Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геофизическа война
HAARP действа: новите системи в Швеция и Ice Cube в Антарктида
Геофизически анализ на „Строго секретно“

През последните месеци геофизическата война рязко ескалира навсякъде – Скандинавия, Русия, САЩ, Китай, Южна Европа…

Въпросът не е дали геофизическото оръжие на САЩ HAARP действа. Въпросът е дали все още има район на планетата, върху който то да не е било изпробвано.

В предишния брой в големия ни геофизически анализ се спряхме на някои последни версии на HAARP – в Швеция и Антарктида, които заслужават особено внимание.

Но, преди това, да припомним основните характеристики на геофизическото оръжие, което не е спирало да действа от няколко десетилетия. Може би това е обяснението за колосалните катаклизми, ставащи през последните години на различни места на Земята – урагани, торнада, земетресения, цунами, т.е. HAARP вече е извън контрол.

През последните години всеки месец добавя нови щрихи към портрета на това геофизическо, тектонично и йоносферно оръжие. И всичко това ставаше, въпреки че в края на 70-те години световната общност подписа договор, забраняващ разработката и разполагането на геофизическо оръжие. Но едно нещо са договорите, друго – реалностите.

Последните урагани, торнада, цунами, наводнения, суши, порои, стихии и въобще десетки природни катаклизми все по-често се обясняват с използването на геофизическото оръжие. Това не е случайно. От момента, когато започнаха електромагнитни експерименти в тази област, природата като че ли полудя.

За експертите е ясно, че САЩ използват геофизическото оръжие HAARP не само като йоносферно въоръжение, но и като изключително опасно високотехнологично оръжие за предизвикване на земетресения, цунами, изригване на вулкани, тектонични размествания и т.н.

Защото геофизическата война на САЩ срещу човечеството върви едновременно с политическата и гореща война на тези центрове с поддържането на нови войни и напрежение. Именно този център и дълбоко задкулисие е в своята последна мисия на тази планета – започна война не само срещу всички и навсякъде, но и срещу самата планета.

Геоинжинерингът на Земята се осъществява от глобалистите чрез всемирни катастрофи.

И така, геофизическото, климатично, йоносферно и т.н. оръжие работи с пълна сила. Особено през последните месеци. Досега го използваха само САЩ. Има основания да се предполага, че Русия и Китай отговарят и внедряват свои оръжия ускорено.

Колосалните ураганни бури в много райони на света, земетресенията по поръчка, продължаващите над определени райони на планетата суши, студове или жеги, изригвания на вулкани също са плод на HAARP.

Това, което наричаме HAARP, е мощно техническо съоръжение на Аляска и е най-секретният обект на САЩ, използван преди всичко за военни цели. Принципът на работата на HAARP изследователите описват по следния начин – антените изстрелват в йоносферата поток частици с колосална енергия. Йоносферата ги отблъсква обратно и частиците от този рикошет проникват в дълбините на Земята мигновено.

Това е едно от най-странните оръжия, предизвикващо трусове или цунами. Може да бъдат унищожени цели армии на противника или да бъде разрушена икономиката на която и да било страна. Но какво ще стане, ако се въздейства на земната кора и йоносферата без видима агресия, без войски и бомби, маскирайки се под естествени метеорологични процеси.

За тази цел в Пентагона беше създаден Департамент за перспективни въоръжения, включващ два отдела: C – според някои експерти означава climate (климат), и отдел P – policy (политика).

Отдел C е засекретен и пряко се ръководи от Агенцията за национална сигурност.

Отдел C е постоянно дислоциран на Бермудите. Има преки и косвени доказателства, че катастрофалните природни катаклизми, като цунами, урагани и земетресения бяха резултат от използваното от САЩ, по-точно от отдел C, на вълновото геофизическо оръжие.

Едновременно се водеха и изследвания на зоните на сеизмичното напрежение на планетата. В зоната на тектоничните разломи на земната кора се образуват силови енергийни полета, които достигат определено равнище на напрежение и се "взривяват" в земетресения, вулканични изригвания, урагани, цунами и т.н. Вероятно американците намериха начин за изкуствено ударно въздействие върху полето на тектоничното напрежение, довеждайки го до "взривяване". Това означава, че става дума за геофизическо оръжие.

Друго направление на Департамента за перспективно въоръжение е въздействието на вълновите процеси върху психиката и съзнанието.

