Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Този брой е двоен, дано не е последен
05.2024

Отново казвам, че "ако има нещо добро в цялата тази ситуация, то е, че става все по-лошо", т.е. най-накрая се приближаваме към решението, че по-добре е ужасен край, отколкото ужас без край. Движим се в първия вариант.

Тези уводни думи обясняват и защо този брой на "Строго секретно" е двоен – за май и юни. Нещата не са сложни.

Продължаваме да работим в извънредната ситуация на Третата световна война, която вече се променя не с дни, а с часове, което я прави напълно непредвидима. Това означава, че прозорецът на прогнозирането е в "сивия сектор", т.е. че всичко може да се случи всеки момент и всякакви прогнози могат да се окажат несъстоятелни.

Това обаче не се отнася за нашите прогнози и стратегически анализи от 33 години. По едно време започнаха да ми намекват, че и аз нося отговорност за ескалацията. Нищо подобно. Прогнозите ни бяха и са предупреждение за онова, което ще се случи и което за нас не беше трудно да предвидим за разлика от повечето други "аналитични" центрове".

И именно заради това от 33 години "Строго секретно" е водеща в света алтернативна медийна платформа за най-добрата журналистика и най-добрия стратегически анализ. Няма нужда от излишна скромност.

Станахме медиен феномен и вектор в океана от фалшива информация.

Много вода изтече под моста на времето от момента, когато преди 33 години започнах да издавам това уникално издание, което е и един от важните световни информационни аналитични агрегати.

И, тъй като от 1972 г. до днес съм отразявал, по един или друг начин, всички войни на всички континенти, съм длъжен да се приближа и сега до някой от фронтовете на сегашната, която вероятно ще бъде последната голяма война в историята на човечеството. Фронтовете й са много, така че няма да съм затруднен.

Заради това следващият брой на вестнинка може да се покаже през юли-август, разбира се, ако сегашният не се окаже последен, т.е. ако актуалната ситуация не се окаже по-силна от нас.

А актуалната ситуация, както посочих, е, че ако има нещо добро в нея, то е, че става все по-лошо.

Падна ни се наистина лошо време за присъствие на тази неблагодарна сцена.

С което оставам, надявам се не за последен път с цялото уважение към читателите на "Строго секретно" – минали, и сегашни. И бъдещи. Дано.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 338, May-Jun 2024
Ядреният въпрос не е „дали“, а „кога“
Пред 33 години започнах последния етап /вероятно най-важният/ в моята кариера – на войната и мира, на голямата политика,...
    Новата национална катастрофа на България:
/Продължение от предишния брой/През първата половина на 2024 г. отбелязвам три важни "рождени дни":33-годишнина на издав...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com