Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Автокомпромероприятието "Справка за Богомил Бонев"

Така наречената "Справка за Богомил Бонев" е на път да се превърне в повод за слагане на намордник на свободата на словото в България. За един елементарен компромат това е наистина много. Ако именно това не е била основната му цел.

Никога не бихме се занимавали с този донос /който въобще не ни интересува като издание/ ако не бяха няколко обстоятелства.

Най-напред той беше разпространен в парламента /от вътрешен човек/ и изчетен от всички народни представители. След това почти целият беше показан и изчетен по Ефир 2 на телевизията и коментиран по "Хоризонт". Чрез тях компроматът стана достояние на половин България, а втората половина го прочете на фотокопия.

Компромат, като компромат.

Но де да беше така! Защото изведнъж се появиха хора, използващи го, за да настояват да бъде приет закон за печата - т.е. ограничаване на свободата на словото и информацията.

Някой си Райчевски бил в Страсбург и там - в Съвета на Европа, му казали, че трябва да бъде въведен закон за печата. Че това е лъжа едва ли някой се съмнява. Ако същият човек се бе отбил в Съда в Страсбург щяха да му кажат, че е за затвора. Защото по света свободата на словото, печата и информацията са гарантирани от конституциите и от Хартата на правата на човека. Правото да се получава всякаква информация е гарантирано от съответни закони. Всеки човек има право да изразява своя мироглед чрез слово, печат, образ и по какъвто и да било друг начин, и да приема и разпространява идеи и информация. Това че някой изби ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 35, April 1998
Защо плащаме за TV и радио
Българската телевизия се издържа от бюджета. Бюджетът се попълва от данъците, плащани от нас. Това означава, че телевизи...
    Справка за Богомил Бонев
"Богомил Ангелов Бонев е роден на 18.09.1957 г. в Радомир, ЕГН 5709183801. Баща му е бил работник, за известно време и м...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com