В рамките на "звездни войни" американските учени работеха над създаването на така нареченото плазмено оръдие. С него имаха намерение да унищожават съветската орбитална космическа групировка. През 1986 г. Пентагона прие редица програми, насочени към разработка на бойни средства с електромагнитно излъчване. Една от главните задачи беше изучаване на въздействието на електромагнитните средства, както и разработка на средства за защита.

На Аляска американците построиха станция за така наречената отвъдхоризонтна локация, предназначена за откриването на територията на противника на самолети и ракети още на етапа на старта, и по време на полета с помощта на насочен лъч през йоносферата.

След това в градчето Гакхона, на 450 км от Анкъридж в Аляска, в условията на дълбока секретност започна строителството на първата мощна радиолокационна станция. В безлюдната долина се появи огромното здание на дизелова електроцентрала. Недалеч от нея се появи гора от 180 антени с 24-метрова височина на площ от 130 декара.

Тъй като магнитният полюс на Земята се намира към Канада, следователно и към Аляска, местоположението на антените беше избрано много удачно – под самия купол на магнитосферата, и те напълно покриват цялото северно полукълбо. И под калпака на американските антени се оказаха цяла Камчатка и Далечният Изток.

Така се появи и проектът HAARP – програма за изследване на високочестотната активност на Северното сияние. По този начин HAARP, която вероятно влезе в строя през 2001 г., представлява най-мощен йоносферен стенд.

За да се разбере принципът на действие на HAARP, трябва да се обяснят неизучени докрай явления, които стават в атмосферата.

Както е известно, над озоновия слой се намира йоносферата (газовият слой, обогатен с електрически частици, които се наричат йони). Но йоносферата не навсякъде е еднородна. В полярните райони на Земята тя има нееднородности, възбудени йони от газовете, които се наричат аурални. Съединявайки се помежду си, те се движат по плазмени канали по протежението на силовите линии на магнитното поле на Земята. Тяхната дължина е няколко десетки метра. Те образуват аурални структури, изкуствени йонни облаци, които могат да се използват като оптически лещи за отразяване на мощен радиолъч към отделни участъци от земната повърхност. При това далечината на действието на този лъч е практически неограничена. Тези вибрации могат да бъдат използвани например за определяне на присъствието на самолети и за други цели. Те могат да бъдат насочени към едни или други райони на Земята в зависимост от ъгъла, под който се отразяват от йонната леща.

Ако се нагрее йоносферата достатъчно силно, може да се образува слой, особено в полярната област, който има почти нулево съпротивление. Около полюса се образува своего рода шнур, който може да се използва като антена за предаване на информация, например за подводниците.

HAARP е замаскирана идея за създаване на лъч с огромна мощност, геофизическо оръжие, чийто принцип на действие се основава на използването на военни цели на процесите, ставащи в твърдата, течната и газообразната обвивки на Земята. Премествайки фокуса на лазерния лъч може да се управлява изкуствено създадения в йоносферата плазмоид (локализирана област на високойонизиран газ) или кълбовидна мълния. С други думи, с помощта на грамадни съоръжения американците бомбардират небето с енергийни лъчи, които, отразили се от йоносферата, ще се върнат на Земята във вида на електромагнитни вълни с малка честота.

Възбуденият от HAARP слой на йоносферата влияе върху радиоелектронното оборудване на военната техника, системите за насочване, коригиране, управление, навигация и т.н. В резултат, самолетът или ракетата излизат от строя. Ако HAARP бъде сравнена с ядрено оръжие, тя многократно го превишава със своята мощност. А ако се насочи лъчът например върху Англия, той може да я унищожи за няколко секунди.

Най-страшното е, че даже разработчиците не могат да кажат какво ще стане с планетата, как ще реагира йоносферата на удара на тез лъчи, ако системата бъде пусната на максимум. Както е известно, заедно с озоновия слой, йоносферата защитава Земята от смъртоносните космически лъчи. Под въздействието на системата HAARP йоносферата ще бъде повредена, а космическата радиация ще достига пряко до Земята. Освен това даже еднократното използване на това оръжие може да предизвика ефекти, които не могат да бъдат спрени – земетресения, рязко охлаждане и др. Активното възбуждане на йоносферата може да доведе до освобождаване на огромни маси свободни електрони, така наречените електронни порои. От своя страна това може да доведе до изменения на електрическия потенциал на полюсите и изместване на магнитния полюс на Земята. По-просто казано, планетата ще се преобърне. И може само да се гадае къде ще се окаже Северният полюс.

