Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
И Третата световна започна на 22 юни
07.2024

И Третата световна започна на 22 юни

 

Страшното лято на 2024 г. преминава в ядрената "жега" на новата фаза на Третата световна.


Датата на прехода съвпадна неслучайно с 22 юни – пикът на лятото и датата на лятното слънцестоене. Защото в европейските ширини това е и времето, когато винаги са се решавали въпросите на войната и мира. На тази дата за онзи, който планира настъпление, или го започва, или го отлага за следващата година.

Така беше на 22 юни 1941 г., когато Хитлер започна "Барбароса" срещу СССР – през най-късата нощ и най-дългия ден на годината.
Така е и сега.


И именно в този ден – 22 юни, САЩ нанесоха удари с кластерни бомби срещу мирното население на Севастопол. Москва отговори – ударът беше с американски ракети, с американски кластерни бомби, с американски дронове-шпиони.

На 22 юни Байдън разреши удари по цели в Русия и разполагане на американски сили в Украйна. Възстанови и военната служба в САЩ. Започна подготовка на бомбардировачите В-52 за ядрено оръжие.


Москва определи САЩ като част от войната в Украйна и нарече САЩ "враг". Враговете ги има във война. Нещо да не е ясно?


На 22 юни 2024 г. официално беше стартирана Третата световна война между Русия и САЩ.

Предстояща ядрена провокация с фалшив флаг и мръсна ядрена бомба, която според мен отдавна е в Украйна, ще стартира официално и Първата световна ядрена.

Москва предупреди, че ще последва решителен отговор. Къде, кога и с какво засега не е ясно.


Но голямата картина е ясна. Голямата картина е много лоша, но, както вече писах, никога не е толкова лошо, че да не може да стане още по-лошо.


Залогът, е  възможно най-високият.


Путин отново заяви "за какво ни е този свят, ако в него я няма Русия". Това е екзистенционална заплаха за Русия, която освобождава не само своята земя от нацизма и ционизма. Тя освобождава света от установения от Запада през последните 200 години "бизнес" на грабеж чрез долара и изпиране на долара чрез войни.


Досега война с такива мащаби не е имало. Русия прие наложената й война, няма къде да отстъпва и няма да отстъпи.


От другата страна глобалната системна криза на Запада не остава шансове за нейно мирно разрешаване. Западът е обречен, или по-точно сам се обрече на война с Русия.

Horst-Wessel-Lied – химнът на нацистката NSDAP, известен още с първите си думи "Die-Fahrе-noch"- "Вдигни флага", отново се носи над Европа и идва от Германия, този път под контрола на САЩ. Те ще стигнат до края – защо им е свят, който вече няма да могат да ограбват.

Новият Drang Nach Osten – "Марш на Изток", отново ще събира своите избити зъби с изпочупените си ръце. Но този път САЩ няма да могат да се скрият зад Океана.


Русия е новият военен лидер на глобално равнище и новата ядрена сила № 1.


Китай е новата глобална икономическа сила № 1.


Това съчетание е новата стратегма на глобално равнище, която очертава контурите на новия многополюсен свят.


Досега САЩ реализираха в Украйна най-изгодният за тях сценарий – война за сметка на Русия, в която руснаци и украинци, две части от до неотдавна единен народ, се бият на живот и смърт, войната се води на историческата територия на Русия със средствата на Русия и за сметка на Русия. Какъв по-добър сценарий за война срещу Русия!


Но това вече не е истина. Украйна вече е демилитаризирана. Държи се само с помощта на НАТО. Украйна вече не съществува. Санкциите на Запада срещу Русия не му помогнаха. Помогнаха на Русия да рационализира своята икономика.
Руските въоръжени сили нямат нужда от ядрен отговор на европейския театър. Имат и по-опасни оръжия – ФАБ-овете.


САЩ няма да останат непокътнати зад Океана. Путин вече изпрати към Източното крайбрежие на САЩ 10 ядрени подводници, а към Западното – 20. Реално САЩ са блокирани и всеки момент може да последва ултиматум за капитулация. Само една руска подводница може да унищожи половината САЩ.


Русия има колосално превъзходство при стратегическите и тактически ядрени оръжия.
Русия излезе от Договора за средните и малки ракети и въведе Искандер, Кинжал, Циркон и т.н. САЩ даже  след 50 години няма да имат такива ракети.


Русия излезе и от Договора за ограничаване на въоръжените сили в Европа и върна в европейската си част 20 000 танка, които бяха изтеглени досега зад Урал. Ако ги нареди в редица според уставното разстояние помежду им от 200 м това означава, че на Запад ще тръгне стоманена лавина с широчина 4000 км., която ще изхвърли цяла Европа в Атлантическия океан.


Но Западът има само план А – войната. Има и план Б – войната, т.е. превръща човечеството в заложник на вечната война.


Путин направи още един, вероятно последен, опит да предотврати неизбежното и предложи нов план за Украйна:
- украинските войски трябва да бъдат изтеглени от територията на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожска области;
- Украйна, или по-точно онова, което ще остане от нея, да не се присъединява към НАТО и да бъде неутрална.


Западът не се съгласи и последва План Б на Путин, който вече "прескача" Украйна и Европа, и се насочва към изграждането на структурата на Евразия. Става дума за архитектурата за сигурност без участието на външни сили. Ражда се военното рамо на ШОС и БРИКС.


В Пекин, Путин и Си Цзинпин показаха онова, на което отдавна обръщам внимание. За първи път само на няколко метра зад тях вървяха офицерите с ядрените куфарчета на Русия и Китай – последно ядрено предупреждение на двете световни сили към САЩ и НАТО.


На визитата на Путин в КНДР и договореностите с Ким Чен Ун ще се спра в бъдеще. Тук ще припомня, че реално армията на  КНДР е най-силната в света – "само" 6 милиона /"само", защото при мобилизация армията на Китай може да е 200 милиона/, че КНДР разполага с пълна ядрена триада и с най-силния спецназ на планетата – 600 000 души, че има силно влияние, и връзки, в Иран и т.н.


Русия неслучайно изпрати и бойна морска група с ядрена подводница до Хавана /Куба/. Кубинците имат да си връщат на янките за десетилетията блокади, санкции и убийства. При Кастро приживе това не се случи. Може да се случи при новите лидери.

На този фон през последните два месеца войната се разраства по вертикала – ескалацията в Украйна, Израел, Тайван, и по хоризонтала – с покриване на нови територии на нови континенти.


Сцената е готова, фигурите са на своите места.
Това е основният извод.
Третата световна започна.

Въпросът не е "дали", а "кога". Отговорът е на 22 юни 2024 г.


Жегата на лятото на 2024 г. ще бъде невиждана.

 


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 339, July 2024
Последно сверяване на „часовника на Страшния съд“
Последно сверяване на „часовника на Страшния съд“ Ще бъде ли използвано тактическо ядрено оръжие  ...
 
# 339
  НАТО - Русия: към Total War, Totaler Krieg.
НАТО - Русия: към Totaler Krieg. Конниците на апокалипсиса над Европа   Ситуацията стигна и премина точката на не...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com