Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Развигор Business Club
Комбината на шестака и "дисидента"
Джамбулай Джамбуев "Позитано" 20

Скандал огласяше залата на "Позитано" 20 в късния съботен час на 31 октомври. Пленумът на БСП с последни усилия се опитваше да убеди своите членове, да заложат и малкото, което е останало от мизерните приходи на партията, за да обезпечат амбициите на превъплатилия се в "бизнесмен" бивш служител на Шести отдел на Шесто управление майор Димитър Иванов.

Авторът в сянка на схемите бе все още изявяващият се като министър на вътрешните дела Николай Добрев, а изпълнителите - малкото останали 4-тофевруарски съзаклятници.

Случилото се изненада както Георги Седефчов Първанов, така и Н. Добрев. Техният сценарий предвиждал като последна точка /несъобщена в дневния ред/ да бъде сърцераздирателна информация от "довереника" в "Дума", члена на Изпълнителното бюро Стефан Нинов.

Неговите предложения за залагане на малкото останало имущество на партията като гаранция за милиардния левов кредит от ВАЦ за "Дума" трябвало да бъдат прогласувани по бързата процедура, разчитайки на умората и липсата на информация за депутатите и партийците. Но за първи път послушният екип на Седефчов се съживи и аха, да не ги подкрепи.

Малък пропуск бе на път да обърка сценария.

Какъв беше той? Вътрешно-партийната опозиция успяла да изиграе бдителната охрана и в залата се появила ръководителката на партийната фирма "Консулттрейд" Мая Йончева. Тя се противопоставила на намеренията на Първанов и Продев да заложат и последните активи на БСП в ръцете на посредника на кредита от ВАЦ за "Дума" - шестака Иванов ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 43, Dec. 1998
Да живеят рицарите от НАТО
С удоволствие наблюдаваме няколко журналистчета - олигофренчета от телевизията и радиото, чиято компетабилност и сравняе...
    ACHTUNG! ACHTUNG! WAZ унищожава словото
България остана безучастна, когато Westdeutsche Allgemeine Zeitung /WAZ/ купи туземските "24 часа" и "Труд". Тогавашното...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com