Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Перископ
Предупреждаваме ­ номерът с UMTS няма да мине
Сашо Левов

Искаме навреме да предупредим. Ако се стигне до продажбата на UMTS този път ще ви гледаме в пръстчетата!

За какво става дума ли? В началото на новия век човечеството полудя на тема UMTS /Universal Mobile Telecommunication System/. Това е новата система за подвижна клетъчна телефония, даваща възможност да се изпращат образи и филми, и осигуряваща светкавичен достъп до Интернет. Само след 2-3 години притежателят на UMTS , седейки в кухнята, ще може не само да чува, но и да вижда човека, с когото говори в Китай. От същата кухня абонатът на UMTS ще може да купува и продава акции на борсите в Ню Йорк или Лондон. В глобалното село ще може да се прави бизнес, където и да се намирате.

Светът върви към виртуализиране и печалбите от UMTS ще бъдат много по-големи, отколкото от системата GSM. Поради това правителствата на развитите страни още отсега карат кандидатите за получаване на радиочестоти за UMTS, които обикновено са военни, да плащат огромни пари.

През август от търга за честотите за UMTS германците спечелиха от заинтересованите корпорации огромната сума 98,8 милиарда марки. Тези пари няма да отидат в джобовете на някакви техни 10-процентни дембелашки престъпници, а за изплащането на правителствените дългове, направени за инвестициите в територията на бившата ГДР.

В Чехия правителството се надява да спечели от продажбата на UMTS около 20 милиарда крони, от които 17 милиарда ще отидат за финансиране на образованието, а 2 милиарда - за развитието на Интернет.

Предупре ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 67, Dec. 2000
Гей-политиците на нова България
Един от най-острите проблеми на така наречената българска политика е масовото присъствие в нея на хомосексуалистите.Посл...
    В България се случи нещо лошо
Една от последните парламентарни комедии беше така нареченият бюджет. Познати сцени. Предлагат се някакви цифри, които з...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com