Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Анализ прогноза на „Строго секретно“
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Путин - Карлсън: филм, прожектиран на няколко екрана
03.2024

Персите казват: "разбирането е сабя с три остриета – твоята страна, тяхната страна и истината".

Това може да се отнесе и за интервюто на американския телевизионен журналист Такър Карлсън с президента на Русия Владимир Путин на 6 февруари.

Тъй като съм последният все още жив журналист /надявам се тази формулировка да използвам още известно време/ от втората половина на ХХ век и от първите 20 години на ХХI век, който е направил най-много интервюта в сравнение с другите колеги от тогавашните печатни официози на СССР и Източна Европа, /с десетки президенти, премиери, генерални секретари, министър-председатели, лидери на различни държави, на национално-освободителни движения, от Третия свят, на необвързаните/, от опит знам, че всяко интервю, особено на високо равнище, се нуждае от няколко основни стъпки:

  • определяне на обекта и целта на интервюто;
  • лична подготовка по темата, съставяне на тесен и широк въпросник;
  • тайминг, провеждане на интервюто;
  • анализ на интервюто, плюсове, минуси.

Тези елементи се повтарят в комбинации във всички интервюта.

Но в интервюто на Карлсън с Путин някои от тях липсваха, въпреки че то е било поискано от Карлсън още преди три години, заради което е имал време да се подготви. Но не беше съвсем готов. Дали защото беше изненадан от момента, в който Путин се съгласи да говори с него? Или Карлсън искаше да позиционира това интервю предимно в своите "параметри" – изпъждането му от Fox News, създаването на собствена медия с многомилионна аудитория, свързването й с "Х" на Илон Мъск, изграждането на предизборна позиция срещу Джо Байдън и про-Тръмп и т.н.

Така или иначе, Путин "намести" Карлсън още в началото – няма да правим ток-шоу, ще говорим за сериозни неща, преди всичко за Украйна. И, тъй като Карлсън, както сам каза, не знае много за Украйна, Путин говореше, а Карлсън слушаше.

От професионална гледна точка мога да кажа, че Путин направи Tour de Force "тур на силата", с внушителна интелектуална дълбочина, проектираща историята от миналите векове на Русия върху днешната геополитика. Истински Tour de Force, който беше видян от 1 милиард души по света, колосална аудитория, най-важната медийна история за 2024 г. до момента, която взриви интензивната антируска пропаганда на Запад.

Подходът на американските журналисти "Елвис влезе в сградата, Елвис напусна сградата" в изпълнение на Карлсън не се състоя.

Разбира се, Карлсън е опитен интервюиращ и на няколко пъти се опита да следва своята линия и даже ненужно започна да се държи конфронтационно, сякаш беше клонинг на американските "основни медии" и постави типични "твърди въпроси", т.е. опитваше се да влезе в глобалистката програма на мейнстрийма. Вероятно не искаше да изглежда като проруски и пропутински журналист.

Путин се възползва от случая спокойно и даже твърде ангажирано за неговия стил, за да изложи позицията на Русия по основни въпроси, преди всичко за Украйна. Ясно беше, че той е избрал момента за интервюто – събитията на фронта при Авдеевка, поредната среща на НАТО в Мюнхен, годишнината от неговата стратегическа реч в същия Мюнхен през 2007 г. Карлсън с напрегната физиономия го слушаше внимателно /симултантният превод беше наистина добър/.

Какво му каза Путин? Каза някои познати и няколко нови неща. Украйна е била руска през вековете и ще бъде руска, украинците и руснаците са един народ, рано или късно ще се договорят и отношенията ще се възстановят. Русия няма да отстъпи нито педя от Украйна /защо – виж карето вдясно/.

Малко хора обаче обърнаха внимание на по-дълбокия контекст на онова, което говореше Путин. Ще се опитам да обясня.

Путин каза, че днешната дълбока разделителна линия е между базираните върху "правила" сили на Запада и цивилизационните сили, вкоренени дълбоко в историческата идентичност. Гледайки през тази призма виждаме и източникът на днешните големи геополитически разломи: САЩ срещу Исляма, САЩ срещу Русия, САЩ срещу Китай. САЩ и техните "правила" са в противоборство с цивилизационните сили. САЩ са нововъзникваща цивилизация поради кратката си история. Но цивилизационните сили са вкоренени дълбоко в своята история и техните правителства черпят легитимност от тази история. Открито заявеният дневен ред на западните управляващи елити са хомогенизирането на целия свят, заличаването на всяка расова, етническа, културна, религиозна идентичност, докато всеки бъде лишен от корен и стане бездушен транссексуален консуматор на стоки и фалшива информация, отвлечен от истинския живот чрез така наречената политкоректност.

