Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Вместо "Звездни войни" - щит

Подписването на договора между САЩ и Русия за съкращаване на ядрените бойни глави всъщност развързва ръцете на Пентагона за нова и по-опасна надпревара във въоръжаването - този път в Космоса.

Студеновоенната стратегия на взаимното възпиране остана в миналото. Вместо блъфа, пробутан от Рейгън на Горбачов за "звездните войни" американците създадоха стратегията на глобалния космически щит.

"Спечелихме надпреварата за военното превъзходство в Космоса. Това означава, че трябва да поемем и ролята на космически полицай. Трябва да можем да реагираме преди локалните конфликти да прераснат в глобални войни" - определи новата доктрина министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд.

Благодарение на космическия щит ще може почти автоматично да се реагира на заплахите. Ще бъде създаден и глобален щаб, координиран от Космоса. Потенциалните конфликти ще бъдат наблюдавани от орбита. Космическата армия ще въздейства без оглед на външните условия. Силите за бързо реагиране ще кацат в далечната страна, насочвани от сателитните системи за връзка и навигация. Изстреляната от което и да било място на планетата ракета на врага ще бъде унищожена преди да е стигнала до целта. Това накратко е схемата.

Гарант за глобалната сигурност на САЩ ще бъде въвеждането на лазерно оръжие - действащо от Космоса и атакуващо със скоростта на светлината.

Сателитната защита ще се състои от около 100 спътника и 100 антиракети. Изграждането й ще завърши през 2015 г. и ще "глътне" над 100 милиарда долара.

Новата в ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 85, June 2002
Прогнозите на конгесмена Рон Паул
"Мир или нещо подобно ще настъпи в Близкия Изток, но ще бъде за кратко.Американските и други войски ще бъдат използвани ...
    Какво търсят САЩ в Централна Азия
В началото на май беше съобщено, че "под носа" на САЩ са открити едни от най-богатите нефтени находища. Ако информацията...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com