обобщението им се покрива с нашата версия, разработвана от много години, че това земетресение е колосален терористичен акт, резултат на бедствие, създадено от техники за модифициране на околната среда, като почти половината свят се тресеше - от Гренландия до Индия.

   Повече от 13 милиона души бяха засегнати. Земетресението причини огромни щети. Това беше най-голямото бедствие в историята не само на Турция, но и в историята на целия свят. Две мощни земетресения с епицентър в Пазарджик и Елбистан в Кахраманмараш (близо до град Газиантеп) причиниха мащабни щети в десет провинции. Около 13,5 милиона от 85 милиона турско неселение бяха засегнати на тези територии.

   Земетресението на 6 февруари 2023 г. в понеделник около 4 часа сутринта с магнитуд 7.8 разтърси югоизточна Турция и Сирия. Епицентърът беше на около 30 км от Газиантеп (2,1 милиона население), голям град и столица на провинция на 100 км от сирийската граница. Трусът беше на дълбочина около 10 км. Той беше последван от силен вторичен трус с магнитуд 6.7 около 10 минути по-късно. Жертвите на земетресението надхвърлиха 54 000, около 50 000 души бяха ранени.

   Дали земетресението беше гигантски терористичен акт на САЩ, НАТО, Израел, "дълбоката държава" и защо срещу Турция?

   И какво направи Турция, за да предизвика такава опустошителна геофизическа атака? И от кого?

   Следите водят към САЩ, НАТО и Пентагона. И са срещу някои действия на Турция – ключов член на НАТО в неговата стратегическа география между Изтока и Запада, особено сега, когато САЩ и НАТО започнаха война срещу Русия и Китай.

   Турция е и ключова страна от НАТО между Изтока и Запада, с решаващ контрол на Босфора, като разделителна линия между НАТО и Русия. А Ердоган започна да намеква и за излизане от НАТО.

   И още нещо. Военната авиобаза Инджирлик в Турция е само на 170 км от епицентъра, а на нея се намира един от най-крупните арсенали от ядрено оръжие на САЩ. Оттам веднага беше съобщено /без никой да ги пита/, че хранилищата на ядрените оръжия не са получили никакви повреди. Но веднага също така в някои медии – предимно в Израел, се появи съобщение, че причина за земетресението може да е станала взривена ядрена бомба с "неголяма" мощност.

   Ще припомним, че една седмица по-рано – на 28 януари, Израел нанесе ядрен удар по ядрени подземни обекти на Иран в района на Исфахан, като по същото време имаше силно земетресение в Западен Азербайджан.

   Или, както се казва – "нищо случайно не става случайно". Още повече при земетресенията.

   Бяхме едни от първите в света, които веднага започнаха да анализират земетресението в неговия изкуствен характер, причинен евентуално от:

   • HAARP;
   • ядрен подземен взрив;
   • магнитно-хидродинамичен /МХД/ генератор;
   • тяхната комбинация и т.н.

   С извършители:

   • САЩ;
   • Израел;
   • тяхната комбинация и т.н.

   Характерно е, че в хилядите, този път, анализи на земетресението по света, почти никой не обсъждаше евентуален негов естествен характер, т.е. всички са единодушни, че става дума за изкуствено предизвикване на колосалното бедствие, което може да се повтори всеки момент в същия или в друг район на планетата.

   ***

   И така, да припомним някои важни неща.

   Нещо все по-странно и все по-страшно се случва с климата на планетата напоследък.

   Но думата "напоследък" не е точна, защото ескалацията в геофизическата война започна по-рано, когато климатичното оръжие HAARP под прикритието на "глобалното затопляне" и намеренията на Бил Гейтс да "затъмни" или да "закрие" Слънцето.

   И така, какво имахме.

   Всемирен потоп, страшни горещини, суша, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, топлинни вълни, "космически явления", пожари, космически студ, незапомнен снеговалеж.

   Американското геофизическо оръжие HAARP беше пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

   Това означава, че Земята е в клещите на инженерна глобална екокатастрофа и на самоунищожение. /Геоинженерингът на Земята се осъществява от глобалистите чрез планетарни катастрофи/.

   Хората още не са осъзнали, че живеем в нова реалност, без прецедент в историята на нашата цивилизация. Когато говорим за цивилизация имаме предвид няколко хиляди години, а не последните 50.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 336, March 2024
Йемен - между Армагедон и Апокалипсиса
САЩ, Англия и Израел срещу Йемен. Думата "нова" не е точна. Тази война продължава поне от 70 години и е хибриден фронт, ...
    Залозите са направени.Вратите на ада скърцат
През февруари започна третата година на Специалната военна операция на Русия в Украйна.След време историята й ще се изуч...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com