И тук, доста неочаквано, Путин спомена за "разговори със Запада". Всъщност това за мен не е изненада. Става отново дума за така наречения алгоритъм на Путин. Действията на Путин са напълно предсказуеми. Алгоритъмът на Путин е известен на западните елити и "дълбоката държава".

За какво става дума?

Първото предложение на Путин винаги е напълно приемливо и взаимноизгодно даже с известен ущърб на интересите на Русия.

Второто предложение на Путин вече е доста тежко за противната страна, но както се казва, "тя все още може да диша".

Третото предложение и най-тежкото "или – или".

За съжаление Западът и сега в Мюнхен отново не се вслуша в предложението на Путин.

Защо Путин прие Такър Карлсън, а не някой друг журналист.

Путин вероятно знаеше доста неща за Карлсън – кой го е изпратил, кого представлява. Карлсън е пример за сериозна и качествена журналистика в САЩ и въобще на Запад. Като журналист той казва "безкомпромисната истина" и разработва в своите програми най-важните теми. Карлсън е сред малцината в професията на Запад, който говори с широката западна общественост. Заради това и Путин му даде интервюто – защото знаеше, че няма да има съкращения, монтажи, редактиране, автоцензура и т.н.

Но Карлсън не е просто журналист. Преди една година той беше уволнен от Fox News, където водеше най-популярното публицистично предаване, но стана твърде токсичен даже за този републикански ТВ канал, защото се превърна не само в критик на Байдън, но и въобще на "вашингтонското блато".

Привлича вниманието на милиони американци и като потенциален политик, може да се кандидатира за вице на Тръмп. Вероятно това беше и целта му в Москва – да спечели Путин и подкрепата му за Тръмп.

И още нещо. Според скромни оценки Карлсън струва над 370 милиона долара и е един от най-богатите телевизионни водещи на планетата. Докато работеше във Fox News заплатата му беше 45 милиона долара годишно. Баща му се жени за наследницата на Swanson Enterprises, дъщерята на Гилберт Карл Суонс, който притежава над 140 имота в САЩ и Англия.

Такър наследи над 190 милиона долара активи и инвестиции.

След като напусна Fox news той подписа договор в консервативната фирма Public Square, което му носи 48 милиона долара годишно.

Той получава и плащания от социалната мрежа "Х" на Мъск от реклами – около 41,5 милиона долара само за последния октомври.

С една дума, богатството на "журналиста – неудачник", както го нарече Хилари Клинтън, е по-голямо от богатството на двойката Клинтън.

И още нещо. Такър Карлсън би трябвало да пази някъде картата от ЦРУ на баща си Ричард Уорнър Карлсън, който беше агент на ЦРУ в края на 50-те и началото на 60-те години. След като напусна ЦРУ той тръгна по журналистическата кариера. Стана директор в "Гласът на Америка" по времето на Рейгън, т.е. на Джордж Буш – старши. Или, както се казва, Once CIA, always CIA – "веднъж в ЦРУ, винаги в ЦРУ".

Путин напомни за това, но Такър му отговори че е искал да влезе в ЦРУ но не са го одобрили. Но може да е в ЦРУ и без да са го одобрили. И да са преценили че навън ще е по-полезен.

Както се разбра, след интервюто Путин и Карлсън са седнали на кафе. Интересно за какво са си говорили насаме? Може би за изчезването на секретаря на отбраната на САЩ Лойд Остин в края на декември в Киев и замяната му с двойник, или за двойниците на Байдън, които го играят от няколко години, заради което Путин пита "кой всъщност управлява тази Америка", или за изчезналото ядрено куфарче /недай Боже/ на Байдън от Белия дом, т.е. на ядрените кодове на САЩ, които може да са се озовали в ръцете на психопата Нетаняху в Израел.

