Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
НАТО - Русия: към Total War, Totaler Krieg.
07.2024

НАТО - Русия: към Totaler Krieg. Конниците на апокалипсиса над Европа

 

Ситуацията стигна и премина точката на невъзврата и сега е пред бездната на ядрената война в Европа – на НАТО срещу Русия.
Въпросът е в кой момент Русия ще загуби своето стратегическо търпение. Тогава – както предупреди Путин – Украйна и Запада "ще ги боли много".


САЩ прекрачиха всички червени линии. Сега Русия ще действа според своята доктрина, която може да бъде еластично адаптирана за удари срещу НАТО и САЩ.
Това не са интелектуални забавления, или bullshit. Не са абстрактни концепции. Това е реалната ситуация, реалните факти, реалното перспектива и реалните анализи.
Небесата падат, но не като при Джеймс Бонд над Лондон, а над цялата планета.
Конниците на апокалипсиса фучат над Европа.
Пригответе се. Времето изтича.


Ескалацията е без прецедент. Генералният секретар на НАТО – Йенс Столтенберг, с треперещ глас и език на тялото съобщи, че ще "доведе ситуацията с Русия "до крайност". След изявленията си за оперативната готовност за ядрените оръжия на НАТО той съобщи, че пилотите на украинските F-16 ще бъдат от… НАТО. Коментирайки доставките на F-16 от НАТО за Киев, той добави, че "пилотите на НАТО ще бъдат тези, които ще управляват F-16".
Украйна разкри, че "украинските F-16" ще бъдат разположени в Полша и Румъния. Едновременно Столтенберг заяви, че ударите по руска територия с оръжия на НАТО не е ескалация.

 

Мир в Европа скоро няма да има. Европа е в нова общоевропейска война, която повтаря целите и стратегията на участващите в плана "Барбароса" на Хитлер срещу СССР.


В новата "Барбароса 2" участва и България.


Ескалацията от НАТО върви на няколко линии.


- САЩ прехвърлят ядрени бомби в Англия и вероятно в другите ядрени депозити в Европа.
- Лондон съобщи, че е разположил на носители 40 от своите 225 ядрени бойни глави.
- Нидерландските ВВС поеха ядрена роля в НАТО с изтребители F-35 от 1 юни, ВВС на САЩ, прехвърлиха допълнителни F-35 за ядрена атака срещу Русия във Великобритания, F-35 на Норвегия също са готови.
- Планът на Макрон за война на Европа с Русия предвижда задължителни доставки на оръжие за Киев от страните от НАТО. Това се отнася и за България.
- Американски бомбардировачи В-52Н симулират ядрена атака срещу Калининград. САЩ и Израел атакуват ядрен радар на територията на Русия.
- НАТО въведе план за морска блокада на Русия в Прибалтика, където бяха разположени 50 военни кораба с крилати ракети, насочени срещу Балтийския и Северния флот на Русия, срещу Калининград.
- След приключването на най-големите учения на НАТО в Европа Steadfast Defender-2024, голяма част от оръжията и военната техника на НАТО останаха в районите на бойната координация, танкови части на Бундесвера на територията на Литва, подсилват дивизиите, разположени на границите с Русия и Беларус.
- Всички далекобойни оръжия, използвани в Украйна, се контролират директно от военнослужещи от страните от НАТО.
Германия актуализира военновременните си мерки за първи път от Студената война, подготвяйки се за конфликт с Русия. Новият план – от 81 стр., включва общи канони за отбраната:
- задължителната военна служба е възстановена – гражданите могат да бъдат мобилизирани по всяко време;
- евакуация на граждани и разпределение на храната: планове за масова евакуация и осигуряване на една топла храна на ден чрез разпределение;
- импровизирани бункери и подготвени болници: метростанции, които да се използват като бункери; болници, готови за внезапен приток на пациенти;
- хранителни резерви за спешни случаи, съхранявани тайно – запаси от храна на неразкрити места за кризисни ситуации;
- забрани за работа в ключови сектори: забрани за напускане на работа, критична за отбраната; медиите трябва да публикуват официални актуализации;
- движения на войски на НАТО: улесняване на бързото придвижване на войски на НАТО през Германия към Източния фронт;
- граждански роли за здравни специалисти: лекари, психолози, медицински сестри и ветеринари, преназначени за военна и цивилна служба;
- приоритетни ремонти на военна техника: бърз ремонт и поддръжка на военна техника; увеличени бюджетни задължения за отбрана към НАТО.
НАТО събира велика армия.