На вълната на HAARP могат да се „закачат“ електромагнитни колебания и да се насочат към някоя точка на планетата. Той въплъщава в себе си принципа на златното сечение. Пирамидата акумулира енергията на околната среда. С други думи, тя е своеобразен генератор и ако през нейния конусообразен връх се изпратят в небето електромагнитни вълни, се стига до рязко спадане на атмосферното налягане, което от своя страна привлича облаците и причинява проливни дъждове или обилни снеговалежи.

HAARP в Аляска е основа на гигантска невидима пирамида, която се създава от електромагнитни излъчвания и се опира със своя горен конус в йоносферата. Към това трябва да се добавят антенните комплекси в Гренландия, Норвегия, на космическите спътници на плаващите бази и кораби. Едновременното действие на всички тези установки засилва мощта на електромагнитната пирамида, която лесно може дистанционно да бъде проектирана върху която и да било територия на земното кълбо.

В края на декември 2023 г. "майката на всички HAARP" започна да работи и в Швеция. Аналог на HAARP е шведската система EISCAT, която също следи полярните сияния от Швеция. Построиха всичко още през 1975 г., малък радар и скромно оборудване. Но през последните няколко години заваля златен дъжд върху EISCAT, направо от… йоносферата. Монтажът е голям и скъп. Освен това е модулен – антената може да се разширява, докато сечището свърши. Набират се електротехници по целия свят, които ще започнат да пристигат на обекта през януари 2024 г. Така че през март тази система ще работи максимално. Ще следим развитието.

Още по-важно. Нови разкрития се появиха и за Южния полюс – САЩ крият тайно оръжие HAARP в Антарктида.

Става дума за изтеклата информация, че САЩ са разработили и крият свое тайно оръжие в Антарктида, способно да предизвика мощни земетресения в различни точки на планетата.

Бившият служител на най-голямата американска оръжейна корпорация Raytheon Technologies Ерик Хекър стана разобличител на супер тайна на американския военно-промишлен комплекс. Той съобщава, че в американската станция на южния полюс Амундсен-Скот, разположен в точката на Южния полюс в Антарктида, скрито под прикритието на научно оборудване работи "оръжие с насочена енергия", способно да предизвиква земетресения в различни части на планетата. Ерик Хекер, като служител на Raytheon Technologies е бил изпратен да работи в Антарктика и в американската станция на Южния полюс, "след разговор с няколко учени, работещи там" е разбрал, че под прикритието на научен проект в станцията се провеждат изследвания върху "оръжия с насочена енергия", собственост на Raytheon Technologies Corporation.

Системата се нарича IceCube Neutrino Detector. Цената на проекта за създаването на това оръжие е около 500 милиарда долара.

С него американските учени на Южния полюс "манипулират тектоничните плочи на Земята по линиите на разломите, за да предизвикат земетресения". Според него: "Има технологични платформи за оръжия с насочена енергия.

Те са проектирани и управлявани под фалшив претекст за научни изследвания. Това всъщност се случва в американската станция на Южния полюс. На тази планета има оръжейни технологии, които обикновените хора дори не могат да си представят."

Според Ерик Хекър, САЩ използват технология за изкуствени земетресения срещу онези страни, които отказват да си сътрудничат с определени глобалистки програми.

По време на първите тестове на това "устройство" през 2011 г., "две случайни земетресения" са били предизвикани в Крайстчърч, вторият по големина град в Нова Зеландия.

Ще припомним, че на 22 февруари 2011 г. Нова Зеландия преживя едно от най-опустошителните природни бедствия в историята си. Крайстчърч беше практически разрушен.

Известната обществена фигура в САЩ Алекс Джоунс предположи в своя подкаст InfoWars, че Турция е страна, която се е опитала да "счупи системата на САЩ" и впоследствие е била наказана за това с разрушителното земетресение на 6 февруари 2023 г. Тогава в Турция загинаха над 50 000 души, а в съседна Сирия – над 8000. Това беше най-мощното земетресение, удряло Турция от десетилетия и най-силното земетресение, регистрирано някога в Леванта.

Защо в Антарктида? САЩ отдавна са хвърлили око на Антарктида. На първо място, поради факта, че ледената й черупка е най-големият източник на прясна вода в света. Сладката вода съставлява 2,5-3% от хидросферата на планетата. По-голямата част от нея около 90%, са ледът и снегът на Антарктида. Няма да е изненада, ако САЩ и НАТО скоро обявят Антарктида за зона на своите "жизненоважни интереси".

