Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Новото лице на Русия: Кой е Владимир Путин
Документация “Строго секретно”

Само за два месеца популярността на премиера Владимир Путин скочи от 2 на 30 процента. Още по-изненадващо неизвестният редови агент на КГБ, за когото се предполагаше, че ще бъде поредният влизащ през парадната и излизащ от задната врата човек, стана основна политическа фигура в Русия.

Даваме си сметка за условностите и трудностите на анализа на ставащото в Русия и за рисковете при търсене на логика в Кремъл, докато там е Елцин. Ако не се случи нещо извънредно, т.е. нова атака на лудост на Елцин, може да се твърди, че Путин не стана поредната пионка на президента и негово оръжие срещу Дума-та.

Кариерата на Путин дава много за размисъл. Разбира се, не всичко, което публикуваме по-долу, подлежи на проверка, но със сигурност то се различава от написаното за него досега.

Владимир Владимирович Путин е роден в Ленинград на 7 октомври 1952 г. Завършил е юридическия факултет на Ленинградския държавен университет през 1975 г. и веднага постъпва на работа в Първо главно управление, т.е. външното разузнаване на КГБ. Според официалните данни той е прекарал почти цялата си кариера в Дрезден (бившата ГДР).

Онези, които познават коридорите на КГБ, знаят, че Путин, в контекста на разглеждания период, най-вероятно е участвал в някои от най-важните операции на КГБ през 80-те и 90-те години.

Официално се съобщава, че той е бил на работа в Дрезден 15 години. Преди това обаче е работил в “Личен състав” на КГБ. Ако е изкарал цялата си кариера в Първо главно управление, трябва да се пре ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 55, Dec. 1999
Иван Костов е бил задържан
В броя от октомври “Строго секретно” публикува съдържанието на въпрос от Швейцария “дали знаем, че през 1992 г. тогавашн...
    Тихият преврат вече е явен
Когато преди четири седмици отбелязахме, че в Русия е извършен тих преврат и анализирахме ролята на премиера Владимир Пу...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com