Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Развигор Business Club
Скандалът с CROWN AGENTS
Екип на "Строго секретно"

Преди три месеца "Строго секретно" като първа медия в България публикува част от скандалните документи, свързани с така наречения договор между Министерството на финансите и английската частна фирма Crown Agents, който е най-големият юридически, дипломатически и политически скандал в най-новата история на България.

По същество договорът е неприложим на територията на България, тъй като е изключен от българската юрисдикция. Освен това сделката е сключена в нарушение на 11 български закона.

Всички българи вече разбраха за какво става дума. Само една група арогантни и безочливи личности, седящи в Министерския съвет и около него продължават да ни се подиграват. Във всяка друга държава те отдавна щяха да са зад решетките.

Фалшифицират се и манипулират стенограми от заседанието на Министерския съвет, крие се от парламента съдържанието на договора, с което се поставя равенство между законодателите и бандитите, нарушава се Закона за обществените поръчки, или груба намеса на бившия посланик на Англия - Ричард Стаг, във вътрешните работи на България, нарушават се преговорите с Европейския съюз като се допуска една частна английска фирма да поеме контрола над митниците и на границите на България.

Казусът Crown Agents беше внесен в Конституционния съд. В момента на отпечатването на вестника не знаем каква е съдбата му там. Знаем обаче, че би било наистина интересно да се тегли чертата под почти десетгодишното съществуване на Конституционния съд и да се направи рекапитулация на ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 85, June 2002
Хипопотамът на българския печат
Пишат ни много читатели, които ни съобщават или се оплакват, че трябва да отделят цяла седмица, за да прочетат написанот...
    "Строго секретно" и неговите злокачествени говнояди
Моцарт си е имал Салиери. "Строго секретно" си има своите салиерчета, или както по-културно се казва в средите на висшат...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com