Но има и друга причина – в Антарктида няма любопитни очи на американската станция на Южния полюс. На разположение на "учените" от Raytheon Technologies е изолиран континент, където никой няма да се намеси или да попита какво става. Уникално място за всякакви изследвания, включително на военно-промишления комплекс.

Сега в Антарктида, според международния договор от 1961 г., всички военни дейности са забранени. Но кой обръща внимание на такива "малки неща", когато говорим за уникален военен полигон, както и за континент с богати запаси от въглеводороди, други минерали и прясна вода.

От 1959 г. стартира Антарктическата програма на САЩ (USAP), която предвижда целенасочени изследователски мисии и експедиции. Основният оператор на програмата беше Националната научна фондация (NSF), която координира работата на различни американски отдели в Антарктика. В резултат на това вече е разгърната мрежа от бази за постоянно присъствие на САЩ в Антарктика с подходяща логистична подкрепа. В момента в рамките на USAP на континента работят три целогодишни изследователски станции на САЩ – най-голямата американска антарктическа база McMurdo Station, вече споменатата станция Amundsen-Scott South Pole Station и станция Palmer на остров Анверс.

Според официалната версия американските станции в Антарктика са специализирани в научни изследвания в областта на астрономията, метеорологията, геомагнетизма, сеизмологията, океанологията, глациологията и други дисциплини. Известно е обаче, че освен изброените изследвания, в тези бази американските военни се обучават за водене на бойни действия в трудните природни условия на високи географски ширини, както и изпитания на различни видове оръжия.

Американската корпорация Raytheon Technologies произвежда аерокосмически и отбранителни продукти, включително авиационни двигатели (Pratt & Whitney), аерокосмическа електроника и ракетни системи (Patriot и други). Сега се оказва, че в нейния арсенал има и устройство, наречено IceCube Neutrino Detector.

В коя държава сега ще тресне земята с 10 бала по скалата на Рихтер? Русия? Китай? Бразилия? Венецуела?

Това поставя с острота въпроса за евентуален отговор срещу онова, което САЩ като "основен терорист" на планетата правят, започвайки от 11 септември 2001 г.

На практика въпросът може да се постави и като "какво е нужно за алтернативни асиметрични начини за възстановяване на геополитическия и военен паритет на планетата с евентуални ответни операции срещу САЩ с геофизически структури от различен вид". В момента с такива възможности разполагат само Русия и Китай, които вероятно отдавна противодействат.

Започнаха и други процеси.

1. Китай започна да строи градове-призраци. Количество – над 20. Разчетно население – до 500 000 във всеки. Реално население – от 1000 до 30 000. Всички комуникации са готови, работят даже светофарите. Но всички тези градове са далеч от океана, на височина. Официално обяснение – отсъства. Полуофициално – също. Нашето предположение – втори фронт за укриване на населението. Когато удари цунами всеки от тези градове ще стане петмилионен и китайската империя ще спаси значителна част от своето население. За армията има подземни укрития и тунели.

2. САЩ произвеждат огромно количество пластмасови ковчези, строят концлагери, тренират полицията за потушаване на граждански бунтове. Реално се отработва борба с озверяло гражданско население, концлагерите в САЩ вече са над 800. Ковчезите – "четириместни", над 1 милион /според други данни – над 5 милиона/. Официално обяснение – няма. Неофициално – САЩ очакват сриване на доларовата пирамида, срив на жизненото равнище на населението и вълна от безредици и бунтове.

Реално властта се готви за пълна загуба на управлението от внезапен удар на някаква стихия. Ако вулканът не унищожи цялата територия на САЩ, на отделните територии ще има смисъл да се възстанови управлението и ще трябват концлагери.

3. САЩ построиха огромно убежище под Денвър. Равнинна местност на 25 км от града, много мощно подземно строителство, маскирано като реконструкция на летището. По обема на изкопания грунт комплексът е за няколкостотин хиляди души, плюс военна инфраструктура. Официално обяснение – няма. Неофициално – говори се за „теория на заговора“, сатанисти и прочие екзотика.

Реално под Денвър се извършва маскировка на убежището за онази част от елита, която ще рискува да остане на континента след взрива на Йелоустоун. Местоположението е идеално, в самия център на страната, максимално защитен от цунами. Отдалечеността е в „зоната на белия човек“. Летището дава възможност за бърза евакуация.

