Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
За Живков, Луканов, Горбачов и ... Дуров
06.2002

Благодарение на предимствата на социализма и на още по-големите на капитализма, през последните 30 години се нагледах на човешката тъпотия.

Въпросът "възможно ли е хората да са толкова глупави" при мен отдавна стана констатация. Някога Азимов прочете тричасова лекция, за да стигне накрая до извода, че "хората са глупаци".

Но произшествието отпреди три седмици в България събуди даже моите притъпени от времето критерии за умствена ирационалност.

Става дума за гостуването на последния генерален секретар на ЦК на КПСС, първи и последен президент на СССР Михаил Горбачов, и неговото показване по някакви телевизии, вместо да бъде арестуван още на границата.

Защо ли? За организирането на държавен преврат в България през 1989 г.

В "Строго секретно" неведнъж сме изразявали своето мнение за Горбачов и нашенските перестройчици, начело с покойните Младенов и Луканов. То съвпада с оценката на 99,90 на сто от руснаците: това е един глупак, който успя да направи невъзможното - да унищожи СССР. Мимоходом направи същото и с България, ГДР, Чехословакия, Румъния и Унгария чрез държавни преврати, заповядани лично от него, на огромната по онова време машина на КГБ, ГРУ и Министерството на външните работи на СССР.

И този човек, който сега е посмешище в Русия, беше поканен у нас да дава оценки за другите и за себе си.

Що се отнася до превратите в бившите социалистически страни, хората, познаващи онази система, знаят, че те можеха да станат само по заповед на първия човек в Москва. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 85, June 2002
Сбогом на Войтила
Думите на Йоан Павел II, че никога не е вярвал, че българите са били замесени в покушението срещу нещо на "Свети Петър" ...
    "Луда крава" и в България
С все по-голяма сигурност може да се твърди, че болестта "луда крава" присъства и в България. Може да е отдавна.Задаваме...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com