Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
За Фатима и "Абисиния"
06.2000

В навечерието на поредния ми рожден ден, чиято цифра за съжаление вече не е малка, получих подарък - всички се правят на мен в момент, в който аз не искам да съм аз, защото става все по-опасно.

Реално погледнато именно за това ставаше дума - да ги тласнем по тази пътека. Но не съм предполагал, че кадровият материал ще е толкова некачествен.

Що се отнася до оценките предпочитам да си спомня за Тато: “Ей, момче, добре, че направи този вестник, че да разберем за какво става дума и какво ни очаква”. И се вглеждаше в очакващото го. Беше няколко хода по-напред.

Но докато другите се правят на “Строго секретно”, на фона на актуалната война на властите със словото аз си мисля какво ще ми измислят - наркотрафикант, терорист, заговорник? Мога да им подскажа няколко по-добри идеи.

Но тъй като от мен са свикнали да чуват за себе си само лоши неща, ще им пусна и една добра. Краят на света отново беше отменен за неопределено бъдеще.

Такъв извод направи кардинал Анджело Содано след интерпретирането на така наречената трета тайна на Фатима. Почти всички, познаващи тематиката бяха убедени, че третата тайна ще се отнася за срока на Апокалипсиса. Но Божията майка, която се показала Anno Domini 1917 на три овчарчета в Португалия, предрекла ... атентата срещу Йоан Павел II почти 65 години по-късно. Чувал съм и по-големи глупости.

Но все пак тайната има и оптимистичен аспект. Във възможното за прогнозиране бъдеще homo sapiens няма да изчезне. Признавам, че не съм убеден, че тази вест ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 61, June 2000
Мисленето е мъчителна операция
Въпреки кризата на вестникарския пазар, която вероятно е най-голямата за последните 7 години, читателите купуват “Строго...
    Костов и кебапчийският Олимп
След като падне, никой не трябва да се притеснява за прехраната на Костов. Той си има любим кръчмар и кръг от по-интимни...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com