Или че още по време на интервюто Путин даде на Карлсън една папка с някакви документи, т.е. на хартиен носител, а не на флашка. Каза, че са за Украйна. Но в съвременния свят това е единственият начин да се връчат секретни документи. Всичко дигитално е компрометирано.

Значи, филмът вървеше не на два, а на много повече екрани. Или, че разбирането може да има повече от три остриета.

Какви са основните причини за войната на САЩ, Англия и Израел срещу Русия в Украйна

Основният въпрос за войната в Украйна е заради какво всъщност започна тяи как ще завърши.

Отговаряме веднага – започна от опита на така наречената "хазарска еврейска мафия" с нейните основни разклонения /терминът "мафия" е взет от поддържаната от Моссад Wikipedia/ да открадне от Русия не само Крим и Донбас но и цяла Украйна /както откраднаха Палестина от палестинците/.

Заради това Русия наистина освобождава своите територии и своето руско /и украинско/ население в Крим, Донбас и в цяла Украйна от ционистко-нацистката окупация.

Ще припомним, че сегашната война в Украйна започна с кървавия преврат от 2014 г., когато беше свален Янукович, избрал проевропейската и проруска ориентация, която не отговаряше на плановете на хазарската мафия за кражба на Крим и Украйна от глобалния еврейски капитал, зад който се крие Ротшилд.

И, както обикновено става в такива случаи се сблъскаха две разклонения на хазарската мафия – едното в САЩ, другото в Израел, които в момента се съюзяват отчаяно.

Ясно, е че войната в Украйна се дължи на битката между две мафии, като Байдън няма нищо против елиминирането на Нетаняху, разбира се с чужди ръце. Байдън няма нищо против и евентуална война между Израел и Иран, с която да бъде елиминиран режима в Тел Авив, който е неудобен за американската върхушка още от времето на Бил Клинтън.

От другата страна Израел, чрез протежето на Коломойски – Зеленски, иска да си отмъсти на Русия, която в Сирия провали техните планове за изграждането на "Голям Израел" в Близкия Изток, и да създаде за Русия огледална ситуация в Украйна, където искат сега да си строят "Нова Хазария" или "Нов Йерусалим".

Разбира се, шапката над двете разклонения на хазарските мафии е американският глобален еврейски капитал, който иска да си присвои на безценица или открадне цяла Украйна с нейните богатства.

Само цифри: - по природни ресурси Украйна (без Русия) се нарежда на 1-во място в Европа; - по проучени извличаеми запаси от уранови руди – 2-ро място в Европа; - 10-то място в света по запаси от титанова руда; - 2-ро място в света по доказани запаси от манганови руди (2,3 милиарда тона или 12% от световните запаси); - 2-ро място в света по запаси от желязна руда (30 милиарда тона); - 2-ро място в Европа по запаси от живачни руди; - 3-то място в Европа (13-то в света) по запаси от шистов газ (22 трилиона кубични метра); - 4-то място в света по обща стойност на природните ресурси; - 7-мо място в света по запаси от въглища (33,9 милиарда тона) - по чернозем Украйна е на първо място в света.

В Украйна са едни от найголемите в света находища на литий и огромни находища на въглища. Въглищата се изчисляват на около 30 милиарда тона, които имат търговска стойност от 11,9 трилиона долара. Те имат и символична стойност, тъй като областните градове Донецк и Луганск са построени от съветските и руски миньори и стоманодобивници. Ако руските сили превземат и Кривой Рог и Днепър, те ще имат около 75-80% от предвоенния БВП на Украйна под свой контрол.

Досещате ли се за какво става дума?

И защо големите боеве са съсредоточени в Донбас, който се покрива, според представите на "хазарската мафия" с "Нова Хазария". Защото именно в Донбас има богатства и ресурси на стойност десетки трилиони долари.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 336, March 2024
"Fuck you – мистър Шваб, Fuck you – нов световен ред, Go Fuck Yourself"
В средата на януари в Давос се състоя поредният Световен икономически форум, на който глобалният фюрер Клаус Шваб съобщи...
    Посланието на Вангелия /Ванга/ от 2001 година: Красимир Иванджийски – 33, 55 и 77 години /3/
/Продължение от предишния брой/През първата половина на 2024 г. отбелязвам три важни "рождени дни":33-годишнина на издав...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com