Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Интервю с Чарлз Хайес

Чарлз Хайес е име, което вероятно все по-често ще се чува във връзка със скандалите около Клинтън. Или няма да се чува. Защото беше направено всичко във втората насока. Хайес е в затвора... За него писахме още преди две-три години. Писахме и в предишния брой на "Строго секретно". Става дума за така наречения "Ангел на смъртта" и за "Петата колона", съставена от бивши служители на ЦРУ. Още тогава предполагахме, че Хайес е една от ключовите фигури около Клинтън. Според някои източници Хайес и Клинтън се познават отдавна. Работили са дълго време. Хайес, като служител на ЦРУ, е познавал Клинтън, след като бъдещият президент е бил вербован като младеж да сътрудничи на ЦРУ от Корд Мейер, от резидентурата на ЦРУ в Лондон.

Именно Хайес първи предупреди някои хора в САЩ и по света за кокаиновия порок на Клинтън. Хайес и група компютърни хакери от ЦРУ осигуриха голямата част от финансовите и банкови доказателства, от които се нуждаеше Кенет Стар.

През 1996 г. Хайес се срещна с президента Клинтън на летището в Цинцинати. Разговорът и до днес Хайес пази в тайна, въпреки че много добре си спомня за какво са говорили.

Последва акция на ФБР срещу Хайес. Употребиха бившата му жена и един от синовете му - наркоман, които са скарани с Хайес по наследствени въпроси, и един агент от ФБР, "основен свидетел" в делото срещу Чарлз.

Хайес сега е в затвора. Човекът, който знае твърде много и за Клинтън е зад решетките. Но и оттам той поддържа връзка с някои журналисти.

По-долу публикуваме ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 43, Dec. 1998
Полард и битката ЦРУ - Моссад
Израелският шпионин Джанатан Полард, осъден в САЩ през 1986 г. на доживотен затвор, продължава да е зад решетките въпрек...
    Всичките болести на Борис Елцин
Пред целия свят продължава драматичния спектакъл с президента Елцин в главната роля. Актьорът е "запънал" и не иска да с...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com