Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Голямата истина за голямата лъжа
Как се раждат кризите
Светът на конспирацията

Всички държави са затънали в дългове. Всички дължат пари. Американският колос всъщност е фалирал. Япония е с огромен дефицит. Същото се отнася за Германия, Англия и Франция. Даже такива страни - модели като Швейцария са на “червено”. Положението на Ватикана е същото.

Но всеки счетоводител знае, че в крайна сметка балансът на дебита и кредита трябва да излезе. Колкото е дадено, толкова трябва да се върне. Даже с малка печалба. А на земята дълговете са много повече от наличното. Кой тогава е този мистериозен кредитор на планетата?

Отговорът е прост - кредиторите на света са банките, или по-точно банковата система. Още по-изненадващо е, че парите, които са движещият мотив за милиони хора и най-големия реален проблем за цялото човечество са пълна абстракция. Защото от физическа гледна точка те не съществуват. Хартийките с метални нишки в тях и разни портрети са без никаква реална стойност. Те са пълна илюзия. Защото в развитите страни вече над 90 на сто от всички трансакции се правят без използването на тези хартийки. Чекове, кредитни карти и други разплащателни инструменти, които постоянно са измисляни от банковата система, са използвани като парични функции. И ако те поемат функциите за парите, значи те са парите.

Може да се възрази и да се твърди, че тези разплащателни инструменти представляват пари, които наистина съществуват и ги заместват в тяхното ежедневно използване. Това е лъжа. Такива пари не съществуват, което означава, че няма еквивалент за тези 90 на сто от ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 60, May-Jun 2000
Хилари е лесбийка?
Първата дама Хилари Клинтън в най-близко време ще бъде “взривена” от нейни собствени секс-скандали. “Шокиращ списък с им...
    Супершпионинът ECHELON
/Продължение от предишния брой/Бихме могли да опишем подробно техническите аспекти на процеса на извличането на комуника...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com