Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Демокрацията е Numerus Clausus
Интелектуален клуб “Строго секретно”

Демокрацията преди всичко е за мнозинството и чак след това за малцинството. Но през последните години България се управлява от малцинства.

Става дума за много важни неща. След 1989 г. начело на страната е политическо, икономическо, а в някои случаи и етническо малцинство. Това не е ксенофобия, а защита на демокрацията, която по своя дълбок смисъл е управление на мнозинството, а не на малцинството. Само когато мнозинството управлява и определя обществените и икономическите механизми, само тогава демокрацията е реална и работи правилно. А у нас през последните десет години е наопаки. Заради това нищо не работи.

През ноември 1989 г. едно малцинство си направи кръгла маса, съчини си модел за прехода, който да отговаря на интересите му, след това си написа подходяща конституция. Днес резултатите са налице - 97 на сто от богатството на мнозинството отиде в ръцете на три-процентно малцинство. Този модел може да избухне всеки момент. За да се спаси, малцинството продава България на световните финансови институции и помага в колонизирането й, превръщайки се в класическа колониална администрация.

Така е и в политиката. Преди девет години бившата БКП се разцепи на две малцинства - БСП и СДС. Малцинството в БСП, чрез манипулирани конгреси, я овладя отвътре. Днес тази партия е маргинална.

Другото крило - СДС, върви по същия път. Въпреки фалшивите анкети, то също се маргинализира, като в момента само 10 на сто от българите се идентифицират с него.

Парламентът е отражение на д ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 60, May-Jun 2000
Косово - една година по-късно
Една година след войната на НАТО срещу Югославия е ясно, че пактът не постигна нито една от своите цели. Не спечели нито...
    Учете се от Турция, глупаци такива
Досега ни обвиняваха в антитурски настроения. Може и да е истина. Но и ние търпим еволюция. И призоваваме народните пред...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com