4. САЩ не закриха своите военни бази по света след краха на СССР и страните от Варшавския договор. Към момента те са около 750, военните им разходи са по-големи от всички други държави, взети заедно. Това е гарантирано нарастване на външните дългове. Нито една икономика не може да издържи. Официално обяснение – САЩ се борят със световния тероризъм, Ал Кайда, сомалийски пирати, балкански наркотрафиканти. Предположение – създаваната от САЩ по света военна инфраструктура бързо ще се превърне в плацдарм за оцелелите контингенти от континенталните въоръжени сили на САЩ преди или след изригването на вулкана.

5. За това не се знае въобще. САЩ престанаха да произвеждат нови ядрени заряди още през 1992 г. и в момента никой не знае дали въобще имат ядрени сили и в каква кондиция. Това е коренна промяна на парадигмата на военните действия. За 25 години – нито една нова ядрена бойна глава, при нормативен срок на службата им 30 години. Значи днес САЩ нямат нито една ядрена бойна глава и всичко е „празна работа“. Даже обикновените патрони не се съхраняват толкова дълго време и всеки трети дава засечка. Официално обяснение: 1/ САЩ имат проблеми с оръжейния плутоний. Малко е, но не чак толкова. Освен това сключиха сделката за утилизирането на излишните ядрени бойни глави от времето на СССР. Но всичките отидоха за гориво на атомните централи; 2/ След СССР вече няма кого да плашат с ядрено оръжие и решиха да икономисват. Но какво да правят с Русия, Китай, КНДР, Пакистан, Иран, Индия, Англия, Франция, Израел.

Предположение – заради настъпващия катаклизъм ядреното оръжие загуби всякакъв смисъл за САЩ и като охрана на територията, и като заплаха за другите държави. Ядрени бойни глави повече не са нужни.

6. САЩ строяха АЕЦ една след друга, построиха над 60 и изведнъж през 80-те години ги спряха напълно. От 30 години нищо не строят. Нищо. Официално обяснение – през 1979 г. имаше авария и евакуираха 200 000 души. Неофициално обяснение – няма.

Предположение – в случай на цунами от апокалиптична сеизмика неизбежно ще бъде и унищожението на АЕЦ.

7. САЩ пренесоха в други държави всички видове производства.

Официално обяснение – така реши пазарът, така е по-евтино, така е по-малко замърсяването. Глупости. САЩ сами си печатат парите и могат да създадат в страната условия за развитието на всякаква производствена база. Но да инвестират – не искат.

8. САЩ практически нямат космическа програма. Летят на руските ракети. Официално обяснение – пазарът, пускане в Космоса частната конкуренция. Неофициална версия – липсва. Предположение – защо ще инвестират в дългосрочни проекти, вече няма смисъл.

И така, да припомним някои важни неща, споменати в началото.

Нещо все по-странно и все по-страшно се случва с климата на планетата напоследък.

Но думата "напоследък" не е точна, защото ескалацията в геофизическата война започна по-рано, когато климатичното оръжие HAARP под прикритието на "глобалното затопляне" и намеренията на Бил Гейтс да "затъмни" или да "закрие" Слънцето.

И така, какво имаме.

Всемирен потоп, страшни горещини, суша, земетресения, вулканични изригвания, урагани, тайфуни, топлинни вълни, "космически явления", пожари, космически студ, незапомнен снеговалеж.

Американското геофизическо оръжие HAARP беше пуснато с пълна мощност. Потвържденията са налице.

Това означава, че Земята е в клещите на инженерна глобална екокатастрофа и на самоунищожение. /Геоинженерингът на Земята се осъществява от глобалистите чрез планетарни катастрофи/.

Хората още не са осъзнали, че живеем в нова реалност, без прецедент в историята на нашата цивилизация. Когато говорим за цивилизация имаме предвид няколко хиляди години, а не последните 50.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 337, April 2024
Възможна ли е геофизическа катастрофа. Земята е в Шеста епоха на великото измиране
Към 2050 г. жизнената система на Земята ще премине точката на невъзврата. Това означава, че Земята е в клещите на глобал...
    Гълфстрийм вече почти го няма. Активността му е най-ниска за последните 1500 години
Според учените промяната на климата само в началото ще върви към затопляне, а след това към охлаждане, и нов малък ледни...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com