Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Русия + Китай = Военен съюз
Интелектуален клуб "Строго секретно"

Събитията от края на май западните аналитици окачествиха като "исторически". Подобна беше тяхната еуфория по времето на Горбачов. Контекстът е приблизително същият.

Най-напред беше срещата в Рейкявик, където наред с намеренията за разширяване на атлантическия пакт на Изток беше създаден и съвета НАТО - Русия.

Последваха известните определения - погребение на студената война, въпреки че тя беше погребана отдавна, събаряне на последните стени, въпреки че ги няма отпреди 13 години, че Русия вече не е враг, въпреки че тя се отказа от тази роля още през 1990 г. и т.н.

След Рейкявик последва срещата на Путин с Буш в Петербург с известния вече дневен ред, в който доминираше Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия до нивото от 1700 - 2200 бойни глави от всяка страна. И той беше наречен "исторически", въпреки че едва ли е такъв.

На 28 май до Рим се събра за първи път новият Съвет НАТО-Русия. И отново имаше интензивна медийна атака - с преобладаващата думи "историческа", "безпрецедентна" и т.н.

Но след разнасянето на пушилката все по-ясно се очертават контурите на нещо, което може само да тревожи. Налице са признаците за още по-опасно развитие на глобалната обстановка в близко и далечно бъдеще, през което, заради атаката на Запада срещу Изтока, става неизбежно и военното съюзяване на Русия с Китай.

Парадоксално, но напълно закономерно станалото в края на май означава и още едно нещо - Западът подписа отстраняването на Путин. Дали той ще издържи? Вси ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 85, June 2002
От тайна към гласност
Въпрос: Как човек с кариера в контраразузнаването и в борбата срещу наркотрафика беше включен в разработката на НЛО?Майн...
    Сбогом на Войтила
Думите на Йоан Павел II, че никога не е вярвал, че българите са били замесени в покушението срещу нещо на "Свети Петър" ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com