Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Какви са основните причини за войната на САЩ, Англия и Израел в Украйна
04.2024

Основният въпрос за войната в Украйна е заради какво всъщност започна тя и как ще завърши.

Отговаряме веднага – започна от опита на така наречената "хазарска еврейска мафия" с нейните основни разклонения /терминът "мафия" е взет от поддържаната от Моссад Wikipedia/ да открадне от Русия не само Крим и Донбас но и цяла Украйна /както откраднаха Палестина от палестинците/.

Ще завърши с разгрома на "хазарската мафия", т.е. на ционизма, който Кремъл постави под общ знаменател с нацизма, олицетворяван от киевските режими след 2014 г. на Порошенко и Зеленски /Коломойски/ и техните ментори във Вашингтон и Тел Авив.

Заради това Русия наистина освобождава своите територии и своето руско /и украинско/ население в Крим, Донбас и в цяла Украйна от ционистко-нацистката окупация.

Ще припомним, че сегашната война в Украйна започна с кървавия преврат от 2014 г., когато беше свален Янукович, избрал проевропейската и проруска ориентация, която не отговаряше на плановете на хазарската мафия за кражба на Крим и Украйна от глобалния еврейски капитал, зад който се крие Ротшилд.

И, както обикновено става в такива случаи се сблъскаха две разклонения на хазарската мафия – едното в САЩ, другото в Израел, които в момента се съюзяват отчаяно.

В началото Порошенко се насочи към САЩ и потърси покровител във Вашингтон в лицето на тогавашния вицепрезидент на Обама и сегашен президент Джо Байдън, на когото предложи /както обикновено ставаше в такива случаи/ нещо, което никога не е било негово – богатствата на половин Украйна, започвайки от природния газ, в който беше включен синът на Байдън – Хънтър Байдън.

Другият шеф на второто разклонение на украинската хазарска мафия – Коломойски, след престъпленията през 2014 г. в Киев, и особено в Одеса, избяга в Израел, където под контрола на Нетаняху /Милейковски/ започна да пробутва идеята за "Нова Хазария" в Украйна на териториите, които неслучайно се покриват с Донбас и с районите, на които се водят сега боевете.

Неговото протеже – кокаинисимусът Зеленски, успя да пребори Порошенко на изборите и доразви идеята на Тел Авив, като към словосъчетанието "Нова Хазария" добави "Нов Йерусалим", т.е. Украйна трябва да стане такава.

Войната в Украйна се дължи на битката между две мафии, като Байдън няма нищо против елиминирането на Нетаняху, разбира се с чужди ръце, най-добре от Москва. Байдън няма нищо против и евентуална война между Израел и Иран, с която да бъде елиминиран режима в Тел Авив, който е неудобен за американската върхушка още от времето на Бил Клинтън и особено на Хилъри, /заради девойката Моника в оралния кабинет на Бил, пробутана там от МОССАД/.

От другата страна Израел, чрез протежето на Коломойски – Зеленски, иска да си отмъсти на Русия, която в Сирия провали техните планове за изграждането на "Голям Израел" в Близкия Изток, и да създаде за Русия огледална ситуация в Украйна, където искат сега да си строят "Нова Хазария" или "Нов Йерусалим".

Разбира се, шапката над двете разклонения на хазарските мафии е американският глобален еврейски капитал, който иска да си присвои на безценица или да открадне цяла Украйна с нейните богатства с напечатаните през последните 10 години над 30 трилиона от Федералния резерв на САЩ кухи долари.

Ето основни причини, поради които Западът се бори толкова силно за Украйна. Само цифри:

  • по природни ресурси Украйна (без Русия) се нарежда на 1-во място в Европа;
  • по проучени извличаеми запаси от уранови руди – 2-ро място в Европа;
  • 10-то място в света по запаси от титанова руда;
  • 2-ро място в света по доказани запаси от манганови руди (2,3 милиарда тона или 12% от световните запаси);
  • 2-ро място в света по запаси от желязна руда (30 милиарда тона);
  • 2-ро място в Европа по запаси от живачни руди;
  • 3-то място в Европа (13-то в света) по запаси от шистов газ (22 трилиона кубични метра);
  • 4-то място в света по обща стойност на природните ресурси;
  • 7-мо място в света по запаси от въглища (33,9 милиарда тона).

