Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

В ЦРУ не работят само идиоти
Така поне твърдят в Ленгли
Сътрудник Z

Америка навлезе в новото столетие с вдигната глава и с песен на уста. Клинтън съобщи, че последното десетилетие е най-доброто в историята на страната - икономически бум, нулева безработица, инфлацията не се вижда и с микроскоп, акциите на борсата в Ню Йорк пробиха тавана.

Единствената агенция обаче, която е потънала в срам и няма с какво да се похвали, е нашият нов голям брат ЦРУ.

За разлика от другите американски отличници, ЦРУ приключи столетието разбито и компрометирано. Всъщност 80-те и 90-те години бяха един грандиозен провал за американските шпиони.

Както знаем, шлагерът на края на ХХ век беше демонтажът на СССР и другите народни демокрации от Горбачов. Всичко друго ЦРУ беше предвидило, само това не успя да анонсира. Провал, та провал. За да спаси спадащото си реноме ЦРУ разсекрети 24 супершпионски доклада от периода 1988-1991 г. Целта беше да се покаже, че в Ленгли не са чак такива големи идиоти. Но ако тези документи би трябвало да спасяват честта на агенцията, тогава въобще не е възможно да си представим какъв е техният критерий за издънка.

Август 1991 г. Авторът на анализа, с ентусиазма на начинаещо българско журналистче, съобщава на президента на САЩ, който е главният адресат на глупостите, писани в славната централа: “СССР се намира в огъня на революцията, която вероятно ще отстрани комунистическата партия от властта и ще преобрази страната в течение на 5 години от датата на този доклад”.

Няколко месеца по-късно СССР официално влезе в гроба. Направо п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 58, March 2000
Секс за политиците
Оказва се, че Фройд е бил прав поне в едно нещо - сексът е начин и средство за решаването на проблемите на човечеството....
    Световната и космическа конспирация
Този документ е невероятен. В него се съдържа истината за световната и космическа конспирация, за великата измама, за ог...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com