Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Нашата демокрация е терапия, в която пациентите си плащат сами хонорари
Джамбулай Джамбуев

Бяхме изненадани, когато прочетохме, че Иван Костов започнал "да чете някои неща". Не толкова, че това означава че може да чете, колкото че бил прочел "нещо за богомилите". Тъй като напоследък за богомилите пише само "Строго секретно" това означава, че Костов чете тези "някои неща" от нас /дано поне се е абонирал/. От направения от него анализ обаче оставаме с впечатлението, че не е схванал за какво става дума. В четивото за богомилите става дума за вредната роля на едно или друго малцинство на един или друг етап от българската държавност.

Ето например един въпрос, който чуваме постоянно по улиците на нова, демократична България - какъв всъщност е произходът на г-н Иван Костов? И на други личности от заобикалящата го гарнитура. И защо е това мълчание? Каква е тази скромност? В САЩ например демокрацията влезе под кревата на Клинтън и даже зад неговия цип, упълномощена от железния принцип Vox Populi, Vox Dei /глас народен, глас божи/. А у нас от няколко години не знаем онова, което в развитите демокрации е задължително условие за публичността - какъв е произходът /биологичен, материален и интелектуален/ на всяко обществено лице.

Та какви всъщност са някои хора в това правителство? Като че ли има нещо срамно да си циганин, евреин, турчин? И така нататък.

Напротив, най-срамното нещо в наши дни е да си българин. И какъв беше този призив на Костов към циганите да се включват най-активно в управлението на държавата? Като че ли някой досега им е забранявал. За което най-добр ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 41, October 1998
Време е да им дръпнем шалтера
Само глупаци могат да твърдят, че нещата се оправят. Но те нямат друг избор. Идващата вълна е и финалът на мимолетното п...
    Истинската автобиография на младите българи
В пълен разрез с поръчковите "проучвания" на "социологическите агенции" са данните от нашата анкета с 1230 млади българи...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com