В Украйна са едни от най-големите в света находища на литий и огромни находища на въглища. Заедно те струват десетки трилиони долари.

Големият дял от находищата на въглища, които захранваха стоманодобивната индустрия на СССР от десетилетия, са концентрирани в източната част на страната, т.е. в Донбас. Въглищата се изчисляват на около 30 милиарда тона, които имат търговска стойност от 11,9 трилиона долара. Те имат и символична стойност, тъй като областните градове Донецк и Луганск са построени от съветските и руски миньори и стоманодобивници.

В допълнение към 63 процента от находищата на въглищата в страната, Русия си върна 11 процента от находищата на петрол, 20 процента от находищата на природен газ, 42 процента от металите и 33 процента от находищата на редкоземни и други важни минерали, включително литий.

Делът на природния газ, който Русия вече притежава, е по-висок, тъй като има няколко подводни газови находища около Крим и край източното крайбрежие.

Ако руските сили превземат и Кривой Рог и Днепър, те ще имат около 75-80% от предвоенния БВП на Украйна под свой контрол.

След началото на Специалната военна операция се оказа, че Зеленски е продал 28 процента от цялата украинска земеделска земя на три американски транснационални корпорации – 17 милиона хектара обработваема земя. За сравнение, Италия има 16,7 милиона хектара селскостопанска земя. Значи, само три американски компании са получили от Зеленски в Украйна повече селскостопанска земя, отколкото има цяла Италия.

Цялата площ на Украйна е 600 000 кв. км, "изкупени" са 170 000 кв. км. По-точно Зеленски е продал на американците нещо, което не е било никога негово. Нещо типично за това племе.

Кои са тези компании – Cargile, Dupont и Monsanto, които пък се контролират от BlackRock, Vanguard и BlackStone.

BlackRock притежава активи за над 10 трилиона долара, Vanguard – за 6 трилиона, BlackStone – за 2 трилиона. Съберете ги и ще получите 20 трилиона, т.е. толкова, колкото Федералният резерв на САЩ напечата през последните 5 години за изкупуването на Украйна и за взривяването на световните пазари.

Досещате ли се за какво става дума?

И защо големите боеве са съсредоточени в Донбас, който се покрива, според представите на "хазарската мафия" с "Нова Хазария".

Защото именно в Донбас има богатства и ресурси на стойност десетки трилиони долари.

Както неведнъж сме писали, дълбоко в недрата на глобалната икономическа война, която Русия никога няма да позволи да й бъде открадната не само нейната историческа сърцевина – Киевска Рус, но и богатствата и ресурсите на нейния народ.

Това е същността. Това се крие и зад последните изявления на Путин, че "няма да даде нищо на никого, което е руско".

Нещата са ясни. Следва развръзката. Каква ще е тя?

Русия нямаше друг изход, освен да влезе в тази война.

След 24 месеца битки Москва си върна контрола върху някои от най-богатите на минерални ресурси земи в Европа.

Нещо да не е ясно? Знаем, че ни четат и в Кремъл, и с горното помагаме да се конкретизира позицията.

Нещата са ясни. Както и развръзката, която ще настъпи скоро или в обозримо бъдеще.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 337, April 2024
Русия излиза от договора „2+4“. Германия с нов Drang nach Osten
Германия премина всички възможни и невъзможни "червени линии".Това е повторение на Drang nach osten на Хитлер.В Русия – ...
    Оставката на Виктория Нуланд: Смяната на „пощаджията“ не означава промяна на политиката
На 5 март Виктория Джейн Щепсел – Берувна Нуланд /Нуделман/ подаде оставка и е готова да напусне поста на заместник държ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com