Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Октоподът
Голямата лъжа за October Surprise
Светът на конспирацията

/Продължение от предишния брой/

Френската разузнавателна агенция SDECE, която е еквивалентът на американското ЦРУ и на руския КГБ, следеше внимателно срещата на Буш в представителите на Иран в Париж през октомври 1980 г. Мониторингът се правеше от французите, защото и те участваха в срещите с иранците и израелците.

Човекът, който беше най-ангажиран от тяхна страна в този процес беше полк. Александър дьо Маренчес шефът на SDECE.

Докато Буш беше в Париж френското разузнаване правеше всичко възможно той, като кандидат за вицепрезидент, да не бъде забелязан там. Френската сигурност се справи с тази задача и след това написа рутинен доклад за нея. Той беше препратен на ЦРУ и се намира в неговия архив. Датата на предаването беше 18 ноември 1980 година.

В него се потвърждаваше, че Буш се е срещнал с три различни фракции на иранската революция. Срещите се състояха в хотел Rafael.

Агентът съобщаваше, че в срещите е участвал не само Буш, но и Доналд Грег - служител на ЦРУ, Уилям Кейси - мениджърът на кампанията на Рейгън, бивш шеф на ЦРУ и Ричард Алън.

За да не бъде забелязан Буш в Париж неговият самолет, което беше потвърдено и от пилота му Русбахер, кацна на военната час на летище Орли. Той беше закаран директно в хотела.

Но тези, които контролираха целия процес бяха агентите на израелското разузнаване Моссад. Именно изралеска шпионска агенция беше ключът към цялата афера.

Израелците започнаха военните доставки за Иран, за да се го/?/ противопоставят на Ирак. Когат ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 59, April 2000
Световната и космическа конспирация
/Продължение от предишния брой/Една седмица след като Дуайт Айзенхауер беше избран за президент той назначи Нелсън Рокфе...
    НАТО не ни иска
Българските войници няма да имат възможността да умират за великите идеали на НАТО. Заради простата причина, че Североат...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com