Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Генезисът на човечеството децата на боговете /2/
Документация "Строго секретно"

/Продължение от предишния брой/

Един от елементите на шумерската религия е сабата /събота/. Оригиналът на цяла глава от "Генезис" може лесно да бъде открит във вавилонския "Епос на създанието", известен още с началните си думи "Енума елиш". Той е написан на седем таблици, от които последната е посветена на преклонението на един бог.

До седмия ден бог завършил онова, което е правил и престанал да работи. Той благословил седмия ден и го отделил "настрани", като специален ден, тъй като е денят, в който е свършил съзиданието и е спрял да работи.

Известно е, че този текст е превод на друг по-ранен шумерски текст.

Но оригиналният шумерски текст не приписва създаването на Слънчевата система на бог. Те са знаели, че това е друга планета, наричана Нибиру, която е била "отговорна" за създаването на Земята след катастрофален сблъсък с друга планета. Но с напредването на историята друг бог - с името Мардук, е оторизирал промяната на текстовете, за да му се прекланят на седмия ден.

Мардук е бил "бог на слънцето" и присъства под много имена в различни религии през цялата история. За египтяните Мардук е известен като бога на слънцето - Ра. В по-късните времена боговете на слънцето имат имената Уту, Шамаш, Баал...

Всички тези "богове на слънцето" са налагали един ден за преклонение, наричан слънчев ден, денят на слънцето.

Реално всеки ден на седмицата носи името на някой древен бог. На латински, саксонски/английски

- неделя - Dies Solis, Sun's Day, Sunday

- понеде ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 85, June 2002

Последният руски цар Николай II и семейството му не са били избити на 29 юли 1918 г., както гласеше досегашната версия, ...
    Войната срещу наркотиците
Голяма част от статистиката за провала на войната срещу наркотиците се отнася за САЩ. Това е страната, която консумира п...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com