Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Ядреният въпрос не е „дали“, а „кога“
05.2024

Пред 33 години започнах последния етап /вероятно най-важният/ в моята кариера – на войната и мира, на голямата политика, икономика, геополитиката и т.н.

Започнах го в условията на краха на Източна Европа и СССР, когато не беше "целесъобразно" да разполагаш с информацията от предишните "висши коридори" на властта. Въпреки заплахите обаче успях да запазя вектора на така наречената група за стратегически анализ на Варшавския договор и СИВ, от която /за съжаление/ съм последният /все още жив/ участник.

Вероятно съм и последният анализатор /може би и в света/, който започна кариерата на "оръжията и войната" още през 1969 г., когато като млад човек "случайно" се отбих в новосъздадения институт за оръжията и войната – SIPRI в Стокхолм.

Оказа се, че нищо случайно не става случайно. Защото и след това съдбата ме водеше през най-важните събития в тази област – Варшавският договор и НАТО, СИВ и ЕС, войните в Африка и Азия, разпадането на световния социализъм и СССР, различните преговори за разоръжаване – Виена, Малта, и различните европейски мирни платформи – Хелзинки и ОВСЕ.

И защото, като икономист, първи в Източна Европа започнах още през 1978 г. да анализирам в тогавашния официоз развитието на така наречените транснационални корпорации, които след това еволюираха в сегашното глобализиране на западната доларова система, като моите статии се препечатваха не само от другите официози в СССР и Източна Европа, но и на Запад.

Пиша това не заради авто PR, а заради факта, че съм единственият /все още жив/ стратегически анализатор от онези години до днес, при който има приемственост в тези най-важни теми, които сега кулминираха в Третата световна война.

Именно на този фон през последните два месеца войната продължи да се разраства по вертикала и хоризонтала: по вертикала – с ескалацията в Украйна, Израел и Тайван, а по хоризонтала – с покриването на нови територии на всички континенти.

Както и в най-важната област – икономическата, т.е. безизходица на западната система в която "изпирането" на долара вече не е възможно, както досега, с голяма война.

Тези три вектора в своето съчетание дават извода, че Западът тласка човечеството към ядрен апокалипсис, че за Запада войната винаги е била План А и никога не е имал План Б. Такъв е моментът, в който Третата световна война навлиза в своя решаващ етап.

Нещата за Запада са трагични.

Русия е новият военен лидер на глобално равнище и новата ядрена сила № 1.

В областта на икономиката Китай е новата икономическа глобална сила № 1.

Това съчетание е новата стратегма на глобално равнище, която очертава контурите на новия многополюсен свят.

Западът е в системна криза с дълг над 1 квадрилион долара. Даже ние не знаем колко нули има това нещо. Но знаем, че от тази яма излизане няма.

Досега кризата и войната се движеха успоредно, сега се пресичат в точката, в която се намираме. Нещо такова, с такъв унищожителен потенциал, не е имало никога в историята на човечеството.

В Европа, въпреки поражението на режима в Киев и на НАТО, САЩ вдигат залозите с откриване на нов фронт – в Балтика. И до ядрен обмен – разполагане на ядрени оръжия в Англия и на техни носители F-16 в Румъния.

Цялата икономика на Европа вече е във военен режим.

Военни части на Франция и Англия вече се намират на територията на Украйна на основата на двустранни договори, за да се избегне действието на член 5-ти на НАТО.

В украинската криза САЩ търсят сценария, който е най-изгоден за тях – да останат извън конфликта и "войната да завърши без победа на Русия".

Русия отговори, че САЩ са пряк участник във войната с всички последствия и че стратегическият избор за мира ще бъде направен след победата в това число и за западната граница на Русия. Обръщам внимание, че постановката за западната граница на Русия се променя с анонсираното излизане на Русия от договора за Германия 2+4 /виж стр. 18-19/

Русия освобождава не само своята земя от неонацизма и ционизма. Тя освобождава света от установения от Запада "бизнес" през последните 2 века на грабеж чрез долара и на "изпиране" на долара чрез войни. Това за запада е по-унищожително, отколкото тотално поражение на фронта. Заради това Конгресът на САЩ гласува нови 61 милиарда за войните в Украйна, Израел и Тайван – трите основни фронта на глобалния конфликт между САЩ, НАТО и Запада срещу Русия, Китай и Иран.

Всички кутии на Пандора са отворени.

Третата световна е неизбежна.

За глобалистите, които все още се опитват да контролират фалиралата западна финансова система, територията на Русия е последната надежда за спасение – колосални природни ресурси, нефт, газ, минерали, злато, сребро и т.н. Това е истината. Глобалистите не искат и никога не са искали мир с Русия.

Те искат и сега пълномащабна война. Русия на всяка цена трябва да бъде повалена, колонизирана и разграбена. Заповедта идва от върха на глобалната пирамида на властта. Това е залогът.

За Запада няма друг изход, което означава и неизбежно използване на ядрени оръжия. Досега това избягваше от "радара" на Русия. Но преди две години в Кремъл най-накрая разбраха, че това е "война на унищожение, на живот и смърт".

Заповедта на Запада за него е абсолютна, той не може да загуби, даже ако светът изгори в Трета световна или в ядрен обмен, от който те ще се заврат в своите бункери и ще изпълзят след 2 години. Не ги интересува смъртта на милиарди.

За тях ситуацията трябва да е win – win.

Това е основният извод – войната е неизбежна. Сцената е готова. Ядреният въпрос не е "дали", а "кога".

Отговорът е – намираме се в този момент.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 338, May-Jun 2024
Израел – Иран: към Армагедон
От началото на април в Близкия Изток, по-конкретно между Израел и Иран, се отвори прозорецът на ядрената война. През нег...
    Този брой е двоен, дано не е последен
Отново казвам, че "ако има нещо добро в цялата тази ситуация, то е, че става все по-лошо", т.е. най-накрая се приближава...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com