Представител на пакта каза, че страните-членки имат 300 000 войници, готовида разположат за аконфликт с Русия в рамките на 30 дни. Йенс Столтенберг каза, че броят на вйниците на НАТО във висока степен на готовност е значително по-голям от референтната граница от 300 000. Днес имаме 500 000 войници във висока степен на готовност във всички области, значително повече от целта, поставена на срещата на върха в Мадрид през 2022 г.


На "мирната среща" в Швейцария президентът на Полша Дуда предложи насилственото разпадане на Русия на "200 етнически държави". Той направи това пред 78 други страни, присъстващи на "Мирната конференция" за Украйна.
Тази идея за разпадането на Русия беше предложена за първи път от Гюнтер Фелингер, председател на Австрийската неправителствена организация (НПО) на Австрия, през април 2023 г. Той призовава Русия да бъде разделена на 41 отделни държави и създаде "карта", показваща как си представя това.


Сега президентът на Полша предложи на "мирна конференция" Русия да бъде разделена не на 41 държави, а на 200 етнически държави.


Това е война. Голяма война. Светът е изправен пред екзистенциален избор. Алтернативата на разрешаването на кризата в Украйна чрез преговори е световна война. И Западът прави всичко, за да я приближи.
Насилието продължава да измъчва Източна Европа. Опитът за убийството на словашкия премиер Роберт Фицо на 15 май предизвиква спомени за убийството на ерцхерцог Франц Фердинанд в Сараево преди 110 години, довело до Първата световна война. Европа /и този път също и САЩ/ отново са пред съдбоносен избор: между уреждане на ситуацията в Украйна чрез преговори или Трета и може би последна световна война.
Трезво мислещите хора разбират, че войната е неизбежна. С вероятност приблизително 80% нещата са ясни.


Западът никога няма да се примири с факта, че Русия възкръсна и започна да води собствена политика, че защитава своите интереси и декларира, че Русия има свои зони на влияние.


Москва поиска от страните от НАТО гаранции за сигурност на Русия и връщане на НАТО към границите от 1997 г. или 1990 г.
Западът никога няма да се примири със загубата на практически безплатните руски енергийни ресурси, които получаваше от Русия през 90-те години на миналия век, благодарение на които беше изграден неговият просперитет.
И най-важното, западът никога няма да се примири с факта, че Русия се осмели да поиска от "световния хегемон" ново преразпределение на света.
Това означава, че "голямата война" е неизбежна. Тази война всъщност започна още от 2014 г. Това беше и целта на преврата в Киев.


Публикувани бяха и плановете на НАТО за челен сблъсък с Русия по така наречените "сухопътни коридори", които повтарят почти в 100% атаката на Хитлер в рамките на плана "Барбароса" от 1941 г. Погледнете картите – същите лъчове, същите и повече участници, същата и в по-голяма степен на ангажираност от България.
Какво е реалното положение и какъв ще е отговорът на Русия?


1. Мащабът на лятната контраофанзива на Русия изненада всички очаквания. Специалната операция навлезе във фазата, когато никой не се съмнява в победата на Русия.
2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия в Украйна вече се контролира директно от военнослужещи на страните от НАТО.Това не е "военна помощ", а участие във война. И подобни действия могат да се превърнат в повод за война.
3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване /съоръжения/ военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл.4 и 5 от Вашингтонския договор.


Украинските въоръжени сили са на крачка от тотално поражение и колапс.
Говорят за 300 – 500 000 сили, но изведнъж се оказа, че срещу тях има 700 000 руски въоръжени сили.
Огромни сили на руската армия чакат на крилата на третата линия на отбрана или в близкия тил. Засега на фронта участват само 55 бригади от руските въоръжени сили, тоест само до една трета от всички части, определени от Москва за Специалната военна операция.


В момента руската офанзива, която се разви бързо от средата на февруари, продължава.


Това е моментът, в който се намираме.
Светът никога досега не е бил пред такива предизвикателства и пред такова тотално преустройство на всичко.
Но пътят към него минава през Total War, Totaler Кrieg.

 

 

 

 

Публикувани бяха и плановете на НАТО за челен сблъсък с Русия по така наречените "сухопътни коридори", които повтарят почти в 100%
атаката на Хитлер в рамките на плана "Барбароса" от 1941 г. Погледнете картите – същите лъчове, същите и повече участници, същата и в
по-голяма степен на ангажираност от България.

 


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 339, July 2024
И Третата световна започна на 22 юни
И Третата световна започна на 22 юни   Страшното лято на 2024 г. преминава в ядрената "жега" на новата фаза на Тр...
 
# 339
  От гроба се показа ръка: „Мъртва ръка“.
 От гроба се показа ръка: „Мъртва ръка“. Руската система „Периметър“ е готова за действие ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com