Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Путин подмина Ленин и тръгна към Кутузов
Група за анализ на “Строго секретно”

Още преди шест месеца, като едни от първите в света, предвидихме ставащото в Русия и идването на власт на Владимир Путин. Даже в безумието около Елцин имаше логика. Тя не беше в неговата глава, а в главата на Путин, който още при Примаков и Степашин с желязна последователност изграждаше своя бъдещ успех.

Тогава питахме, заедно с други основни анализаторски центрове по света, дали Путин ще бъде Керенски или Ленин. В началото изглеждаше, че ще спре на “етапа Керенски”, т.е. на опита за вътрешно реформиране на системата, на революцията, която обаче не отива твърде далеч. Изглеждаше, че Путин вече е компрометиран от самата система, за да може да излезе извън нея.

Но бързо се оказа, че той може да излезе извън системата и даже да премине към “етапа Ленин” - на революционера, дошъл отникъде, за който няма никакви граници.

Но Путин “подмина” Ленин и се насочи към ... Михаил Кутузов, увековечен от Толстой във “Война и мир”. Именно генерал Кутузов в началото на ХIХ век изхвърли Наполеон от Москва и го подгони до Париж, за да възстанови световната геополитика в нейните логични граници и за да върне унижената гордост и достойнство на империята.

Онова, което се опитва да прави Путин, е същото, което правеше Кутузов преди два века. Но в качествено нова обстановка.

Той няма друг избор. Нещата са по-силни от него и го тласкат в тази насока. Може би в началото не разбираше неизбежността на своята мисия.

Дали тя ще бъде МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА? Путин върви по ръба на бръснача. Ако усп ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 57, February 2000
Спецслужбите контраатакуват
Влиянието на бившите служби за сигурност във всички постсоциалистически страни продължава да се чувства осезателно. С ук...
    "Я ухожу в оставке! Извините!"
Този път Елцин наистина удиви света. Предаде кремълския кабинет и ядреното куфарче на Путин и заяви по телевизията: “Я у...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com